| Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) | |
|
+19Aleksandar Djuric ivica.m Marjan Dusko Gagi77 Matija95 Ivan/Rex Igorche81 MILAN bojan* noske1 dalibor Sale77-Nis marconi ZQKY SrdjanKG Goran-Kosovo igorstamen Vasa 23 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
ZQKY
Broj poruka : 139 Datum upisa : 23.02.2010 Godina : 36 Lokacija : Knjazevac
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Pon Jun 25, 2012 4:16 pm | |
| Ivane nema kod mene da se kupi za fazancice samo za pilad,,,,pa sam mislio da nije mozda zbog toga posto je koncentrat za tov pilica... Mada ranije sam vec odgajao bez problema sa tim koncentratom | |
|
| |
Ivan/Rex
Broj poruka : 242 Datum upisa : 29.02.2012 Godina : 27 Lokacija : Cacak
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Pon Jun 25, 2012 5:40 pm | |
| nije nikakav problem sto je za tov pilica, za to nemoj brinuti, jedino mozda pitaj u toj stocnoj prodavnici da narucis bas za fazancice koncentrat, ali to skoro niko ne proizvodi... baci neku sliku da ih vidimo... | |
|
| |
Gagi77
Broj poruka : 9 Datum upisa : 25.02.2012 Godina : 46 Lokacija : Jagodina
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Pon Jun 25, 2012 9:02 pm | |
| Ako ima u prodavnici koncentrat za ćuriće jedinica mislim da je 28% proteina,možeš taj da im daješ.Jači je nego za piliće. | |
|
| |
ivica.m
Broj poruka : 62 Datum upisa : 13.03.2012 Godina : 53 Lokacija : SKOPJE
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Pon Jun 25, 2012 11:34 pm | |
| Bas u tome mislim da je problem sto je jak mozda su fazancici zbog vrucine i jacine koncetrata dobili proliv a za mlade ptice ne treba mnogo da dehidriraju.Neznam sto imas na pod kutije kada ja izvedem fazane ili prepelice na podu stavim neku tkaninu i to sto grubiju da se ne klizaju desavalo se da slabije ili novoizlegle pilice koi su bili normalni zbog klizavog kartona ili gazenja od ostalih pilica razzabe im se noge pozdrav | |
|
| |
marconi
Broj poruka : 163 Datum upisa : 23.05.2010 Godina : 50 Lokacija : Jagodina Srbija
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Uto Jun 26, 2012 1:37 am | |
| - ivica.m ::
- Bas u tome mislim da je problem sto je jak mozda su fazancici zbog vrucine i jacine koncetrata dobili proliv a za mlade ptice ne treba mnogo da dehidriraju.Neznam sto imas na pod kutije kada ja izvedem fazane ili prepelice na podu stavim neku tkaninu i to sto grubiju da se ne klizaju desavalo se da slabije ili novoizlegle pilice koi su bili normalni zbog klizavog kartona ili gazenja od ostalih pilica razzabe im se noge pozdrav
Mladim fazancicima i jarebicama treba minimalno 28% proteina za normalan rast i razvoj uz obaveznu suncevu svetlost,tako da nikako koncentrat za curice ne moze da bude jak za njih.Bolje receno,koncentrat za pilice je SLAB. | |
|
| |
ivica.m
Broj poruka : 62 Datum upisa : 13.03.2012 Godina : 53 Lokacija : SKOPJE
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Sre Jun 27, 2012 12:17 am | |
| moze biti nisam primetio da im nesto fali mozda zbog rendanih jaja redovno im dajem tvrdo kuvana jaja.ali uvek postoi mogucnost pokvarenog koncetrata pa nije naodmet da se zameni | |
|
| |
ZQKY
Broj poruka : 139 Datum upisa : 23.02.2010 Godina : 36 Lokacija : Knjazevac
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Sre Jun 27, 2012 9:14 am | |
| Nisam znao da mogu davati za curice inace bi jos kad njega ponudio u jelovniku,,,, Hvala za savet ,,,, inace fazancici su sada napolju u kavezu a preko noci spavaju u kutiji sa dodatkom sijalice posto su sada noci malo svezije. Jos da kazem da su dosla jos tri mala fazanceta na svet i njih cuva majka fazanka | |
|
| |
Aleksandar Djuric
Broj poruka : 138 Datum upisa : 05.10.2011 Godina : 27 Lokacija : Vlasotince
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Čet Jun 28, 2012 4:19 am | |
| Mozete li mi reci koje dimenzije volijere su pogodne za jedan par zlatnih fazana? Pozdrav | |
|
| |
Ivan/Rex
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Čet Jun 28, 2012 11:03 am | |
| 2mx2m ali mislim da treba da bude vece(moje misljenje)i naravno i visina bi trebalo da bude oko 2m da bi se lakse cistilo, hranilo, ako treba da se uhvate, jednom recju da se UDJE | |
|
| |
dusan dragan
Broj poruka : 325 Datum upisa : 27.09.2010 Godina : 54 Lokacija : Nis
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Pet Jun 29, 2012 6:18 pm | |
| Evo i mojih. Ovde drzim fazane. Fazani kao podlogu imaju sljunak i pesak, a preko toga ima slama. Pozdrav! | |
|
| |
Ivan/Rex
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Pet Jun 29, 2012 9:14 pm | |
| vau, ekstra su vam volijere! a jel unutra imaju neke kucice, vidim da imaju krov nad glavom ali kad duva jak vetar ili kad je hladno da se negde sklone... | |
|
| |
Aleksandar Djuric
Broj poruka : 138 Datum upisa : 05.10.2011 Godina : 27 Lokacija : Vlasotince
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Sub Jun 30, 2012 2:18 am | |
| Moze li jedan par u volijeri dimenzije 1,5m duzina,1m sirina i 2m visina? Pozdrav | |
|
| |
Ivan/Rex
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Sub Jun 30, 2012 10:58 am | |
| | |
|
| |
dusan dragan
Broj poruka : 325 Datum upisa : 27.09.2010 Godina : 54 Lokacija : Nis
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Pon Jul 02, 2012 8:45 am | |
| - Ivan/Rex ::
- vau, ekstra su vam volijere!
a jel unutra imaju neke kucice, vidim da imaju krov nad glavom ali kad duva jak vetar ili kad je hladno da se negde sklone... Ovo gde su fazani trebala su da se stave vrata i to da mi bude garaza, ovde mi je bilo najlakse da smestim fazane da ih ne duva vetar da ne pada kisa, a usput sunce bije preko celog dana a oni naravno mogu da se sakriju od njega. Sta cuvas ti od fazana? - Aleksandar Djuric ::
- Moze li jedan par u volijeri dimenzije 1,5m duzina,1m sirina i 2m visina?
Nemoj toliko male da pravis, duzina muzjaka dostigne i preko 1m tako da ce vrlo cesto da lomi rep. Najbolje napravi 2,5x2,5m | |
|
| |
Ivan/Rex
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Pon Jul 02, 2012 9:31 am | |
| aha, pa onda ce im biti ekstra... vidjao sam kod pojedinih ljudi da su samo napolju i imaju samo neki "krovic" i okolo je samo zica i tu su preko cele godine, ali ovo je ekstra... | |
|
| |
Nikola_Les
Broj poruka : 9 Datum upisa : 17.11.2012 Godina : 30 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Uto Okt 22, 2013 5:49 pm | |
| | |
|
| |
holder
Broj poruka : 36 Datum upisa : 09.05.2010 Godina : 45 Lokacija : Padina
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Čet Jan 16, 2014 5:58 pm | |
| Jedno pitanje. Dali se zlatni fazani drže u paru ili može jedan mužjak na više ženki? | |
|
| |
NikolaVit99
Broj poruka : 62 Datum upisa : 03.01.2014 Godina : 25 Lokacija : Uzice
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Sre Apr 02, 2014 9:48 am | |
| Pozdrav svim odgajivacima zlatnih fazana,zanima me jeli kod vas pocela sezona parenja odnosno udvaranje zl. fazana i kada vam fazanke odprilike pocnu sa nosenjem jaja | |
|
| |
Nikola_Les
Broj poruka : 9 Datum upisa : 17.11.2012 Godina : 30 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) Ned Jun 01, 2014 10:03 am | |
| `Kod mene je zlatna fazanka snela 6 jaja i dijamancka fazanka mi je snela 7 komada sve sam ih nasadio pod kokinkinkinu pa videcemo objavicu slika kad se budu izveli.pozz | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) | |
| |
|
| |
| Zlatni fazan (Chrysolophus pictus) | |
|