| Trazim savet za lecenje | |
|
+29goranpirot Bobi* golubx Marjan Damir predin Alexandar David Iwan97 ATOS skorkovic korbach kasper pedja cb Matija95 vlada130168 milos0205 sasko florida Dalibor Vasic Bogdanik KUM BABURA dino ticar Sale77-Nis SrdjanKG Laza Vladoal 33 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Vladoal
Broj poruka : 9 Datum upisa : 22.03.2010 Godina : 42 Lokacija : Skopje
| |
| |
Laza
Broj poruka : 1208 Datum upisa : 20.12.2009 Godina : 37 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Sre Apr 21, 2010 9:55 pm | |
| moze li da savije prst do kraja i da se sluzi sa njim kao sa osloncem? lici na stariji prelom.. bar meni... | |
|
| |
Vladoal
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Sre Apr 21, 2010 10:14 pm | |
| Nije stara povreda, od pred neki dan je. Koristi pomalo nogu ali vise se naslanja na onu zdravu. Veoma je pitom i miran tako da neverujem da je prelom. | |
|
| |
SrdjanKG
Broj poruka : 442 Datum upisa : 18.02.2010 Godina : 53 Lokacija : Resnik,KG - SRB 10 2
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Sre Apr 21, 2010 10:18 pm | |
| Meni ovo deluje kao inficirana oteklina,ali cime izazvana...?? Mozda povredom tog nokta negde u kavezu? Mozes pokusati sa mazanjem nekom antibiotskom masti! Ali,sve ovo su samo moja nagadjanja!! Ajde da vidimo sta ce i drugi reci! Pozz | |
|
| |
Laza
Broj poruka : 1208 Datum upisa : 20.12.2009 Godina : 37 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Čet Apr 22, 2010 12:12 am | |
| pa sve je nagadjanje u sustini... tvoje je da mazes sa nekom od masti koje mozes da nadjes i da se nadas najboljem, druge terapije nema... | |
|
| |
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Čet Apr 22, 2010 8:08 am | |
| Vladoal ovo lici na infekciju uzmi i namazi s mastom koji se zove HIDROCIKLIN,nista nemoze da joj naskodi samo moze da pobolja stanje jer je mast na bazi penicilina ja sam mazao ne samo egzotama vec i golubovima povrede. | |
|
| |
Vladoal
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Čet Maj 06, 2010 7:17 pm | |
| Hvala vam na pomoci, kanarinac je sada super. Mazao sam prst hidrociklinom, ali je ceo nokat ispao. Ja mislim da je bila neka povreda jer od kad mu je ispao nokat, nogu koristi normalno. | |
|
| |
ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Pet Maj 07, 2010 3:28 am | |
| - Vladoal ::
- Hvala vam na pomoci, kanarinac je sada super. Mazao sam prst hidrociklinom, ali je ceo nokat ispao. Ja mislim da je bila neka povreda jer od kad mu je ispao nokat, nogu koristi normalno.
da si mu prije skratio nokat nebi nigdje zapeo.ubuduće znaš što ti je činiti. | |
|
| |
dino
Broj poruka : 69 Datum upisa : 07.05.2010 Lokacija : podgorica
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Sub Maj 08, 2010 4:59 pm | |
| ja sam primetio da mi jedna zeba veci dio dana provodi kao da spava on normalno sve jede ali u zadnje vrijme je prestao i da pjeva.izmet mu je jako zute boje i zanima me koja je to bolest i sta mu trebam davati kao lijek. | |
|
| |
BABURA
Broj poruka : 32 Datum upisa : 31.10.2010 Godina : 59 Lokacija : banja luka
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Sub Nov 20, 2010 3:52 pm | |
| hajde da mi neko da dobar savjet.moj stiglic koji je uhvacen pre vie od godine.sve jebilo super ali zadnji mjesec dana kao da nemoze na noge,tj samo cuci inije nesto aktivan.koga sa god pitao u mom gradu nema pravi odgovor.neki kazu da je to vec stara ptica.neznam sta da radim kako je samo pjevao. | |
|
| |
KUM
Broj poruka : 170 Datum upisa : 27.10.2010 Godina : 46 Lokacija : Krusevac
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Sub Nov 20, 2010 4:06 pm | |
| - BABURA ::
- hajde da mi neko da dobar savjet.moj stiglic koji je uhvacen pre vie od godine.sve jebilo super ali zadnji mjesec dana kao da nemoze na noge,tj samo cuci inije nesto aktivan.koga sa god pitao u mom gradu nema pravi odgovor.neki kazu da je to vec stara ptica.neznam sta da radim kako je samo pjevao.
Mnogo si malo napisao o samoj ptici smestaju ishrani.... redpostavljam da je ptica u zavrsnoj fazi mitarenja i da su joj potrebni vitamini i redukovana ishrana | |
|
| |
BABURA
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Ned Nov 21, 2010 3:03 pm | |
| Da mozda sam malo napisao.Iz mitarenja je izasla,sto se tice vitamina ,tu bas vodim racuna ,retko dajem nesto od preparata samo prirodna ishrana osim ako se bas mora.Suvise je miran danas sam ga cak bez problema uzeo u ruku.Rekao sam opcenito slabo jede nesto sto je sa uzivanjem jeo sada nece ni da okusiE.Opet kazem samo cuci perje mu je nekako razbaruseno kao da ce svakog trenutka pasti sa letvice.Povrh svega je prestao da pjeva a imao je dobru pjesmu..Bijo je gazda u volijeri,ma znate,kada se trudite a ono peh razocaras se ali idemo dalje .
Poslednji izmenio Luckyboy dana Ned Nov 21, 2010 6:56 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Ne pisi velikim slovima http://www.avikultura.com/o-forumu-i-nama-f9/pravila-foruma-avikultura-obavezno-procitati-t51.htm) | |
|
| |
Bogdanik
Broj poruka : 691 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 36 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Ned Nov 21, 2010 5:41 pm | |
| Pa sad moras dati neki preparat . Kada si je danas hvatao u ruke , jel je grudna kost bila izrazena i imao si osecaj da ces da se poseces od nje? Pretpostavljam da jeste jer svi siptomi pokazuju da je to kokcidioza. Evo mozda spasa za tu pticu , stavi je u toplu prostoriju ili je stavi pod sijalicu da je greje. To ce je malo povratiti u zivot , onda higijena da joj cistis 2,3 puta dnevno tako sto ces menjati pod. Ishrana samo semenska kao i do sada , samo neka bude pristupacnija i da nema kontakta sa izmetom. Da odma odes u vet. Apoteku i od prodavca trazis neki lek za KOKCIDIOZU i isti sipas u vodu za pice ptici. Nadam se da nece biti kasno , srecno. | |
|
| |
BABURA
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Ned Nov 21, 2010 6:30 pm | |
| Hvala na savjetu pokusacu da nadjem taj lek. | |
|
| |
Dalibor Vasic
Broj poruka : 531 Datum upisa : 03.01.2011 Godina : 29 Lokacija : Cicevac, Srbija
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Sre Sep 07, 2011 9:55 pm | |
| E! Isto ovo što se desilo Vladoal-ovom kanarincu to je bilo i mom isto, samo što je moj i krvario, evo sad je sve u redu, rana je zarasla otok se povukao, mazao sam nekoliko puta jodom i to je to. Ali na tu nogu što mu je bila povređena evo i dan danas se na nju malo više oslanja nego na ovu zdraviju. Pevao je pre nije sastavljao, sad ga nema ni da cvrke, mislim da je počep da se miti pa zbog toga, videću kad se izmiti kako je i šta je. Pozdrav! | |
|
| |
florida
Broj poruka : 80 Datum upisa : 02.09.2011 Godina : 45 Lokacija : ledine
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Čet Sep 08, 2011 9:56 pm | |
| ako nadjes uzmi cocci-geel mnogo je dobar lek mi dajemo pticama i rezultati su mnogo dobri!!! | |
|
| |
Sale77-Nis
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Pet Sep 09, 2011 7:41 am | |
| - florida ::
- ako nadjes uzmi cocci-geel mnogo je dobar lek mi dajemo pticama i rezultati su mnogo dobri!!!
Florida koja firma proizvodi taj lek i kako se dozira a mogo bi da nam kazes gde ti nabavljas jer mnogo pticara muci muku sa kokcidiozom a verujem iz naziva leka da je za tu vrstu bolesti!!!!! | |
|
| |
sasko
Broj poruka : 16 Datum upisa : 13.12.2010
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Pet Sep 09, 2011 10:28 am | |
| Mene interesuje dali taj lek unistava kokcidna jaja ili samo leci momentalno. | |
|
| |
florida
Broj poruka : 80 Datum upisa : 02.09.2011 Godina : 45 Lokacija : ledine
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Pet Sep 09, 2011 10:40 pm | |
| za koksidiozu je mnogo dobar lek sadrzi i elektrolite i vitamine bas za pticu koja boluje od koksidioze pisacu gde mozete da nabavite nego neznam kad nekog reklamiram kad ne . kad sakupim dovoljno poruka pa se cujemo ma pm. | |
|
| |
Sale77-Nis
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Pet Sep 09, 2011 11:18 pm | |
| - florida ::
- za koksidiozu je mnogo dobar lek sadrzi i elektrolite i vitamine bas za pticu koja boluje od koksidioze pisacu gde mozete da nabavite nego neznam kad nekog reklamiram kad ne . kad sakupim dovoljno poruka pa se cujemo ma pm.
Slobodno napisi kod kog nabavljas jer to je lek koji je preko potreban pticarima!!!!!!! | |
|
| |
Bogdanik
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Ned Okt 16, 2011 3:48 am | |
| Ja imam problem, jedna ptica ima neku vrstu upale stomaka. Stomak je naduven i crven, okom je vidljivo da je stomak naboran, nije gladak kao kod zdrave ptice ,dok izmet je u pocetku bio kao kod normalne ptice ali sada pocenje da bude vodeniji i ponekad zelene boje. Malo je nakostresena, dok grudna kost nije izrazena drasticno, jeste malo ali to nista nije. Tako je vec nedelju dana, prvo sam davao antibiotik 3 dana, pa sam napravio pauzu i dao probiotik, ptica je sve gore i gore, sada dajem neki preparat na sulf bazi protiv upale, ali opet sa nezivesnim ishodom. Da li neko moze da kaze koje bolesti uzrokuju naduven i upaljen stomak. Primetio sam da malo ubrzano dise, da trese krilima (zbog hladnoce) i da ima smanjen apetit. | |
|
| |
Sale77-Nis
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Ned Okt 16, 2011 8:09 am | |
| Bogdane stavi pticu pod sjalicu da ne trosi i to malo energije dabise grejala,drugo dali si cistio pticu od crevnih parazita ako nisi ocisti prvo pa ako nema promene javi se.Jer kad ptica ima crevne parazite u velikom broju pocne da se susi i sve slabija i slabija bude a i po mom iskustvu dobije proliv! | |
|
| |
Bogdanik
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Ned Okt 16, 2011 12:01 pm | |
| Vec je pod sijalicu. Cime se ciste crevni paraziti? Ja preventivno nista ne dajem pticama, ali takvu cu praksu morati da menjam jer imam gubitke. | |
|
| |
Sale77-Nis
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Ned Okt 16, 2011 1:01 pm | |
| - Bogdanik ::
- Vec je pod sijalicu. Cime se ciste crevni paraziti? Ja preventivno nista ne dajem pticama, ali takvu cu praksu morati da menjam jer imam gubitke.
To ti je greska u startu jer pticama mora da se da preventiva jer kad dodje do oboljenja tesko je pticu izleciti jer treba da se cilja direktno a ne da se daje antibiotik sirokog spektra on se daje upola od propisane doze za preventivu jer obuhvata sve,Sto se tice ciscenja od parazita ja dajem preparat VZ MIZOL 20% i doziram 1g na 1l vode tri dana pa onda probiotik. | |
|
| |
milos0205
Broj poruka : 253 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 57 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Ned Okt 16, 2011 2:18 pm | |
| Sta si davao od antibiotika ptici, mozda nisi pogodio lek pa zato nema rezultata. Po opisu moze biti svasta a najvise lici na salmonelu ili eserihiju koli | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje | |
| |
|
| |
| Trazim savet za lecenje | |
|