Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
Sekcija pticara Subotica | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
|
| Krvavo oko nimfe (hitno !) | |
| | Autor | Poruka |
---|
Bobi*
Broj poruka : 22 Datum upisa : 15.08.2012 Lokacija : Pancevo
| Naslov: Krvavo oko nimfe (hitno !) Sre Avg 15, 2012 11:56 pm | |
| Vrlo sam zabrinuta.
Imam nimfu i vec je dugo sa nama, ima bas dosta godina. Vec neko vreme je bas miran, cak i previse, ne leti kao nekada, malo pa stane, ili samo izadje na kavez i ne poleti. Na to smo navikli, star je i prosto bitno nam je da je sa nama i da se druzimo, medjutim danas sam videla da mu je jedno oko zatvoreno, a drugo normalno otvoreno i crne boje. Strpljivo sam cekala da otvori i drugo oko, i posle nekog vremena vidim da je ono potpuno crveno, krv crveno. Ne vidim nikakvu povredu oko tog oka, niti da je naduto ili da suzi. Bila sam na putu 3 nedelje i ne znam kada je pocrvenelo. Vidi se da je u bolovima, slabo jede i ne zeli da se mazi niti da mi stane na ruku. Moji tvrde da nije bio na promaji. Da li je moguce da je kandzom mozda slucajno sam sebe ubo u oko? Kako da mu pomognem? Citala sam po forumu da preporucujete kamilicu ili mast hloramfenikol kod problema sa ocima, ali ne zelim da eksperimentisem dok nisam sigurna da li je to terapija i za crveno oko.
Plasim se da je to nepovratno, ili cak znak da nece jos dugo biti sa nama.
Molim za sto brzi odgovor ! | |
| | | goranpirot
Broj poruka : 49 Datum upisa : 15.04.2012 Godina : 54 Lokacija : Pirot
| Naslov: Re: Krvavo oko nimfe (hitno !) Čet Avg 16, 2012 10:55 pm | |
| Ranije dok sam držao kozice dešavalo se da imaju slične probleme.Dosao sam do zaključka da je to od prašine,ili peska koji je posut po volijerama a uspešno sam rešavao hloramfenikolom.Staviš malo masti na štapić za uši(na vatu)a zatim naneseš na oko i to ponoviš 2-3 dana.Slobodno pokušaj ne možeš ništa da izgubiš jer je izvesno da je u pitanju neka infekcija. | |
| | | Bobi*
| Naslov: Re: Krvavo oko nimfe (hitno !) Pet Avg 17, 2012 8:42 am | |
| Gorane puno ti hvala. Kupujem mast i krecem sa terapijom. Peska u kavezu nemamo. Mozda je nekako drugacije doslo do infekcije. Oko je malo bolje danas, crvenilo se dosta povuklo, ali vidim da ga jos stiti, najbitnije mi je da je zivahan opet. Izgleda da je prekjuce bio dan kada ga je bas bolelo.
Imam jos jedno pitanje. Da li je normalno za stariju pticu da ne leti dugo kao nekada. Imamo ogromnu dnevnu sobu i znao je po 5 krugova da obleti. Malo odmori pa opet. Sada vec unazad godinu dana malo poleti. Pa kao da mu je tesko da odrzi ravnotezu brzo se vrati na kavez, a cesto voli samo da izadje, bez letenja. Ima oko 18 godina, to je neka moja procena. Kod nas je 15 godina, ne znamo koliko je imao kada je dosao, tj. doleteo kod nas, nije bio ptic, vec formirana ptica...
| |
| | | goranpirot
Broj poruka : 49 Datum upisa : 15.04.2012 Godina : 54 Lokacija : Pirot
| Naslov: Re: Krvavo oko nimfe (hitno !) Pet Avg 17, 2012 2:29 pm | |
| To jeste poprilična starost za nimfu i najverovatnije da je to uzrok što nije baš u formi. | |
| | | Bobi*
| Naslov: Re: Krvavo oko nimfe (hitno !) Pet Avg 17, 2012 2:36 pm | |
| Aha, znaci mom dekici nije vise do letenja. Nema veze, bitno da je sa nama | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Krvavo oko nimfe (hitno !) | |
| |
| | | | Krvavo oko nimfe (hitno !) | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 110 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 110 Gosta :: 1 Provajder
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 314 dana Sre Nov 20, 2024 10:51 pm
|
Zadnje teme | » POMOC KOD KATARINAPet Okt 21, 2022 10:28 pm od Kaludjerica » Kucica za gnezdo nasih ljubimaca Pet Okt 21, 2022 10:09 pm od Kaludjerica » Kragujevacki visokoletacSre Jan 27, 2021 10:37 pm od marconi » Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )Pon Jul 27, 2020 5:00 pm od ZQKY » БЕРЗА, ПАНЧЕВО 25.02.2018.Sre Feb 12, 2020 9:52 pm od sasad » Malino kanarinciPet Maj 31, 2019 12:27 pm od Laza» Malino kanarinci - ocenjivanjePet Maj 31, 2019 12:22 pm od Laza» Tigrica - Cudna nanosnicaČet Maj 30, 2019 3:28 pm od Laza» Tigrica (Melopsittacus undulatus)Uto Maj 14, 2019 5:14 pm od TatjanaS |
|