Poštovani,
Vec napisah u temi za predstavljanje par reci, ali da ponovim i ovde
Sledeceg meseca se zenim, i pocinjem sa kompletnim renoviranjem stana.
Ljubav prema papagajima imam oduvek i sada se ukazala prilika da sebi kupim pticu sa kojom cu se druziti dugo godina
Inace vec imam malu kucu od 50 kg, zenkicu Dogo Argentina staru 6 god
Mislim da je toliko razmazenog psa prava retkost videti
Da se vratim na temu... Procitao sam poprilicno mnogo iskustava vlasnika, tekstova... i kavez za pticu sam vec odabrao... U pitanju je ovakav tip kaveza (ne ovaj sa slike, slika je sa neta) samo bi bio vislji malo... Najverovatnije rucno pravljen kod prijatelja.
Sto se tice izbora ptice, prvobitno je moj izbor bio mali aleksandar... Ali nakon procitanih ne znam ni ja koliko strana o njima, nisam bas bio siguran u to.. A onda sam na netu video aru nobilis i istog sekunda se zaljubio u nju.
Sada sam u fazi citanja o nobilisima, i vidim da su generalno vlasnici zaista prezadovoljni...
Tako da 99% izbor pada na aru nobilis
S obzirom da mi je to prva ptica i da nemam iskustva, voleo bih da saznam sto vise kako bih bio pripremljen za dolazak ptice jer ne zelim da joj pored mene bilo sta nedostaje ni jednog casa..
E sada, dok sam bio u fazi malog aleksandra, video sam mnogo odgajivacnica koji ih imaju, ali sa arom nobilis nije takav slucaj...
Ono sto bi mi u ovom trenutku pomoglo je :
- Da li sam pametno postupio time sto sam odabrao aru nobilis a ne malog aleksandra ?
-Kako se kod nas moze doci do are nobilis, jer na netu ne uspevam da pronadjem skoro nista o njihovoj prodaji?
- Da li je tip kaveza koji sam odabrao pogodan za nju?
- I ono bitno, da li papagaju smeta prisustvo psa u istom stanu (pas je potpuno bezopasan po pticu) ?
- Da li treba o necemu voditi racuna pri kupovini ptice ?
Bio bih zahvalan na bilo kakvoj pomoci, jer zelim da sve bude kako treba od samog dolaska ptice, a jednostavno, samo citajuci po netu neke stvari se ne mogu saznati..