| Nimfe (Nymphicus hollandicus) | |
|
+80ZQKY sibin darko1977 neshns NklCn slavko73 Duska Simeun lepotica cana cvrki caki_pr Zeljko 99 steva27 IgorV miticsinger blagodar rado7rado žako acafbatocina Vladakg Mima10 goranpirot Laza Milos993 anita75love nimfa smoki Carli makimk Kyuzo Bobi* parrots lejla Miro NZ Ivan/Rex Tihomir Nidzo toma Matija95 goran74 shikis acahaski Aleksandar Djuric skorkovic rade Iwan97 zvucnik Mirko_98 Rozela kasper Dalibor Vasic Bojan_ManUtd boze Alen ljubaribolovac psittacula Danijel GoranKac Viktor 86 dusan dragan mime30 pedja cb Rea ATOS ax00 MILAN momoks Dare salle55 Gile dr.nenad86 suzic69 ceda80 fuz80 bojan93pn Grumpy igorsand Sasha Luckyboy chule rtomek 84 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
nimfa smoki
Broj poruka : 40 Datum upisa : 08.09.2012
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Sub Sep 08, 2012 9:15 pm | |
| Imam nimfu 3meseca,pitoma je,voli da se mazi,da se igra,pocinje da uci da zvizdi neke pesmice i tako. Ali me muci to sto nece da jede ni proso,ni nista drugo osim suncokreta. Svaki dan joj dajem prestige hranu za nimfe,rendanu sargarepu,jabuku,list persuna.... ali uglavnom jede samo suncokret.Proba malo sargarepu,ali sasvim malo. U stanju je da ne jede 2 dana dok mu ne dam jos suncokreta... Kkao da ga nagovorim da jede voce,povrce i ostale semenke? | |
|
| |
mime30
Broj poruka : 445 Datum upisa : 10.04.2010 Lokacija : Srbobran
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Sub Sep 08, 2012 10:26 pm | |
| Postepeno mu smanji suncukret,ne ukinuti..počeće da jede i ostalo.. | |
|
| |
nimfa smoki
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Ned Sep 09, 2012 10:50 am | |
| Hvala na odgovoru....Imam jos jedno pitanja. Nabavila sam mu psenicu,ali mislim da mu je to jako tvrdo da bi jeo,a citala sam nesto po internetu da moze da se daje raskvaseno seme(seme se drzi odrdjeno vreme u vodi,pa se propere i onda se daje ptici). Jel davao to neko svom papagaju? Kakva su iskustva sa tim? Kako se to tacno radi ? | |
|
| |
Iwan97
Broj poruka : 550 Datum upisa : 03.05.2011 Godina : 26 Lokacija : Sabac
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Ned Sep 09, 2012 11:29 am | |
| http://www.avikultura.com/t1075-klijanje-semena?highlight=klijanje | |
|
| |
nimfa smoki
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Ned Sep 09, 2012 1:43 pm | |
| Hvala,bas je lepo objasnjeno... Nadam se da ce Smoki bar to jesti | |
|
| |
nimfa smoki
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Pon Sep 10, 2012 2:48 pm | |
| Dala sam Smokiju proklijalu psenicu i jede je Koliko zrna smem da mu dam? I koliko cesto? | |
|
| |
anita75love
Broj poruka : 49 Datum upisa : 19.10.2011 Godina : 49 Lokacija : beograd
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Čet Sep 13, 2012 12:38 pm | |
| ja sam imala Nimfu 20 godina i iz iskustva ti mogu reci da su to jako `tvrdoglave` ptice i uslovno receno `glupe` kada je u pitanju ishrana! U principu je neces nauciti nikada da jede ono sto nece! Nimfe su jako specificne u tom pogledu za razliku od drugih papagaja koji su pravi svastojedi-obozavaju i voce i povrce, sve vrste semenja, hleb, ma probali bi sve pa cak i ono sto ne bi trebalo da jedu! Nimfe to nikad nece raditi-izabrace 2-3 stvari za svoju ishranu i nje ce se drzati celog zivota! Iz nekog ludog razloga to ocito ne utice na duzinu njihovog zivota jer moja je kao sto rekoh zivela 20 godina (mada sam je ja filovala svim mogucim vitaminima za ptice ne bi ipak uspela da dobije dovoljno hranljivih materija) jer je moja nimfa naime jela samo proso, veoma malo suncokreta i hleb! Nista vise! Nikakvo voce, nikakav zelenis (voce nikada nije ni okusila a zelenis ev. gricne jednom i pljune i to je bilo to), minerale, ostale zitarice-uvek bih bacala polupunu cinijicu, ovas recimo u zivotu nije stavila u kljun...... kad poklopa sav proso, i onaj suncokret koji hoce-samo crni-sareni ili beli nije dolazio u obzir, glavom izbaci `nejestivu`hranu iz cinijice, kako bi uspela da dohvati sav proso, ....i onda gladuje! Mogli ste danima da je ostavite gladnu, nista nije pomagalo i na kraju sam shvatila da ce tako samo umreti od gladi jer ona ocito misli da je recimo ovas nejestiv! Onda bi grickala sopstveni izmet ili papir kojim sam oblagala pod kaveza-ali hranu koju ne jede-NIKAKO! Ja sam na kraju popustila, kupovala sam cist proso i crni suncokret, to mesala (jer sam shvatila da mi se ne isplati da recimo kupim za 250 dinara skupu mix hranu i da je vise od polovine bacim kada mogu da prodjem sa 50 dinara i da ptica sve pojede), jela je jos klas bar i ponekad hleb-vitamine sam dodavala u vodu i eto tako je moja ptica zivela srecno i dugovecno vise od 20 punih godina! | |
|
| |
nimfa smoki
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Čet Sep 13, 2012 3:03 pm | |
| Nasmejala sam I moja nimfa je ista,samo sto moja ni proso nece da jede,samo suncokret i jos neko seme. Grancice persuna i listove maslacka gricne i pljune, minerale isto tako... Grancicu bar klasa pregrize i onda sve to popada po kavezu... Tvrdglava je jako. E da,jede i lesnik,uglavnom voli tumasnu hranu... Jedino ponekad malo gricne rendanu sargarepu,i to nisam sigurna da li je pljune posle | |
|
| |
rade
Broj poruka : 175 Datum upisa : 07.01.2011
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Pet Sep 14, 2012 7:57 am | |
| Ako mozes da nabavis mlad kukuruz,pa probaj hoce li jesti . | |
|
| |
Bobi*
Broj poruka : 22 Datum upisa : 15.08.2012 Lokacija : Pancevo
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Pet Sep 14, 2012 7:56 pm | |
| Da li se secete kandzice svojim nimfama? Mojoj su jako porasle, pa ne znam da li bi trebalo da ih malo secnem? | |
|
| |
anita75love
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Pet Sep 14, 2012 9:45 pm | |
| ja mojoj nimfi ih nikad nisam sekla....bili su dugacki ali preko neke granice nisu rasli....dva su razloga bila za nesecenje-prvi-nije bilo sanse da je milom ubedim na taj postupak, sem da je uhvatim u krpu i istraumiram, plus sto bih ostala bez nekog prsta jer nimfa kao i svaki papagaj ujeda, tim vise sto je uplasenija! drugi-iz razloga ujedanja to bih morala da radim veoma brzo, u stahu od ujeda, pa bi mogucnost da secnem previse i povredim pticu bila ogromna! Ja sam od toga odustala jer sumnjam da pticama neko u prirodi radi manikir a papagaji nisu macke pa da kandzama grebu namestaj,..... i realno nisam videla razlog sto bih se patile i ptica i ja! Inace nimfa ih je i sama skracivala-grebanjem poda kaveza kao kokoska-to joj je bio hobi i pretpostavljam da je to radila bas iz tog razloga! | |
|
| |
nimfa smoki
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Sub Sep 15, 2012 7:40 pm | |
| A jel sme nifa da jede semenke bundeve? | |
|
| |
anita75love
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Sub Sep 15, 2012 8:15 pm | |
| Sme! kao i svaki srednji i veci papagaj....mali papagaji verovatno nece jesti semenke, kao ni suncokret, psenicu itd ne zato jer ne smeju vec zato jer su im kljunovi slabiji pa im je tesko da ih ciste. vidis, zaboravila sam da je moja nimfa htela da jede semenke, a obozavala je i orah-oljusteni ali da nije samleven. To nije cesto imala na meniju, pa sam zato smetnula sa uma, inace orah je kao i klas bar bio poslastica, semenke je jela kao i suncokret, nista preterano, pojede par zrna ali je bar htela da stavi u kljun! | |
|
| |
nimfa smoki
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Ned Sep 16, 2012 2:29 pm | |
| Jel mozete da odredite kog je pola moj Smoki? Kod mene je otprilike 3 meseca,a kad sam ga kupila rekli su da ima oko 2 meseca i da je musko(mada ne znam koliko se njima moze verovati u pet shopu). OD kako je kod mene nije mitario. Kad ga stavim kod ogledala rasiri kmalo onako krila i pevucka nesto,pocinje da imitira neke melodije koje cuje. Evo i slika [img] [/img] [img] [/img] | |
|
| |
nimfa smoki
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Ned Sep 16, 2012 2:32 pm | |
| [img] [/img] [img]URL=https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/402/1004935x.jpg/] [/URL] [/img] | |
|
| |
Bobi*
Broj poruka : 22 Datum upisa : 15.08.2012 Lokacija : Pancevo
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Ned Sep 16, 2012 4:42 pm | |
| Nista se ne razumem u pol, ali presladak/ka je Moj je na avataru | |
|
| |
anita75love
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Uto Sep 18, 2012 1:55 pm | |
| po tome sto peva je muzjak......po slici, ne znam..... | |
|
| |
nimfa smoki
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Uto Sep 18, 2012 3:44 pm | |
| hvala | |
|
| |
Milos993
Broj poruka : 53 Datum upisa : 18.09.2012
| |
| |
nimfa smoki
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Uto Sep 18, 2012 9:22 pm | |
| Pol se odredjue po intezitetu crvene boje na obrazima, ako je tamnija onda je muzjak,a ako je svetlija onda je zenka. A ja imam jednu nimfu,pa ne mogu da odredim koliko su joj crveni obrazima,nemam sa kim da je uporedim Mada mi se cini da tvoj ima malo svetlije obraze od mog,pogledaj na prethodnoj strani slike od mog Smokija | |
|
| |
Milos993
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Sre Sep 19, 2012 5:07 pm | |
| Video sam tvoj Smoki je presladak... Ja moju zovem Beba, inace ne voli bas suncukret, a cuo sam da to prosto obozavaju vise voli hranu za tigrice verovatno jer je mlada pa ne moze kljunom da oljusti. Nece na ljuljasku, pa sam je izvadio primetio sam da joj smeta. Inace ne oglasava se puno, samo meni poneki put nesto otpevusi. Da li bi se oglasavala ako bi joj stavio ogledalce sta mislite? | |
|
| |
anita75love
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Sre Sep 19, 2012 9:00 pm | |
| Sreca tvoja pa se puno ne oglasava!!!!!!! Nimfe su poznati deraci medju papagajima narocito kada im nesto nije po volji, kada im je dosadno ili kada su usamljene! Ovo znaci da je tvojoj ptici zasad sve potaman ali verovatno i to da je jos mlada pa se nije izbezobrazila-polako bice i toga! Moj se papagaj predrao 15 godina i nista nije pomagalo ma sta radila, dok nisam shvatila da je jedini lek da kavez bude non stop otvoren kako bi mogao da izadje kad god zazeli! To je u stvari i bio njegov problem, ne dosada ili nesto drugo vec zelja za letenjem i dok to nije dobio godinama je krestao! Po vise sati na dan! Onda je poslednjih 5 godina bio ptica za milinu! samo je pevusio i cvrkutao! Inace vecina srednjih papagaja ne voli da se ogleda, niti se nesto narocito igra sa rekvizitima, to pre rade manji papagaji, moze se desiti da cak postanu agresivne prema igrackama u kavezu za razliku od recimo tigrica koje su pravie `musterije` za sve vrste ogledala, ljuljaski, zvonca, vrtilica itd......u svakom slucaju pokusaj, pa ces videti kako ce odreagovati! | |
|
| |
nimfa smoki
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Sre Sep 19, 2012 10:25 pm | |
| Moj Smoki obozava ogledala,ima jedno malo ogledalace u kavezu,i uglavnom tu stoji pored njega,peva mu nesto,i spava tu , A kad izadje iz kaveze prvo odleti na veliko ogledalo i tu satima pevusi.... I suncokret obozava,u stanju je da crkne od gladi sve dok mu ne das suncokret A cim ostane sam u sobi vristi k'o nenormalan | |
|
| |
Milos993
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Čet Sep 20, 2012 2:06 pm | |
| Evo da se pohvalim oglasava se po malo i to kad sam ja pored. Pocela je malo da gricka suncokret ali nista preterano, bar obozava to mi jede iz ruke. Cuo sam se sa jednim odgaivacem i rekao mi je da je mlada ptica po slikama i da ukoliko vremenkom pocne da se vise oglasava i da peva mogu da budem siguran da je musko... Inacee kako ste vi pripitomljavali vase nimfe? Moja nije divlja hoce da jede iz ruke ali samo bar, ali hteo bih da mi stoji na ruci tj da je naucim. Danas je 7 dana kako je kod mene , koliko jos da prodje pa da je polako pustam iz kaveza? Da li ce posle sama znati da se vrati ili? Ja se izvinjavam imam a gomilu pitanja pored nje imamo dve tigrice ali to su ptice moje sestre. Stavicu sliku u temi tigrice pa ako neko moze da mi kaze kog je pola zuta jer plava znam da je musko. Hvala na savetima i forum je stvarno odlican. | |
|
| |
nimfa smoki
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) Čet Sep 20, 2012 3:25 pm | |
| Moja je vec drugi dan jela iz ruke,ja sam bila toliko odusevljena kad sam je kupila,pa nisam mogla da se odvojim od nje. Ja sam je uzela u ruku,drzale je jednom a drugom sam je mazila po glavici, i tako 10 min,i posle sam prestale da je drizm,i drugom rukom nastavila da je mazim, i ona nije pokusava da pobegne,cak je savijala glava da je mazim po vratu To je bio mozda njen cetvrti dan kod mene,posle je jednom poletela,malo je bila smotana pri letenju,ali kad stane negde dopustila mi da joj pridem i da je uhvatim,a i sama je par puta doletele na kavez. Vremenom se navikla da staje na prst,i tako. Nedavano je naucla i kavez da otvori sama,pa kad ne zelim da izlazi iz kaveza moram da stavljam stipaljku za kosu na kavez kako bi je zakljucala | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus hollandicus) | |
| |
|
| |
| Nimfe (Nymphicus hollandicus) | |
|