Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Forum za ljubitelje ptica
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
Owl finch Dolazi nam sa Australijskog kontinenta,i pripada porodici Taeniopygia. Razlika medju polovima je vizuelno nemoguca,postoje price da muzijaci imaju tanju crtu na grudima i belje obraze,ali je to .... [You must be registered and logged in to see this image.] Jedino merodavno utvrdjivanjae polova je po pesmi,koju samo muzijaci pevaju. Odgoj sovica je poprilicno lak,mogu se gajiti pojedinacno u kavezima,kao i grupno u volijerama,takodje i u mesovitim kolonijama sa srodnim pticama. Ishrana,jedu sve sto i ostale egzote,dobro prihvataju jajcanu hranu,grit i sipinu kost trebaju uvek imati na raspolaganju. [You must be registered and logged in to see this image.] Ukoliko parovi nece hratniti svoje mlade,mogu se podmetnuti pod japanske galebice,ili pod zebraste zebe.Ukoliko se podmecu pod zebraste,treba samo njih staviti u gnezdo,a zebe ukloniti,jer ako bude mix mladih u gnezdu,njih nece hraniti. Naravno,prirodni odgoj je nesto cemu treba teziti,da svaki par hrani svoje mlade Moze se bastardirati sa zebrastom zebom.
[You must be registered and logged in to see this image.] Bastard izmedju zebraste zebe i sovice
Poslednji put izmenio Luckyboy dana Pet Apr 02, 2010 10:16 pm, izmenio ukupno 2 puta
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
Pre 4-5 godina ih je bilo u ponudi skoro na svakoj berzi,ali zadnjih godina sve manje. Nazalost,jako mali broj ljudi je zainteresovan za odgoj egzota,svima su lepe,ali...
SrdjanKG
Broj poruka : 442 Datum upisa : 18.02.2010 Godina : 53 Lokacija : Resnik,KG - SRB 10 2
Ja imam zenku koja je izlezena novembra 2010 a od marta je pocela da nosi znaci sa 5 meseca je pronela i jaja su bila plodna ali nisu lepo lezali tako da su izlegli mlade ali ih nisu odhranili!!pa se nadam da ce sledeci put biti bolje!!
Iwan97
Broj poruka : 550 Datum upisa : 03.05.2011 Godina : 26 Lokacija : Sabac
Ja imam ringele i uspesno ih gajim vec 4 godine mozda i malo vise trenutno u matici imam 3 para od kojih dva leze na jaja a treci previ gnezdo oacemo videti stace da bude.
itan
Broj poruka : 106 Datum upisa : 23.11.2010 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: Ringel amadina (Taeniopygia bichenovii) Pet Maj 16, 2014 10:11 am
hvala sale na odgovoru nadamn se da ce biti mladih lepa ptica ,koja je dimenzija kaveza ja 1 par da bi se parili ,i mogu li se drzati sa Crvenoglava papagaj amadina Amblynura psittacea u vecoj volijeri
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
Naslov: Re: Ringel amadina (Taeniopygia bichenovii) Pet Maj 16, 2014 11:17 pm
moze ja imam u volijeri dva para crvenoglavih papagaj amadina,par ringlela,par binzenta,par plavoglavih letir zeba i par spiceva.
MilosPlana
Broj poruka : 34 Datum upisa : 09.09.2012 Godina : 33 Lokacija : Velika Plana
Naslov: Re: Ringel amadina (Taeniopygia bichenovii) Uto Maj 20, 2014 12:01 am
I ja gajim ringele, samo ne tako dugo kao moj kolega Sale. I imam 4 para u matici.
itan
Broj poruka : 106 Datum upisa : 23.11.2010 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: Ringel amadina (Taeniopygia bichenovii) Pet Maj 23, 2014 10:34 pm
milose oce li biti podmlatka ove godine ?
DJURA RADIVOJEV
Broj poruka : 10 Datum upisa : 25.08.2014 Godina : 62 Lokacija : Pancevo
Ko za inat drugari ja imam 2 muzjaka. I opet za inat ubacim im zenke zebe i galebica. A oni iz inata meni naprave mlade. Slike postavljam cim uklavirim kako se to radi.