Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
Sekcija pticara Subotica | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
|
| zako gricka garderobu i tkaninu | |
|
+5mime30 GrumpyX predin ZARKOTEKICA Duska 9 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Duska
Broj poruka : 30 Datum upisa : 23.02.2011
| Naslov: zako gricka garderobu i tkaninu Ned Okt 20, 2013 5:40 pm | |
| Da li je normalno da kad je zako napolju stalno voli da grize odecu dok mi je na ramenu grize mi majicu itd...Ostavlja rupice na tkanini i slicno...Star je 1,5 godinu..Inace voli sve da grize, rucno hranjen | |
| | | ZARKOTEKICA
Broj poruka : 148 Datum upisa : 04.03.2013 Lokacija : beograd
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Ned Okt 20, 2013 10:06 pm | |
| normalno i moj grize sve a moje uvo obozava,pogotovo kada mi stoji na glavi pokusava da mi gricka mladez jer se sisam na celavop ,ali mu to neide od ruku jer mu ja to nedozvoljavam, tako i ti nemoj tvom | |
| | | predin
Broj poruka : 141 Datum upisa : 07.02.2012 Godina : 49 Lokacija : Aleksandrovac Zupski
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Ned Okt 20, 2013 10:55 pm | |
| Ja mislim da to nije normalno moj nikad nije grizo probaj da ga sto vise drzis u rukama i da se sto vise igras sa njim da te nedozivljava kao predmet a u kavezu da ima igracke koje ce da griz da zadovolji tu nazovi potrebu za tim. Moj se mazi samnom oko oka i nosa po celom licu mi trlja glacu ali nikad ne grize. Grize jedino povodac i to kad je dokon kad ne leti ili nije na ramenu vec na stajalici verovatno grizu ono sto im smeta. I pazi se ako gricka odecu i usi daj moze i oko da izvadi. | |
| | | ZARKOTEKICA
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Pon Okt 21, 2013 12:10 am | |
| ja sam se lose izrazio negrize mene moj ogi mi se ljubimo ladno mi stavi kljun na usne i gricka pazljivo,za uvo me neujeda vec gricka jer trazi da ga ceskam kada mi je na ramenu.kada bi me griznuo mislim da bi mu tu kraj bio zavrsio bi ko fleka na taze ofarbanom zidu | |
| | | predin
Broj poruka : 141 Datum upisa : 07.02.2012 Godina : 49 Lokacija : Aleksandrovac Zupski
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Pon Okt 21, 2013 12:39 am | |
| A Duski busi odecu znaci bas grize a ti joj kazes da je normalno. A sto se tice fleke na zidu za jedno uvo a zamisli oko ili setetu da nesto uradi. Papagaji moraju da budu pitomi i da se osecaju kao deo porodice da bi bili bezbedni imace mogu da budu jako nepredvidjivi i mogu ozbiljno da povrede. naravno ne u napadu vec od straha ako ga imaju od vlasnika. | |
| | | ZARKOTEKICA
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Pon Okt 21, 2013 6:27 am | |
| pa dobro moj ogi kada se napremer penje uz moju majcu i on ostavi neku rupicu jer mora da zapne da pretrti gizicu,a sto se tice ujeda nedo bog to su opasne stvari
| |
| | | Duska
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Pon Okt 21, 2013 10:22 pm | |
| Ne kazem ni ja da ujeda opasno, samo kad je u mojoj blizini, a ja ga ne ceskam on pocne da gricka majicu ili slicno....nekad se desi da ga mazim dugo i kad mu dosadi polako me ujede za prst...da li je to normalno? Takodje i mene moj gricka za uvo i ljubimo se nije agresivan... | |
| | | Duska
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Pon Okt 21, 2013 10:25 pm | |
| Takodje bih pitao da li vam se desava da nekad vas zako iako je moj veoma pitom kad mu stavim ruku u kavez da ga pomazim buni se drekom? A kad zna da cu da ga iznesem napolje miran je... | |
| | | GrumpyX
Broj poruka : 17 Datum upisa : 16.11.2013 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Čet Nov 21, 2013 10:23 pm | |
| Zako je specificna ptica, to znamo svi, jedna od najinteligentijih vrsta papagaja, pa i zivotinja uopste. To sto je rucno othranjen, pitom i mazan, savrseno ne znaci da ce takav i ostati celog svog zivota, narocito ako se sa njim nepravilno i pogresno postupa. I moj vrlo rado dolazi na rame, mazi se i uziva, ponekad blago dodirne uvo, cak i ne stipne, ali se ja debelo razmisljam da li da mu to ubuduce i dozvoljavam. Jer ove ptice prolaze kroz fazu sazrevanja, koja ide cak i do 5 godina, a jedna od faza ja, kao i kod dece, pobuna protiv autoriteta, a ona je najcesce pracena bas grizenjem. Recimo, moj Cockey obozava da je napolju, ali se drugacije ponasa u toku dana i predvece. Predvece nerado odlazi na spavanje, ako mu poturim ruku da se popne, on saginje glavu u submisivni polozaj, polozaj mazenja, ali to je samo fora, jer ako ga ja izmazim, ali opet trazim da stane na prst, obicno krene kao da ce da ujede, cak nekad i uhvati blago prst. E, tu treba biti hladnokrvan, nikako povuci ruku, nego izricito reci NE! Kod mene je to upalilo nekoliko puta do sada. Ili, drugi sistem, pokazem mu hranu, stavim je u kavez, pa onda radije ide na ruku. Opet, nekad se pravi blesav i ispred mog nosa se proteze po hiljadu puta, cak drzi nogu u vazduhu i gleda me pravo u oci, kao da kaze, "pa vidis da ne mogu jednom nogom da stanem" ... U svakom slucaju, ujedljivost papagaja nije nista neobicno, ne mislim na patolosko stanje, nego cak i kod ptica koje su sasvim pitome. Naravoucenije, ipak se nikad ne zna kad moze da mu dodje da ujede, kad ce pogresno protumaciti nase ponasanje, bolje reci mi njegovo. Ja sam na oprezu cak i kad je mazan kao mace, kad ga ljubim i ceskam po glavi Sve ozbiljnije knjige o ovim pticama kazu da su najmazniji do prve godine, tada mogu da se maze sa svima, a onda obicno prelaze u drugu fazu kada odaberu "svog coveka/ljubimca" a moze da se desi da nikome drugome ne dozvole vise da im pridju. Naravno, uvek ima izuzetaka, jer svaka ptica je individua za sebe, pa ima i onih koji ostanu mazni, ima i onih koji nikad ne vole ceskanje, ali vole da su uz svog gazdu, da su na ramenu ... i sl. | |
| | | GrumpyX
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Pet Nov 22, 2013 1:14 pm | |
| Pre svega, ne znam cemu ovakav ton, a cini mi se i da nije prvi put. Svako ima pravo na svoje misljenje, ali ne i na vredjanje misljenja drugih. Ja se predstavljam preko svojih postova, i islednicke metode nece pomoci. Uzivaj u svojim pticama, a za moje ne brini, jos manje za ljubav koju im ja pruzam. A da bi nesto vise saznao o CAG's ili TAG's (kongo i timneh africki) moras da znas i neki strani jezik i citas sta ljudi, koji imaju mnogo vise iskustva i od mene i tebe zajedno, pisu o ovim predivnim pticama. Uzgred, istine radi, kad citiras, navedi sve relevantne cinjenice, ne znam da li namerno, ili ne, prekocio si ono da neke ptice ... Pozdravljam te i nadam se da ces ovo razumeti na pravi nacin | |
| | | mime30
Broj poruka : 445 Datum upisa : 10.04.2010 Lokacija : Srbobran
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Sub Nov 23, 2013 12:35 pm | |
| Ima mladih zakoa koji su jednostavno drugačiji,halavi,hoće da ugrizu...Bez obzira koliko vremena pvovode sa njim,i koliko ga neko voli.Jeste da je nekad neko dete vragolasto pa posle postane doktor nauka ali nekad neko vragolasto dete postane opasno po okolinu.GrumpyX po meni tvoja ptica je ženkica 100%-Radio si DNK ? | |
| | | GrumpyX
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Sub Nov 23, 2013 2:31 pm | |
| Mime, hvala na objektivnom pristupu temi, jer ovde sam ocigledno od POJEDINIH clanova Foruma docekan na noz, cak i uz prostacke uvrede, a kako nemam mogucnost slanja privatnih poruka, bio sam prinudjen da prostakluke pojedinaca objavim u posebnom postu. Ovim putem molim administratore da se pozabave osobama koje krse pravila, ako nista drugo, lepog ponasanja i ophodjenja. Mime, ovo je moj prvi zako, i iako ptice drzim vise od 30g, a imao sam i kakadue izmedju ostalog, smatram, za razliku od nekih, da sam pocetnik i da imam mnogo toga jos da naucim ... S te strane, svaki dobronameran savet je dobrodosao, pa sam se i sam trudio da iste i pruzim. Ako ja smatram da imam puno toga da naucim jos, to nikako draga moja Zaklin i gospodine Predin ne znaci i da sam totalni laik i da ne znam sta govorim, naprotiv. Mime, nisam radio DNK, ptica je nepunih 10 dana kod mene, dobro je socijalizovana, ali ja ne zelim da je izlazem stresu i da joj uzimam pera za analizu. Meni cak nije ni bitan pol, jedino kasnije ako se odlucim za nabavku para, ali to je neka daleka eventualna buducnost. Intimno i ja mislim da je u pitanju zenka, nemam nikakve argumente za to, nego je to samo moj predosecaj. Zao mi je sto je ovaj forum vrlo restriktivan za pocetnike, tako da ne mogu da dam argumente za svoje stavove koje pojedinci ne prihvataju. To nije nikakav problem sto ne prihvataju, imaju pravo na SVOJE MISLJENJE, ali je problem sto to isto pravo drugima uskracaju i to jos na jedan neprimeren nacin, narocito ljudima koji se deklarisu da vole zivotinje. Uzgred, draga Zaklin, ne bih sad razglabao o tvojim kontradikcijama u postovima koji se odnose na mene, insinuacijama i zauzimanju stava advokata pojedinaca, samo bih ti rekao da je ptica ptica, zivo bice, a da li si ti odgajivac ili ponosni vlasnik, to mene savrseno ne interesuje. U oba slucaja je bitno kako postupas sa zivotinjom, u tome se slazem sa navedenim gospodinom koji koristi prostacki recnik. Takodje, draga Zaklin, ja nisam mrgud, mozda ponekad samo kao i bilo ko drugi, nick je preuzet od mog prethodnog ljubimca, crvenocele aratinge koja nazalost niije vise sa mnom. Pretpostvaljam da papagaje generalno poznajes, ako ne i ljude, i da znas da mu je nick bio sasvim adekvatan, a ja sam ga preuzeo iz ljubavi i lepog secanja. | |
| | | GrumpyX
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Sub Nov 23, 2013 7:05 pm | |
| Ha, ha, Moram da se nasmejem na ono "samo ga ti tako zoves" Postoji jedna izreka, kaze "pametnom je i jedna dovoljna", tako da svaka nasa dalja komunikacija ovde prestaje, a tebi savetujem da ne obmanjujes ljude bajkama, nego ih pravilno uputis sta mogu da ocekuju od jedne tako kompleksne ptice kao sto je CAG, Kongo africki, ili TAG, Timneh africki za tvoju informaciju ... Postoje fakta, nadam se da znas sta to znaci, o ove dve vrste "sivca", tako da nije isto imati jednog, ili drugog ... Citati, uciti i samo uciti, to je osnovno pravilo. Sve najbolje, u svakom slucaju PS. I jedan i drugi mogu da budu predivni ljubimci, ali takodje moze da dodje i do promena u ponasanju dok ptice stasavaju, tako da ce se svaki normalan vlasnik/odgajivac truditi da se upozna sa svim aspektima drzanja ovih predivnih ptica, i pozitivnim, ali i onim negativnim do kojih moze da dodje.. Moj savet je da se konsultujete sa iskusnim odgajivacima koji zaista poznaju ove ptice, a kao takav se pokazao clan ovog foruma koji se odaziva na ime MIME30. I da se razumemo, ja svoju pticu nisam nabavio od njega, tako da ovo nije nikakva reklama, nego moje misljenje doneto na osnovu citanja postova ovde, a i na jednom drugom "papagajskom" forumu. | |
| | | momoks
Broj poruka : 191 Datum upisa : 22.04.2010 Godina : 56 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Sub Nov 23, 2013 7:20 pm | |
| Slazem se sa mimetom, hteo sam na onom drugom forumu da ti napisem gde se ptica vidi bolje da je zenka. I po meni je 100% zenka, i naravno nije vazno to, ja imam kao ljubimca iz divljine pticu vise od deset godina i prezadovoljan sam, prica kao navijena, sad znam od skoro da je zenka, po nekim pokazateljima. Ako hoces da radis DNK test imas ovde na forumu objesnjenje sta i kako i gde. Tamo si pitao koje perje se cupa, sa grudi nekoliko perca. Pozdravljam te i uzivaj u svojoj ptici. | |
| | | mime30
Broj poruka : 445 Datum upisa : 10.04.2010 Lokacija : Srbobran
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Sub Nov 23, 2013 9:02 pm | |
| Koliko znam toliko mogu da pomognem..I uvek sam za pomoć,bilo u ovom hobiju bilo u životu.Ja sam bio jedini koji je skakao u vodu da spasem dete koje je bilo u gumi na sredini kanala kad se teretni brod pojavio,ja sam bio jedini koji je par puta izvlačio jezike ljudima u raznim situacijama,na Kosovu 98-99god. sam bio snajperista i prošao sam tamo sve i svašta i upoznao sebe do kraja.Jeo sam se kad mi je neko umakao i jeo se kad nisam nekom mogao pomoći..................................... Predin je jednostavno takav ,mene je izjebo preko oglasa KUPUJEM PRODAJEM jer sam prodavao zakoe 50e veftinije od ljudi koji su kupovali od odgaivača i zbog svojih troškova su morali biti skuplji..I tako me je izvredjao porukama i mene i moje ptice da mogu reći da je uspeo (na žalost) u tome jer sam bio nervozan tri dana..!! Šteta što sam izbrisao njegove poruke inače bi ih kopirao ovde..Ovo što je GrumpyX kopirao njegovu poruku i što je Žaklin rekla da to nisu njegove reči je smešno šta je meni sve napisao u poruci preko KUPUJEM PRODAJEM...Nema veze :-) valjda se oseća većim kad pljune po nekom,voli da gleda svoju pljuvačku kako se sliva po nekom.Zaboravlja kada je tražio pomoć kada je kupovao matore zakoe koji su imali problem sa disanjem i kada je pitao šta da radi ,dao sam mu savete i na kraju se ispostavilo da sam bio u pravu a verovatno će mu još nekad trebati pomoć ....Koliko znam on je bio isključen sa ovog foruma jer je javno vredjao i šta je vlasnici AVIKULTURE gde je pravda?? ????poruke na ovom forumu se mogu proveriti,ko je napravio ovaj sajt zna i rupe u njemu i moze da vidi poruke koje prolaze kroz sistem.....Nemam ja ništa protiv njega,nek radi šta hoće...Ja odlazim odavde.....I samo da ispravim krivu rečenicu koja je ovde u predhodnim porukama upisana-OVO IPAK NIJE BITKA IZMEDJU ODGAIVAČA I LJUDI KOJI IMAJU JEDNOG LJUBIMCA-Ovde se pišu iskustva u odgoju a šteta je što su pogrešni ljudi napravili ovakav sajt i prepustili ga vremenu... | |
| | | GrumpyX
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Sub Nov 23, 2013 9:51 pm | |
| Da, potpuno te razumem, malo je falilo da i ja odem, jer nemam nameru da se prepirem sa takvim ljudima koji ni ne znaju sta je argumentovana rasprava, a jos manje gde su i koliko suplji. Samo me interesuje zasto moderatori ne reaguju, vec nekoliko puta sam pitao, jer ja kao novajlija nemam mogucnosti da im se direktno obratim. Na ovom mestu savrseno nije bitno ko je sta i kakvo obrazovanje ima, ali jeste bitan OBRAZ, a mnogi ga nazalost nemaju, a kad se prostakluk i neukost udruze, tu pomoci nema. | |
| | | GrumpyX
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Sub Nov 23, 2013 9:58 pm | |
| - momoks ::
- Slazem se sa mimetom, hteo sam na onom drugom forumu da ti napisem gde se ptica vidi bolje da je zenka. I po meni je 100% zenka, i naravno nije vazno to, ja imam kao ljubimca iz divljine pticu vise od deset godina i prezadovoljan sam, prica kao navijena, sad znam od skoro da je zenka, po nekim pokazateljima. Ako hoces da radis DNK test imas ovde na forumu objesnjenje sta i kako i gde. Tamo si pitao koje perje se cupa, sa grudi nekoliko perca. Pozdravljam te i uzivaj u svojoj ptici.
Hvala, vec uzivam, a kao sto rekoh nebitno mi je sta je, jedino ako nekad pozelim i bio u mogucnosti da joj nabavim drugara, mada znam da to ne mora nista da znaci, da rucno odgajene ptice nisu tako jednostavne za razmnozavanje. Ne mogu, zbog restrikcija ovog sajta, da postavim fotografije gde se vidi da je ptica izuzetno pitoma, iako je uzeta iz volijere, barem je u poslednje vreme bila u volijeri sa jos dva, mladja zakoa, i jednim amazoncem. A njena pitomost je i prevagnula da se odlucim za nju, a ne za mladje ptice. Interesuje me jos ako jeste zenka, pretpostavljam da one i lakse prolaze kroz hormonalnu fazu i da su manje agresivne? | |
| | | momoks
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Sub Nov 23, 2013 10:08 pm | |
| Zaista bespotrebna rasprava, nadam se da ce reagovati moderatori, neprijatna situacija. Ovo je forum ljubitelja ptica i ostalih zivuljki i nema potrebe za prepirkama. Godinama sam ovde i sem nekih sitnih carki nisam uocio nista sto je vredno pomena. Najbolje je spustiti loptu na zemlju i nastaviti razgovore o onome sto svi mi koji smo ovde volimo.
Kao sto ti rekoh video sam slike i ptica je lutka. Neka ti neko drugi odgovori za prolaz kroz tu fazu njihovog puberteta posto je moj ljubimac to prosao negde u Africi. Ja inace rucno hranim i tako prodajem ptice i te ptice prolaze kroz tu fazu u novom domu. Ja mogu sa sigurnoscu da ti kazem da to sto je rucno hranjena ptica nema nikakve veze sa njenim izvodjenjem, Znaci na tebi je izbor, da ostane sa tobom i da se druzite ili da joj nadjes partnera i da ih uspesno razmnozavas. Vec znas da je i kao kod ljudi svaka jedinka karakter za sebe, tako da je verovatno tvoja ptica ispiljena sa takvom naravi. | |
| | | GrumpyX
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Sub Nov 23, 2013 10:22 pm | |
| Svakako da se slazem sa tobom da je svaka ptica poseban karakter, da se ne vracam na one bespotrebne rasprave, nisu vredne toga ... Ja, iako bih nekad uzimao drugu pticu, uzeo bih je takodje kao ljubimca i da pravi drustvo ovoj, a jos ako se i upare, tim bolje. U svakom slucaju i ta ptica bi morala da bude rucno othranjena. Nameravam da za ovog pregradim jedan deo lodje, zatvorene, mislim da ce me to izaci jeftinije od kupovine velikog kaveza, a samim tim imace mesta i za eventualnu drugu pticu, ali o tom potom, to mi nije prioritet. | |
| | | momoks
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Sub Nov 23, 2013 10:29 pm | |
| Bas tako, i druga ptica da bude rucno hranjena, mislim da kod njih neces imati problema, jednostavno nikad u potpunosti ne podivljaju. Npr, iz mog iskustva, zako, zutoceli amazonac, jandaja, suncana aratinga, ara severa..... i ako ne radis sa njima jednostavno ostaju pitome. Dok recimo ara nobilis, plavoceli amazonac, crvenocela aratinga pa cak i edel recimo "podivljaju" ako nisi u stalnom fizickom kontaktu a njima. Imam par ara nobilis rucno hranjenih koje se ponasaju kao da su sad uhvacene u dzungli a stare su 4 godine ali su u volijeri. | |
| | | GrumpyX
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Sub Nov 23, 2013 10:59 pm | |
| Wow, Ti bas imas dosta lepih ptica! Ja sam imao crvenocelu aratingu i davno nandaju, ali je bila prebucna za stan Sada sam se dvoumio izmedju amazonca, plavocelog, i zakoa. Naravno, razum je preovladao, za stan je ipak pogodniji zako, iako intimno mislim da je amazonac lepsa ptica, ali samo na prvi pogled. | |
| | | momoks
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Ned Nov 24, 2013 7:34 am | |
| Zako ima neku posebnu lepotu, ne znam kako da je objasnim, ne u bojama. Iako siv, veruj mi kad mi je bezao ovaj sa slike imao sam muku da ga uocim na drvetu sa zelenim liscem. Amazonac je ostrija, hitrija ptica, nekako zahtevnija. Verovatno ljudi biraju po karakteru, kao sto biraju pse neko drzi rotvajlera a neko pekinezera..... Tema je grickanje. Svaki papagaj gricka posto je radoznao, a radoznalost zadovolji kad ispita materiju kljunom i jezikom, e sad ako negde stisne jace ili polomi, ipak nije toliko inteligentan da npr provali da naslon nove stolice nije njegova stajalica od drveta da od nje pravi piljevinu. Meni je skoro na gornjem delu trenerke rajfeslus ne pokidao nego mu poskidao zrnce po zrnce tako da je ostalo samo platno.
| |
| | | poTTa20
Broj poruka : 29 Datum upisa : 24.09.2013 Godina : 43
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Ned Nov 24, 2013 8:45 am | |
| Kao što momoks reče, žako je ptica koja pleni svojom inteligencijom a ne svojim bojama. Naš žako je recimo jako zainteresovan za dugmiće i rajsferšluse ali samo na odeći. Napravili smo mu igračku tako što smo mu ušili dugmiće na neku portiklu i naravno, nije je ni pogledao :-D | |
| | | GrumpyX
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Ned Nov 24, 2013 9:49 am | |
| - Luckyboy ::
- predin= zaklin je banovan.
Hvala na informaciji, licno mislim da ih treba pustiti da se malo ohlade, pa da ponovo pristupe normalnoj komunikaciji i razmeni misljenja, jer ipak mislim da u dubini duse oni zaista vole ptice. Sto se same teme tice, svako ko iole poznaje papagaje, od najmanjeg do najveceg, zna da su to u sustini agresivne ptice, tj. njihovo normalno ponasanje nama deluje kao agresivno ispoljavanje, a kako Momoks lepo rece kljun je njima sredstvo kojim istrazuju okolinu i stvari oko sebe. Moj za sada kljun ostri na svojim igrackama, a ako krene na nesto nedozvoljeno, trudim se da ga sprecim jednim ostrim NE! To radim i uvece kad nerado staje na prst da bi isao na spavanje, ili mu ponudim neku poslasticu, pa onda daleko lakse predje u kavez. Sto se tice lepote, iako se o ukusima ne raspravlja, oni zaist imaju tu neku elegantu lepotu koja se primeti tek na drugi pogled za razliku od amazonaca, koji su nekako gizdavi, a tako se i ponasaju, pravi su klovnovi. | |
| | | Duska
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu Ned Nov 24, 2013 3:34 pm | |
| HVALA GRUMPYX nadam se da je to nacin sazrevanja.. Sad zapravo kad vidim da mi neko iskusniji zeli to objasniti tacno cu Vam i malo blize reci sta je problem...Ja ga pustam da izadje iz kaveza i odmah on doleti tamo gde sam ja iako ne pocnem odmah da ga mazim ako mi je na ramenu pocne mi cepati majicu, ako mi je na nozi jede mi trenerku kao da zeli da je malo nacne...Ako gaa stavim samog na krevet on kao cisti kljun od prekrivac i obavezno ga gricne, i pocepa ga...Da li Vi to smatrate normalnim? I jos jedno pitanje je , a to je da kad ga mazim sto on jako voli u sred mazenja ujede me za prst nesto zeli da mi kaze ali ne znam sta...da li je to normalno? I nigde mi neda da ga mazim sem po vratu oko oko glava i vrat ...ledja i stomak neda da mu se diraju* Hvala puno | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: zako gricka garderobu i tkaninu | |
| |
| | | | zako gricka garderobu i tkaninu | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 97 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 97 Gosta :: 1 Provajder
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 314 dana Sre Nov 20, 2024 10:51 pm
|
Zadnje teme | » POMOC KOD KATARINAPet Okt 21, 2022 10:28 pm od Kaludjerica » Kucica za gnezdo nasih ljubimaca Pet Okt 21, 2022 10:09 pm od Kaludjerica » Kragujevacki visokoletacSre Jan 27, 2021 10:37 pm od marconi » Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )Pon Jul 27, 2020 5:00 pm od ZQKY » БЕРЗА, ПАНЧЕВО 25.02.2018.Sre Feb 12, 2020 9:52 pm od sasad » Malino kanarinciPet Maj 31, 2019 12:27 pm od Laza» Malino kanarinci - ocenjivanjePet Maj 31, 2019 12:22 pm od Laza» Tigrica - Cudna nanosnicaČet Maj 30, 2019 3:28 pm od Laza» Tigrica (Melopsittacus undulatus)Uto Maj 14, 2019 5:14 pm od TatjanaS |
|