Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
Sekcija pticara Subotica | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
|
| Priprema za parenje kanarinaca | |
|
+42Rale Marcus1 danee9877 lepotica cana daniel87 markan Marjan sasa.kg vlajko mica vasic cica Pepikg korbach Damir Ivica vit ivan888 Markoni ivan79 ocky VlatkoSK skorkovic Alexandar nikola j milan@ saki pticar Miks madnesstears BRZOPIT ticar Dalibor Vasic Bojana.C Sale77-Nis Krisstinna jevca5 braneOS Bogdanik dr.nenad86 Srdjan Danijel milos0205 macedonac71 46 posters | |
Autor | Poruka |
---|
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sub Jan 15, 2011 12:45 am | |
| - Srdjan ::
- Brane recesivno x recesivno ide ,Imaš detaljno opisano u temi o recesivnim kanarincima gde je Vasa to detaljno opisao.Pari se recesivna A ptica sa recesivnom B pticom.
O tome ćemo nastaviti u temi predviđenoj za to.Tamo bi bilo dobro da postavimo još koju sliku. Za primere parenja i sve seme nedoumice kad ste ih vec pomenuli imate temu u genetici, pa stavite tamo nesto za pocetak, pa da razradimo i to, nekima ce dobro doci i pred ispit.... Ajde cekam vas tamo...... Pozdrav | |
| | | Krisstinna
Broj poruka : 3 Datum upisa : 26.07.2011 Lokacija : Novi Sad
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Uto Jul 26, 2011 8:52 pm | |
| Zdravo! Imam jedan par malino kanarinaca muzijak star malo vise od 6 godina,zenka stara oko dve ipo godine,zajedno zive u istom kavezu vec dve godine. Ok se slazu mada se mnogo i svadjaju,muzijak je ranije mnogo pevao a poslednjih godinu dana ni glasa da pusti samo cvrkuce. Raspitivala sam se na sve strane kako bi ih mogla razmnoziti ali u obicnom kavezu posto su rekli da ce uspeti, pre godinu dana sam sve pripremila gnezdo,sarpiju za gnezdo odgovarajucu hranu,vitamine,odvajala sam ja njih sve sam radila onako kako treba medjutim zenka je raznosila po kavezu sarpiju gnezdo je ostavljala prazno kad kad sleti i nista ni ne primecuje ga,jedno vreme su pokazivali znake da zele da se pare pa sam ih spojila medjutim muzijak je provodio vremena u gnezdu dok zenka nista totalno nezainteresovani. Zenkica je jako plasljiva i zivcana,od kako je ona dosla muzijak se totalno promenio nema one pesme njegove,sta bi to mogao biti uzrok sto ne zele da se pare?Da li zato sto nemaju poseban kavez za razmnozavanje ili? Posto su mi govorili da su i u obicnim kavezima razmnozavali i da razlika u godinama nema veze e sad da li da pokusam ponovo i na koji nacin? Imam dva obicna kaveza jedan veci gde su sada i jedan manji prazan... | |
| | | Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Uto Jul 26, 2011 9:24 pm | |
| Po mom misljenju trebala bi da zamenis muzijaka nista vise star je prilicno!!
| |
| | | Krisstinna
Broj poruka : 3 Datum upisa : 26.07.2011 Lokacija : Novi Sad
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Uto Jul 26, 2011 9:36 pm | |
| Hvala,onda ipak cu ih ostaviti da zive u istom kavezu,posto su mi dragi oboje,mnogo ih volim a vec kad ih imam zelela sam da imam njihove potomke a posto je on stariji necu navaljivati sa drugim muzijakom... | |
| | | Bojana.C
Broj poruka : 18 Datum upisa : 19.08.2011
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Uto Sep 06, 2011 11:02 am | |
| Hteo bi da pitam iskusne odgaivace vezano za davanje jaja sa plazma keksom, dali se daje celo jaje odnosno izrendano belance i zumance ili smo zumance? | |
| | | dr.nenad86 ministar bez fotelje
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Uto Sep 06, 2011 12:42 pm | |
| Ja licno kada sam davao jaje, davao sam celo zumance i trecinu belanceta....... Pomesano sa ostalim dodacima koji idu uz to........ Pozdrav | |
| | | Dalibor Vasic
Broj poruka : 531 Datum upisa : 03.01.2011 Godina : 29 Lokacija : Cicevac, Srbija
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Uto Sep 06, 2011 3:49 pm | |
| Doktore, al nije tajna da kažeš šta još ,,ide uz to,, mislim koji preparati i to, silio sam brate ove godine samo jajetom kanarince i normalno malo zeleniš, jabuka, krastavac.... ma ženka da je jedno jedni parče od konca unela u gnezno, ni jedno nije, silio sam papagaje jajetom, i proklijalim prosom i suncokretom i opet ništa, cuo sam da FertiVit pomaže dosta u usiljavanju ptica, mada šta znam, daj kaži ako hoćeš te preparate, kalkamone ili šta već dosta bi mi pomoglo za odgodine..... Pozdrav! | |
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Uto Sep 06, 2011 4:08 pm | |
| Kod mene nema tajni, to je kljuc uspeha......... Jaje ne dajem nekoliko godina za redom , ali......... Kad sam koristio kuvana jaja za siljenje i pocetak sezone ubacivao sam, ceo zumanac, trecinu belanca, fertivit ( nekad u vodi, nekad u toj jajcanoj hrani) pored toga ubacivao sam plazma keks, plavi mak, i osnovna abeceda svake jajcane hrane je vitamin E. ( njega mozes u to kuvano jaje i ostale sastojke koje sam ti nabrojao da ubacis na 2 nacina : 1. proklijas niger ili seme za klijanje - jer ona tada u sebi ima 70% vise vitamina e nego u obicnom semenu, i 2. tako sto ces na kolicinu od 2 jaja kuvana i ostale ove sastojke ubaciti pola grama vitamina E u svu tu smesu i lepo sjediniti sve) ima jos tu nekih sastojaka ali ovo je dovoljno za siljenje kanarinaca, nista vise od ovoga ti ne treba....... Pozdrav | |
| | | Dalibor Vasic
Broj poruka : 531 Datum upisa : 03.01.2011 Godina : 29 Lokacija : Cicevac, Srbija
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Uto Sep 06, 2011 6:14 pm | |
| Hvala puno Nenade, prepisano u svom ćitapu, odgodine boze zdravlje, krećem sa ovim receptom, a možeš li mi reći taj vitamin E, to se kupuje verovatno u nekom petshopu ? ili... za FertiVit znam, tj.čuo sam, i kupiću ga uskoro, našao sam ga u sopu zoo ,,ara,, u Kruševcu ako si čuo za njega nije ni bitno, imaju extra stvari, mada su sa cenama mnogo jaki. Pozdrav brate, hvala puno još jednom! | |
| | | Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Uto Sep 06, 2011 6:17 pm | |
| A da, zaboravih da te pitam, koliko dugo vremenski da dajem ovu smešu?? Da li ono klasično dok počne da pravi gnezo da pa se prekine ili ?? Pozdrav! | |
| | | Bogdanik
Broj poruka : 691 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 36 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Uto Sep 06, 2011 8:51 pm | |
| Fert vit u sebi sadrzi E vitamin dovoljno da ne moras posebno da dodajes cist. Ja ga koristim i odlican je. U jajcanu smesu ne moras davati fert vit, kroz vodu je sasvim dovoljno. Tri stvari koje teraju kanarince u nagon za razmnozavanjem su, temperatura preko 15 stepeni(pozeljno i vise), duzina dana tj duzina vestackog svetla tokom 24 sata mora biti iznad 14 sati pa do 16 moze biti . Poslednji treci faktor NAJVAZNIJI je ishrana. Hrana bogata proteinima, mineralima i vitaminima, poseban akcenat na E vitamin kod oba pola i akcenat na Kalcijum kod zenke. Treba voditi racuna da se sa svim tim ne pretera da ptice nebi dozivele vitaminozu ili se ugoje preko mere tada od parenja nema nista. Takodje ishrana tokom perioda mirovanja, od zavrsetka mitarenja do pocetka pripreme za parenje mora biti posna i sa sasvim malo uljanih semenki. Razlog ovom je da ptice osete izobilje hrane koju im ponudite i onda ekspresno krecu u razmnozavanje. Sve je lepo napisano samo treba da prolistas forum malo detaljnije. | |
| | | Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Uto Sep 06, 2011 9:30 pm | |
| Hvala i na ovome, ma verujte mi da nemam vremena, škola, učenje, ptice, jedno drugo i ode vreme, jedva nađem vremena da uđem i ovde malo da prelistam. Ali pročitaću sigurno. Hvala. Pozdrav! | |
| | | Bojana.C
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sre Sep 07, 2011 2:19 pm | |
| Hvala na odgovoru ,ali imam jos jedno pitanje koliko na tu kolicinu stavite kasicica plazma keksa? | |
| | | Bojana.C
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sre Sep 07, 2011 2:22 pm | |
| I Doktore posto sam procitao da ptice vec nekoliko godina ne silite sa jajetom pitanje sa cim ih silite? | |
| | | Bogdanik
Broj poruka : 691 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 36 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sre Sep 07, 2011 2:38 pm | |
| Kada imas vise priplodnih parova neizvodljivo je i neracionalno da kuvanim jajetom usiljavas ptice i da posle time hranis mlade. To je jednostavno previse vremena uzalud potrosenog. Jaje je brzo kvarljivo i vrlo mu malo vremena treba da se pokvari i napravi sranje sa celim maticnim jatom i mladima koji se hrane. Zato svi sada koriste kupovnu jajcanu hranu, dehidriranu ili vlaznu. Ima da se kupi u svakoj prodavnici gde ima hrane za ptice, e sad ima razlicitih kvaliteta i cena, koju vase ptice najradije jedu ta je prava. Takva suva jajcana se malo pomesa sa vodom, jabukom, nekim drugim povrcem ili rendanim jajetom i sa time se usiljavaju parovi i kasnije othanjuju mladunci. Nemojte se vise baviti teorijom, vec predjite na praksu pa cemo probleme resavati u hodu. | |
| | | Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sre Sep 07, 2011 3:11 pm | |
| Da, lepo čovek kaže, Bogdanik da li bi mi hteo reći koja je to hrana najbolja za usiljavanje koju ptice najradije jedu, tj.sa kojim hranama vi radite ?? ili mi kaži da li ima negde da se pročita ovde na forumu o tome, juče sam skoro sve teme prelistao za kanarince i nisam naleteo na neku takvu o hrani za usiljavanje, ili to ima na ovoj temi, pa sam možda preskočio neki post? Pozdrav! | |
| | | ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sre Sep 07, 2011 6:53 pm | |
| - Dalibor Vasic ::
- Da, lepo čovek kaže, Bogdanik da li bi mi hteo reći koja je to hrana najbolja za usiljavanje koju ptice najradije jedu, tj.sa kojim hranama vi radite ?? ili mi kaži da li ima negde da se pročita ovde na forumu o tome, juče sam skoro sve teme prelistao za kanarince i nisam naleteo na neku takvu o hrani za usiljavanje, ili to ima na ovoj temi, pa sam možda preskočio neki post?
Pozdrav! klijani niger i kupovna jajčana hrana za kanarince,pomješaš i daješ.fertivit u vodu samo mužijacima jer vitamin E diže samo mužijake. sjemensak uzgojna hrana sa više nigera i to je to.svijetlo minimum 14 sati.najbolje je 15 sati. | |
| | | Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sre Sep 07, 2011 8:34 pm | |
| Hvala druže! Pozdrav! | |
| | | BRZOPIT
Broj poruka : 9 Datum upisa : 17.09.2011
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sub Sep 17, 2011 4:43 pm | |
