stesha
Broj poruka : 11 Datum upisa : 21.02.2013 Godina : 44 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Literatura??? Čet Feb 28, 2013 10:41 pm | |
| Ljubiteljima tigrica i odgajivačim početnicima preporučujem knjigu Ivone Živković "Papagaji tigrice". Kratka i jednostavna knjižica o najčešćim pernatim ljubimcima u našim domovima. Ne znam da li je još ima u prodaji s obzirom da sam je davno nabavio. Ako nekoga zanima, mogu mu poslati kopiju iste.
Offtopic: Pretraživao sam forum i nisam našao posebnu temu (možda grešim) koja se bavi video literaturom za papagaje. Mislim da bi bilo dobro da u okviru ove ili neke druge teme predstavimo i tu vrstu literature, s obzirom da ju je moguće nabaviti na internetu... | |
|
stesha
Broj poruka : 11 Datum upisa : 21.02.2013 Godina : 44 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Literatura??? Sub Mar 09, 2013 10:18 pm | |
| S obzirom da sam pokrenuo inicijativu u vezi sa predstavljanjem drugih izvora informacija o papagajima, osim pisanih, započeću sa par meni interesantnih videa: - "Australia: Land of Parrots", ABC - zanimljiv dokumentarac o australijskim papagajima.
- "BBC Wildlife on One Kea the Smartest Parrot", BBC - odličan dokumentarac o fascinantnim Kea papagajima.
- "Parrot Behavior & Training", Barbara Heidenreich, Good Bird Inc - odličan kurs za obuku papagaja, sa primerima i korisnim savetima. Odličan kurs za početnike koji imaju problema sa svojim pticama ili žele da nauče nešto više o ponašanju svojih ljubimaca.
- "Birdtricks - Bird Taming, Training and Tricks", Womach Brothers Inc - slično prethodno opisanom kursu, interesantan kurs za učenje o ponašanju i obuci ptica.
Nadam se da sam nekoga od posetilaca foruma zainteresovao i za ovaj vid učenja o papagajima. Meni kao početniku veoma znače postupno opisani primeri koje mogu da vidim i da primenim u praksi. Takođe, mnoge ptice koje prosečan ljubitelj papagaja ne može da gaji, opisane su u ovim video materijalima i prikazane onakve kakve jesu u svojim prirodnim staništima. | |
|