Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Sta da radim?

Ići dole 
+39
pedjacure
Čarlijev vlasnik
Alek 69
momoks
gocke
VlatkoSK
Zeka
deki88
ivica.m
milojed
fuz80
border
Igorche81
ticar
Iwan97
Damir
skorkovic
T4R4
ado007
vit
ivan83
srdjan992
Dalibor Vasic
glusacsv
sasaznas
Alexandar
Bogdanik
gorany82
mladen zafirovic
dragan67
Laza
sale
Milic
dr.nenad86
BORA
Zika
zucko
Siskin
Mika-kg
43 posters
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5  Sledeći
AutorPoruka
Mika-kg

Broj poruka : 1
Datum upisa : 14.04.2010

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimeSre Apr 14, 2010 4:11 pm

Imam kanarinca. 70% vremena u toku dana je nakostresen i nadut. Neaktivan je ali se normalno hrani i pije vodu. To traje vec 2 meseca. Uz to i ne peva. Sta da mu radim? Svi u njegovoj okolini su Ok. Pozdrav za sve pticare.
Nazad na vrh Ići dole
Siskin

Siskin

Broj poruka : 35
Datum upisa : 30.03.2010
Godina : 38

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimeSre Apr 14, 2010 6:44 pm

Takav problem sam i ja imao. Prvo i najvažnije ti je da tog kanarinca odvojiš od ostalih ptica da se zaraza (ako je zaražen) ne prenese na ostale ptice.
Poslije toga, uzmi uzorak stolice od tog kanarinca, stavi u neku malu kutijicu i odnesi u veterinara ili veterinarski zavod na analizu. Nakon te analize oni ti kažu da li kanarinac ima bakteriju u organizmu i koja je i kako se liječi...

Moj kanarinac je bukvalno bio pred smrt ali eto spasio sam ga - liječio sam ga skoro 2 mjeseca i uspio sam. Danas ne prestaje da pjeva, razigran je i čak razmišljam da ga parim za jedno 20 dana...

Pozdrav i želim ti puno sreće
Nazad na vrh Ići dole
zucko

zucko

Broj poruka : 113
Datum upisa : 14.03.2010

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimeČet Apr 15, 2010 8:29 pm

probaj da mu dash travu misjakinju,misarku ili kako god da se zove u tvom kraju ja sam time izlechio svaku bolest koju su mi ptice imale...probaj ne garantujem da ce da ti uspe,ali probaj ne kosta te nista..... pozzzz Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Zika
Sumadinac
Sumadinac
Zika

Broj poruka : 1122
Datum upisa : 20.12.2009

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimePon Apr 26, 2010 7:05 pm

A tu si Miko,skromni covece i moj druze.....
Dosao si tiho i usao u legendu.................
Iljadili se takvi kao ti................................
Nazad na vrh Ići dole
BORA

BORA

Broj poruka : 249
Datum upisa : 10.03.2010
Godina : 44

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimePet Maj 21, 2010 5:19 pm

Imam jedan problem juce sam primetio da mi se 5 kanarinca narogusilo drzim ih u volijeru 150x170x90 zatvoren sa svih strana cak sam npravio vrata koja zatvaraju pednju stranu tako da uvece zatvaram i kada je nevreme imaju redovno cistu vodu i hranim ih belgiskim klasik pomesan sa belgiskim prmium mesanim semenom.Letilica cista pesak i belgiski grit za kanarince svaki dan im rendam sargarepu znaci imaju sve normalne uslove.Sta da radim ili sta da im dam da ojacaju imunitet?Molim brz odgovor pozz
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

Broj poruka : 2501
Datum upisa : 21.12.2009

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimePet Maj 21, 2010 5:41 pm

Evo ide i lepse vreme, samo im pojacaj malo ishranu i nece biti problema ako je higijena dobra kao sto kazes i ako imaju sve ostalo sto im je potrebno.....

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
Milic

Milic

Broj poruka : 13
Datum upisa : 22.05.2010
Godina : 56

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimePon Maj 24, 2010 2:59 pm

Mladi kanarinci medjusobno cuaju pera jedno drugom narocito rep tako da kod jednog napravili su mu i malu ranu.Zbog cega se to desava.
Pozdrav svima...
Nazad na vrh Ići dole
Zika
Sumadinac
Sumadinac
Zika

Broj poruka : 1122

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimePon Maj 24, 2010 6:43 pm

Ako su u zajednickoj volijeri ili letilici to se dogadja,inace,nista nije zabrinjavajuce.Pogledaj koji je od njih neocupan,malo proprati on cupa ostale i njega odvoj u poseban kavez.U prostoru gde su ti sada kanarincici obavezno postavi bar dve sipine kosti,okaci.Dodaj u male posudice i vitamine i minerale.To se dogadja u periodu promene mladalackog perja kod kanarinaca,ta pojava koju opisujes ali ne brini perje ocupano ce im izrasti.To mogu da rade i iz nestasluka ili manjka vitamina i minerala ali postupi ovako i bice sve u redu.Ako se cupanje nastavi vidi da nije neki malac sledeci preuzeo ulogu #rendanja# pa i njega odvoj,u jatu to mogu biti jedan evetualno dva mlada.Isto tako ako je prostor prenatrpan sa pticama,mislim mladim,to se dogadja,onda znas sta ti je ciniti,sve u svemu nista zabrinjavajuce.... Smile pozdrav junace sa Mlave pune kapitalnih sarana,isprobano i provereno!
Nazad na vrh Ići dole
Milic

Milic

Broj poruka : 13
Datum upisa : 22.05.2010
Godina : 56

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimePon Maj 24, 2010 7:37 pm

Hvala Ziko,inace dajem im redovno vitamine,minerale,voce i povrce a i sipinu kost imaju ali kako ti kazes postje to sam primetio tri komada ne falim in pero na njih cu obratiti paznju.
Kapitalnih riba ima ako ne radi u vodi na sumom mora barem
jedna smo mamac mora da izdrzi....
Veliki pozdrav...
cheers cheers cheers
Nazad na vrh Ići dole
sale

sale

Broj poruka : 6
Datum upisa : 08.09.2010
Godina : 28

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimeČet Sep 09, 2010 9:14 am

Imam Kanarinca lici pomalo na vrabca ali ima kod stomaka malo narandzasto-crvene boje....ja sam pocetnk u ovome mozete mi reci kako se zove ova vrsta???koliko vredi????
Nazad na vrh Ići dole
Laza

Laza

Broj poruka : 1208
Godina : 37

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimeČet Sep 09, 2010 11:27 am

sale ::
Imam Kanarinca lici pomalo na vrabca ali ima kod stomaka malo narandzasto-crvene boje....ja sam pocetnk u ovome mozete mi reci kako se zove ova vrsta???koliko vredi????

Prvo se predstavi, pa redom.. a ako zelis da znas koji je to cudan kanarinac postavi sliku.
Nazad na vrh Ići dole
dragan67

dragan67

Broj poruka : 24
Datum upisa : 09.09.2010
Godina : 57

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimeČet Sep 09, 2010 11:43 am

ja sam dragan iz paracina kanarinac tog izgleda je mozda bakarac i cena im je oko 15-20 e.
Nazad na vrh Ići dole
sale

sale

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimeČet Sep 09, 2010 3:01 pm

Hvala Dragane... Very Happy

Poslednji izmenio Luckyboy dana Pet Sep 10, 2010 4:24 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Ne pisi velikim slovima)
Nazad na vrh Ići dole
dragan67

dragan67

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimePet Sep 10, 2010 9:22 am

Nema na cemu Sale tu smo da se pomognemo Very Happy

Poslednji izmenio Luckyboy dana Pet Sep 10, 2010 4:25 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Ne pisi velikim slovima)
Nazad na vrh Ići dole
sale

sale

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimePet Sep 10, 2010 9:30 am

Da se predstavim ja sam sasa iz subotice... Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
dragan67

dragan67

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimePet Sep 10, 2010 9:34 am

Za Milica- stavi im suve slanine ali neslane (potopi je da stoji u vodi) oni ce to rado da kljuckaju i nece medjusobno da se kljuju. To je dobro i kao preventiva za susicu.Ali sada kad su vec poceli da se kljuju moraces da ih odvojis posebno jer ih iritira novo sitno perje koje pocinje da raste.

Poslednji izmenio Luckyboy dana Pet Sep 10, 2010 4:28 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Ne pisi velikim slovima)
Nazad na vrh Ići dole
mladen zafirovic

mladen zafirovic

Broj poruka : 10
Datum upisa : 08.07.2010

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimePon Sep 20, 2010 8:10 pm

Imam jednog knarinca....ali sam cuo da im se daje ''karotin'' da bi dobili crvenu boju...dali je to dobro za mog ljubimca..kojeg mozete videti..u slike kanarinaca.. Question
Nazad na vrh Ići dole
dragan67

dragan67

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimePon Sep 20, 2010 11:05 pm

nista mu nece faliti ako ne preteras, to se daje kada menjaju perje i to svaki drugi dan u vodu ili u jajcanu hranu. mozes davati i sargarepu ona ima u sebi karotina ali nece biti crven kao sa vestackim
ono ti je zut kanarinac i ne treba da mu dajes karotin, i moguce da je zenka i to mozda malino
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

Broj poruka : 2501
Datum upisa : 21.12.2009

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimeUto Sep 21, 2010 12:02 am

mladen zafirovic ::
Imam jednog knarinca....ali sam cuo da im se daje ''karotin'' da bi dobili crvenu boju...dali je to dobro za mog ljubimca..kojeg mozete videti..u slike kanarinaca.. Question

Kolko mi se cini,taj kanarinac koga si postavio jeste malino kanarinac..... Cool
A ako peva kad se pusti voda tj. ako ima vodene ture onda je muzijak sigurno.... Very Happy

A sto se tice karotina , malinoima se ne daje karotin lol!

pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
mladen zafirovic

mladen zafirovic

Broj poruka : 10
Datum upisa : 08.07.2010

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimeUto Sep 21, 2010 2:33 pm

ma ..on peva ali tiho...a kad je..na nekom drugom mestu..slabo skoro uopste...neznam ako je muzijak..kako cu da ga uparim sa zenkom...ako on nema pesmu..zenka nebi htela da mu cucne...a onda nema nista od moje ture..mladih..Sad a da je malino..on bi pevao...i kad je sam ..a ne samo kad cuje..mlaz vode..
Nazad na vrh Ići dole
dragan67

dragan67

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimeUto Sep 21, 2010 11:06 pm

pokusaj da ga usilis davaj mu jaja i niger neko vreme pa ces da vidis trebalo bi da jace peva, da igra na drvce ili ce da skuplja po kavezu perje i sta nadje da pravi gnezndo onda je to zenka, i zenka hoce da pevusi.
Nazad na vrh Ići dole
gorany82

gorany82

Broj poruka : 83
Datum upisa : 29.09.2010
Godina : 42

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimeSre Okt 06, 2010 7:25 pm

Brate veoma je to interesantno,samo ga ti usili pa ces da vidis musko li je ili zensko li je.
Nazad na vrh Ići dole
dragan67

dragan67

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimeČet Okt 07, 2010 11:38 am

prvo nisam ti ja brat, drugo neznam sta hoces time da kazes ako imas neko resenje ti kazi a ne provociraj. ja cuvam kanarince vec 30 god i znam da je raspoznavanje polova kod njih dosta tesko i sva pravila ponekad padnu u vodu. neznam kako bi ti utvrdio pol kod starije ptice
Nazad na vrh Ići dole
gorany82

gorany82

Broj poruka : 83
Datum upisa : 29.09.2010
Godina : 42

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimeČet Okt 07, 2010 4:53 pm

Dragane kod nas se tako kaze za osobu koju uvazavas ,postujes a drugo nista lose jer je to tacno da kada ih usilis muzjak pocinje da peva i tu nema promasaja musko zensko.
Ako si ti drugacije razumeo izvini/
Pozdrav!!!!
Nazad na vrh Ići dole
Bogdanik

Bogdanik

Broj poruka : 691
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 36

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitimeNed Okt 31, 2010 12:39 pm

Imam problem , 2 kanarinke samo sto se ne biju do smrti. Ali diraju i druge ptice sto je veci problem, jedna je poprilicno usiljena. Drzim ih u prostoriji sa stalnom temperaturom od 10-12 stepeni , nije grejana. Nije guzva u letelici , a zenka je do pre 2 meseca lezala jaja. Moje pitanje je dal jednim cupanjem repa, mogu malo da je smirim i prolongiram parenje do Januara ili ce da mora da se mrzne napolju :-).
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

Sta da radim? Empty
PočaljiNaslov: Re: Sta da radim?   Sta da radim? Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Sta da radim?
Nazad na vrh 
Strana 1 od 5Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5  Sledeći
 Similar topics
-
» Šta treba da radim kad štiglić menja perije?

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Kanarinci-
Skoči na: