Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Legalizacija drzanja ptica faune Evrope

Ići dole 
+36
mime30
milos0205
Lale
fuz80
KUM
Rea
alann
kumca
cobras
malinois
Alexandar
zozi
Vasa
Srdjan
Boban
Luckyboy
Danijel
nebojsa
grujo
klokkende
micko
szigics
BORA
SrdjanKG
maki
Santa
mica
Loker
Petar
Sale77-Nis
Laza
Bogdanik
rtomek
ticar
BOCKA
dr.nenad86
40 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Sledeći
AutorPoruka
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

Broj poruka : 2501
Datum upisa : 21.12.2009
Godina : 38

Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeNed Okt 24, 2010 9:12 pm

U Leskovcu su to pravi odgajivaci i ljubitelji ptica odradili, kako bi sprecili taj kriminal, na inicijativu tih pticara koji su clanovi SOF-a je vse reseno kako treba.....

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
klokkende

Broj poruka : 70
Datum upisa : 29.12.2009
Godina : 53

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeNed Okt 24, 2010 9:18 pm

Uvek je bilo zabranjeno, a da li se zabrana postovala to je druga prica. I vezivanje pojaseva u automobilima je uvek bila obaveza a to sto se nije ranije postovala takodje je posebna prica.
Nazad na vrh Ići dole
BORA

BORA

Broj poruka : 249
Datum upisa : 10.03.2010
Godina : 44

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeNed Okt 24, 2010 9:50 pm

Nenade dali mozes da mi objasnis dali je SOF nadlezan za ptice kod nas u Srbiji?Ili Ptice pevacice faune evrope pozz
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeNed Okt 24, 2010 10:27 pm

Ovako, za legalizaciju ptica pevacica faune Evrope je nadlezna drava, a Sof kao saradnik pri izradi pravilnika ucestvuje samim tim u procesu legalizacije. Sof kao clanica COM-a gde je odgoj ptica pevacica faune Evrope odavno ragulisan, tezi da se to sto pre uradi i odradi i ovde kod nas... Pri Sofu su formirane komisije koje sa nadleznim ministarstvima ucestvuju u stvaranju i dopuni pravilnika, jer nas je ministarstvo uzelo za partnere, gde se nasi predlozi uzimaju u razmatranje i vecina ih je prihvacena i usla u pravilnike...Sto nas posebno raduje.

Za sada bi samo ovoliko, u skorije vreme cete dobiti na ovom forumu sve zvanicne informacije gde sta mozete pogledati i videti ko stvarno radi nesto za pticarstvo u Srbiji.
Jer postoje neki lazni pticari koji pokusavaju da pripisu sebi neke nase uspehe i pomake.... Ali nece ni njih biti jos dugo..

Pozdrav Sleep
Nazad na vrh Ići dole
rtomek

rtomek

Broj poruka : 721
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 50

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeNed Okt 24, 2010 10:43 pm

BORA nerazumem pitanje ...( mada nije upućeno meni ) šta to znači "nadležan za ptice" SOF okuplja udruženja čiji su članovi ODGAJIVAČI ptica , ima mnogo organizacija koji se bave zaštitom u prirodi recimo kao LOA ,Riparija .....to su dve odvojene stvari ( mada saradnje naravno ima ) Sof po statutu radi po COM -u što podrazumeva prvenstveno odgoj , takmičenja , izložbe .....i delom i zaštitu ali stim se ipak prvenstveno bave ove druge organizacije , dužnost svih članica saveza je da sprovodi u svom okruženju zaštitu divljih ptica o kome se svake godine dostavlja izveštaj UO saveza ...ali se ipak ovre radi o odgajivačima
ponekad se može pročitati na raznim forumima kritike na račun sof-a gde se priča o uvozu izvozu ptica,pet shopovima, berzama nekim , vašarima po Srbiji sa tima savez nema nikakve veza niti se iko stim u savezu bavi ..to su stvari za koje je nadležna država , firme neke trgovci .....
Predstavnici Sof-a sarađuju sa nadležnima u izradi pravilnika a to isto samo u delu koji se odnosi naravno za odgoj , držanje i evidentiranje ptica u zatočeništvu,po COM-u pa tako i po statutu savez se bavi sa svim odgajivaćkim grupama ..od kanarinaca pesme peko egzota pa do prepelica ..sve što spada pod okrlje pravila koje propisuje COM ..naša bazna organizacija .
..pozdrav ROBY
Nazad na vrh Ići dole
BORA

BORA

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeNed Okt 24, 2010 11:25 pm

Ja sam pitanje postavio jer danas na zatvaranju takmicenja u Kragujevcu prisustovali su i clanovi ptice faune evrope.Kako sam cuo od oni su jedino legalno drustvo za sve ptice kanarince egzote divljake i td.Nesto o tome napisao sam u temi slavujari.Danas na takmicenju u kragujevcu bili su Ornotolog,veterinari mislim da su bili cak i iz ministaestva i da zatvaraju izlozbu u Kragujevcu u novembru.
Nazad na vrh Ići dole
Laza

Laza

Broj poruka : 1208
Datum upisa : 20.12.2009
Godina : 37

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimePon Okt 25, 2010 4:32 pm

Boro, objasni mi kako neko udruzenje gradjana, prostije receno skupina ljudi moze da bude legalno drustvo za divlje ptice? Ako je to Zakonom RS zabranjeno???

Nazad na vrh Ići dole
BORA

BORA

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimePon Okt 25, 2010 4:58 pm

Neznam zato ja i postavljam pitanja.
Nazad na vrh Ići dole
Laza

Laza

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimePon Okt 25, 2010 5:08 pm

Ja bih rekao da ne moze Smile
Nazad na vrh Ići dole
BORA

BORA

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimePon Okt 25, 2010 10:26 pm

Ok Lazo meni samo se ova situacija ne svidja jer ovde sukobi nekih ljudi vode se preko nas odgajivaca zamisli da su pisali prijave na izlozbi nije mi jasno ko sta sa time dobija.
Nazad na vrh Ići dole
Laza

Laza

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimePon Okt 25, 2010 10:47 pm

Nemoj meni nista da pricas, ti sukobi su prvi udarani preko ledja administratora ovog foruma, ne zelim o tome da pricam ali dovoljno je to da znate da smo mi prvi na*ebali.

Ovo sve sto se radi je tek pocetak, u to sam ubedjen.
Licno meni kao odgajivacu je kao i svima u interesu da bude legalizovan odgoj ptica pevacica ali mi je nejasno kako to jedno drustvo za koje ja nista lose nisam rekao i koje ima svoje ljude na ovom forumu i ovom prilikom ih pozdravljam Smile kao sto rekoh, nejasno mi je zasto ti isti ljudi prijavljuju ostale odgajivace za cuvanje faune a mnooooogo ima tih koji cuvaju.
Znaci, malo je neverovatno da sve prijave idu ljudima koji su imali dodira sa tim drustvom a nisu clanovi tog drustva.
Svaka cast za akcije edukacije mladih, za pokret da se legalizuje i sve to, neko je morao to da pokrene i mozda ce na taj nacin biti ubrzan proces, ali jedna bitna stvar tu ostaje, zasto preko SOF-a? Ne mozes ti sada da ocekujes da ces biti jaci od SOF-a, od drzave i njenih Zakona, zar ne?

Ako je nacin da se legalizuje ppfe dajte da svi odemo u to famozno drustvo, da platimo clanarinu i da budemo mirni ! Nije to nacin i to tako nece moci kako je neko zamislio ! Sada kada vide da ne mogu tako oni su krenuli taktimo zastrasivanja, svako ko nije uclanjen u drustvo bice prijavljen... opet... nije to pravi nacin.

Mogao bih o ovome da pisem jos puno jer mnogo toga znam a precutkujem jer imam utisak da ako bih spomenuo imena i mnoge nepravilnosti rizikovao bih privatnu tuzbu a to mi stvarno ne treba.

Ako je pobeda to sto svi strepe da li ce im neko upasti u kucu onda su pobedili...

Toliko od mene i voleo bih da spomenem cika Ziku, jednog od administratora ovog foruma u ovom postu jer je to covek od koga sam puno naucio a vise puta je nagrabusio i od skora ne dolazi na forum iz licnih razloga, verovatno je i njemu kao i meni sve preko glave.

Nazad na vrh Ići dole
mica

mica

Broj poruka : 538
Datum upisa : 15.01.2010
Godina : 70

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeUto Okt 26, 2010 12:02 am

Nije mi namera da arbitriram i da se opredeljujem za neku od strana u sukobu koji se vodi između pristalica PPFE-a i SOF-a. Smatram da je sukob nepotreban beskoristan i bespredmetan. Strane u sukobu se bave prošlošću (ko je šta kada i kako radio) što ne može doprineti unapređenju odnosa između ljudi ljubitelja ptica niti dobrobiti samih ptica.
Ali zbog istine mora se reći da organizacija sa zvučnim imenom SRPSKA ORNITOLOŠKA FEDERACIJA, koja je do duše više puta menjala ime, ali ne i ljude koji njome rikovode, nije nikada ništa učinila po pitanji legalizacije odgoja faune evrope, a postoji više od pola veka. Kao jedina organizacija na našem prostoru koja je okupljala ljubitelje ptica, SOF je bio u poziciji da pokrene pitanje legalizacije odgoja faune evrope mnogo puta do sada. Da bude inicijator u procesu legalizacije odgoja faune evrope. Uticaj SOF-a nije bio mali. Okupljao je veliki broj ljubitelja ptica pa i ljubitelja faune evrope tako da inicijativa SOF-a u smislu promene zakona i usklađivanja zakona sa zakonom EU ne bi mogla ba bude ignorisana od strane nadležnog Ministarstva. Kamo sreće da je zakon o legalizaciji odgoja donet pre desetak godina. Danas bi polozaj ljubitelja ptica (i ptica) bio daleko povoljniji.
LJude koji su bili u vrhu organizacije ljubitelja ptica tada (i sada su u vrhu ) to nije zanimalo.
Toliko o prošlosti i više se necu time baviti jer predstavlja nepotrebno gubljenje vremena.
Inicijaiva za promenu zakona i legalizaciju čuvanja i odgoja faune evrope potekla je sa foruma i od članova foruma PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE. Ubrzo je formirano udruženje. Udruženj je legalno formirano po važećem zakonu o udruženjima građana, prijavljeno i registrovano. Ako zakonodavac nije osporio postojanje udruženja, vec ga je upisao u registar društava grajdana Srbije, niko nema pravo da osporava legalitet i legitimitet udruženja PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE. Srećom to i ne moze.
Udruženje je uzelo aktivno učesće u kreiranju novog zakona o odgoju i legalizaciji ptica pevačica faune evrope. U roku datom od strane Ministarstva prostornog planiranja i životne sredine, dostavljene su naše primedbe i sugestije na predložena podzakonska akta. Sve nase primedbe su uvažene od strane nadležnog ministarstva. Možemo biti ponosni sto smo bili od pomoći u donosenju zakona koji će olakšati život nasim pticama. Kako onim pticama koje mi čuvamo tako i onim pticama koje žive u nasem okruženju.
Udruženje je podnelo zahtev za legalizaciju ptica naših članova. Zahtev se nalazi u Ministarstvu. Naš zahtev će biti uzet u razmatranje čim se steknu zakonski uslovi za to. Čeka se verifikacija podzakonskih akata od strane Skupštine Srbije i objavljivanje istih u Sluzbenom glasniku.
Budite sigurni da će odluka nadleznog ministarsta biti pozitivna. Mi smo već samim podnošenjem zahteva ušli u proces legalizacije nasih ptica i to više niko ne moze da spreči.
Šta SOF radi po pitanju legalizacije ptica svojih članova i šta je do sada uradio to me uopšte ne zanima. Ali sudeći po predhodnim postovima zaključio sam da nije svoje članstvo obavestio o zakonskim promenama koje su se dogodile ove godine i koje se bitno razlikuju od predhodnog zakona. Promenio se način organizovanja izložbi. Novi važeći zakon reguliše način transporta ptica. Način i uslove pod kojima se može vršiti kupoprodaja ptica. Određuje kakva i koja dokumentacija je potrebna da bi se neko bavio odgojem i čuvanjem ptica. Propisuje uslove smeštaja i čuvanja ptica. I ono što je najbitnije, odredbe zakona važe kako za faunu evrope tako za SVE ptice koje se odgajaju ili čuvaju kao kućni ljubimci.
Bez namere da ikoga uvredim. Ovaj post je namenjem pismenim pametnim i dobronamernim ljudima ljubiteljima ptica.
Nazad na vrh Ići dole
klokkende

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeUto Okt 26, 2010 12:14 am

mica ::
...Šta SOF radi po pitanju legalizacije ptica svojih članova i šta je do sada uradio to me uopšte ne zanima. Ali sudeći po predhodnim postovima zaključio sam da nije svoje članstvo obavestio o zakonskim promenama koje su se dogodile ove godine i koje se bitno razlikuju od predhodnog zakona. Promenio se način organizovanja izložbi. Novi važeći zakon reguliše način transporta ptica. Način i uslove pod kojima se može vršiti kupoprodaja ptica. Određuje kakva i koja dokumentacija je potrebna da bi se neko bavio odgojem i čuvanjem ptica. Propisuje uslove smeštaja i čuvanja ptica. I ono što je najbitnije, [b]odredbe zakona važe kako za faunu evrope tako za SVE ptice koje se odgajaju ili čuvaju kao kućni ljubimci.
A koji je to Zakon, prosvetlite nas Vi kad nece SOF?
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeUto Okt 26, 2010 1:20 am

Mico pozdrav!!!!!!

Sada da se javim i ja i recem koju na ovu temu...

KAzes nije ti namera da arbitriras, ali kako mozes da budes ravnopravan i da dajes misljenje kao neutralan covek kada si u tom udruzenju PPFE... Ali ajd, procitao sam ovaj tekst pa cu krenuti redom...

SOF je i pokrenuo sa ministarstvima pitanje legalizacije ptica pevacica faune Evrope. U SOFu su formirane komisje koje su radile sa nadleznim ministarstvima u donosenju, dopuni i uredjivanju podzakonskih akata, uskoro ce sve biti na vidnom mestu i videcete sva imena sa kojima se saradjivalo. Toga vec ima ali necu ja ovde da pisem sve ce se zvanicno videti uskoro, i sve dileme koje vi potencirate, da je to udruzenje PPFE pokrenulo legalizaciju pasce u vodu.... Dajte vi da vidimo sta ste vi to predlozili i sa kim ste radili, na videlo, zvanicno???

Kazes da SOF dugo godina nije menjalo rukovodstvo, sta s eto vas tice, samo bih napomenbuo i uporedio dve stvari, nas predsednik SOF-a gospodin Kulic je sudio na pet svetska prvenstva i dao toliki doprinos u ravoju pticarstva u Srbiji, i takav covek i treba da bude na funkciji predsednika... A vas predsednik tog udruzenja PPFE je covek koji iza sebe ima dosta klipova na cuvenoim youtubu kako hvata ptice, to su svi gledali a koliko mi secini pogledace i cela nacija na udarnom terminu na rts-u. Kako takav covek sada moze voditi jedno udruzenje kada je tako nesto radio..??? Objasnite mi molim vas...........

Kazete da je to udruzenje PPFE pkkrenulo sve i obavetsavate nas kako je sve krenulo, ja to dosta dobro znam, jer su meni ti vasi "funkcioneri" nudili da budem u rukovodstvu tog udruzenja, da ja guram to, a kada su mi rekli ciljeve i namere, i kako oni zele da budu glavni z asve to, kako ce oni biti jaci od SOfa, odmah sam odustao od toga, jer se ne bavim mutnim ranjama i prevarama, menen to ne zanima, ja sma clan udruzenja "GAj"-Nis, koje je clan SOf-a i meni ej to dosta...
Predsednik tog udruzenja je hteo i menen kontaktirao da bude pocasni clan udruzenja "GAJ"-Nis i da onj z anas gura legalizaciji u da GAj bude glavni oko toga... NA prvom astanku UO drustva "GAj" smo to odbili jer ako neko treba da to vodi i bude glavni to je SOF, niko drugi...
Posto s eta odluka nije svidjala tom vasem predsedniku on je poceo odmah da rovari protiv mog udruzenja i da prica neke nebuloze kojekave... Toliko o tom udruzenju...

KAzes u svom tekstu da Sof nista ne radi po tom pitanju, kako ne valja rukovodstvo i to tako, pa ako ne valja zasto je delegat tog drustva na skupstini dosao da prisutvuje skupstini SOF-a i da moli z aprijem u Sof , sa recenicom , citiram : " mi hocemo da udjemo u SOF, SOF je glavni koji vodi legalizaciju, vi ste ljudi koji to rade, mi ne kazemo da niste i nikada nismo rekli da smo mi pokrenuli legalizaciju i bili glavni, vi ste ti" svedoci su clanovi sa skupstine sta je vas podpredsednik rekao.. Znaci sve ono pada u vodu sto se pisalo da je PPFE pokrenuo, to je zvanickna izjava vaseg predsednika... Molim lepo.
Naravno skupstina SOf-a je uzela u razmatranje sve cinjenice sa kojima smo raspolagali i jednoglasno je odluceno da se PPFE , ne primi u SOF... Sada je svima jasno zasto se napada SOF od strane tog udruzenja, ali to nece nista promeniti, samo ce njima skoditi.

Kazes da je PPFE dalo primedbe koje je minstarstvo usvojilo, dajte da vidimo to, i daje imena ljudi iz minisrtarstva koji su to videli...

Sof po pitanju legalizacije radi sve, i ima stalno diskusije i sastanke po tom pitanju sa nadleznim ministarstvima, cak su ljudi iz ministarstva doalzili u prostorije SOF-a u Beogradu na tim sastancima koji su trajali po vise sati, sva ta imenba cete dobiti , tako da ce sva ta obmana drustva PPFE pasti u vodu.....

E sad ovako evo nekih slika , koje govore o tome kako nas predsednik SLobodan Kulic ide po udruzenjima i vrsi edukaciju clanova drustava koje su clanice SOF-a i nosi sve papire sa sobom koje dobija iz ministarstva i tu sve pada u vodu kad kazete da SOF ne radi nista , ne edukuje clanove i ne vodi racuna o njima, sve dokomentovano...
Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Picture482m
Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Picture471s

Evo jos sa sastanaka i edukacije clanova udruzenja pri SOF-u... Sekretar i predsednik SOfa sa clanopvima nekoliko uyuruzenja pri SOf-u.
Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Hpim4933

Evo nekih slika kako clanovi SOF-a i sudijske organizacije vrse prezentacije clanova udruzenja po Srbiji,. U krusevcu u prostorijama privredne komore odrzano predavanje uz novinarske ekipe i televizije.
Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Picture574a
Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Picture579

Idemo dalje, clanovi udruzenja koje su clanice SOFa, vrse prehranu i zastitu divljih ptica, na terenu , kako obavezu koju nalaze Sof po statutu, svako drustvo je obavezno da vrsi zastitu i prehrtanu ptica tokom godine. A ne da vrse krivolov kako pojedini.
Ovde na ovoj stranici imate i kompletni izvestaj s aterena... Mi clanovi SOfa pored toga sto sedimo pored komnpjutera izlazimo i na teren da cuvamo ptice od raznih lovokradica i u zimskim mesecima ih prehranjujemo...
http://www.avikultura.com/sof-i-clanice-sof-a-f10/zastita-i-prehrana-ptica-u-zimskim-mesecima-t222.htm

Za sada toliko, do sledeceg kuckanje..

Ovo je namenjeno svim pametnim ljudima i onima koji znaju da razmisljaju svojom glavom, videte sami ko je ko, a sta je sta u ovom nasem svetu pticarstva...

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeUto Okt 26, 2010 1:26 am

klokkende ::
...Šta SOF radi po pitanju legalizacije ptica svojih članova i šta je do sada uradio to me uopšte ne zanima. Ali sudeći po predhodnim postovima zaključio sam da nije svoje članstvo obavestio o zakonskim promenama koje su se dogodile ove godine i koje se bitno razlikuju od predhodnog zakona. Promenio se način organizovanja izložbi. Novi važeći zakon reguliše način transporta ptica. Način i uslove pod kojima se može vršiti kupoprodaja ptica. Određuje kakva i koja dokumentacija je potrebna da bi se neko bavio odgojem i čuvanjem ptica. Propisuje uslove smeštaja i čuvanja ptica. I ono što je najbitnije, [b]odredbe zakona važe kako za faunu evrope tako za SVE ptice koje se odgajaju ili čuvaju kao kućni ljubimci.
A koji je to Zakon, prosvetlite nas Vi kad nece SOF?

Ja mislim da je to zakon, rekla kazala.....
A podzakonski akt APP, ako prodje prodje.............

Cekamo Micu da nam odgovori.......

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
grujo

grujo

Broj poruka : 146
Datum upisa : 13.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeUto Okt 26, 2010 8:20 am

Mislim da ne treba raspravljati sa ljudima iz PPFE,jer su oni popili jednu pricu i tu je kraj.Normalno je da jedna sacica ljudi tj neko udruzenje gradjana nemoze da promeni zakon a najzalosnije je to da su podvodaci tih pametnih ljudi jedan "policajac" i jedan "leceni alkoholicar" a to svi znamo kuda vodi.Da je mozda neko ,intelektualan postavljen na to mesto, udruzenje bi islo normalnim putem i postiglo bi neki svoj zacrtan cilj.
Nazad na vrh Ići dole
mica

mica

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeUto Okt 26, 2010 10:05 am

Ne postoji osoba koja može sve znati i o svemu biti obaveštena. Svakako da pozdravljam VAŠE napore koje činite za dobrobit ljubitelja ptica i ptica. Takođe ne sumljam da ste učestvovali u procesu donošenja zakona o legalizaciji odgoja faune evrope. Svako ko radi u interesu unapređenja ptičarstva u Srbiji bez obzira kome i gde pripada čini ispravnu stvar koju treba podržati.
Član sam OBA foruma ljubitelja ptica. Istina više aktivan na forumu PPFE nago na ovom forumu. Vreme je limitirajući faktor. Forumi su slobodni za pristup svim ljudima i omogućavaju razmenu mišljenja stavova i iskustava. Normalno je da ne mislimo isto. Normalno je da polemišemo. Normalno je da o istim problemnima imamo suprotna mišljenja. Normalno je da sve to mora biti u granicama uzajamnog uvažavanja i poštovanja. Nastavićemo ovu vrstu komunikacije samo pod tim uslovima.
Sve što vas zanima u vezi legalizacije odgoja faune evrope mozete saznati na forumu Ptice Pevačice Faune Evrope. Registrujte se na forumu po proceduri koja važi za svakog novog člana i bićete dobrodošli. To je najbrži put da saznate o svim našim aktivnostima u vezi legalizacije odgoja ptica pevačica faune evrope.
Ličnostima, akterima ove ,,drame,, neću se baviti. Šta je radio moj predsednik ili vaš predsednik i tome slično... Svako odgovara za ono sto čini ili govori u javnosti, lično. U celoj priči oko legalizacije odgoja faune evrope pojedinci su sekundarni, ne kažem da su nebitni ali je ipak interes ljubitelja ptica i ptica na prvom mestu. Podržavam svaku saradnju, koja je u tom interesu i osuđujem sikobe, bilo pojedinaca ili manjih skupina ljudi koji tom cilju štete.
Ako smo radili u ustom cilju a nanadm se da jesmo, nebitno je ko je više a ko manje doprineo legalizaciji cuvanja i odgoja faune evrope. Neozbiljo je da to bude predmet sukoba.
U Srbiji postoji još jedno udruženje koje okuplja ljubitelje i odgajivače ptica. To je UDRIŽENJE PITICE PEVAČICE FAUNE EVROPE. Građani, koje povezije isti interes, imaju pravo da se udružuju radi ostvarivanja svojih cijeljeva i to je jedna od tekovina demokratije. Kao što je prošlo vreme jednopartiskog sistema tako je prošlo vreme isključivog prava jedne organizacije da zastupa sve ljubitelje ptica u Srbiji.
To je napredak, je će ljubitelji ptica moći da biraju i da se opredeljuju za ascijaciju koja u većoj meri odgovara njihovim potebama i ciljevima.
Samo saradnja između SOF-a i PPFE-a može biti i intresu SVIH ljubitelja ptica u Srbiji.
Očekijem da se lični sukobi i netrpeljvost podrede opštem cilju- UNAPREĐENJU I RAZVOJU PTIČARSTVA U SRBIJI.
Nazad na vrh Ići dole
grujo

grujo

Broj poruka : 146
Datum upisa : 13.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeUto Okt 26, 2010 10:24 am

Bravo Mico,samo saradnjom u istim ciljevima se moze nesto i postici ali ti si jedan od retkih iz PPFE sa kojima se moze na ovako lep nacin komunicirati.
Nazad na vrh Ići dole
klokkende

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeUto Okt 26, 2010 12:13 pm

Ja se nadah konkretno da procitam zakon taj i taj ali nista.... SOF je organizacija koja u svoje okrilje okuplja udruzenja gradjana. Ja koliko razumem, a mozda gresim, vi kao udruzenje gradjana pokusavate da se postavite na isti nivo koji ima SOF kao "krovna" organizacija. Vase udruzenje moze da saradjuje sa bilo kojim udruzenjem u Srbiji i bilo gde na ovome svetu ali nemozete ocekivati da Vam ravnopravan partner bude SOF koji je krovna organizacija. Nista nemam protiv bilo kojeg drustva-udruzenja, ali dajmo pogledajmo malo dublje. Pogledajmo bilo gde u Evropi, u bilo kojoj avikulturno razvijenijoj zemlji, koliko to oni imaju krovnih organizacija. Naravno imaju JEDNU, brojkom i slovom jednu krovnu organizaciju. Krenite redom od Portugalije, preko Spanije i Francuske, pa Belgije, Holandije, Italije, Nemacke.... Sve te avikulturno razvijene zemlje imaju jednu organizaciju koja koordinira rad svih svojih clanica. A samo jedna organizacija i moze biti clanica COM-a, a SOF je punopravan clan COM-a hteli Vi to da prihvatite ili ne. Ali mi Srbi smo poznati po tome da izmisljamo toplu vodu. I to izmisljanje tople vode nas je dovelo ovde gde se nalazimo, na zalost.
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeUto Okt 26, 2010 12:45 pm

Ne postoji osoba koja može sve znati i o svemu biti obaveštena. Svakako da pozdravljam VAŠE napore koje činite za dobrobit ljubitelja ptica i ptica. Takođe ne sumljam da ste učestvovali u procesu donošenja zakona o legalizaciji odgoja faune evrope. Svako ko radi u interesu unapređenja ptičarstva u Srbiji bez obzira kome i gde pripada čini ispravnu stvar koju treba podržati.
Član sam OBA foruma ljubitelja ptica. Istina više aktivan na forumu PPFE nago na ovom forumu. Vreme je limitirajući faktor. Forumi su slobodni za pristup svim ljudima i omogućavaju razmenu mišljenja stavova i iskustava. Normalno je da ne mislimo isto. Normalno je da polemišemo. Normalno je da o istim problemnima imamo suprotna mišljenja. Normalno je da sve to mora biti u granicama uzajamnog uvažavanja i poštovanja. Nastavićemo ovu vrstu komunikacije samo pod tim uslovima.
Sve što vas zanima u vezi legalizacije odgoja faune evrope mozete saznati na forumu Ptice Pevačice Faune Evrope. Registrujte se na forumu po proceduri koja važi za svakog novog člana i bićete dobrodošli. To je najbrži put da saznate o svim našim aktivnostima u vezi legalizacije odgoja ptica pevačica faune evrope.
Ličnostima, akterima ove ,,drame,, neću se baviti. Šta je radio moj predsednik ili vaš predsednik i tome slično... Svako odgovara za ono sto čini ili govori u javnosti, lično. U celoj priči oko legalizacije odgoja faune evrope pojedinci su sekundarni, ne kažem da su nebitni ali je ipak interes ljubitelja ptica i ptica na prvom mestu. Podržavam svaku saradnju, koja je u tom interesu i osuđujem sikobe, bilo pojedinaca ili manjih skupina ljudi koji tom cilju štete.
Ako smo radili u ustom cilju a nanadm se da jesmo, nebitno je ko je više a ko manje doprineo legalizaciji cuvanja i odgoja faune evrope. Neozbiljo je da to bude predmet sukoba.
U Srbiji postoji još jedno udruženje koje okuplja ljubitelje i odgajivače ptica. To je UDRIŽENJE PITICE PEVAČICE FAUNE EVROPE. Građani, koje povezije isti interes, imaju pravo da se udružuju radi ostvarivanja svojih cijeljeva i to je jedna od tekovina demokratije. Kao što je prošlo vreme jednopartiskog sistema tako je prošlo vreme isključivog prava jedne organizacije da zastupa sve ljubitelje ptica u Srbiji.
To je napredak, je će ljubitelji ptica moći da biraju i da se opredeljuju za ascijaciju koja u većoj meri odgovara njihovim potebama i ciljevima.
Samo saradnja između SOF-a i PPFE-a može biti i intresu SVIH ljubitelja ptica u Srbiji.
Očekijem da se lični sukobi i netrpeljvost podrede opštem cilju- UNAPREĐENJU I RAZVOJU PTIČARSTVA U SRBIJI.

Pozdrav mico, dobro je da je krenula ova diskusija u ovom pravcu, da sada priznajes sta je SOF radio, u svo predhodnom postu si kritikovao SOF.
Kada budem video taj zakon koji ste vi predlozili i doneli i konkretna imena i prezmena, onda cu da pozdravim to do tada ne verujem nista, jer forum trpi sve , mozes pisati po njemu sta god hoces, na to oni i idu da manipulisu ljudima. Clanovi PPFE su pokusani da budu izmanipulisani os trane onih koji vode udrzenje da je to jedino legalno udruzenje i da ce samo clanovi tog udruzenja moci da cuvaju ptice pevacice faune Evrope... To je notorna laz , samo jedna u nizu koji su oni izgovorili... Sto naravno svi znamo da nije istina.

O procesu legalizacije se ne moze saznati na tom forumu nista, moze se saznati ovde jer je clan komisije SOF-a Tomek Robert za saradnju sa ministarstvima napsiao tekst, gde je dao imena i prezimena ljudi iz ministarstva koji su radili sa Sofom u nasim prostorijama u Beogradu na donosenju podzakonskih akata i procesu legalizacije. Molim lepo, to je dokaz da samo SOf radi, vas niko i nigde i ne pominje, niti ce. SAmo se ljudi obmanjuju, ali su poceli sami da razmisljaju i krenuli su da se polako distanciraju od tog udruzenja.

Govore se razne neitine tamo na tom forumu, a samo tamo toga i ima, bio sma clan tog foruma i vise nikad necu otvoriti stranicu tog foruma, jer normalan coveka tamo enma sta da procita osim rekla kazala, prekopirane zakone za sajta ministartsva i to je to. Sada se bavite SOfom da mu naudite, ali nece moci, SOf je jaka, krovna organizacija koja je priznata od strane svih nadleznih institucija, da vi tako mali ne mozete nista da promenite, a hteli bi, znam ja... Pricate kako cete uci u COM. Koga bre vi lazate opet jos jedna laz u nizu. JA vam necu reci zasto lazete, kada budete procitali statut COM-a onda cete znati, samo ce vam sekasti i necete lupetatiu gluposti vise, kao i vasi predtsavnici na skupstini SOF-a, nalupetao se covek gluposti samo tako, sto moze posvedociti svaki delegat drustva iz zemlje Srbije koji pripada SOF-u, nalupetao se nekih termina koji ni ne zna sta znace, pa kad smo poceli da se hvatamo u kostac on covek cuti i gleda, do tada ,mucite se nalazite to pa prevedite pa procitajte... Edukujte se malo....

Ne znam dal sam nesto prpopustio da napisem, i da jesam, nema veze ovo je sasvim dovoljno, nastavice se ova diskusija.

Sada da se oglasim kao neko iz administracije.....
Mico zamolio bi te da vise na ovom forumu ne pominjes ime onog foruma koga si stavio u svom tekstu, to nas ne zanima jer o pticama tamo nema sta d ase procita, sa toim forumom ne saradjujemo, ako s e to i dalje bude cuinilo s atvoje strane, bice sankcija... Na tom forumu da je neko stavio nas link bio bi banovan u startu jer tamo istina ne moze da dodje do izrazaja, vec samo mutne radnje, trange frange, rekla kazala....

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
nebojsa

nebojsa

Broj poruka : 108
Datum upisa : 06.06.2010
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeUto Okt 26, 2010 1:15 pm

NIsam član ni jednog udruženja ali ono što je meni nejasno, a mislim da sam dobro shvato je sledeće:

Jedno udruženje, klub, društvo ili kako već pokušava da se predstavi kao Savez tj. krovna organizacija?!

Zdrav razum i logika meni govore nešto drugo ili ja nisam odavde. Dakle Savez tj. krovnu organizaciju nikako ne može da registruje jedno udruženje samostalno. Savez je osniva više društava, klubova... i savez kao takav pristupa međunarodnim organizacijama. Mislim malo je nenormalno da neko pokušava da objasni da je savez koji je ujedno i priznat član jedne međunarodne organizacije nelegalan. Dok je neki tamo klub jedini legalan. Takve klubove u međunarodnim institucijama i ne vide ko malu ljutu u velikoj kafani. Mislim mora da postoji neka hijarahija.

Po ovome ispada da se skupi par pojedinaca i registruje npr. fudbalski klub sa nazivom "pravi fubalski klub". I krene sa propagandom kako samo članovi njegovog kluba mogu da igraju fudbal i kako je fudbalski savez nelegalna tvorevina i igrači iz klubova u fubalskom savezu neće moći da učestvuju na međunarodnim utakmicama iako taj samozvani klub nije član Fife. I sa propagandom da će svima koji imaju fudbalsku opremu dolaziti policija i oduzimati istu jer su u krivičnom delu. A pritom oni sami kao takvi nemaju nikakvu komunikaciju sa međiunarodnim istitucijama.

Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeUto Okt 26, 2010 1:35 pm

Tako je nebojsa ovo jedno drustvo sa ljudima koji ga vode, koji su pod sumnjom da rade to i to i da su radili protiv zakona vode to udruzenje, sada pokusavajku da budu legalni i da vode legalno jedno drustvo i poistovecuju ga sa savezom, zdrav razum to nikako ne moze da prihvati, i toliko o njima i tom udruzenju, lepo si zakljucio..

Sof na drugoj strani kao krovna organizacija, tj. savez koji okupolja nekoliko desetina udruzenja iz cele Srbije radi i sprovodi proces legaliaicije sa nadleznim ministarstvima, priznat je od COM-a, nas predednik SOF-a i nase sudije sude po svetskim izlozbama , nas predsednik je sudio cak pet svetska prvenstva i da neko pokusava to da minimizira a da svoje jadno udruzenje velica, to ne ide i to zdrav razum ne moze da prhvati.

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
mica

mica

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeUto Okt 26, 2010 8:31 pm

http://www.gradjanske.org/page/news/sr.html?view=story&id=768&sectionId=1
Pročitajte Vodič za primenu zakona o udruženjima. Saznaćete šta udruženja u Srbiji treba da urade da bi izvršila registraciju ili preregisteraciju u skladu sa novim zakonom o udruženjima građana. Nemojte da VAS uplaši količina teksta. Sve je to u principu vrlo jednostavno. Samo hrabro. Mi smo taj posao obavili bez ikakvih problema. Sve je lepo objašnjeno. Ima i obrazaca koje treba popuniti i na koji način. Nadam se da će VAM ovaj link biti od pomoći.
Nazad na vrh Ići dole
rtomek

rtomek

Broj poruka : 721
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 50

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeUto Okt 26, 2010 9:15 pm

Pozdrav svima

Hvala mićo na linku..mislim da rukovodeći ljudi društva prate stvari i da će u datom roku izvršiti preregistraciju .... a i na skupštini bilo je o ovom reči pa su informisani delegati društva ..e sad dali su preneli to već neznam...ali svakako iduće godine sva društva koja budu slala svoje predstavnike na skupštinu pored uobičajog punomoćja od društva ( da bi neko predstavljao društvo treba da donese overeni punomoć dabi zastupao društvo) moraće dostaviti i potvrdu da su se preregistrovali ..ili registovali ali još rok nije prošao pa se nadam da će to društva i da reše ..ipak je to stvar i interes svakog društva ..

pozdrav ROBY
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitimeUto Okt 26, 2010 9:24 pm

http://www.gradjanske.org/page/news/sr.html?view=story&id=768&sectionId=1
Pročitajte Vodič za primenu zakona o udruženjima. Saznaćete šta udruženja u Srbiji treba da urade da bi izvršila registraciju ili preregisteraciju u skladu sa novim zakonom o udruženjima građana. Nemojte da VAS uplaši količina teksta. Sve je to u principu vrlo jednostavno. Samo hrabro. Mi smo taj posao obavili bez ikakvih problema. Sve je lepo objašnjeno. Ima i obrazaca koje treba popuniti i na koji način. Nadam se da će VAM ovaj link biti od pomoći.

Cika Mico, hvala velika na brizi, ali mi smo to vec poodavno uradili, i kako cika Robuy kaze svako udruzenje je duzno da tu preregistraciju posalje predsedniku SOf-a kako bi se i8mao uvid u to..

Jos jednom hvala na brizi, moje udruzenje je to odavno odradilo, a i vecina iz SOF-a koje znam....

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 5 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Legalizacija drzanja ptica faune Evrope
Nazad na vrh 
Strana 5 od 20Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Sledeći
 Similar topics
-
» Udruženje za zaštitu i odgoj ptica faune Evrope, kanarinaca, egzota i papagaja,, ŠTIGLIĆ,, Pirot
» Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno
»  Legalizacija strogo zaštićenih i zaštićenih vrsta ptica
» Medjugradska izlozba ptica Drustvo za zastitu i odgoj ptica,,SLAVUJ” iz Beograda, 21.11- 24.11.2013.
» Bastardiranje na bazi neke od zenki faune ili egzota

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Legalizacija strogo zaštićenih i zaštićenih ptica i ptica sa CITES-a-
Skoči na: