Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

problemi kod parenja

Ići dole 
+2
sasaznas
deki88
6 posters
AutorPoruka
deki88

Broj poruka : 8
Datum upisa : 16.03.2013
Godina : 35

problemi kod parenja Empty
PočaljiNaslov: problemi kod parenja   problemi kod parenja Icon_minitimeNed Mar 24, 2013 7:09 pm

pozdrav.posto sam pocetnik imam problema sa kanarinkom neprestano tuce muzjaka moze li mi neko reci sta da radim.unapred hvala
Nazad na vrh Ići dole
sasaznas

sasaznas

Broj poruka : 105
Datum upisa : 27.12.2009
Godina : 54

PočaljiNaslov: Re: problemi kod parenja   problemi kod parenja Icon_minitimeNed Mar 24, 2013 9:26 pm

malo procitaj na forumu priprema kanarinaca za parenje i pokusaj ici redom i pripremi zenku ali i muzijaka pa tek ona ih sastavi
Nazad na vrh Ići dole
deki88

PočaljiNaslov: Re: problemi kod parenja   problemi kod parenja Icon_minitimePon Mar 25, 2013 4:11 pm

hvala
Nazad na vrh Ići dole
deki88

PočaljiNaslov: Re: problemi kod parenja   problemi kod parenja Icon_minitimePon Mar 25, 2013 4:28 pm

mozes li mi ti reci sta treba raditi i cime ih hraniti jer kod mene nema tih hemijskih proizvoda kao sto je ferti vit i ostalo
Nazad na vrh Ići dole
pero

pero

Broj poruka : 163
Datum upisa : 20.04.2010
Godina : 71

PočaljiNaslov: Re: problemi kod parenja   problemi kod parenja Icon_minitimeČet Apr 04, 2013 7:48 pm

deki88 - nemaš problema s parenjem već i sa postavljanjem problema. Treba precizirati; da li je ženka stara ili mlada; koliko su skupa; kad su i koliko dugo spojeni: Šta dobivaju kao hranu; želiš li ih poticati hemijom; kakvi su ambijentalni uvjeti (jeli u kući ili vani); da li je ženki natekla kloaka itd.
I još nešto. Ako ženka vuče materijal za gnijezdo, a tuče muškog, treba ga ubaciti naveče i ujutro izvaditi. Velika je vjerojatnost da će biti oplođenih jaja.
Nazad na vrh Ići dole
deki88

PočaljiNaslov: Re: problemi kod parenja   problemi kod parenja Icon_minitimePet Apr 05, 2013 9:56 pm

pa zajedno su vec mesec dana u kavezu velicine 60*50*50.od hrane dobijaju hranu za sumske ptice,zumance i vitamin e.cuvam ih u sobi velikoj u njoj nema nista i neulazi niko zenka nenosi materijal i tuce se smuzjakom stalno ali ne dugo.hvala
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

Broj poruka : 432
Datum upisa : 31.12.2009
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: problemi kod parenja   problemi kod parenja Icon_minitimePet Apr 05, 2013 11:07 pm

deki88 ::
pa zajedno su vec mesec dana u kavezu velicine 60*50*50.od hrane dobijaju hranu za sumske ptice,zumance i vitamin e.cuvam ih u sobi velikoj u njoj nema nista i neulazi niko zenka nenosi materijal i tuce se smuzjakom stalno ali ne dugo.hvala
,možda nije ženka,a možda još nije ni spremna za parenje,možda nije toplo dovoljno,,,,,,,.....
Nazad na vrh Ići dole
deki88

PočaljiNaslov: Re: problemi kod parenja   problemi kod parenja Icon_minitimeSre Apr 10, 2013 10:01 am

dali zenke pevaju
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

Broj poruka : 432
Datum upisa : 31.12.2009
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: problemi kod parenja   problemi kod parenja Icon_minitimeSre Apr 10, 2013 10:27 am

deki88 ::
dali zenke pevaju

neke znaju pjevati ali onako laganim glasom,ako je jako onda nije ženka.
Nazad na vrh Ići dole
deki88

PočaljiNaslov: Re: problemi kod parenja   problemi kod parenja Icon_minitimeČet Apr 11, 2013 2:12 am

hvala.paonako nekad tiho nekad i pojaca ali pesma je katastrofa
Nazad na vrh Ići dole
pero

pero

Broj poruka : 163
Datum upisa : 20.04.2010
Godina : 71

PočaljiNaslov: Re: problemi kod parenja   problemi kod parenja Icon_minitimeNed Apr 21, 2013 4:07 pm

Razdvoji ih. Neka se čuju, ali nevide. Kad krene graditi gnijezdo pripazi. Na njegovu pjesmu bi trebala da čućne, ako je spremna (nekad se baš i ne trudi). Samo još da Tičar nije u pravu! Uposebnom kavezu, ako je muško, će pojačati glas pa ako ti je stalo do potomstva nečeš forsirat E vitamin i gej kombinaciju. Inače se E vitamin može i predozirti (hipervitaminoza) i dobiti kontra efekt. Bez A i D ga sigurno ne bi davao. Sigurno ima neko ime. Čisti E se može kupiti u ampuli. Najmanje njega trebaš.
Nazad na vrh Ići dole
milos.moler

Broj poruka : 2
Datum upisa : 03.02.2015
Godina : 32

PočaljiNaslov: Re: problemi kod parenja   problemi kod parenja Icon_minitimeUto Feb 03, 2015 8:18 pm

pozdrav,imam problem sa kanarincem.pocetnik sam i imam jedan par od prosle godine.moj problem je sledeci:silim kanarinca vec mesec dana kuvana jaja niger keks ferti vit jabuka maslacak mak konoplje i ostalo,kanarinka napravi gnezdo za desetak dana,kanarinac peva u kavezu,medjutim kad ga ubacim kod nje on ne peva. ona udje u gnezdo i doziva ga a on nista bezi od nje ponekad se potuku i to je to...imaju svetlo 14 sata i temperaturu oko 20 stepeni,imam samo taj jedan par i voleo bih dobiti mlade...iskusni odgajivaci molim za pomoc
Nazad na vrh Ići dole
Milos Matorcevic 99

Broj poruka : 5
Datum upisa : 25.05.2015
Godina : 25

PočaljiNaslov: Re: problemi kod parenja   problemi kod parenja Icon_minitimeNed Nov 29, 2015 4:49 pm

Ja imam jedan problem....moj par kanarinace se pari i sve protice u najboljem redu sve do vremena izvodjenja mladih.Zenka samo odjednom ustane sa gnezda i pocinje da zatrpava jaja.U cemu bi mogao da bude problem?
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: problemi kod parenja   problemi kod parenja Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

problemi kod parenja
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Rezultati parenja....
» Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva