Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Vranjanski izvorni golub

Ići dole 
+10
stanisakralj
toma_vranjanac
docca
matragalamb
sinisa
Branislav Kostic
srdjan vr
vlada nish
Vasa
Bogdanik
14 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3  Sledeći
AutorPoruka
Stankovic

Broj poruka : 52
Datum upisa : 19.07.2011
Godina : 34

Vranjanski izvorni golub - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeNed Sep 25, 2011 6:18 am

Dali neko zna ko ima ovolko velikih Gusana u Sbiji, kazu da su "Nemacki Gusani" ja sam uvek mislio da su Engleski bili najveci.

[url=Vranjanski izvorni golub - Page 2 Nemackigusan ][/url]
Nazad na vrh Ići dole
djoledjulija

djoledjulija

Broj poruka : 90
Datum upisa : 27.09.2010
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimePon Sep 26, 2011 9:23 pm

Vranjanski izvorni golub - Page 2 Dscn3297rVranjanski izvorni golub - Page 2 Dscn3237sVranjanski izvorni golub - Page 2 Dscn3283i
Nazad na vrh Ići dole
djoledjulija

djoledjulija

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimePon Sep 26, 2011 9:27 pm

Vranjanski izvorni golub - Page 2 Dscn3300c
Nazad na vrh Ići dole
mladenbp

mladenbp

Broj poruka : 113
Datum upisa : 10.02.2010
Godina : 44

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimePon Sep 26, 2011 10:36 pm

Djole,

Reci ti nama, slike kojih golubova si postavio: Niskih standard ili tog "vranjanskog goluba", posto ja ne vidim razliku i ako celog svog zivota drzim golubove!?

Srdacan pozdrav,
Mladen
Nazad na vrh Ići dole
Bogdanik

Bogdanik

Broj poruka : 691
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 36

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimePon Sep 26, 2011 11:06 pm

Nemojte o tome, postavio je gugutane i gotovo.
Nazad na vrh Ići dole
djoledjulija

djoledjulija

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimePon Sep 26, 2011 11:20 pm

Pozdrav Mladene postavio sam slike NISKOG GOLUBA jel i ja ne vidim razliku!!! pa sam ceko reakciju stucnjaka da vidim tu razliku!VRANJSI I NISKI to je jedan te isti NISKI GOLUB!!!! pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
mladenbp

mladenbp

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeUto Sep 27, 2011 7:23 am

Bogdanik,

"Gugutan" je oznaka za boju (koja se, uzgred, u Vranju zove "tekir"). A varijetet (boja) i rasa su dve razlicite kategorije...Jos uvek se srecemo s tim da ljudi ne prave jasnu razliku izmedju rase i varijeteta, pa tako i u mom kraju ljudi cesto kazu kad ih pitaju sta drze, da drze "arape" ili "bakarlije" sto je takodje oznaka za boju u rasi...a kad dalje pitas oni uglavnom kazu "niske golubove", verovatno neznajuci da postoji 4 rasa sa prefiksom Niski...toliko o poznavanju...

Da zavrsim, jako je bitno da znamo koja je rasa, a ne da rase nazivamo po bojama, koje su najcese lokalizmi i razlikuju se od kraja do kraja, od mesta do mesta...

Djole, posto ne vidimo ni ja ni ti razliku onda pozivam odgajivace ovih golubova da nam pojasne razliku, te da i mi na ovom Forumu nesto naucimo Smile

Pozdrav,

Mladen
Nazad na vrh Ići dole
Bogdanik

Bogdanik

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeUto Sep 27, 2011 12:56 pm

Mladene, namerno sam rekao tako. Ne znam kuda vodi vasa polemika oko rase, citao sam nekoliko foruma svuda ista prica.
Nazad na vrh Ići dole
srdjan vr

srdjan vr

Broj poruka : 68
Datum upisa : 26.03.2010
Godina : 61

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeUto Sep 27, 2011 1:17 pm

NISKI!!!!mogu neki odgajivaci da ga zovu Vranjanski ili Vrnjski ali rec je o istom golubu.
Nazad na vrh Ići dole
mladenbp

mladenbp

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeUto Sep 27, 2011 1:22 pm

Bogdanik ::
Mladene, namerno sam rekao tako. Ne znam kuda vodi vasa polemika oko rase, citao sam nekoliko foruma svuda ista prica.

Slazem se sa Tobom, da je ovakva polemika totalno nekonstruktivna i ako je mogla da bude zavrsena pre nego je pocela. Dakle, ja postavim slike neke nove rase, onda se javi neko sa stavom da ta rasa nema dovoljno, ili ni jednu, karakteristiku da bude zasebna rasa. A onda se ja javim i navedem listu razlika sa slicnim rasama (ukoliko ih ima) ... i stvar resena, ili kazem u pravu ste drugari ova "rasa" nema ni jednu razlicitost od vec standardizovanih rasa ... i ponovo stvar resena. Ali ni jedan od mogucih odgovora mi nismo dobili od ljudi koji propagiraju ovu "rasu" ni na jednom forumu...

Pozdrav,

Mladen
Nazad na vrh Ići dole
mladenbp

mladenbp

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeUto Sep 27, 2011 1:37 pm

srdjan vr ::
NISKI!!!!mogu neki odgajivaci da ga zovu Vranjanski ili Vrnjski ali rec je o istom golubu.

Srdjane,

Evo odgovora i Tebi: Prvo potpuno se slazem s Tobom, cini mi se da sam to jednom prilikom i rekao. Ja zastupam tezu da je potpuno sve jedno da li ce se ovaj golub zvati "Niski standard" ili "Vranjanski golub" ili "Juznosrpski golub", vazno je da se ovde radi o istoj rasi...Niti imam bilo kakav razlog da budem emotivno vezan za prefiks "Niski" jer licno nisam iz Nisa i nemam bilo kakve veze s ovim gradom, niti me licno pogadja prica oko ove rase, jer je ne drzim...Zelim samo da dam svoj doprinos normalnom funkcionisanju naseg Saveza, te da se ne pravi fijasko sa nakaradnom standardizacijom nasih autohtonih rasa!

Uzgred, podpredsednik u mom Drustvu u Beloj Palanci, gospodin Viseslav Djordjevic - Visko (koga je neko vec pomenuo), gaji ove golubove unazad vise od 40 godina i jedan je od najemimentnijih odgajivaca ove rase (u plavoj boji) kod nas. Covek ih nikada u zivotu nije doveo u vezu s Vranjem i zove ih "niskima", jer ih je nabavljao i osvezavao krv kasnije u Nisu i Pirotu.

Pozdrav,

Mladen

Nazad na vrh Ići dole
stanisakralj

stanisakralj

Broj poruka : 111
Datum upisa : 23.09.2011
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeSre Sep 28, 2011 4:58 pm

pozdrav djole trazili ste odgovor od strucnjaka posto me tako nazivate ja sam trazio iste golubove ili makar slicne a ne golubove koji su izvedeni preko drugih boja kao sto su zuti i mavijasti a i sami znate kako se dobijaju . Razlika se vidi samo ako zelite da je vidite .Razliku je video najaci odgajivac iz Medoseva Zoran koji ima preko 150 golubova kod mog druga Sinise zajedno sa Mladenom koji je tad izjavio pred 5-6 odgajivaca da mu se vise svidjaju golubovi sa zutim trakama i duzi,za duzinu znamo kako se dobija kao i zute trake ili kaisevi. DJOLE sada kad pocnu izlozbe izadji sa golubovima koje gajis a ja sa ovim golubovima pa cemo da razmenimo misljenje za neki dan cu ubaciti celukupno jato mojih golubova i misljenje sudija iz oba saveza pa isto ocekujem da vidim i tvoje jato golubova. A posto me prozvao i Srdjan nek se lepo prestavi i da vidim koju rasu cuva , posto nisam siguran o kom se Srdjanu govori pa ne mogu da mu odgovorim.Djole posto vidim da cuvas iste golubove kao sto kazes znas li osobine niskog standarda i razliku izmedju niskog letaca i niskog standarda kojeg su napravili ljudi iz Vranja zajedno sa tri odgajivaca iz Nisa. Pravi niski standard ste mogli da vidite kod Brkice jednog od pokretaca niskog standarda pa me interesuje da li tvoj golub sa zutim kaisevima odgovara tom golubu. A sad ako vas interesuje Vranjski golub ima najvise osobina sa starim niskim letacem ako znate '' kako on izgleda''. Cuo sam da ima u Zajecaru od Sase iz Grljana tih starih golubova ali jos uvek me nije upoznao sa odgajivacem radi razmene golubova.Sad zelim nesto da kazem i Bogdaniku posto tvrdi da je to isti golub da li je nekad bio kod Tome iz Leskovca koji je pre nekoliko godina ukinuo gugutane kako ih vi zovete svojevremeno vazio za najaceg odgajivaca tih golubova od njega su uzimali neki u Vranju i ti isti golubovi su izvodili mladunce u zutoj boji ti isti odgajivaci u Vranju su prestali da gaje te golubove. Nakon toga je nastao niski standard koji ima drasticnu razliku u standardu i izgledu goluba jer je dat standard za crnog,zutog,crvenog i cokoladnog ili mavijastog kako se zove kod nas u odnosu na plavog i sivog goluba varijete mogu lako da se dobiju ali se gubi na daljem radu plavog goluba pa on zadrzava zute kaise i bele okvire koje posecuje na zute golubove tj. Limone.Posto niste videli razlike izmedju Vranskog goluba i Niskog pokusao sam da vam delimicno odgovorim na vasa pitanja ovakve golubove mozete pronaci i kod Bubala u Novom Sadu u Kragujevcu kod Radise u Srpski Miletic kod Sase i bilo je veliko jato kod Huska u Novom Pazaru da ne ispadne da samo ove golubove cuvaju Vranjanci jos da vam napomenem da moj drug- ortak dao golubove u Nisu kod Dragana Jagnje pre 10 godina mozda i vise nisam siguran to mozete da pitate Dragana ,dao je jos golubove i kod Brkice ,Sasi iz Grljan sve su ovo vrhunski odgajivaci golubova pitaj te njih koje su razlike posto vi ih nemozete ili ne zelite da ih vidite . Meni je cilj da neko razlikuje srpskog letaca,niskogletaca i niskog standarda jer je u plavoj boji golub izgubljen. Pozdrav svim clanovima foruma vidimo se na izlozbama i videcete koliko Vranjski golub ima razlika od pravog Niskog standarda ako znate osobine plavog goluba ako neznate to cu vam reci sledeceg puta jer stvarno vidim da zelite nesto i da naucite a pravog Niskog standarda mozete da vidite kod Brkice i da ne mesate krace golubove sa produzenim. DJole tvoji golubovi sto si ih prikazao u kojoj rasi pripadaju .Reci cu ti sta fali tvom golubu da bi bio Niski standard,duzi kljun,izduzena glava,izduzeno telo a ne zdepasto spustena krila na ledja a ne podignuta
Nazad na vrh Ići dole
Bogdanik

Bogdanik

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeSre Sep 28, 2011 5:17 pm

Nisam kopetentan da govorim, mogu da dam misljenje, da se slazem ili ne slazem. Ja nisam golubar, i na ove ptice sa slike gledam drugacijim ocima nego Vi.
Nazad na vrh Ići dole
stanisakralj

stanisakralj

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeSre Sep 28, 2011 5:30 pm

Hvala na tvom misljenju i pozdravi najace odgajivace u leskovcu Rodju ,Mladena i Martina odgajivaci koji drze crne,crvene golubove ako ides kod njih. Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
djoledjulija

djoledjulija

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeSre Sep 28, 2011 8:24 pm

Vranjanski izvorni golub - Page 2 Dscn3171qVranjanski izvorni golub - Page 2 Dscn3262w[img]<script src='http://img706.imageshack.us/shareable/?i=dscn3292l.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>Vranjanski izvorni golub - Page 2 Dscn3292l</noscript>[/img][img]<script src='http://img846.imageshack.us/shareable/?i=dscn3294q.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>Vranjanski izvorni golub - Page 2 Dscn3294q</noscript>[/img] Pozdrav Stanisa kako ti se čine ove ptice! Niske rase golubova poznajem dosta dobro! bice mi drago da se upoznamo i razmenimo misljenja! evo malo i u drugim bojama!Vranjanski izvorni golub - Page 2 Dscn3318mVranjanski izvorni golub - Page 2 Dscn3343tVranjanski izvorni golub - Page 2 Dscn4318
Nazad na vrh Ići dole
toma_vranjanac

Broj poruka : 66
Datum upisa : 19.08.2011
Godina : 55

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeSre Sep 28, 2011 10:52 pm

Pozdrav svima Golubovi su predivni interesujeme kakvi su roditelji jel othranuju svoje mladunce ili su potrebne dadilje.Inace meraklija lepih ptica .
Nazad na vrh Ići dole
mladenbp

mladenbp

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeČet Sep 29, 2011 8:50 am

Pozdrav,

Sve prikazane ptice u ovom delu foruma pripadaju istoj rasi i one koje je postavio Stanisa i Djole, a da li se one zovu ovako ili onako to je stavr za diskusiju...

Djole, na prikazanim slikama ima i solidnih i slabijih primeraka...Praktikuj da golubove fotografises u stavu a nikako u ruci, jer se sa takve slike skoro nista ne vidi...

Pozdrav,
Mladen
Nazad na vrh Ići dole
stanisakralj

stanisakralj

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeČet Sep 29, 2011 7:33 pm

DJole svidja mi se mavijan cokoladni koga drzis u ruci ali nemogu lepo da ga ocenim jer ne vidim njegovu figuru ali sledeci put slikaj ih na stajalicama.Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
stanisakralj

stanisakralj

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeČet Sep 29, 2011 7:36 pm

Normalno Mladene golub je golub nije uporedjeno gavran i golub pa da bi diskutovali. Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
stanisakralj

stanisakralj

PočaljiNaslov: VRANJSKI IZVORNI GOLUB   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeSub Okt 01, 2011 12:17 am

Nazad na vrh Ići dole
trnar

Broj poruka : 1
Datum upisa : 19.09.2011

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeNed Okt 02, 2011 8:48 pm

svaki covek saka nesto tradicionalno i izvorno koga veke go imas zosto ne go priznaes i cuvas tradiciju treba so generacii da se neguva i cuva samo taka ke doznaeme sto cuvame kakvi golubi ????pa eve eden covjek koj ja neguva tradicijata i prodolzuva so nea svaka cas GOLUBI su iznvaredni da si Stanisa dostigao vrhunac u golubarstvu ato ja znam zasto polimises sa ljudima koji u opste nemaju prestavu o ovom golubu i ti si dokazao svima to na izlozbama posrbiji sa tvojim ortakom Sinisom Damnjanovicem - Frenkijem da ste vrh u golubarstvu i nemoj da pricas sa ljudima koji neznaju ni razlike o ovom golubu jer se ne razumeju
Nazad na vrh Ići dole
djoledjulija

djoledjulija

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeNed Okt 02, 2011 9:33 pm

Pozdrav Stanisa pogledo sam video interesantni i lepi golubovi, voleo bi da budu priznati onda bi srpsko golubarstvo bilo bogatije za jos jednu rasu goluba! ali ja ne vidim razliku izmedju Niskog i Vranjskog! kojoj rasi pripada ovaj golub?Vranjanski izvorni golub - Page 2 Dscn3283h
Nazad na vrh Ići dole
Bogdanik

Bogdanik

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeNed Okt 02, 2011 11:09 pm

Pa stavio si ga u temi Vranjski izvorni, meni lici na Vrnjaski, ti valjda znas sta cuvas, pitao si odgajivace kad si nabavljao priplodni par?
Nazad na vrh Ići dole
mladenbp

mladenbp

PočaljiNaslov: odgovor   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimeNed Okt 02, 2011 11:32 pm

djoledjulija ::
Pozdrav Stanisa pogledo sam video interesantni i lepi golubovi, voleo bi da budu priznati onda bi srpsko golubarstvo bilo bogatije za jos jednu rasu goluba! ali ja ne vidim razliku izmedju Niskog i Vranjskog! kojoj rasi pripada ovaj golub?Vranjanski izvorni golub - Page 2 Dscn3283h

Ja se nadam da Djole nece da zameri ako citiram njegov post i time zavrsim prepisku sa Stanisom, jer je uspeo da u dve recenice kaze sve ono sto pokusavam da kazem Stanisi sve ovo vreme...

Pozdravljam vas sve i zelim uspesnu i produktivnu diskusiju u ovom topic-u!

Pozdrav,
Mladen
Nazad na vrh Ići dole
stanisakralj

stanisakralj

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitimePon Okt 03, 2011 10:35 am

ovaj golub koga si prikazao u nasem rangu je ispod kategorije a u niskom standardu ne pripada i naucite sta je niski standard, ako neznate ima kod Dragana -jagnjeta standard plavog i sivog goluba kog je pokazivao u Vranju mi smo taj standard trazili da izbacimo na internet ali nam on nije odobrio.To mozete da proverite i kod Ratka Ivankovica jer nam je on rekao da se standard nalazi kod Dragana. Posto se stvarno razumete u golubove kojoj rasi pripadaju Draganovi i Brkicini golubovi koji su iznoseni na priznavanju rase i bas zbog toga je fijasko doziveo taj golub na priznavanju jer jedni u Nisu govore za golubove koje ti ,Vlada i DJole prikazujete da su niski standard a druge ovi koji su napravili niski standard razlika izmedju tog goluba koga ti prikazujes to sad govorim o jedinkama a ne od kompletnim garniturama koje su iznosene nemogu da se uporede pa bih zeleo da mi kazete od kojih golubova ste dobili one amerlije i capore i da li uopste znate koliko je tesko da se izgubi beli pigment kod goluba. Znam da na to ces da odgovoris da su to varijete pa me interesuje da li su varijete samo u glavi,oku ,okviru,duzini,kljunu drzanju krila ili figuri tela u tim varijetama se razlikuje golub niski standard odgajivaca koji su uradili rasu od standard koga prikazujete na slikama pa zbog toga dolazi do pometnje na izlozbama jer nije lepo uradjeno kao kod crnog, crvenog, zutog i cokoladnog (mavijana) pa je nekima mnogo lakse bilo da to svrstaju u jedno te isto jer je radjeno sa mavijanima(cokoladnim).Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Vranjanski izvorni golub   Vranjanski izvorni golub - Page 2 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Vranjanski izvorni golub
Nazad na vrh 
Strana 2 od 3Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3  Sledeći
 Similar topics
-
» Kovrdzavi golub
» Golub-opste teme
» Golub koji je sam došao
» Krusevacko pomoravski golub
» Ubijen golub pismonoša

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu