Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
Sekcija pticara Subotica | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
|
| bolesti i paraziti papagaja | |
|
+19anchy Nidzo Aleksandar Djuric florida Sale77-Nis mime30 skorkovic Alexandar David Miks rtomek Dalibor Vasic Djuka Iwan97 papayajamaica rade Tarantula6 Drasko Rea 23 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Aleksandar Djuric
Broj poruka : 138 Datum upisa : 05.10.2011 Godina : 27 Lokacija : Vlasotince
| Naslov: Re: bolesti i paraziti papagaja Pon Jan 23, 2012 10:18 pm | |
| I ja sam imao isti problem,zenka kozice se isto tako odvajala od drugih,nije aktivna,non-stop spava,skoro da i ne jede.Nazalost ona je uginula. Ne mora da znaci da je zbog ovog varljivog vremena (cas hladno,cas toplo) meni je ta kozica krajem leta uginula.....Sta bi sa tvojom tigricom ? | |
| | | skorkovic
Broj poruka : 356 Datum upisa : 05.05.2011 Lokacija : Uzice
| Naslov: Re: bolesti i paraziti papagaja Pon Jan 23, 2012 10:58 pm | |
| Evo moja je malo zivnula. Uneo sam je u kucu, pocela je sama da jede, pije vodu iz hranilice, setka se po kavezu i penje se na stajaljke ali dole spava. I dalje je najezena. Kupio sam onaj lek koji mi je sale rekao jer su mi njega preporucili tamo(i prethodno me izgrdili jer verujem ljudima sa interneta ). Dao sam joj upravo, pa da vidimo da li ce ici na bolje. | |
| | | Aleksandar Djuric
Broj poruka : 138 Datum upisa : 05.10.2011 Godina : 27 Lokacija : Vlasotince
| Naslov: Re: bolesti i paraziti papagaja Pon Jan 23, 2012 11:06 pm | |
| Hehe...Da se brzo oporavi pa da na prolece bude lutino mladih od nje ! Pozdrav | |
| | | skorkovic
| Naslov: Re: bolesti i paraziti papagaja Uto Jan 24, 2012 10:55 am | |
| Tigrica je poprilicno zivnula. Ali sada imam jos jednu nedoumicu. Ona jede skoro po ceo dan, ljusti semenke ali kada se popenje na stajaljke ona kao da ih guta i po ceo dan tako. Curi joj pljuvacka iz usta i lepe joj se po peruskama ljuspice od prosa. Kada je uhvatim da joj to skinem pocne iz usta da joj izlazi oljusteni proso, ali ne povraca, proso nije svaren vec cele ,,loptice" prosa. Pocela je da ispusta neke cudne piske, nisam cuo nikad kod tigrica takve piske. Glavom gura zice kaveza, hranilice, sta god da nadje. Da joj se nije mozda proso ,,zaglavio" u grlu pa ne moze da dodje do voljke? Da li su i ovo odlike salmonele? Citao sam ali nisam video ovo. Dajem joj onaj preparat, pa da ne bude da joj dajem pogresan lek. pozdrav | |
| | | Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: bolesti i paraziti papagaja Uto Jan 24, 2012 4:07 pm | |
| Ja mislim da je salmonela po simptomima koje si naveo!! | |
| | | skorkovic
| Naslov: Re: bolesti i paraziti papagaja Uto Jan 24, 2012 10:27 pm | |
| Jadnica je uginula... Bas je bila ziva ceo dan ali su joj ljuspice od prosa ostajale oko kljuna jer joj je pljuvacka non-stop curila iz usta i lepila ih. Ja je uzmem i ocistim joj to i ona samo poce da slabi u mojim rukama. Ja je vratim u kavez i posle 15 min je izdahnula | |
| | | florida
Broj poruka : 80 Datum upisa : 02.09.2011 Godina : 45 Lokacija : ledine
| Naslov: Re: bolesti i paraziti papagaja Sre Jan 25, 2012 8:41 pm | |
| | |
| | | Nidzo
Broj poruka : 120 Datum upisa : 08.01.2012 Godina : 27
| Naslov: Re: bolesti i paraziti papagaja Čet Jan 26, 2012 12:01 am | |
| E stvarno mi je zao! ((( | |
| | | anchy
Broj poruka : 2 Datum upisa : 29.01.2012 Godina : 37 Lokacija : Zajecar
| Naslov: Re: bolesti i paraziti papagaja Ned Jan 29, 2012 3:19 am | |
| Pozdrav! Super je forum. Svasta sam naucila. Imam rozenkolisa koji ima 14 godina. U poslednjih nekoliko godna mu se proredilo perije oko vrata, ali su mi rekli da je to zbog godina. Medjutim, skoro sam primetila da mu se na glavi, oko pera, stvaraju neke bele opnice, koje mogu da "svucem" prstima, ali on mi ne dozvoljava da diram ta pera, imam utisak da ga bole. Mada trazi da ga cesam, ali se buni kad mu ta pera zakacim. Inace se ponasa normalno. Veci deo dana je van kaveza, leti, jede, kupa se, veseo je, ... S tim sto dosta vremena u poslednje vreme, drema na monitoru. Da li znate sta bi to moglo da bude? Hvala unapred! | |
| | | Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: bolesti i paraziti papagaja Ned Jan 29, 2012 7:22 am | |
| Nista nediraj to je normalno kad mlado pero izbija te presvlake oko pera ce same otpasti, one slize da drze pero pravo dok je mlado da se ne iskrivi vremenom kako pero ocvrsnjava tako one odpadaju,sad u ovom periodu daj ptici VITAMINE I MINERALE da sto pre to mesto izmitari!!! pozz!! | |
| | | Rea
Broj poruka : 760 Datum upisa : 31.10.2010 Godina : 50 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: bolesti i paraziti papagaja Ned Jan 29, 2012 1:56 pm | |
| anchy kao prvo zelim da te pohvalim , svaka cast 14 godina starosti za rozenkolisa koji zivi u kucnim uslovima. To je znak da o njemu lepo i odgovorno pristupas i vodis brigu . Sale ti je dobro rekao sta da radis i kako da pristupis ovom prirodnom procesu i sve ce biti okej . | |
| | | anchy
Broj poruka : 2 Datum upisa : 29.01.2012 Godina : 37 Lokacija : Zajecar
| Naslov: Re: bolesti i paraziti papagaja Pon Jan 30, 2012 12:53 am | |
| | |
| | | MatijaTeovanovic
Broj poruka : 2 Datum upisa : 07.04.2013
| Naslov: Re: bolesti i paraziti papagaja Ned Apr 07, 2013 12:58 am | |
| Pozdrav, znam da je proslo puno vremena, ali imam jedno JAKO VAZNO pitanje zavas!! Imam rozenkolisa godinu ipo dana, kada sam je kupio rekli su mi da je stara 6 meseci. Sve vreme je bila vesela, razigrana, letelapo polju, medjutim, jutros je pocela tesko da dise, ima duboke udisaje i izdisaje, krila je sustila bas nize, slabo peva, ne zeli napolje, pocela je da posrce napred, 2 puta je pala i samo cuti. Moze li mi neko reci u cemu je problem? Kako da je lecim? HVALA puno unapred!! | |
| | | gocke
Broj poruka : 200 Datum upisa : 01.03.2010 Lokacija : stokholm
| Naslov: Re: bolesti i paraziti papagaja Uto Apr 09, 2013 3:35 pm | |
| Problemi sa disanjem i gubljenje ravnotezese javljaju kod obolelih ptica od Atoxoplasmosis. Pogledaj i jetru ptice ako je boja lila i uvecana onda samo lecenje sa esb i to veoma dug proces 3-4 meseca, po semi 5-2-5-2....
Mada problemi sa disanjem se javljaju i kod ptica obolelih od boginja. Ovde nema spasa osim vakcinacije kao preventive. | |
| | | logo123
Broj poruka : 3 Datum upisa : 03.05.2013
| Naslov: Re: bolesti i paraziti papagaja Pet Maj 03, 2013 2:00 pm | |
| - skorkovic ::
- Tigrica je poprilicno zivnula. Ali sada imam jos jednu nedoumicu. Ona jede skoro po ceo dan, ljusti semenke ali kada se popenje na stajaljke ona kao da ih guta i po ceo dan tako. Curi joj pljuvacka iz usta i lepe joj se po peruskama ljuspice od prosa. Kada je uhvatim da joj to skinem pocne iz usta da joj izlazi oljusteni proso, ali ne povraca, proso nije svaren vec cele ,,loptice" prosa. Pocela je da ispusta neke cudne piske, nisam cuo nikad kod tigrica takve piske. Glavom gura zice kaveza, hranilice, sta god da nadje. Da joj se nije mozda proso ,,zaglavio" u grlu pa ne moze da dodje do voljke? Da li su i ovo odlike salmonele? Citao sam ali nisam video ovo. Dajem joj onaj preparat, pa da ne bude da joj dajem pogresan lek.
pozdrav Imam isti ovakav slucaj (boldovano) samo sto meni ne izgleda da guta nego kao pokusava da povraca, stalno otvara i zatvara kljun i posle toga trese glavu, a i cesto trlja kljun o zice kaveza i drvo, a nema nista, po ceo dan spava sa "ususkanim" kljunom u perje na ledjima. Sada mu perje oko kljuna nije mokro. Moze da leti, jutros jeo jabuku, jede hranu. Sta to moze biti. Da li je sigurno da je to salmonela? | |
| | | logo123
Broj poruka : 3 Datum upisa : 03.05.2013
| Naslov: Re: bolesti i paraziti papagaja Sub Maj 04, 2013 7:13 pm | |
| Zar niko ne zna??? Tigrica spava po ceo dan sa glavom na zadnji deo ledja i kada jede ljuspice od hrane se lepi na kljun sto znaci da balavi. Sta je to? | |
| | | ivankv
Broj poruka : 28 Datum upisa : 07.04.2011 Godina : 46 Lokacija : Kraljevo
| Naslov: Re: bolesti i paraziti papagaja Uto Mar 25, 2014 6:15 pm | |
| Pozdrav svima,
Imam jedno pitanje u vezi bebe papagaja fisera. Pre 10 tak dana, odvojio sam tri mlada fisera, da rucno hranim. U pocetku je najstariji medju njima odbijao spric i hranu, a dva su bez problema prihvatili, da bi zadnja 2-3 dana i oni odbili da jedu, iako isto spremam sve kao i prvi dan. Elem, problem je u povremenom oglasavalju najmladjeg menju njima, malog belog fisera. On je najbolje jeo, a u zadnjih par hranjenja, skoro da uopste nejede, pa sam krenuo nasilno da im dajem kasu od NutriBrd 21. pripremljenu prema upustvima proizvodjaca na oko 40C stepeni. Kada hoce da jede, i povremeno, cuje se kako skripi nesto, znaci to nije stalno tako. Inace ostala dva se tako ne oglasavaju, pa me intresuje da li neko moze da mo kaze, o cemu se ovde radi, da li je u pitanju neka bolest, i kako se leci?? | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: bolesti i paraziti papagaja | |
| |
| | | | bolesti i paraziti papagaja | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 16 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 16 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 314 dana Sre Nov 20, 2024 10:51 pm
|
Zadnje teme | » POMOC KOD KATARINAPet Okt 21, 2022 10:28 pm od Kaludjerica » Kucica za gnezdo nasih ljubimaca Pet Okt 21, 2022 10:09 pm od Kaludjerica » Kragujevacki visokoletacSre Jan 27, 2021 10:37 pm od marconi » Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )Pon Jul 27, 2020 5:00 pm od ZQKY » БЕРЗА, ПАНЧЕВО 25.02.2018.Sre Feb 12, 2020 9:52 pm od sasad » Malino kanarinciPet Maj 31, 2019 12:27 pm od Laza» Malino kanarinci - ocenjivanjePet Maj 31, 2019 12:22 pm od Laza» Tigrica - Cudna nanosnicaČet Maj 30, 2019 3:28 pm od Laza» Tigrica (Melopsittacus undulatus)Uto Maj 14, 2019 5:14 pm od TatjanaS |
|