| Kanarinci boje - lipohromski kanarinci | |
|
+8madnesstears pero Luckyboy Srdjan ticar Rale braneOS Vasa 12 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Čet Sep 29, 2011 4:39 am | |
| - madnesstears ::
- Pozdrav svima!
Zovem se Martin, iz Sente sam, oko 45 km južnije od Subotice. Od srednimo juna posedujem kanarinca, ako sam dobro protumačio lipohrom crveni pastel, mužjak. Pošto sam još početnik, nisam davao karotin, samo šargarepu, što se ispostavilo nedovoljnim. Moj kanarinac je svetlo narandđaste - bele boje. Naručio sam carored, da li sam zakasnio sa bojenjem pošto je sad već treći mesec kako je mitari, na osnovu zaključka da u kavezu još nalazim mala perja. Drugo pitanje da li se karotin daje samo za vreme mitarenja? Treće pitanje da li neko poseduje sličnu vrstu? karotin se daje kod crvenih ako hoćeš da je cijeli crven i malo prije nago počme bacati perije,kad je vrijeme bacanja perija možeš znati po tom što prestaje polsko pijevati. | |
|
| |
madnesstears
Broj poruka : 26 Datum upisa : 30.10.2010 Godina : 39 Lokacija : Senta
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Čet Sep 29, 2011 11:26 am | |
| Ja sam ga kupio u narandžastoj boji, zato predpostavljam da je crveni pastel. Znači ako bi mu dao karotin bio bi skroz crven, ili za ovu vrstu potrebno je neka druga vrsta farbe? | |
|
| |
VlatkoSK
Broj poruka : 155 Datum upisa : 03.10.2011 Godina : 42 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Sub Dec 31, 2011 3:32 am | |
- Ja sam ga kupio u narandžastoj boji, zato predpostavljam da je crveni pastel. Znači ako bi mu dao karotin bio bi skroz crven, ili za ovu vrstu potrebno je neka druga vrsta farbe?
Ako si ga kupio narandzasti cisto sumljam da je pastel. Poverojatnije je da je crveni intenzivni ili neintenzivni. Ako mu dajes karotin dobice pravu boju(crvenu) ili ako je pastel(rozenikavu) ali u nikoj slucaj nece ostati narandzasti osim ako nije nesto druo. Karotiniranje je isto i kod pastela i kod crvenih(barem kod mene) aneki kazu da pasteli nemoraju da se karotiniraju tako puno kao crvene. A preparate su iste i za oba dve vrste. Ali moras mu davati karotin nesto pre pocetka mitarenja da bi se obojio ceo. Pozzz | |
|
| |
madnesstears
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Pon Jan 09, 2012 11:27 pm | |
| Intenzivnog crvenog lipohrom kanarinca sam kupio. Od kako sam zadnji put pisao, od tada sam procitao literaturu i saznao sam sta je karotiranje, ali prekasno sam mu poceo davati. Kupio sam carored preparat taman kad je zavrsio s mitarenjem. Nema taku sjajnu boju koju treba da ima, ali preko leta cu ispraviti svoju gresku. | |
|
| |
VlatkoSK
Broj poruka : 155 Datum upisa : 03.10.2011 Godina : 42 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Sre Jan 11, 2012 3:38 am | |
| Sa ponatamosnem karotiniranje dobice polako malo jacu nijansu ali ne potpunu crvenu boju kako kad je u mitarenje. Mozes i sad da ga karotiniras a boja ce mu se malo po malo pojacuvati. Pozzz | |
|
| |
madnesstears
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Sre Jan 11, 2012 7:05 pm | |
| Sacekacu dok se ne pocne ponovo mitariti, cuo sam da karotin steti jetri, a i toliko mi vec ne smeta njegova boja. | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Sre Jan 11, 2012 9:24 pm | |
- Sacekacu dok se ne pocne ponovo mitariti, cuo sam da karotin steti jetri, a i toliko mi vec ne smeta njegova boja.
ne štete više jetri,prije jesu sad više ne,ali najbolje ti je početi davati karotin kad počme padati sa pjesmom,tamo sredinom ljeta | |
|
| |
madnesstears
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Sre Jan 11, 2012 11:28 pm | |
| Hvala van na informacijama! Imam jos jedno pitanje. Vec dva dana citam forume i nigde ne mogu da dodem do tacnih podataka, ispadose mi vec oci. Kao sto znate od jula meseca imam muzjaka, u septembru mesecu sam kupio zenku. Sad hocu da ih parim po prvi put, i narednih dana pocinjem sa pipremom. Negde sam citao da zenki treba da dajem karotin pre parenja kako bi mladi bili crveni. Da li neko zna da mi kaze tacno vreme od kada treba da dam karotin? I kako se daje? Svaki dan u jajcanu smesu ili nedeljno dva put? | |
|
| |
VlatkoSK
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Čet Jan 12, 2012 1:33 am | |
- Hvala van na informacijama!
Imam jos jedno pitanje. Vec dva dana citam forume i nigde ne mogu da dodem do tacnih podataka, ispadose mi vec oci. Kao sto znate od jula meseca imam muzjaka, u septembru mesecu sam kupio zenku. Sad hocu da ih parim po prvi put, i narednih dana pocinjem sa pipremom. Negde sam citao da zenki treba da dajem karotin pre parenja kako bi mladi bili crveni. Da li neko zna da mi kaze tacno vreme od kada treba da dam karotin? I kako se daje? Svaki dan u jajcanu smesu ili nedeljno dva put? Ja imam crvene lipohromce i karotiniram ih preko celu godinu(neki kazu da je to stetno za jetru i dziger ali ako ih predoziras a na maticnjace ja cisto onako dajem karotin koliko da se odrzi boja) Moje licno ubeduvanje je da treba zenka da prima karotin svaki dan deset dana minimum dok ne snese prvo jaje. Tako mislim posto prosle godine uradio sam neke testove namerno da vidim dali su istinite. Pre pocetku sezone parenja na jednu zenku nisam davao karotin skoro dva meseci, normalno sam je pario sa muzjak i izvela mi je u prva tura tri mlade. sve tri su bile razlicita boja nego druge u narednoj turi sa istim muzjakom ali je primala karotin skoro jedan mesec. Na vtore mlade sto je izvela skoro koza da im bila crvena a na prne ne. Ja verujem da je najbolje da pocnes odma da je karotiniras i to da zgolemis dozu. Ja neznam skim karotinom ti karotiniras ali obicno ako koristis ksantaxantin doza je 5gr na 500gr jajcanu hranu ili na 500gr vodu. A pak ako koristis Intenziv onda je 10 gr na 500gr jajcanu(500gr vodu). Kod Carofil i neke druge mislim da je najbolje da upotrebujes po 7-8gr na 500gr jajcanu hranu. Za pocetak pojacaj malo sa dozu karotina nisto ne moze da se desi(samo pazi da ne preteras :-). Ako si pocetnik predlazem ti da uneses muzjak na toplo 15-20 dana ranije nego zenku. Neznam gde mislis da ih paris i gde su ti sad dali na toplo ili hladno ali kad pocnes da paris optimalna temperatura treba biti od 18-22C. Pozzz pa ako treba nesto pisi opet :-) | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Čet Jan 12, 2012 12:50 pm | |
- Hvala van na informacijama!
Imam jos jedno pitanje. Vec dva dana citam forume i nigde ne mogu da dodem do tacnih podataka, ispadose mi vec oci. Kao sto znate od jula meseca imam muzjaka, u septembru mesecu sam kupio zenku. Sad hocu da ih parim po prvi put, i narednih dana pocinjem sa pipremom. Negde sam citao da zenki treba da dajem karotin pre parenja kako bi mladi bili crveni. Da li neko zna da mi kaze tacno vreme od kada treba da dam karotin? I kako se daje? Svaki dan u jajcanu smesu ili nedeljno dva put? sad u pripremi za parenje davaj ženki karotin. mužijaka početi pripremati prije ženke bar 30 dana jer on teže ulazi u parenje dok je ženki dosta i 10 dana da počme sa pravljenjem gnijezda.ženku držati na hladnijem ali ako je već na toplom nikako je ne izlagati hladnoći nego jednostavno joj davati samo sjeme a muškom davati jaja i vitamin e. | |
|
| |
madnesstears
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Čet Jan 12, 2012 1:09 pm | |
| ok! Kanarinci su u predsoblju u staklenum delu, samo prirodnu svetlost dobijaju, temperatura se krece od + 4 do +14 sve zavisi kakvo je vreme (posto zima nije tako ostra ove godine). Muzjaka cu uneti za dva dana i pocecu sa pipremom kao sto ste mi rekli, zenku nameravam za nekoliko nedelja, tako da krajem februara pocetkom marta ocekujem prva jaja. Carored proizvod koristim za karotiranje, sadrzi 18 % carophyl. Davacu im kako ste napisali, tako pise i u uputstvu. Inace, gajio sam zebe prosle godine, i tamo je bilo sve u redu, samo kod kanarinaca je malo komplikovanije. | |
|
| |
gocke
Broj poruka : 200 Datum upisa : 01.03.2010 Lokacija : stokholm
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Čet Jan 12, 2012 4:50 pm | |
| Vlatko zar to nije malo previse, mislim na to doziranje. Upustvo kaze 7-8 grama Carophýll´´ na kilo hrane maks 10, ili 4 grama na litar vode. CANTAXANTINA 1-2 grama na kilo hrane ali nije pozeljno davati samo nju vec je mesati sa beta carotenom i carophyll, i taj intezivno crveni se preporucuje do 8 grama na kilo maks deset | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Čet Jan 12, 2012 5:34 pm | |
| - gocke ::
- Vlatko zar to nije malo previse, mislim na to doziranje. Upustvo kaze 7-8 grama Carophýll´´ na kilo hrane maks 10, ili 4 grama na litar vode. CANTAXANTINA 1-2 grama na kilo hrane ali nije pozeljno davati samo nju vec je mesati sa beta carotenom i carophyll, i taj intezivno crveni se preporucuje do 8 grama na kilo maks deset
CANTAXTANTIN-10 g na kilo.kao i sve ostalo,neće im biti ništa.ili 7g i 3 g beta | |
|
| |
gocke
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Čet Jan 12, 2012 9:34 pm | |
| CANTAXTANTIN-10 g na kilo.kao i sve ostalo,neće im biti ništa.ili 7g i 3 g beta[/quote]
mozes staviti i kilo, ali on ne valja se davati vise od 2 grama, i uvek se mesa sa sa ostalim preparatima za bojenje ptica
| |
|
| |
VlatkoSK
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Pet Jan 13, 2012 12:15 am | |
| - gocke ::
CANTAXTANTIN-10 g na kilo.kao i sve ostalo,neće im biti ništa.ili 7g i 3 g beta mozes staviti i kilo, ali on ne valja se davati vise od 2 grama, i uvek se mesa sa sa ostalim preparatima za bojenje ptica[/quote] Da tako je slazem se mozes i kilo ali nema potrebe. Ja koristim onako kako sta pise a posto mi ne verujes evo ti slike pa se sam uveri. Pozzzz https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/11/dsc00194xj.jpg/ https://2img.net/r/ihimg/f/62/dsc00195lr.jpg/ Prvi je intenziv a dvrugi je cantaksantin | |
|
| |
gocke
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Pet Jan 13, 2012 5:09 pm | |
| Ok Vlatko sad vidim, koristis quikove proizvode. U redu je kapiram zasto onda ide tako puno Cantaksina, on je u osnovi slican i onom orlux can-tax. Ja koristim firme DSM i tu stoju u upustvu samo 2 grama zato sam i rekao. [img] [/img] | |
|
| |
VlatkoSK
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Pet Jan 13, 2012 9:17 pm | |
| Nisam koristio ovu firmu nikada cak i prvi put vidim, ali ako je tako kako kazes onda ovaj tvoji karotin je mnogo jaci nego quikov(sto znaci da se manje dozira i teaje duze) a koliko kosta? Can-tax u Grckoj kosta 25eura Intenzif 15eura(cisto me interesuje koj se vise isplati). Pozzz | |
|
| |
gocke
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Pet Jan 13, 2012 9:52 pm | |
| - VlatkoSK ::
- Nisam koristio ovu firmu nikada cak i prvi put vidim, ali ako je tako kako kazes onda ovaj tvoji karotin je mnogo jaci nego quikov(sto znaci da se manje dozira i teaje duze) a koliko kosta? Can-tax u Grckoj kosta 25eura Intenzif 15eura(cisto me interesuje koj se vise isplati). Pozzz
kilo carophyll kosta od 125 pa do 220 evra zavisi gde ga uzimas po kilu, 5 kila kosta 515 evra. Ovaj premix ima i za mozaike i intezivan kosta oko 200 evra kilo. | |
|
| |
VlatkoSK
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Sub Jan 14, 2012 3:12 am | |
| Onda je odprilike tu sa cenu samo sto se ovaj od 5kg isplati najvise(ali pa rok je tu problem) ustvari ako imas puno ptica ok a i mozes da podelis sa drugih odgajivaca. Sad sam narucio od Grckoj bogena intenziv od jedne prijatelje koj imaju pet shop i rade na veliko sa hranu za ptice i sve produkte. Dali su mi cena 55Eura za 500gr, mislim da je to dobra cena sta vi mislite? | |
|
| |
patrik.g
Broj poruka : 4 Datum upisa : 14.02.2012 Godina : 44 Lokacija : vodnjan/hrvatska
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Sre Feb 15, 2012 11:15 pm | |
| ja u italiji plačam 40 do 60 eura znači cijena je ok. uzgajam lipokrom mozaike a njima miješam 5 gr.bogene i 5 gr.carophill na 1 kg. suhe jajčane | |
|
| |
pero
Broj poruka : 163 Datum upisa : 20.04.2010 Godina : 71 Lokacija : Darda, Hrvatska
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Ned Apr 22, 2012 5:24 pm | |
| - patrik.g ::
- ja u italiji plačam 40 do 60 eura znači cijena je ok.
Šta je s kvalitetom? | |
|
| |
madnesstears
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Čet Apr 26, 2012 7:32 pm | |
| Nedavno mi se izleglo drugo leglo, nazalost samo jedna mala mi je prezivela. Mala ptica je stara deset dana, i dosad joj je belo perje raslo, tek od danas pocinje da dobija ruzicastu boju.Majka neintenzivni otac intenzivni crveni lipokrom kanarinac.Tokom parenja roditelja, kao i od prvog dana zivota dajem 1g cantaxtina u 1 dcl vode, i Cede crvenu jajcanu hranu sa cantaxtinom . Iz prvog legla nisam imao ovakve slucajeve, kako se secam. Neki komentar ako neko ima? | |
|
| |
pero
Broj poruka : 163 Datum upisa : 20.04.2010 Godina : 71 Lokacija : Darda, Hrvatska
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Pon Maj 14, 2012 6:08 pm | |
| Izgleda da daješ previše. Provjeri izmet. Ako je crven to je previše. Dovoljno da je žućkast. Smiju dobiti i koju kap čiste vode. Probaj da ne daješ u vodu. | |
|
| |
madnesstears
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Pon Maj 14, 2012 7:15 pm | |
| Evo mog malog kanarinca(sto je blizi), sad je star 4 nedelje, zdrav je i jak je, vec posle 2.5 nedelje je proleteo. Karotin dajem jos uvek, stolica je crvena belkaste boje. Problem mi je to da perje nece da postane crvenije. P.S. Iza njega je muzjak, moj prvi kanarinac kojeg sam nabavio prosle godine, nisam bio dovoljno strucan tokom mitarenja i zakasnio sam sa karotinom, zato je tako svetle naradzaste.[[img] [/img] | |
|
| |
pero
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci Pon Maj 14, 2012 7:34 pm | |
| O biijeli krilima mislim da su govorili tičar i dr.nenad86, potraži pa vidi koliko se to uklapa u tvog mladinca. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kanarinci boje - lipohromski kanarinci | |
| |
|
| |
| Kanarinci boje - lipohromski kanarinci | |
|