Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Forum za ljubitelje ptica
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
Da ,po boji,kada krene prvo mitarenje,muzjaci dobijaju zuckastu glavu i crvene grudi i karakteristicnu cubu.Zenke su ti klasika,pepeljasto braon boje .
igorstamen
Broj poruka : 29 Datum upisa : 25.01.2010 Godina : 47 Lokacija : Sajinovac,Nis
Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Pet Jun 25, 2010 9:10 pm
Iskusni odgajivaci vec u drugom mesecu starosti pilica vide razliku muzjaka i zenke kod zlatnih fazana. POZZ!!!
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Pet Jun 25, 2010 9:49 pm
i ne samo od zlatnih vec i od platinastih,dijamantskih,.......nesto ispod oka!!!!!
igorstamen
Broj poruka : 29 Datum upisa : 25.01.2010 Godina : 47 Lokacija : Sajinovac,Nis
Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Pet Jun 25, 2010 10:04 pm
Tako je Sale a i nokat na nozi im se razlikuje,mada mislim da se razlike prvo primecuju kod zlatnih. POZZZ!!!
ZQKY
Broj poruka : 139 Datum upisa : 23.02.2010 Godina : 36 Lokacija : Knjazevac
Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Ned Nov 28, 2010 3:55 pm
Kazite mi dali mogu da se cuvaju u vecoj volijeri zajedno zlatni i divlji fazani?????
ZQKY
Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Pet Dec 10, 2010 2:21 pm
Jedan moj zlatni fazan vec nekoliko meseca cudno pisti koliko sam mogao da zapazim pisti samo kada hoce da vrsi nuzdu , ispod repa je umazan i perje je slepljeno. Prosli mesec dodavao sam lek za proliv u vodu ali nepomaze moguce i da nije proliv , ako neko zna kako da mu pomognem naka napise???
Veliki pozdrav
dalibor
Broj poruka : 277 Datum upisa : 06.04.2010 Godina : 44 Lokacija : Kragujevac
Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Sub Dec 11, 2010 1:40 pm
slabo si informacija napisao,ako je proliv kakve je boje zelen ,crven ,beo,i u zavisnosti od toga dajes mu odgovarajuci lek,druga stvar desava se da i fazani kao i ostala zivina mogu da dobiju i gliste koje otezavaju vrsenje nuzde pa stoga treba dati neki antihelmintik... mozda ima i neke veze sa respiratornim traktom pa ispusta cudne zvuke...zato obrati paznju na te promene koje nisu uobicajne pa da vidimo da li nesto mozemo pomoci...
ZQKY
Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Sub Dec 11, 2010 3:20 pm
ok obraticu paznju na to. Jos da dodam da pre dva meseca su isto jos dva fazana bila takva ali su uginuli ali ovaj se odrzao u zivotu vec duze vreme .
marconi
Broj poruka : 163 Datum upisa : 23.05.2010 Godina : 50 Lokacija : Jagodina Srbija
Broj poruka : 6 Datum upisa : 21.02.2011 Godina : 48 Lokacija : banat
Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Ned Feb 27, 2011 8:05 pm
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Poslednji izmenio Luckyboy dana Ned Feb 27, 2011 9:09 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : ovo je drugi put)
noske1
Broj poruka : 6 Datum upisa : 21.02.2011 Godina : 48 Lokacija : banat
Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Pon Feb 28, 2011 8:36 am
ja se stvarno izvinjavam , jos uvek se ne snalazim najbolje na ovom forum . tako da bi vas molio za malo strpljenja , jer smatram da svojim neznanjem nikoga nisam vredjao a namera mi je da se druzim !
bojan*
Broj poruka : 18 Datum upisa : 31.08.2010 Lokacija : Kumanovo
Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Ned Maj 08, 2011 1:26 am
Zdravo imam muskarca i dve zenke zlatnog fazana interesuje me dali neko zna kad se pare jer ja nisam mogao nikako da ih vidim oni su stari oko 3 godine pa neznam dali su jaja oplodjena pozdrav.
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Ned Maj 08, 2011 8:19 am
bojan* ::
Zdravo imam muskarca i dve zenke zlatnog fazana interesuje me dali neko zna kad se pare jer ja nisam mogao nikako da ih vidim oni su stari oko 3 godine pa neznam dali su jaja oplodjena pozdrav.
Da ti kazem prijatelju i ja drzim isto i zlatne i platinasteidijamanske i srebrne i nikad nisam vido muzijake da gaze a dali su gazili zakljucices po tome sto su zenkama ocupana ledja malo ili su perca umrljana!!!
bojan*
Broj poruka : 18 Datum upisa : 31.08.2010 Lokacija : Kumanovo
Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Ned Maj 08, 2011 3:28 pm
Hvala Sale idem da proverim pozdrav.
MILAN
Broj poruka : 320 Datum upisa : 26.08.2010 Godina : 33 Lokacija : BEZDAN
Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Ned Maj 08, 2011 9:38 pm
Sale77-Nis ::
bojan* ::
Da ti kazem prijatelju i ja drzim isto i zlatne i platinaste i dijamanske i srebrne i nikad nisam vido muzijake da gaze a dali su gazili zakljucices po tome sto su zenkama ocupana ledja malo ili su perca umrljana!!!
Sale u pravu si, jako je tesko primeti kad se pare,ali ptica moze biti očupana i zbog drugih razloga, kod mene je jedna zenka bila skroz očupana po ledjima pa sam mislio da se pare,ali kad se i muzjak očupao shvatio sam da je nesto drugo u pitanju..kod mene je to bio mali prostor...pa sam taj problem resio sa vecom volijerom...Pozdrav (znate odakle) hhahahaah
marconi
Broj poruka : 163 Datum upisa : 23.05.2010 Godina : 50 Lokacija : Jagodina Srbija
Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Pet Avg 26, 2011 12:55 am
ZQKY
Moji zlatni fazani su na otvorenom , isecem im po tri letna pera i sve dok ne pocnu nova oni ne mogu da lete, ili im iseces na jednu stranu krilo , nikako na dve samo na jednu ako vec nisu kupirana krila i slobodno ih pusti.
marconi
Markoni zar fazan moze da bude pusten na otvorenom ?/? nece da bezi???
Ja imam malo drugaciji odnos sa, i prema zivotinjama tako da su one kod mene prilicno mirne.DA,fazan moze biti pusten i da ne odleti.Inace moj fazan ima cela krila i uvek moze da kidne ako hoce.....ali nece... pozdrav i svako dobro