| Trazim savet za lecenje | |
|
+29goranpirot Bobi* golubx Marjan Damir predin Alexandar David Iwan97 ATOS skorkovic korbach kasper pedja cb Matija95 vlada130168 milos0205 sasko florida Dalibor Vasic Bogdanik KUM BABURA dino ticar Sale77-Nis SrdjanKG Laza Vladoal 33 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Ned Okt 16, 2011 9:27 pm | |
| - milos0205 ::
- Sta si davao od antibiotika ptici, mozda nisi pogodio lek pa zato nema rezultata. Po opisu moze biti svasta a najvise lici na salmonelu ili eserihiju koli
Što kaze milos ako je salonela ili e.coli najbolji lek koji se pokazao kao delotvoran je KOLIVET ili KOLISTIN!!!!!!! Sanjim sam zlecio pticu! | |
|
| |
Bogdanik
Broj poruka : 691 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 36 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Ned Okt 16, 2011 9:48 pm | |
| Od antibiotika sam davao enrocin 3 dana, ali bez reagovanja tj stanje se je pogorsavalo . Trenutno dajem lek koji u svom sastavu ima Kolistin-sulfat 4.800.000 i.j. KOLIVET juce i danas dobijao, ali stanje se nije bitno menjalo. Ovo sam dao na preporuku prijatelja koji je iste simptome izlecio njime, naduven stomak. Primecujem da svez izmet u sebi ima sitne mehurice, ako mogu na nsto da vas naavedem. | |
|
| |
vlada130168
Broj poruka : 59 Datum upisa : 23.01.2011 Godina : 56 Lokacija : pirot
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Pon Okt 17, 2011 7:35 am | |
| Uberi i daj ptici cikoriju-gologuza (stablo sa semenkama) ptice je obozavaju a proliv ce nestati. Terapija sa lekovima ostaje. | |
|
| |
milos0205
Broj poruka : 253 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 57 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Pon Okt 17, 2011 8:13 am | |
| Cikorija je sto se proliva tice ne zamenjiva, znaci zaustavlja proliv. A za lekove je problem jer mi svi lutamo kad ih dajemo, znaci bez analize stolice sve ostalo je lutrija, recimo mojim pticama sa slicnim simptomima pomaze nifuramicin antibiotik sirokog spektra. Srecno i pozdrav | |
|
| |
florida
Broj poruka : 80 Datum upisa : 02.09.2011 Godina : 45 Lokacija : ledine
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Pon Okt 17, 2011 5:29 pm | |
| ako negde nadjes nifuramicin sto ga je milos pomenuo lek je zakon za salmonelu a obuhvata siri spektar bolesti pozdrav | |
|
| |
Bogdanik
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Pet Dec 30, 2011 7:24 pm | |
| Imam jedan problem koji traje vec neko vreme, mislio sam da cu uspeti da ga resim sam ali ipak cu potrayiti savet ovde. Bio sam odsutan od kuce kada se desila neprijatna situacija, naime naomiljenija ptica u jatu, zenka stiglica, zaglavila je glavu u podne resetke. Tako zaglavljena je bila dok moj brat nije dosao da je nahrani, one je uspela da podere veliki deo na glavi iza uha na potiljku. Od dogadjaja sad vec ima 14 dana. Pticu sam tretirao antibiotikom 2,3 dana i vitaminom, rana je zacelila ali ima i dalje necega oko nje a sumnjam da je zasusen gnoj. Problem je taj sto je ona uspela da povredi nesto( i dalje ne znam sta i kako) ali ona sada ima poteskoce da ljuska semenje i da isto guta. Kljun je spolja sve u redu, nema nikakve fizicko ostecenje, takodje unutar kljuna sve izgleda normalno, jezik sve je normalno a ona i dalje kao da non stop guta knedle tj grlo ispod kljuna se stalno pomera. Hrani se iskljucivo perilom. Imate li ideju sta moze da bude problem i koji antibiotik predlazete da se upotrebljava za povrede i rane, mislim za oralno uzimanje.
| |
|
| |
Matija95
Broj poruka : 643 Datum upisa : 12.12.2011 Godina : 29 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Pet Dec 30, 2011 7:38 pm | |
| Pazi kad ptica povredi glavu moze doci do pucanJa obraznih misica | |
|
| |
pedja cb
Broj poruka : 353 Datum upisa : 02.09.2010 Godina : 49 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Pet Dec 30, 2011 8:33 pm | |
| imao sam problem dve prepelice su mi izasle iz volijere i ulepile se na lepilo za miseve,kako sam ih skidao sa kartona tako sam im pocupao perje a muzjaku sam cak i kozu na vratu malo "pocepao". otisao sam u humanu apoteku i kupio jodpovidon njime sam"kupao" ptice a od antibiotika davao sam im 7 dana mix. Sulfamidin( jedna supena kasika na 1l vode) roxacin (14 kapi na 1l) i Promotor L(1ml na 1l vode) i hvala bogu ptice se izvukle i reprodukovale prosle sezone. ako sam ti pomogao dodjes mi Lojku kad se sretnemo | |
|
| |
Bogdanik
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Pet Dec 30, 2011 9:28 pm | |
| Vazi dodjem ti Lojku, samo ne znam sta je to. Nije rana problem, jos ima ulepljenog perja i grusanog sa krvlju, rana zarasta i nema krvarenja. Problem je sto je ptici otezano hranjenje. | |
|
| |
pedja cb
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Pet Dec 30, 2011 9:41 pm | |
| lojka de destilat koji se dobija kad u kazan ubacis kominu vinove loze ili prevrelo vino mi bajkeri to pijemo u malim kolicinama u casicama od 0,3 eventualno 0.5. ja sam ti rekao iz mog iskustva ptice su jos uvek kod mene i ok nije belo infekcija mesec dana je trajao oporavak( to ti nisam rekao do kraja oporavka davao sam im ad3 i multivit prasak rastvoren u vodi) ali bilo je kriticno | |
|
| |
Bogdanik
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Pet Dec 30, 2011 11:04 pm | |
| Sad znam sta je lojka, i naravno da destilujem tako nesto kod kuce, samo to. Voljan sam da primim bajkere na lojku, ali nisam na stalnom boravku u Leskovcu, studiram u Beogradu i povremeno sam dole. Naravno lojka je u Le. | |
|
| |
kasper
Broj poruka : 90 Datum upisa : 20.05.2010 Godina : 44 Lokacija : Kikinda
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Sub Dec 31, 2011 10:35 am | |
| Pedja sledeci put uzmi jestivo ulje pomaze kod skidanja lepka za miseve.Nisam verovao kad su mi rekli ali kad sam probao cudo.POZDRAV | |
|
| |
pedja cb
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Sub Dec 31, 2011 11:29 am | |
| hvala na savetu matori, ali ja se nadam da nece biti sledeceg puta nebi voleo da se ponovi | |
|
| |
korbach
Broj poruka : 26 Datum upisa : 26.10.2011
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Sub Dec 31, 2011 5:12 pm | |
| Na povrede se takodje mogu mazati humane masti, cuda cine. Nevenova mast i pantenol su kod mene uvek pri ruci. Poz | |
|
| |
skorkovic
Broj poruka : 356 Datum upisa : 05.05.2011 Lokacija : Uzice
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Uto Jan 03, 2012 10:56 am | |
| U veterinarskoj ambulanti su mi rekli da vitamin AD3E moze da se daje i papagajima i egzotama. Inace na pakovanju je nacrtana stoka, koke nosilje i sl. Da li on moze da skodi papagajima i egzotama? Grit za golubove, ako se dodatno isitni, moze li da se daje papagajima i egzotama? | |
|
| |
Matija95
Broj poruka : 643 Datum upisa : 12.12.2011 Godina : 29 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Uto Jan 03, 2012 11:08 am | |
| Za grit sam siguran i ja ga koristim sa nekim vitaminima imas posebno da kupis grit koi je sitan ako nadjem okacicu sliku | |
|
| |
ATOS
Broj poruka : 200 Datum upisa : 12.02.2011 Godina : 51 Lokacija : tu i tamo
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Uto Jan 03, 2012 3:00 pm | |
| poz ljudi!
grit ne preporucujem egzotama ,probao sam . zrna su tvrda i ostre moze doci do ostecenja jezika i kljuna,verujte mi katastrofalno izgleda ptica. ja vec dogo koristim PRESTIGE kristal sand sa dodatkom mlevenih skoljki | |
|
| |
skorkovic
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Uto Jan 03, 2012 3:28 pm | |
| Ok, uzecu to na berzi u Somboru. | |
|
| |
ATOS
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Uto Jan 03, 2012 5:01 pm | |
| mislim da nema na berzama ja ga jos nisam video,uzimam u beogradu ,trazi na netu firmu LETO.doo. direktni su uvoznici za prestige i verselle laga,ima svega i svacega | |
|
| |
skorkovic
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Uto Jan 03, 2012 5:39 pm | |
| Nisi trebao ovde da pises ime firme. Hvala, ali trebao si na PM da napises | |
|
| |
ATOS
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Uto Jan 03, 2012 5:47 pm | |
| mislim da to nije neka tajna za ozbiljne odgajivace , a za one manje upoznate neka bude pomoc,bar ja tako mislim ispravite me ako gresim | |
|
| |
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Uto Jan 03, 2012 5:56 pm | |
| - ATOS ::
- mislim da to nije neka tajna za ozbiljne odgajivace , a za one manje upoznate neka bude pomoc,bar ja tako mislim ispravite me ako gresim
takoje kolega Atos to nije nkakva reklama to su poznate firme koje su poznate medju naa odgajivacima. | |
|
| |
skorkovic
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Uto Jan 03, 2012 6:03 pm | |
| Izvinite onda, moja greska. Pre su administratori upozoravali da ne navodimo imena shopova i sl. Nego da to ide na PM. Ali nije nikakav problem. Izvini ATOS Pozdrav | |
|
| |
ATOS
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Uto Jan 03, 2012 6:17 pm | |
| hvala na podrsci stari priljatelju sale!
koji me znaju oni me razumeju ,ja sam vec samo takav ,samo direktan i iskren dok me ne zeznu,pomazem kolko znam i mogu,ja sam sve skole debelo placao kao klinac pocetnik ,vi ne morate ako pitate | |
|
| |
ATOS
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje Uto Jan 03, 2012 6:19 pm | |
| zatvorimo ovu diskusiju i predimo samo na temu
hvala | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Trazim savet za lecenje | |
| |