| Azil za ptice | |
|
+4Marjan Banjalucanin psittacula Rale 8 posters |
Autor | Poruka |
---|
Rale
Broj poruka : 320 Datum upisa : 26.12.2009 Godina : 50 Lokacija : Backa Palanka Vojvodina
| Naslov: Azil za ptice Sre Maj 05, 2010 10:27 am | |
| Postovane kolege i prijatelji pticari da li neko od vas moze da mi odgovori sta je potrebno za otvaranje azila i karantina za ptice. Zivim blizu granicnog prelaza i ovih dana sam bio pozvan od strane nase carinske sluzbe da identifikujem pronadjene ptice koje je carinski sluzbenik otkrijo u jednom vozilu bez pratece dokumentacije. Sad zanima me da li je neko upucen u zakon i pravila vezana za azil i karantin za ptice, koji su uslovi potrebni, a i papiri, za tako nesto | |
|
| |
psittacula
Broj poruka : 100 Datum upisa : 11.04.2011 Godina : 37 Lokacija : Zvornik
| Naslov: Re: Azil za ptice Pet Apr 29, 2011 7:57 pm | |
| Koji su papiri potrebni za prenos ptica preko granice?Recimo tigrica,nimfi...? | |
|
| |
Banjalucanin
Broj poruka : 60 Datum upisa : 07.02.2011 Godina : 52 Lokacija : Banja Luka
| Naslov: Re: Azil za ptice Pet Apr 29, 2011 10:08 pm | |
| Za prenos do 5 primjeraka ptica ili nekih drugih zivotinja potrbno je vetrinarsko uvjerenje da su zdrave i da pise ko je prethodni vlasnik zivotinja.Samo to.Za prenos vise od 5 primjeraka moras ici na carinu i carinti sve(naravno sa svom popratnom dokumentacijom),jer to se smatra trgovinom.Pozdrav | |
|
| |
psittacula
| Naslov: Re: Azil za ptice Pet Apr 29, 2011 10:14 pm | |
| E super jos nesto novo da znam!Imam ujaka veterinara... Jel to vazi i za zasticene vrste ili...? | |
|
| |
Marjan
Broj poruka : 1557 Datum upisa : 25.02.2011 Godina : 46 Lokacija : Pirot, R. Srbija.
| Naslov: Re: Azil za ptice Pet Apr 29, 2011 10:17 pm | |
| Dali to važi i za izložbe van SRBIJE.Direkno mislim na živinu(PATULJASTU KOKINKINU). | |
|
| |
Banjalucanin
Broj poruka : 60 Datum upisa : 07.02.2011 Godina : 52 Lokacija : Banja Luka
| Naslov: Re: Azil za ptice Pet Apr 29, 2011 10:38 pm | |
| Za zasticene vrste je drugacija procedura.Ovo vazi za uvoz ptica iz Srbije u BIH,naravno vetrinarsko uvjerenje mora biti izvadjeno u mjestu kupovine ptica(u Srbiji).Za izlozbe je malo drugacije(pojedincu je komplikovano i tesko da to uradi).Najbolje je da Savez organizovano nosi eksponate na izlozbe van zemlje.Nas Savez je tako vec 2 godine nosio eksponate u N.Sad i Sombor i nije bilo vecih problema pri prelasku granice. | |
|
| |
Rale
Broj poruka : 320 Datum upisa : 26.12.2009 Godina : 50 Lokacija : Backa Palanka Vojvodina
| Naslov: Re: Azil za ptice Pet Apr 29, 2011 10:45 pm | |
| Obratite i paznju na koji granicni prelaz idete jer nema svaki prelaz veterinara | |
|
| |
psittacula
| Naslov: Re: Azil za ptice Pet Apr 29, 2011 10:51 pm | |
| Hvala na odgovoru! Mozda se i vidimo za godinu,dvije na nekoj izlozbi!!! Pozdrav iz Zvornika | |
|
| |
igorsand
Broj poruka : 201 Datum upisa : 11.03.2010 Lokacija : Zrenjanin
| Naslov: Re: Azil za ptice Sub Apr 30, 2011 4:55 pm | |
| - Rale ::
- Postovane kolege i prijatelji pticari da li neko od vas moze da mi odgovori sta je potrebno za otvaranje azila i karantina za ptice. Zivim blizu granicnog prelaza i ovih dana sam bio pozvan od strane nase carinske sluzbe da identifikujem pronadjene ptice koje je carinski sluzbenik otkrijo u jednom vozilu bez pratece dokumentacije. Sad zanima me da li je neko upucen u zakon i pravila vezana za azil i karantin za ptice, koji su uslovi potrebni, a i papiri, za tako nesto
Mislim da ti je najbolje da kontaktiras ministarstvo poljoprivrede i vodoprivrede. Oni su zaduzeni za te stvari. Tesko ces ovde dobiti tacan odgovor. Mada su i po tim ministarstvima uglavnom neodgovorni, pa dok ti odgovore.... | |
|
| |
Rale
| Naslov: Re: Azil za ptice Sub Apr 30, 2011 8:18 pm | |
| - igorsand ::
- Rale ::
- Postovane kolege i prijatelji pticari da li neko od vas moze da mi odgovori sta je potrebno za otvaranje azila i karantina za ptice. Zivim blizu granicnog prelaza i ovih dana sam bio pozvan od strane nase carinske sluzbe da identifikujem pronadjene ptice koje je carinski sluzbenik otkrijo u jednom vozilu bez pratece dokumentacije. Sad zanima me da li je neko upucen u zakon i pravila vezana za azil i karantin za ptice, koji su uslovi potrebni, a i papiri, za tako nesto
Mislim da ti je najbolje da kontaktiras ministarstvo poljoprivrede i vodoprivrede. Oni su zaduzeni za te stvari. Tesko ces ovde dobiti tacan odgovor. Mada su i po tim ministarstvima uglavnom neodgovorni, pa dok ti odgovore.... Nasao sam u medju vremenu podatke koje sam trazio i veoma brzo sam odustao od te ideje, propisi su veoma TESKI tako da bez pomoci nekih stranih organizacija i donatora prosto neizvodljivi | |
|
| |
igorsand
Broj poruka : 201 Datum upisa : 11.03.2010 Lokacija : Zrenjanin
| Naslov: Re: Azil za ptice Ned Maj 01, 2011 9:02 pm | |
| To me uopste nije iznenadilo! Sta u Srbiji moze da se uradi jednostavno, efikasno ili bez donatora? | |
|
| |
Aleksa
Broj poruka : 207 Datum upisa : 22.03.2010 Godina : 48 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Azil za ptice Čet Nov 17, 2011 2:49 am | |
| [/quote]Nasao sam u medju vremenu podatke koje sam trazio i veoma brzo sam odustao od te ideje, propisi su veoma TESKI tako da bez pomoci nekih stranih organizacija i donatora prosto neizvodljivi[/quote]
Mislim da su uslovi za registraciju azila s razlogom takvi i nedaj boze kada bi se tek tako mogli registrovati. Verujem da bi imao iskrene namere u vezi sa oduzetim pticama, ali ni ne slutimo koliko bi zloupotreba tek tada bilo! Tako da mislim da je to s razlogom tako kako je. | |
|
| |
Dusko
Broj poruka : 230 Datum upisa : 21.11.2011 Godina : 61 Lokacija : Republika Srpska
| Naslov: Re: Azil za ptice Uto Nov 29, 2011 6:22 pm | |
| - Banjalucanin ::
- Za prenos do 5 primjeraka ptica ili nekih drugih zivotinja potrbno je vetrinarsko uvjerenje da su zdrave i da pise ko je prethodni vlasnik zivotinja.Samo to.Za prenos vise od 5 primjeraka moras ici na carinu i carinti sve(naravno sa svom popratnom dokumentacijom),jer to se smatra trgovinom.Pozdrav
Malo sam pregledao po forumu i uvidjeo sam da ovo nije tacno. raspitivao sam se kod nadleznih organa gledao zakon i kojekakve pravilnike i nigdje ovo ne pise. | |
|
| |
žako
Broj poruka : 701 Datum upisa : 07.04.2011 Godina : 56 Lokacija : Osijek,HR
| Naslov: Re: Azil za ptice Uto Nov 29, 2011 8:05 pm | |
| Ovo vrijedi za ulazak životinja u RH, ali samo iz zemalja EU. Konkretno za ulazak iz Srbije i BiH u Hrvatsku to ne vrijedi. Kako je to regulirano na relaciji Srbija - BiH, ne znam. | |
|
| |
Dusko
Broj poruka : 230 Datum upisa : 21.11.2011 Godina : 61 Lokacija : Republika Srpska
| Naslov: Re: Azil za ptice Uto Nov 29, 2011 11:03 pm | |
| Nije koliko ja znam regulisano kao i prenos ptica preko Hrvatske u BiH. Moje kolege su se vratile u nedelju sa izlozbe u Nitri, bilo je uzbudljivo ali su ipak nekako prosli. Da ce bog da svi udjemo u tu EU i da vise ne vidimo nikakve carinike. Jedne prilike sam ih pitao kakve papire vade divlje ptice kad prelecu iz drzave u drzavu. jel moraju da vade veterinarska uvjerenja da su zdrave. Samo me pogledao i mahnuo rukom. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Azil za ptice | |
| |
|
| |
| Azil za ptice | |
|