Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Forum za ljubitelje ptica
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sre Maj 11, 2011 10:29 am
Bogdanik ::
Da ti kazem da je moj muzjak gazio predamnom 2 dana pre prvog jajeta, zbog tuce sa zenkom sam ga izdvojio u manji kavez i sa kavezom zakacio unutar volijere, na suprotnoj strani od pozicije gnezda. Zenka je snela jaja bez prisustva muzjaka, ali je imala vizualni kotakt sa njom. Ti sacekaj da snese jaja, pa ista podmetni pod kanarinku.
////nesto nema ljubavi kod mog para nema hranjenja nema ljubljenja a bilo je i pocetku sta ce biti ako joj dam drugog muzjaka s kim se je hranila i ljubila februara meseca video sam ih o letelici a snjim pari kanarinku.dal ce ga zenka stiglica prihvatiti
Bogdanik
Broj poruka : 691 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 36 Lokacija : Leskovac
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sre Maj 11, 2011 12:53 pm
To ti niko sa sigurnoscu ne moze reci, to zavisi od zenke. Npr moja zenka sa slike je gazena od strane drugog muzjaka, a sa drugim je pravila gnezdo i trenutno lezi sa njim. A ljubljenje i hranjenje nije toliko bitno i ne treba insistirati na tome, bitan je krajnji cilj da muzjak napuni jaja tu se njegova uloga moze zavrsiti, jer on u nastavku moze zablistati da hrani zenku i mlade, a moze i zasrati da polomi jaja. Ja volim da se osiguram od rizika.
vladimir
Broj poruka : 25 Datum upisa : 26.04.2010
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sre Maj 11, 2011 11:57 pm
To ti niko sa sigurnoscu ne moze reci, to zavisi od zenke. Npr moja zenka sa slike je gazena od strane drugog muzjaka, a sa drugim je pravila gnezdo i trenutno lezi sa njim. A ljubljenje i hranjenje nije toliko bitno i ne treba insistirati na tome, bitan je krajnji cilj da muzjak napuni jaja tu se njegova uloga moze zavrsiti, jer on u nastavku moze zablistati da hrani zenku i mlade, a moze i zasrati da polomi jaja. Ja volim da se osiguram od rizika.
////Probao sam pustio drugog ali ga juri oce da ga ubije .Oostavio sam je pa sta bude cekam prvo jaje i stavljam muzjaka blizu gnezda .Poz.i hvala ///////////////////////////////////////////////////////moja zenka posle treceg jajeta ot kojih nije ostalo nijedno rasturila gnezdo posle drugog i od juce do danas napravila novo.od zadnjeg jajeta je proslo pet dana dal ce da snese ponovo ili nema sanse dali neko je imao isti slucaj sta joj se desava neznam.hvala
Poslednji put izmenio vladimir dana Sre Maj 18, 2011 7:47 pm, izmenio ukupno 2 puta (Razlog : Isključi Caps Lock na tastaturi)
Bogdanik
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Čet Maj 12, 2011 9:36 pm
To je znak zenke da ona vec ima pertnera i da joj ne treba novi. Ti prijatelju rece da si zemljak, jel si bas iz Leskovca? Ja sam cuo da je neko iz Bugarske donosio esb nekim pticarima u Le, da nisi to mozda ti?
vladimir
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sub Maj 14, 2011 8:44 am
///ja sam da ako si pisao nesto nemogu da ga nadjem napisi ovde dobio sam nesto od forum inace
milos0205
Broj poruka : 253 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 57 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sub Maj 21, 2011 11:30 am
Evo kako majstori svog zanata to rade mislim da je vreme da sa reci predjemo na dela, pozdrav za sve prave odgajivace
Bogdanik
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Ned Maj 29, 2011 11:41 am
Evo slike juce alkiranih mladi, nije bilo vremena za detaljno slikanje. Nije bilo nikakvih problema, zenka je prihvatila alke na 6 dan predvece je bila jos jedna provera i alke su bile na svom mestu.
Ovo je majka, jede svezu domace uzgojenu salatu koja je iznikla pored volijere, a inace je iz semena kojim hranim stiglice.
Pozdrav i puno srece u odgoju.
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Ned Maj 29, 2011 7:43 pm
Bravo............
Pozdrav
Bogdanik
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Ned Jun 05, 2011 11:43 pm
Vec napustili gnezdo, a majka ih i dalje brizno hrani.
Pozdrav
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Ned Jun 05, 2011 11:51 pm
Jos jednom bravo............
Pozdrav
Danijel
Broj poruka : 939 Datum upisa : 29.12.2009 Godina : 43 Lokacija : Srbija-Vranje
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pon Jun 06, 2011 12:47 am
Bravo Bogdanik, cestitke i sa moje strane.
Bogdanik
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pon Jun 06, 2011 12:59 am
Hvala. Puno truda i jos vise srece je odgovorno za ovo. Sreca je sto me zadesila ova zenka, jer odkad je ona usla u nagon njeno ponasanje se promenilo iz korena. Ptica ima potpuno poverenje u mene, maltene mi iz ruku jede, a pomeranje zenke sa gnezda je nemoguca misija. Steta sto muzjak nemoze da je isprati po ponasanju. Slikacu uskoro i pilice sa vidljivom alkom Sofa za 2011 godinu!
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pon Jun 06, 2011 8:11 am
Bravo i sve cestitke slike govore sve!!!!!!!!!!!
Marjan
Broj poruka : 1557 Datum upisa : 25.02.2011 Godina : 46 Lokacija : Pirot, R. Srbija.
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pon Jun 06, 2011 10:06 am
Lepo je kad se rad i zalaganje kruniše konačnim ciljem MLADIM ŠTIGLICAMA . Samo napred !!!
bastard kv
Broj poruka : 24 Datum upisa : 03.10.2010 Godina : 52 Lokacija : kraljevo
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pon Jun 06, 2011 8:56 pm
bravo svaka cas samo napred
jigor
Broj poruka : 48 Datum upisa : 14.06.2010 Godina : 49 Lokacija : Niš
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pon Jun 06, 2011 10:00 pm
Častitke i sa moje strane, ja sam imao peh da mi jedan par leži na jajima koja su bila prazna a drugi upravo sada se sprema i evo kako "mota" gnezdo. Nadam se za par dana da pronese pa ću valjda imati više sreće. Onima koji su uspeli sve čestitke još jednom!!!
milannish
Broj poruka : 248 Datum upisa : 23.12.2009 Godina : 44 Lokacija : Niš
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Uto Jun 07, 2011 12:38 am
Pridruzujem se cestitkama, samo napred, lagano pisemo istoriju srpskog pticarstva!
vladimir
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Čet Jun 09, 2011 9:56 pm
dr.nenad86 ::
Jos jednom bravo............
Pozdrav
////////////////////////////////////////////////////////////////////////AKO HOCE NEKO sb3 SAD JE USTVARI NESAD ODAVNO sb100 ZBOG KOPIJA.AKO NEKO HOCE IZ LESKOVCA ILI OKOLINE DOLAZIM 13 JUNA MOGU DA DONESEM IMA VREME JOS SUTRA I PREKOSUTRA JAVITE NA BROJ ILI SMS 00359897047766.POZ 6 LEVA KOSTA 3 EURA
Bogdanik
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Čet Jun 09, 2011 10:21 pm
Ja mogu ovde odma da ti narucim jedno pakovanje. Ja sam iz Le.
jigor
Broj poruka : 48 Datum upisa : 14.06.2010 Godina : 49 Lokacija : Niš
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sub Jun 11, 2011 11:27 pm
jigor ::
Častitke i sa moje strane, ja sam imao peh da mi jedan par leži na jajima koja su bila prazna a drugi upravo sada se sprema i evo kako "mota" gnezdo. Nadam se za par dana da pronese pa ću valjda imati više sreće. Onima koji su uspeli sve čestitke još jednom!!!
Kao što sam i očekoivao, snela prvo jaje. Pošto je ženka mlada i ovo joj je prvo jaje moram da ih vadim, pa ću je na 4. nasaditi. Nadam se da su puna - oplođena.
Mišljenja su različita. Neki odgajivači tvrde da je dovoljno da pred prvo snošenje jajeta mužjak upari ženku i onda su sva jaja puna pa do onih koji misle da mužjak treba pred svako snošenje da je upari da bi sva jaja bila plodna.
Danijel
Broj poruka : 939 Datum upisa : 29.12.2009 Godina : 43 Lokacija : Srbija-Vranje
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Ned Jun 12, 2011 12:17 am
Jedan skok je dovoljan da budu sva jaja oplodjena, to je i dokazano.
Bogdanik
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Ned Jun 12, 2011 11:10 pm
Igore, to jaje stavi u posudu sa semenom, brasno ulazi u pore jajeta i svi odavno vec ne koriste brasno. Srecno Kod mene je danas bilo 2 jaja, sledecih dana ce biti svaki dan po jedno. Zenka preko dana neko vreme provodi u gnezdu, ali inkubacija pocinje tak posle 4 jajeta.
Samohrana je majka a hrani 4 gladna usta starosti 21 dan, toliko su halapljivi da imam utisak da ce samu majku da pojedu. Vec polako jedu jajcanu hranu, sto ce im pomoci kada za 2,3 dana pocne inkubacija. Zanimljivo kod ovog prvog i drugog gnezda je da cu ocevi 2 razlicite ptice a da nijedna od tih ptica nije muzjak koji je u paru sa ovom zenkom.
Inace posao muzjaka je u ovom slucaju bio 1 minut, 2 skoka i odmah napolje. To je dovoljno da oplodi minimum 3 jaja a verovatno i sva. Posle 2 dana je zenka snela prvo jaje sto je dobar znak da su skokovi dosli u pravi trenutak. Pozdrav
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Ned Jun 12, 2011 11:17 pm
Bogdanik drago mi je da je tvoj trud nagrađen,svako dobro
Alexandar
Broj poruka : 724 Datum upisa : 23.12.2009 Godina : 46 Lokacija : Kragujevac
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Ned Jun 12, 2011 11:34 pm
Svaki trud urodi plodom . Cestitam na podmladku i samo napred da ih bude sto vise .
milannish
Broj poruka : 248 Datum upisa : 23.12.2009 Godina : 44 Lokacija : Niš
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pon Jun 13, 2011 1:20 pm
Bravo Bogdanik, raduju me ovakve slike Evo i kod mene se nesto desava
Blam me je zbog ovakvog gnezda, ali... ovakvo mi je bilo pri ruci pa sam ga ubacio i kad sam hteo da ga zamenim "normalnim" bilo je kasno