MILAN
Broj poruka : 320 Datum upisa : 26.08.2010 Godina : 33 Lokacija : BEZDAN
| Naslov: Re: Problemi u gajenju Pet Mar 11, 2011 8:42 pm | |
| Ja imam jedno pitanje, ali prvo da opisem situaciju: Obično su lekovi za živinu u obliku praska ili kapi...i najčešće ih dajemo u vodu.... probao sam razne pojilice u koje sam po potrebi sipao vodu sa lekom, ali često se desavaju problemi u obliku taloženja leka na dno...ako lek damo u običnu posudu obično to kokoske prevrnu...tako da ga treba sipati nekoliko puta na dan sto nije resenje ( lekovi nisu toliko skupi, ali desi se kad treba da nema leka) ako ne prevrnu pojilicu onda je dobro isprljaju, pa onda sipaj ponovo..i stalno ista priča....onda sam probao plastične pojilice (one klasične plastične sa tanjirom), u njih stane dosta vode-sto im logično daje masu...pa su teske za prevrnuti, i teze se prljaju, ali i kod njih se javlja problem..lek se natalozi na "tanjir" tj. na dno pojilice...sto znači da je lek neravnomerno "raspoređen" ili bolje rečeno razređen u vodi... e sad tek pitanje Pošto mi je sve ovo na neki način pomalo komplikovano onda sam spricem svakoj jedinki posebno davao lek...pa da vas pitam da li je taj način aplikacije leka dobar ili ne valja, jel neko na isti način aplikovao lek... Pre svega hvala na razumevanju..i hvala unapred na odgovoru.... Pozdrav | |
|
dalibor
Broj poruka : 277 Datum upisa : 06.04.2010 Godina : 44 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Problemi u gajenju Pet Mar 11, 2011 9:25 pm | |
| I to je ok procedura,davati na spric,ja sam davao tako kada je u pitanju komad dva koji su u karantinu medjutim ako su bili sa drugim jedinkama onda je problem na spric davati preventivu ostalima ako ih ima vise,iziskuje vise vremena zato kada ih ima vise ja prktikujem poilicu... | |
|
filip kam.
Broj poruka : 22 Datum upisa : 28.06.2011 Godina : 35 Lokacija : Kraljevo - Srbija
| Naslov: Re: Problemi u gajenju Pet Jul 01, 2011 11:56 pm | |
| moze li neko da objasni zasto mi patke jedu jaja?? a jadu kukuruz koncetrat za nosilje stocno brasno i kostanovo brasno im dajem u sve to. i plus ih pustam i na pasu | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Problemi u gajenju | |
| |
|