| Imam dosta problema oko mojih kanarinaca, pa ako mi neko odgovori bila bih veoma zadovoljna. IMam jednog starog kanarinca koji je pevao kao BOg. Znam da je star jer osam godina zivi sa nama, a doleteo je sam u nasu kucu. Letos sam mu kupila zenku i prodavac je rekao da ima godinu dana. U medjuvremenu sam se raspitivala i shvatila da je moj kanarinac odvec star za parenje. Nabavila sam joj zato jednog divnog muzijaka koji peva predivno. Medjutim, kada mu uklonim papir da je vidi on poludi, ali ne peva na nju. Samo skace po zici I GLEDA JE. Ona je letos bila u gnezdu, uzimala veoma mnogo u kLJUN konac i prvila gnezdo, cak i spavala u njemu, ali tada nisam imala mladog kanarinca. Pre dva dana sam uklonila papir da se vide i naravno, mladi je muzijak prestao da peva, ali je isto skakao kao lud jer ga vec deset dana pripremam sa jajima i dr. Kada sam se vratila kuci videla sam da je zenka sve koncice raskupusala i da je dva postavila u gnezdo. Zato sam ih spojila Ali, ona mi nekako deluje tromo i stalno spava, on skace po kavezu, rusi joj gnezdo-sto vidim ovde iz tekstova da je normalna stvar-a ona malo brani kao gnezdo, ali nista nije zainteresovana za parenje. Mislim da se ne pare, ali ne mogu da ih gledam sve vreme. Inace, nikada je vise nisam videla da bude tako jako zainteresovana za gnezdo kao sto je to bilo letos, Malo je nosila koncice, i veoma mnogo spavala. Samo je jela mnogo i raskupusala koncice tog dana kada sam im uklonila papir, pa sam mislila da je nekako spremna. Sada , kako mi deluje naspram njega, imam osecaj da su mi mozda prodali stariju zenku, Ne znam. Ne znam ni da li da ga vadim iz kaveza. Nadam se odgovoru. hVALA | |
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sub Sep 17, 2011 4:50 pm | |
| - BRZOPIT ::
- Imam dosta problema oko mojih kanarinaca, pa ako mi neko odgovori bila bih veoma zadovoljna. IMam jednog starog kanarinca koji je pevao kao BOg. Znam da je star jer osam godina zivi sa nama, a doleteo je sam u nasu kucu. Letos sam mu kupila zenku i prodavac je rekao da ima godinu dana. U medjuvremenu sam se raspitivala i shvatila da je moj kanarinac odvec star za parenje. Nabavila sam joj zato jednog divnog muzijaka koji peva predivno. Medjutim, kada mu uklonim papir da je vidi on poludi, ali ne peva na nju. Samo skace po zici I GLEDA JE. Ona je letos bila u gnezdu, uzimala veoma mnogo u kLJUN konac i prvila gnezdo, cak i spavala u njemu, ali tada nisam imala mladog kanarinca. Pre dva dana sam uklonila papir da se vide i naravno, mladi je muzijak prestao da peva, ali je isto skakao kao lud jer ga vec deset dana pripremam sa jajima i dr. Kada sam se vratila kuci videla sam da je zenka sve koncice raskupusala i da je dva postavila u gnezdo. Zato sam ih spojila Ali, ona mi nekako deluje tromo i stalno spava, on skace po kavezu, rusi joj gnezdo-sto vidim ovde iz tekstova da je normalna stvar-a ona malo brani kao gnezdo, ali nista nije zainteresovana za parenje. Mislim da se ne pare, ali ne mogu da ih gledam sve vreme. Inace, nikada je vise nisam videla da bude tako jako zainteresovana za gnezdo kao sto je to bilo letos, Malo je nosila koncice, i veoma mnogo spavala. Samo je jela mnogo i raskupusala koncice tog dana kada sam im uklonila papir, pa sam mislila da je nekako spremna. Sada , kako mi deluje naspram njega, imam osecaj da su mi mozda prodali stariju zenku, Ne znam. Ne znam ni da li da ga vadim iz kaveza. Nadam se odgovoru. hVALA
Pozdrav BRZOPIT To je normalna reakcija kod kanarinaca u reproduktivnoj fazi, da muzijak peva jako i usiljeno kada je odvojen od zenke , a kad zenka nosi koncice u gnezdu to je znak da je taj par spreman....... Ostavi ih zajedno i hrani kao i do sada, kljuc uspeha je sto manje ih uzmemiravati i gledati gnezdo.... Pozdrav | |
| | | BRZOPIT
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sub Sep 17, 2011 5:08 pm | |
| Hvala, i to sam procitla. Ali, upravo sam ih gledala pa ostaje jos jedno pitanje. Znaci, ako shvatate, zenka vise ne nosi koncice od kada je on u kavezu, a ni pre skoro da nije nosila. Uzmala je pojedan jedva, nikako kao letos. Sto jos nisam spomenula, sada ima nekih koncica u gnezdu, a sve ih je doneo muzijak, nosi koncice i rasturava gnezdo. Ona samo spava i jede, samo kljucka po podu. Upravo sam joj gledala u nogice, mnogo su nekako okorele, gledam onog mog starog muzijaka njegove noge deluju mlado naspram njenih. Ne znam kako je to moglo da se desi jer je letos imala bas male noge bez kore. U to sam sigurna jer sam jedino to znala o kanarincima, da se starost moze vidieti po nogama, pa sam gledala kako joj noge izgledaju. KUpla sam je u junu. Ne znam zasto se napravila tolika kora na nogama? i evo, upravo gledam iz daljine i slusam vas savet. Ona spava, mrtvackim snom, kao da je sred noci, a on oko nje, budi je , i skace po kazvezu i cvrcka. a ona malo zakresti i opet stvi glavu u perije da spava. a jutros je jela niger, ali nista ne deluje na nju | |
| | | Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sub Sep 17, 2011 5:28 pm | |
| Pa za tu koru na nogama tj.hrapavost može da utiče dosta različitih faktora. A to što s hrapave to je normalno kod starijih kanarinaca, opasno je ako se pojave kraste na nogama, ovo je normalno, bez brige, možeš te noge isprati mlakom vodom nežno par puta, pa vidi. A što se tiče ženke, je l' gnezdo samo plastično ili ima neka podloška(uložak) u njemu ?? Možda nije dovoljno usiljena pa zato rastura i neće da pravi gnezdo. Pozdrav! Ako je tako, ja mislim da je ipak neka bolest u pitanju.... | |
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sub Sep 17, 2011 5:29 pm | |
| - BRZOPIT ::
- i evo, upravo gledam iz daljine i slusam vas savet. Ona spava, mrtvackim snom, kao da je sred noci, a on oko nje, budi je , i skace po kazvezu i cvrcka. a ona malo zakresti i opet stvi glavu u perije da spava. a jutros je jela niger, ali nista ne deluje na nju
Xmmmm, ako ona u ovo doba spava i ako stavlja glavu pod krilo onda je bolesna, ima neki uzrok koji je muci, tako se ne ponasa zdrava ptica..... Pozdrav | |
| | | BRZOPIT
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sub Sep 17, 2011 5:34 pm | |
| to nije poprimilo velike razmere, ali bojim se da je mnogo drugacije od onoga kako je bilo. Te noge sam tek sada primetila. Zenka ne rasutra gnezdo, ona ga samo brani od muzijaka, ali otkada je on u kavezu nista ne nosi u njega. Samo on nosi i rastura. Ona sada spava, jako dubokim snom, a on svaki put kada spava u toku dana, juri oko nje i budi je. Njoj isto dajem malo jaja sa plazmom, ali svaki drugi dan i niger. Ne znam da li da ih razdvajam? Sinoc su bili zivahni oboje , ali ja nemam vremena da ih gledam non-stop pa sta da radim, da li se oni nose kod veterinara? Nemam pojma. Ali jede kao luda, samo trazi hranu. Kada im pridjem samo cvrci, misli da cu da joj dam da jede pa sta da radim, da li se oni nose kod veterinara? Nemam pojma. Ali jede kao luda, samo trazi hranu. Kada im pridjem samo cvrci, misli da cu da joj dam da jede Dalibore, kao sto sam napisala ona ne rastura gnezdo. A vidi, ja sam danas uzela neko specijalno gnezdo sa podloskom, ono bas profesionalno. A zajedno su samo dva dana, od juce u podne jeste, spava, kao da je noc, a on besni oko nje i vristi valjda sto spava, i ponekada je budi | |
| | | Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sub Sep 17, 2011 6:22 pm | |
| Dobro, to oko gnezda je onda rešeno sa tom podloškom, gnezdo je ok, e sad je problem do nje sigurno! Najbolje bi bilo da je nosiš kod veterinara na pregled. I nemoj mnogo da daješ niger, daj ga u dozerima, pregoreće ptice, i davaj ga do 2-3 puta nedeljno. Ja sam imao slučaj isto sa kanarinkom koja je bila vesela i sve to normalno, ali je bila naduvena stalno, šta joj nisam davao, i ništa nije pomoglo, silio sam je, napravila je lepo gnezdo i ležala ali nikako da snese jaje. Jbg, kad im dođe vreme to je, nema tu šta da se radi.... Ali najbolje da je odneseš kod veterinara pa ćeš znati na čemu si. Pozdrav! | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca | |
| |
| | | | Priprema za parenje kanarinaca | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 80 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 80 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 314 dana Sre Nov 20, 2024 10:51 pm
|
Zadnje teme | » POMOC KOD KATARINAPet Okt 21, 2022 10:28 pm od Kaludjerica » Kucica za gnezdo nasih ljubimaca Pet Okt 21, 2022 10:09 pm od Kaludjerica » Kragujevacki visokoletacSre Jan 27, 2021 10:37 pm od marconi » Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )Pon Jul 27, 2020 5:00 pm od ZQKY » БЕРЗА, ПАНЧЕВО 25.02.2018.Sre Feb 12, 2020 9:52 pm od sasad » Malino kanarinciPet Maj 31, 2019 12:27 pm od Laza» Malino kanarinci - ocenjivanjePet Maj 31, 2019 12:22 pm od Laza» Tigrica - Cudna nanosnicaČet Maj 30, 2019 3:28 pm od Laza» Tigrica (Melopsittacus undulatus)Uto Maj 14, 2019 5:14 pm od TatjanaS |
|