Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Legalna Nabavka Stiglica?

Ići dole 
+11
sivi soko
Alexandar
dejan77
Bogdanik
dr.nenad86
branislavh
ocky
žako
ivica.m
srxa
Igorche81
15 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2
AutorPoruka
Alexandar

Alexandar

Broj poruka : 724
Datum upisa : 23.12.2009
Godina : 46

Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica?   Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 Icon_minitimeČet Avg 02, 2012 11:44 pm

dejan77 ::
sta si se uhvatio za taj zakon,kupi od nekog ptice cuvaj i cuti

tako je majstoreeeee Cool
pravi odgovor Smile
Nazad na vrh Ići dole
Bogdanik

Bogdanik

Broj poruka : 691
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 36

PočaljiNaslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica?   Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 Icon_minitimePet Avg 03, 2012 12:18 am

Pa komsija pozove komunalnu policiju sto su tvoji "papagaji" preglasni , lepo dobijes prijavu u IME NARODA, lepo platis visoku kaznu za svoju malu avanturu i igralismo se. Ja ti to ne bih preporucio.
Nazad na vrh Ići dole
dejan77

dejan77

Broj poruka : 78
Datum upisa : 01.07.2012
Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica?   Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 Icon_minitimePet Avg 03, 2012 12:24 am

nemoj da si dete,pa pola krusevca hvata i cuva pa nikom nista.komunalna nije nadlezna za ptice.kaznjavani su samo oni sto prodaju ptice ispred pijace u ks-u
Nazad na vrh Ići dole
Bogdanik

Bogdanik

Broj poruka : 691
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 36

PočaljiNaslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica?   Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 Icon_minitimePet Avg 03, 2012 2:22 pm

Ne postoji kolektivna odgovornost, samo pojedinacana "nije lopov onaj sto krade, vec onaj koga uhvate". Mozda ima puno ljudi u Ks koji to rade, ali kad uhvate pojedinca on odgovara za sebe bez obzira sto svi oko njega to rade.
Tema je
Legalna nabavka stiglica
i o tome diskutujemo, o nelegalnoj nabavci jos nije pokrenuta tema pa o tome necemo u ovoj temi mada ima mnogo vise materijala za diskutovanje.
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

Broj poruka : 2501
Datum upisa : 21.12.2009
Godina : 38

PočaljiNaslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica?   Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 Icon_minitimePet Avg 03, 2012 2:40 pm

dejan77 ::
nemoj da si dete,pa pola krusevca hvata i cuva pa nikom nista.komunalna nije nadlezna za ptice.kaznjavani su samo oni sto prodaju ptice ispred pijace u ks-u

To je mozda ona jaca polovina iz onog nadri udruzenja za zastitu i odgoj PP......

Ovde je rec o legalnoj nabavci ptica, molim da se drzite teme.

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
sivi soko

Broj poruka : 14
Datum upisa : 23.05.2012

PočaljiNaslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica?   Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 Icon_minitimeSub Avg 04, 2012 11:18 am

Još jedno pitanje u sklopu ove teme:
Ako se ptica nabavi iz Nemačke ima li neke tranzitne ili propratne papire ?
Nazad na vrh Ići dole
branislavh

Broj poruka : 4
Datum upisa : 01.08.2012

PočaljiNaslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica?   Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 Icon_minitimeČet Avg 09, 2012 2:22 pm

Namera mi je da se bavim uzgojem ptica pevačica, prvenstveno štiglića. Sada imam uslove, nova kuća sa dovoljno prostora za volijere u zatvorenom i otvorenom prostoru, pa bih želeo nabaviti ptice koje bi bile osnov novih legla. Zanima me da li neko zna kada će se stvoriti takva mogućnost. Hvala na korisnim odgovorima !!! Branislav - Bečej
Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

Broj poruka : 701
Datum upisa : 07.04.2011
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica?   Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 Icon_minitimeSub Avg 18, 2012 9:36 pm

Moram se pohvaliti...... Jučer sam se optičio. Very Happy
Nabavio sam jedan para štiglića s papirima.
Uskoro idem s prijavom uzgoja ovih lijepih ptica. cheers
Nazad na vrh Ići dole
Marjan

Marjan

Broj poruka : 1557
Datum upisa : 25.02.2011
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica?   Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 Icon_minitimeSub Avg 18, 2012 9:48 pm

žako ::
Moram se pohvaliti...... Jučer sam se optičio. Very Happy
Nabavio sam jedan para štiglića s papirima.
Uskoro idem s prijavom uzgoja ovih lijepih ptica. cheers
Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 3596227959

Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

PočaljiNaslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica?   Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 Icon_minitimeSub Avg 18, 2012 9:57 pm

Hvala Marjane. Ovdje imam tebe za dobrog mentora i savjetnika za nagodinu. Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Petrovicjkd

Petrovicjkd

Broj poruka : 50
Datum upisa : 30.11.2014
Godina : 28

PočaljiNaslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica?   Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 Icon_minitimeUto Dec 23, 2014 11:45 pm

Ja mislim da niko to i ne kontrolise da li neko cuva ptice i tako to ... bar ja jos nisam cuo Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

PočaljiNaslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica?   Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 25, 2014 1:01 am

Možda nisi čuo, ali sam ja doživio. Kod mene je bio inspektor prije nekih mjesec dana.
Nazad na vrh Ići dole
enab

Broj poruka : 11
Datum upisa : 05.12.2011

PočaljiNaslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica?   Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 25, 2014 12:30 pm

U Novom Sadu su takođe aktivni, zajedno sa društvom za zaštitu i proučavanje ptica.
Nazad na vrh Ići dole
Petrovicjkd

Petrovicjkd

Broj poruka : 50
Datum upisa : 30.11.2014
Godina : 28

PočaljiNaslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica?   Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 Icon_minitimeČet Dec 25, 2014 6:07 pm

Inspektor cega ?
Nazad na vrh Ići dole
enab

Broj poruka : 11
Datum upisa : 05.12.2011

PočaljiNaslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica?   Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 Icon_minitimePet Dec 26, 2014 7:05 am

Pokrajisnki inspektor za zaštitu životne sredine.
Nazad na vrh Ići dole
mica

mica

Broj poruka : 538
Datum upisa : 15.01.2010
Godina : 70

PočaljiNaslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica?   Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 Icon_minitimePet Dec 26, 2014 3:47 pm

Po mom zahtevu, 09.05.2012 -te došao je nadlezni regionalni inspektor zaštite životne sredine  da obavi inspekciski nadzor i utvrdi činjenično stanje  u  ptičarniku.  Bez prethodnog inspekciskog nadzora, po zakonu, nije moguće podneti zahtev za dobijanje dozvole za čuvanje i odgoj faune Evope.  Po obavljenoj inspekciji i popisu ptica, dobio sam  rešenje ( na slici) u kome piše da mi se zabranjuje  otuđivanje ptica (prodaja, poklon, zamena)  sve dok ne dobijem dozvolu za njihovo čuvanje i odgoj od nadležnog ministrastva.  U rešenju stoji da sam dužan da u roku od  8 dana podnesem zahtev za izdavanje dozvole.  Nisam čekao poslednje dane roka već sam zahtev podneo 11.05.2012-te.  Popunio sam sve potrebne formulare (ukupno 15) i platio tada, taksu, zakonom predviđenu (uplatnica na slici).

Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 2jc6d5l

Nikakav odgovor nisam dobio od nadležnog ministarstva do današnjeg dana.  Shocked
Ni pozitivan ni negativan. Takav odnos države prema bilo kom građaninu je nedopustiv i bezobrazan.  To je nepoštovanje građanina koji ispunjava prema državi sve svoje obaveze u  zakonom  predviđenom roku.  
U međuvremenu ptice su se razmnožavale.  Bio sam prinuđen da prekršim zabranu njihovog otuđivanja  jer bi se u ptičarniku namnožiolo toliko ptica  da bi broj ptica ugrozio  njihov fizički opstanak.  
Ove godine smanjio sam broj ptica tačno za 60.  Za sve otuđene ptice popunio sam obrazac o poreklu  sa podacija iza kojih apsolutno stojim i za koje garantujem da su istiniti.
Jedan od primeraka potvrde o poreklu je na slici:

Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 2rorndi

Kada Država ne ispunjava svoje obaveze, ovakav postupak je sasvim legitiman.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Legalna Nabavka Stiglica?   Legalna Nabavka Stiglica? - Page 2 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Legalna Nabavka Stiglica?
Nazad na vrh 
Strana 2 od 2Idi na stranu : Prethodni  1, 2
 Similar topics
-
» Bolest stiglica
» Razmnozavanje štiglica u avikulturi
» Priprema stiglica za parenje
» Priprema stiglica za parenje...
» Ishrana stiglića uopšteno....

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Avifauna Evrope :: Ptice pevacice :: Stiglic (Carduelis carduelis)-
Skoči na: