| Sta da radim? | |
|
+39pedjacure Čarlijev vlasnik Alek 69 momoks gocke VlatkoSK Zeka deki88 ivica.m milojed fuz80 border Igorche81 ticar Iwan97 Damir skorkovic T4R4 ado007 vit ivan83 srdjan992 Dalibor Vasic glusacsv sasaznas Alexandar Bogdanik gorany82 mladen zafirovic dragan67 Laza sale Milic dr.nenad86 BORA Zika zucko Siskin Mika-kg 43 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Mika-kg
Broj poruka : 1 Datum upisa : 14.04.2010
| Naslov: Sta da radim? Sre Apr 14, 2010 4:11 pm | |
| Imam kanarinca. 70% vremena u toku dana je nakostresen i nadut. Neaktivan je ali se normalno hrani i pije vodu. To traje vec 2 meseca. Uz to i ne peva. Sta da mu radim? Svi u njegovoj okolini su Ok. Pozdrav za sve pticare. | |
|
| |
Siskin
Broj poruka : 35 Datum upisa : 30.03.2010 Godina : 38 Lokacija : BiH
| Naslov: Re: Sta da radim? Sre Apr 14, 2010 6:44 pm | |
| Takav problem sam i ja imao. Prvo i najvažnije ti je da tog kanarinca odvojiš od ostalih ptica da se zaraza (ako je zaražen) ne prenese na ostale ptice. Poslije toga, uzmi uzorak stolice od tog kanarinca, stavi u neku malu kutijicu i odnesi u veterinara ili veterinarski zavod na analizu. Nakon te analize oni ti kažu da li kanarinac ima bakteriju u organizmu i koja je i kako se liječi...
Moj kanarinac je bukvalno bio pred smrt ali eto spasio sam ga - liječio sam ga skoro 2 mjeseca i uspio sam. Danas ne prestaje da pjeva, razigran je i čak razmišljam da ga parim za jedno 20 dana...
Pozdrav i želim ti puno sreće | |
|
| |
zucko
Broj poruka : 113 Datum upisa : 14.03.2010 Lokacija : Veliko Gradiste
| Naslov: Re: Sta da radim? Čet Apr 15, 2010 8:29 pm | |
| probaj da mu dash travu misjakinju,misarku ili kako god da se zove u tvom kraju ja sam time izlechio svaku bolest koju su mi ptice imale...probaj ne garantujem da ce da ti uspe,ali probaj ne kosta te nista..... pozzzz | |
|
| |
Zika Sumadinac
Broj poruka : 1122 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Sta da radim? Pon Apr 26, 2010 7:05 pm | |
| A tu si Miko,skromni covece i moj druze..... Dosao si tiho i usao u legendu................. Iljadili se takvi kao ti................................ | |
|
| |
BORA
Broj poruka : 249 Datum upisa : 10.03.2010 Godina : 44 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Sta da radim? Pet Maj 21, 2010 5:19 pm | |
| Imam jedan problem juce sam primetio da mi se 5 kanarinca narogusilo drzim ih u volijeru 150x170x90 zatvoren sa svih strana cak sam npravio vrata koja zatvaraju pednju stranu tako da uvece zatvaram i kada je nevreme imaju redovno cistu vodu i hranim ih belgiskim klasik pomesan sa belgiskim prmium mesanim semenom.Letilica cista pesak i belgiski grit za kanarince svaki dan im rendam sargarepu znaci imaju sve normalne uslove.Sta da radim ili sta da im dam da ojacaju imunitet?Molim brz odgovor pozz | |
|
| |
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Sta da radim? Pet Maj 21, 2010 5:41 pm | |
| Evo ide i lepse vreme, samo im pojacaj malo ishranu i nece biti problema ako je higijena dobra kao sto kazes i ako imaju sve ostalo sto im je potrebno..... Pozdrav | |
|
| |
Milic
Broj poruka : 13 Datum upisa : 22.05.2010 Godina : 56 Lokacija : Petrovac na Mlavi Srbija
| Naslov: Re: Sta da radim? Pon Maj 24, 2010 2:59 pm | |
| Mladi kanarinci medjusobno cuaju pera jedno drugom narocito rep tako da kod jednog napravili su mu i malu ranu.Zbog cega se to desava. Pozdrav svima... | |
|
| |
Zika Sumadinac
Broj poruka : 1122 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Sta da radim? Pon Maj 24, 2010 6:43 pm | |
| Ako su u zajednickoj volijeri ili letilici to se dogadja,inace,nista nije zabrinjavajuce.Pogledaj koji je od njih neocupan,malo proprati on cupa ostale i njega odvoj u poseban kavez.U prostoru gde su ti sada kanarincici obavezno postavi bar dve sipine kosti,okaci.Dodaj u male posudice i vitamine i minerale.To se dogadja u periodu promene mladalackog perja kod kanarinaca,ta pojava koju opisujes ali ne brini perje ocupano ce im izrasti.To mogu da rade i iz nestasluka ili manjka vitamina i minerala ali postupi ovako i bice sve u redu.Ako se cupanje nastavi vidi da nije neki malac sledeci preuzeo ulogu #rendanja# pa i njega odvoj,u jatu to mogu biti jedan evetualno dva mlada.Isto tako ako je prostor prenatrpan sa pticama,mislim mladim,to se dogadja,onda znas sta ti je ciniti,sve u svemu nista zabrinjavajuce.... pozdrav junace sa Mlave pune kapitalnih sarana,isprobano i provereno! | |
|
| |
Milic
Broj poruka : 13 Datum upisa : 22.05.2010 Godina : 56 Lokacija : Petrovac na Mlavi Srbija
| Naslov: Re: Sta da radim? Pon Maj 24, 2010 7:37 pm | |
| Hvala Ziko,inace dajem im redovno vitamine,minerale,voce i povrce a i sipinu kost imaju ali kako ti kazes postje to sam primetio tri komada ne falim in pero na njih cu obratiti paznju. Kapitalnih riba ima ako ne radi u vodi na sumom mora barem jedna smo mamac mora da izdrzi.... Veliki pozdrav... | |
|
| |
sale
Broj poruka : 6 Datum upisa : 08.09.2010 Godina : 28 Lokacija : Subotica
| Naslov: Re: Sta da radim? Čet Sep 09, 2010 9:14 am | |
| Imam Kanarinca lici pomalo na vrabca ali ima kod stomaka malo narandzasto-crvene boje....ja sam pocetnk u ovome mozete mi reci kako se zove ova vrsta???koliko vredi???? | |
|
| |
Laza
Broj poruka : 1208 Datum upisa : 20.12.2009 Godina : 37 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Sta da radim? Čet Sep 09, 2010 11:27 am | |
| - sale ::
- Imam Kanarinca lici pomalo na vrabca ali ima kod stomaka malo narandzasto-crvene boje....ja sam pocetnk u ovome mozete mi reci kako se zove ova vrsta???koliko vredi????
Prvo se predstavi, pa redom.. a ako zelis da znas koji je to cudan kanarinac postavi sliku. | |
|
| |
dragan67
Broj poruka : 24 Datum upisa : 09.09.2010 Godina : 57 Lokacija : Paracin
| Naslov: Re: Sta da radim? Čet Sep 09, 2010 11:43 am | |
| ja sam dragan iz paracina kanarinac tog izgleda je mozda bakarac i cena im je oko 15-20 e. | |
|
| |
sale
| Naslov: Re: Sta da radim? Čet Sep 09, 2010 3:01 pm | |
| Hvala Dragane...
Poslednji izmenio Luckyboy dana Pet Sep 10, 2010 4:24 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Ne pisi velikim slovima) | |
|
| |
dragan67
| Naslov: Re: Sta da radim? Pet Sep 10, 2010 9:22 am | |
| Nema na cemu Sale tu smo da se pomognemo
Poslednji izmenio Luckyboy dana Pet Sep 10, 2010 4:25 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Ne pisi velikim slovima) | |
|
| |
sale
| Naslov: Re: Sta da radim? Pet Sep 10, 2010 9:30 am | |
| Da se predstavim ja sam sasa iz subotice... | |
|
| |
dragan67
| Naslov: Re: Sta da radim? Pet Sep 10, 2010 9:34 am | |
| Za Milica- stavi im suve slanine ali neslane (potopi je da stoji u vodi) oni ce to rado da kljuckaju i nece medjusobno da se kljuju. To je dobro i kao preventiva za susicu.Ali sada kad su vec poceli da se kljuju moraces da ih odvojis posebno jer ih iritira novo sitno perje koje pocinje da raste.
Poslednji izmenio Luckyboy dana Pet Sep 10, 2010 4:28 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Ne pisi velikim slovima) | |
|
| |
mladen zafirovic
Broj poruka : 10 Datum upisa : 08.07.2010
| Naslov: Re: Sta da radim? Pon Sep 20, 2010 8:10 pm | |
| Imam jednog knarinca....ali sam cuo da im se daje ''karotin'' da bi dobili crvenu boju...dali je to dobro za mog ljubimca..kojeg mozete videti..u slike kanarinaca.. | |
|
| |
dragan67
| Naslov: Re: Sta da radim? Pon Sep 20, 2010 11:05 pm | |
| nista mu nece faliti ako ne preteras, to se daje kada menjaju perje i to svaki drugi dan u vodu ili u jajcanu hranu. mozes davati i sargarepu ona ima u sebi karotina ali nece biti crven kao sa vestackim ono ti je zut kanarinac i ne treba da mu dajes karotin, i moguce da je zenka i to mozda malino | |
|
| |
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Sta da radim? Uto Sep 21, 2010 12:02 am | |
| - mladen zafirovic ::
- Imam jednog knarinca....ali sam cuo da im se daje ''karotin'' da bi dobili crvenu boju...dali je to dobro za mog ljubimca..kojeg mozete videti..u slike kanarinaca..
Kolko mi se cini,taj kanarinac koga si postavio jeste malino kanarinac..... A ako peva kad se pusti voda tj. ako ima vodene ture onda je muzijak sigurno.... A sto se tice karotina , malinoima se ne daje karotin pozdrav | |
|
| |
mladen zafirovic
Broj poruka : 10 Datum upisa : 08.07.2010
| Naslov: Re: Sta da radim? Uto Sep 21, 2010 2:33 pm | |
| ma ..on peva ali tiho...a kad je..na nekom drugom mestu..slabo skoro uopste...neznam ako je muzijak..kako cu da ga uparim sa zenkom...ako on nema pesmu..zenka nebi htela da mu cucne...a onda nema nista od moje ture..mladih.. a da je malino..on bi pevao...i kad je sam ..a ne samo kad cuje..mlaz vode.. | |
|
| |
dragan67
| Naslov: Re: Sta da radim? Uto Sep 21, 2010 11:06 pm | |
| pokusaj da ga usilis davaj mu jaja i niger neko vreme pa ces da vidis trebalo bi da jace peva, da igra na drvce ili ce da skuplja po kavezu perje i sta nadje da pravi gnezndo onda je to zenka, i zenka hoce da pevusi. | |
|
| |
gorany82
Broj poruka : 83 Datum upisa : 29.09.2010 Godina : 42 Lokacija : Kruševac-Srbija
| Naslov: Sta da radim? Sre Okt 06, 2010 7:25 pm | |
| Brate veoma je to interesantno,samo ga ti usili pa ces da vidis musko li je ili zensko li je. | |
|
| |
dragan67
| Naslov: Re: Sta da radim? Čet Okt 07, 2010 11:38 am | |
| prvo nisam ti ja brat, drugo neznam sta hoces time da kazes ako imas neko resenje ti kazi a ne provociraj. ja cuvam kanarince vec 30 god i znam da je raspoznavanje polova kod njih dosta tesko i sva pravila ponekad padnu u vodu. neznam kako bi ti utvrdio pol kod starije ptice | |
|
| |
gorany82
Broj poruka : 83 Datum upisa : 29.09.2010 Godina : 42 Lokacija : Kruševac-Srbija
| Naslov: Sta da radim? Čet Okt 07, 2010 4:53 pm | |
| Dragane kod nas se tako kaze za osobu koju uvazavas ,postujes a drugo nista lose jer je to tacno da kada ih usilis muzjak pocinje da peva i tu nema promasaja musko zensko. Ako si ti drugacije razumeo izvini/ Pozdrav!!!! | |
|
| |
Bogdanik
Broj poruka : 691 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 36 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Sta da radim? Ned Okt 31, 2010 12:39 pm | |
| Imam problem , 2 kanarinke samo sto se ne biju do smrti. Ali diraju i druge ptice sto je veci problem, jedna je poprilicno usiljena. Drzim ih u prostoriji sa stalnom temperaturom od 10-12 stepeni , nije grejana. Nije guzva u letelici , a zenka je do pre 2 meseca lezala jaja. Moje pitanje je dal jednim cupanjem repa, mogu malo da je smirim i prolongiram parenje do Januara ili ce da mora da se mrzne napolju :-). | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sta da radim? | |
| |
|
| |
| Sta da radim? | |
|