| Priprema za parenje kanarinaca | |
|
+42Rale Marcus1 danee9877 lepotica cana daniel87 markan Marjan sasa.kg vlajko mica vasic cica Pepikg korbach Damir Ivica vit ivan888 Markoni ivan79 ocky VlatkoSK skorkovic Alexandar nikola j milan@ saki pticar Miks madnesstears BRZOPIT ticar Dalibor Vasic Bojana.C Sale77-Nis Krisstinna jevca5 braneOS Bogdanik dr.nenad86 Srdjan Danijel milos0205 macedonac71 46 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Dalibor Vasic
Broj poruka : 531 Datum upisa : 03.01.2011 Godina : 29 Lokacija : Cicevac, Srbija
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Čet Dec 15, 2011 8:50 pm | |
| Upravo tako... Najbolje da imaš po jednog kanarinca za svaku ženku i nema problema, svaki kanarinac može da pari, naravno da je zdrav pre svega i da nije star više od recimo 5 godina, ja dotle gledam, preko toga za mene je svaki manje plodan, druga i treća godina za kanarinca su najbolje. Ženke su problem, danas je veoma teško da nađeš dobru i zdravu ženku, to znam iz ličnog iskustva, nažalost. Pozdrav i srećno! P.S.javi šta je bilo... | |
|
| |
skorkovic
Broj poruka : 356 Datum upisa : 05.05.2011 Lokacija : Uzice
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Čet Dec 15, 2011 9:35 pm | |
| I ja imam jednog muzjaka i juce sam uzeo od Zeljka Aleksica(komsija mi je) dve zenke. Juce sam pricao sa Zeljkom i on mi je rekao ovako.Muzjak se priprema za parenje 3 nedelje pre zenki. Zenke donesem u prostoriju gde je muzjak i odvojim ih kako bi ih spremio za parenje u razlicito vreme. Prvu krecem da spremam a druga nastavlja sa obicnom ishranom. Posle nekoliko dana(kad je zenka spremna) ubacujem muzjaka kod nje i pocinjem da spremam drugu zenku. Posle 4-5 dana muzjaka prebacujem kod druge zenke. | |
|
| |
Dalibor Vasic
Broj poruka : 531 Datum upisa : 03.01.2011 Godina : 29 Lokacija : Cicevac, Srbija
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Čet Dec 15, 2011 10:37 pm | |
| E i ovo mi se sviđa, mora da se proba i ovako! | |
|
| |
Srdjan
Broj poruka : 287 Datum upisa : 02.02.2010 Godina : 50 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Pet Dec 16, 2011 9:57 am | |
| Ovako je dobro ALI to je za iskusne odgaivače koji imaju dosta iskustva sa balansiranom ishranom ptica . Ako već tako hoćete onda je bolje da prvo unesete jednu ženku a nakon dva-tri dana i drugu . Mada to ne mora da bude pravilo jer svaka je ptica kao i čovek individua za sebe . Može da se desi a po nekom nepisanom pravilu da ženka koju smo zadnju uneli prva počne sa pravljenjem gnezda i bude spremna za parenje. Vreme je najbolji učitelj. | |
|
| |
nikola j
Broj poruka : 61 Datum upisa : 02.02.2011 Godina : 37 Lokacija : leskovac
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Pet Dec 16, 2011 2:32 pm | |
| a moze li mi neko reci koja je najbolja merica hrane dnevno za ptice tj gramaza da bih znao....mislim na mesavinu??? | |
|
| |
VlatkoSK
Broj poruka : 155 Datum upisa : 03.10.2011 Godina : 42 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sub Dec 24, 2011 2:28 am | |
| Niko to so sigurnost ne moze ti reci. Ja imam svoj metod sto ne mora da znaci da je tocan i ispravan ali mislim da svaki kanarinac treba da pojede onoliko hrane koliko je on tezak. Recimo tezak je 15gr onda treba da pojede 15gr hrane. Opet poftaram da nemora da je to ispravnije. Neki kanarinac hoce svetlo seme neki konop neki jede sve tako da ti sam treba da obratis paznju na hranu koj sto jede i koliko da se ne ugoji pa da nemoze da pari. Pozzzz | |
|
| |
VlatkoSK
Broj poruka : 155 Datum upisa : 03.10.2011 Godina : 42 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sub Dec 24, 2011 2:35 am | |
| - nikola j ::
- eto to je nesto od mojih ptica pa ako moze neki komentar o njima vi ipak bolje znate od mene....zanima me vase misljenje o njima...kakav je kvalitet po izgledu itd
Izvini so ti se mesam oko kanarinaca posto neznam zasto cuvas, dali za licno zadovoljstvo ili za takmicenje ili onako. Ono sto sam hteo da kazem je da po pravilu se ne pare melaninske kanarince i lipohromske. Toest zuti je lipohromac sa melaninsku fleku(nije takmicarski) a drugi je melaninac. U principu mozes da paris sta god hoces ali za licno zadovoljstvo. Ako hoces da se takmicis moras da nabavis par od iste vrste kanarinaca, recimo dva zuta ili dva crvena. Inace ptice su ti korektne Pozzzz :-) | |
|
| |
ocky
Broj poruka : 17 Datum upisa : 19.12.2011 Godina : 50 Lokacija : sabac
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sub Dec 24, 2011 9:50 am | |
| pozdrav za sve imam jedno pitanje pocetnik sam drzim za svoju dusu kanarince posle koliko dana moze ponovo da se pari zenka koja ima mlade np. moja jedna zenka ima dva mlada stara su 15dana decko od koga sam uzeo rekao mi je da posle 20 dana slobodno pustim muzjaka kod nje kad pocne da nosi da izvadim mlade dal je to dobro i kako se radi hvala vam unapred | |
|
| |
Alexandar
Broj poruka : 724 Datum upisa : 23.12.2009 Godina : 46 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sub Dec 24, 2011 8:14 pm | |
| mozes i tako uraditi ali najbolje da pratis kako se zenka ponasa ustvari dali cupa mlade i dali unosi materijal u gnezdo a sto se tice odvajanja mladih slobodno oko 22 dana odvoj ih od majke pozzzz | |
|
| |
ivan79
Broj poruka : 211 Datum upisa : 11.07.2011 Godina : 44 Lokacija : nova pazova
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sub Dec 24, 2011 8:21 pm | |
| mozete li mi reci zasto vestacki produzavate dan ,zasto je bitno to zimsko parenje zar nije lakse cekati prolece april maj jun..,izvinjavam se ako negde vec pise ,,nisam procitao | |
|
| |
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sub Dec 24, 2011 8:25 pm | |
| - ivan79 ::
- mozete li mi reci zasto vestacki produzavate dan ,zasto je bitno to zimsko parenje zar nije lakse cekati prolece april maj jun..,izvinjavam se ako negde vec pise ,,nisam procitao
Onaj ko ide na more juna meseca, pari kanarince marta meseca u zbog toga im produzava dan zbog stimulacije zlezda da luce hormone. Pozdrav | |
|
| |
ocky
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Uto Dec 27, 2011 6:02 pm | |
| pozzz narode hvala vam na prethodnim savetima nego mi se pojavio jedan novi problem sa jednom zenkom cinimi se da slabo hrani ptice jer kod druge koja ima sedam dana mladje su isti kao ovi da li neko moze da mi kaze kako bih mogao da ga dohranjujem tj imali negde da se kupi ili kako da napravim tu hranu za dohranu ptica inace sada im je 18 dan izasli su iz gnezda tj pokusavaju da idu za njom hvala vam unapred | |
|
| |
skorkovic
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Uto Dec 27, 2011 6:11 pm | |
| Meni je Zeljko Aleksic rekao da on nekada pomaze zenkama i na spric(isto kao rucno hranjenje papagaja) dohranjuje mlade. Posto jos nemas 15 poruka za privatne poruke napisacu ti ovde, nadam se da se moderatori nece buniti. Hrana je Orlux Handmix. Okruglo plasticno pakovanje, link vec ne smem ovde da ti okacim ali potrazi na google i nacices u nekom od online marketa pozdrav | |
|
| |
ocky
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Uto Dec 27, 2011 6:17 pm | |
| hvala ti puno sad cu odmah da pogledam i da nazovem jednu radnju gde se snabdevam
| |
|
| |
ocky
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Uto Dec 27, 2011 6:22 pm | |
| nasao sam je ima u ovoj radnji gde uzimam i ostalu hranu hvala puno | |
|
| |
skorkovic
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Uto Dec 27, 2011 6:28 pm | |
| Nema na cemu, samo pripazi malo kako ih hranis. Napisao sam ja jedan post u temi rucnog hranjenja papagaja pa mozes to da procitas, mozda nadjes neku korisnu informaciju pozdrav | |
|
| |
ocky
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sre Dec 28, 2011 1:07 am | |
| hvala na korisnim savetima objasnio mi je malo i ovaj decko u radnji malo sam imao problema u pocetku nisu hteli da me prihvate ali kad su osetili da je dobro jedu nadam se da cu krenuti sad kako treba hteo sam jos nesto da vas pitam imam jednog muzjaka koji se pario sa jednom zenkom uzeo sam da ga odmorim tj nije druga ni bila spremna isto sam ga hranio ali sad kad je ova spremna on nece ni da je pipne kad je sam u kavezu peva veseo je nju sam upario sa drugim i nisam imao nikakvih problema sta da radim sa ovim sto nece
| |
|
| |
Markoni
Broj poruka : 22 Datum upisa : 06.01.2012 Godina : 36
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Pet Jan 06, 2012 2:47 pm | |
| Zdravo svima da se predstavin ja sam Marko i gajim papagaje i egzote a ocu da se oprobam u kanarincima pa bi molio velike majstore da mi objasne kako da raspoznam polove i kako da budem uspesan u parenju tj sve sto je potrebno za parenje kanarinaca | |
|
| |
skorkovic
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Pet Jan 06, 2012 3:56 pm | |
| Pozdrav Marko. Trebao si da se predstavis u temi Upoznavanje. Ali nadam se da nije veliki problem sto si to ovde uradio. Polovi se razlikuju po pesmi. Muzjak peva, dok zenka samo ponekad ispusti po neki zvuk, cvrkut i sl. O parenju(razmnozavanju kanarinaca) ti je sve napisano u ovoj temi i ako te zanima procitaj od pocetka svaki post i sve ce ti biti jasno. pozdrav | |
|
| |
Markoni
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Pet Jan 06, 2012 4:37 pm | |
| Hvala a jel moze nekako jos da se prepozna?? | |
|
| |
skorkovic
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Pet Jan 06, 2012 4:47 pm | |
| Pa pocetnik ne moze nikako vise | |
|
| |
Alexandar
Broj poruka : 724 Datum upisa : 23.12.2009 Godina : 46 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Pet Jan 06, 2012 11:54 pm | |
| to je najsigurniji metod sve ostalo je nesigurno | |
|
| |
Markoni
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sub Jan 07, 2012 10:14 am | |
| Hvala vam svima bio sam kod strucnjaka za ptice iz Sremske Mitrovice i on mi je rekao da se moze prepoznati zenka ima ravno dupe a muzijak ima ispupcenje a u svakom slucaju vam hvala. | |
|
| |
ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sub Jan 07, 2012 10:56 am | |
| - Markoni ::
- Hvala vam svima bio sam kod strucnjaka za ptice iz Sremske Mitrovice
i on mi je rekao da se moze prepoznati zenka ima ravno dupe a muzijak ima ispupcenje a u svakom slucaju vam hvala. sad bi već tako i trebalo biti jer je već 1 mjesec,ženki ide kako ti kažeš dupe prema repu a mužijaku ravno prema gore kad se gleda u drob,možeš i napipati ćepić | |
|
| |
Markoni
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca Sub Jan 07, 2012 7:42 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Priprema za parenje kanarinaca | |
| |
|