| Legalna Nabavka Stiglica? | |
|
+11sivi soko Alexandar dejan77 Bogdanik dr.nenad86 branislavh ocky žako ivica.m srxa Igorche81 15 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Alexandar
Broj poruka : 724 Datum upisa : 23.12.2009 Godina : 46 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica? Čet Avg 02, 2012 11:44 pm | |
| - dejan77 ::
- sta si se uhvatio za taj zakon,kupi od nekog ptice cuvaj i cuti
tako je majstoreeeee pravi odgovor | |
|
| |
Bogdanik
Broj poruka : 691 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 36 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica? Pet Avg 03, 2012 12:18 am | |
| Pa komsija pozove komunalnu policiju sto su tvoji "papagaji" preglasni , lepo dobijes prijavu u IME NARODA, lepo platis visoku kaznu za svoju malu avanturu i igralismo se. Ja ti to ne bih preporucio. | |
|
| |
dejan77
Broj poruka : 78 Datum upisa : 01.07.2012 Godina : 47 Lokacija : krusevac
| Naslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica? Pet Avg 03, 2012 12:24 am | |
| nemoj da si dete,pa pola krusevca hvata i cuva pa nikom nista.komunalna nije nadlezna za ptice.kaznjavani su samo oni sto prodaju ptice ispred pijace u ks-u | |
|
| |
Bogdanik
Broj poruka : 691 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 36 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica? Pet Avg 03, 2012 2:22 pm | |
| Ne postoji kolektivna odgovornost, samo pojedinacana "nije lopov onaj sto krade, vec onaj koga uhvate". Mozda ima puno ljudi u Ks koji to rade, ali kad uhvate pojedinca on odgovara za sebe bez obzira sto svi oko njega to rade. Tema je Legalna nabavka stiglica i o tome diskutujemo, o nelegalnoj nabavci jos nije pokrenuta tema pa o tome necemo u ovoj temi mada ima mnogo vise materijala za diskutovanje. | |
|
| |
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica? Pet Avg 03, 2012 2:40 pm | |
| - dejan77 ::
- nemoj da si dete,pa pola krusevca hvata i cuva pa nikom nista.komunalna nije nadlezna za ptice.kaznjavani su samo oni sto prodaju ptice ispred pijace u ks-u
To je mozda ona jaca polovina iz onog nadri udruzenja za zastitu i odgoj PP...... Ovde je rec o legalnoj nabavci ptica, molim da se drzite teme. Pozdrav | |
|
| |
sivi soko
Broj poruka : 14 Datum upisa : 23.05.2012
| Naslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica? Sub Avg 04, 2012 11:18 am | |
| Još jedno pitanje u sklopu ove teme: Ako se ptica nabavi iz Nemačke ima li neke tranzitne ili propratne papire ? | |
|
| |
branislavh
Broj poruka : 4 Datum upisa : 01.08.2012
| Naslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica? Čet Avg 09, 2012 2:22 pm | |
| Namera mi je da se bavim uzgojem ptica pevačica, prvenstveno štiglića. Sada imam uslove, nova kuća sa dovoljno prostora za volijere u zatvorenom i otvorenom prostoru, pa bih želeo nabaviti ptice koje bi bile osnov novih legla. Zanima me da li neko zna kada će se stvoriti takva mogućnost. Hvala na korisnim odgovorima !!! Branislav - Bečej | |
|
| |
žako
Broj poruka : 701 Datum upisa : 07.04.2011 Godina : 56 Lokacija : Osijek,HR
| Naslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica? Sub Avg 18, 2012 9:36 pm | |
| Moram se pohvaliti...... Jučer sam se optičio. Nabavio sam jedan para štiglića s papirima. Uskoro idem s prijavom uzgoja ovih lijepih ptica. | |
|
| |
Marjan
Broj poruka : 1557 Datum upisa : 25.02.2011 Godina : 46 Lokacija : Pirot, R. Srbija.
| Naslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica? Sub Avg 18, 2012 9:48 pm | |
| | |
|
| |
žako
| Naslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica? Sub Avg 18, 2012 9:57 pm | |
| Hvala Marjane. Ovdje imam tebe za dobrog mentora i savjetnika za nagodinu. | |
|
| |
Petrovicjkd
Broj poruka : 50 Datum upisa : 30.11.2014 Godina : 28 Lokacija : Nis
| Naslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica? Uto Dec 23, 2014 11:45 pm | |
| Ja mislim da niko to i ne kontrolise da li neko cuva ptice i tako to ... bar ja jos nisam cuo | |
|
| |
žako
| Naslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica? Čet Dec 25, 2014 1:01 am | |
| Možda nisi čuo, ali sam ja doživio. Kod mene je bio inspektor prije nekih mjesec dana. | |
|
| |
enab
Broj poruka : 11 Datum upisa : 05.12.2011 Godina : 38 Lokacija : Novi Sad
| Naslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica? Čet Dec 25, 2014 12:30 pm | |
| U Novom Sadu su takođe aktivni, zajedno sa društvom za zaštitu i proučavanje ptica. | |
|
| |
Petrovicjkd
Broj poruka : 50 Datum upisa : 30.11.2014 Godina : 28 Lokacija : Nis
| Naslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica? Čet Dec 25, 2014 6:07 pm | |
| | |
|
| |
enab
Broj poruka : 11 Datum upisa : 05.12.2011 Godina : 38 Lokacija : Novi Sad
| Naslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica? Pet Dec 26, 2014 7:05 am | |
| Pokrajisnki inspektor za zaštitu životne sredine. | |
|
| |
mica
Broj poruka : 538 Datum upisa : 15.01.2010 Godina : 70 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica? Pet Dec 26, 2014 3:47 pm | |
| Po mom zahtevu, 09.05.2012 -te došao je nadlezni regionalni inspektor zaštite životne sredine da obavi inspekciski nadzor i utvrdi činjenično stanje u ptičarniku. Bez prethodnog inspekciskog nadzora, po zakonu, nije moguće podneti zahtev za dobijanje dozvole za čuvanje i odgoj faune Evope. Po obavljenoj inspekciji i popisu ptica, dobio sam rešenje ( na slici) u kome piše da mi se zabranjuje otuđivanje ptica (prodaja, poklon, zamena) sve dok ne dobijem dozvolu za njihovo čuvanje i odgoj od nadležnog ministrastva. U rešenju stoji da sam dužan da u roku od 8 dana podnesem zahtev za izdavanje dozvole. Nisam čekao poslednje dane roka već sam zahtev podneo 11.05.2012-te. Popunio sam sve potrebne formulare (ukupno 15) i platio tada, taksu, zakonom predviđenu (uplatnica na slici). Nikakav odgovor nisam dobio od nadležnog ministarstva do današnjeg dana. Ni pozitivan ni negativan. Takav odnos države prema bilo kom građaninu je nedopustiv i bezobrazan. To je nepoštovanje građanina koji ispunjava prema državi sve svoje obaveze u zakonom predviđenom roku. U međuvremenu ptice su se razmnožavale. Bio sam prinuđen da prekršim zabranu njihovog otuđivanja jer bi se u ptičarniku namnožiolo toliko ptica da bi broj ptica ugrozio njihov fizički opstanak. Ove godine smanjio sam broj ptica tačno za 60. Za sve otuđene ptice popunio sam obrazac o poreklu sa podacija iza kojih apsolutno stojim i za koje garantujem da su istiniti. Jedan od primeraka potvrde o poreklu je na slici: Kada Država ne ispunjava svoje obaveze, ovakav postupak je sasvim legitiman. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica? | |
| |
|
| |
| Legalna Nabavka Stiglica? | |
|