| Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) | |
|
+11Stankovic ivan79 salle55 koss Laza Бане Vasa OKSIMARA Sale77-Nis szigics Luckyboy 15 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Čet Jan 07, 2010 7:14 pm | |
| Diamond finch,diamond firetail finch Sexualno sazrevaju od 9-12(muzijaci) meseci starosti.Jako rano formiraju parove,iako su polno nezreli.Zenke su vec zrele sa 5 meseci,ali se ne preporucuje parenje u toj dobi. [You must be registered and logged in to see this image.]Mladi se mitare nakon 4-5 meseci starosti,kada dobijaju "punu "boju odraslih. Par najbolje rezultate u odgoju daje izmedju prve i pete godine starosti.Mogu ziveti oko 7,a pojedini primerci do 10 godina. Najbolji rezultati u odgoju se postizu u vecim volijerama,mada se mogu gajiti i u pojedinacnim kavezima,minimalne mere 80X40X40. U volijerama im treba obezbediti dosta gustisa. Mogu se gajiti u mesanim kolonijama sa srodnim pticama,ali prema svojoj vrsti su jako ratoborni,pogotovo u vreme odgoja. Najcesce nose izmedju 3 i 7 jaja,inkubacija traje 14 dana,a na jajima leze i muzijak i zenka. Gnezda ne treba dirati bez preke potrebe,jer jako lako napustaju jaja i mlade. [You must be registered and logged in to see this image.]Mladi izlaze iz gnezda nakon 21-23 dana,a jos 3-4 nedelje im treba do potpune samostalnosti.Ponekad se mladi i vrate u gnezdo,iako su izasli iz njega,to je normalno za dijamante. Hrana je standardna kao i za sve egzote,uz dodatak ljustenog ovsa i nigera.Bar u klasu im je poslastica,kao i svim egzotama.Poneki dijamant prihvata i zelenu hranu,ali ne treba sa tim preterati.Klijavi proso obozavaju,a kada imaju mlade treba im ga cesce nuditi. Jajcanu hranu takodje rado prihvataju,a grit i sipinu kost treba da imaju stalno na raspolaganju. [You must be registered and logged in to see this image.]Jako vesela i zivahna ptica,oglasava se karakteristicnim zovom,ukoliko ste u mogucnosti,treba joj pruziti da se kupa svakodnevno,jer dijamanti prosto obozavaju vodu. Postoji vise selekcioniranih mutacija,pored normala,postoje zutorepa,narandzastorepa,pastel... [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
szigics
Broj poruka : 47 Datum upisa : 17.03.2010 Lokacija : subotica
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Ned Mar 21, 2010 4:33 pm | |
| | |
|
| |
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Sre Mar 24, 2010 6:09 pm | |
| kako se moze vizuelno odrediti pol kod dijamant zebe,a kako po onom kkarakteristicnom zvuku koji ispustaju ko ima tanji a ko deblji zvizduk.? | |
|
| |
szigics
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Sre Mar 24, 2010 9:18 pm | |
| Jednostavno! Zovem Berkes Zoltana i on gleda,gleda i kaze mi sta je sta! Do sada nikada nije omasio. | |
|
| |
Sale77-Nis
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Sre Mar 24, 2010 9:22 pm | |
| ajd pozovi ga da pogleda i kod mene hehe salim se po sta ih razlikuje! | |
|
| |
szigics
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Čet Mar 25, 2010 11:48 pm | |
| Gleda im boju kljuna,tacke sa strane i najvise oci-prstenove oko ociju. I uvek potrefi. | |
|
| |
Sale77-Nis
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Sre Maj 19, 2010 11:32 pm | |
| danas mi je stigo muzijak dijamant zebe koga sam kupio od naseg clana SZIGICS-a u cimet mutaciji,kome se ovim putem zahvaljujem. | |
|
| |
Sale77-Nis
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Pet Jul 09, 2010 7:34 am | |
| Evo da se pohvalim u prvoj turi iz jednog gnezda 3 mlada,a iz drugog gnezda gde je muzijak u cimet mutaciji danas pocinju da se legu,nadam se dac ce roditelji da ih hrane. pozdrav!!!! | |
|
| |
szigics
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Pet Jul 09, 2010 7:58 am | |
| sta je ovo? reklamni pano? urednistvo jos spava!
bas mi je drago.pozdravljam te! | |
|
| |
Luckyboy General
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Pet Jul 09, 2010 8:12 pm | |
| | |
|
| |
Sale77-Nis
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Pet Jul 09, 2010 9:23 pm | |
| | |
|
| |
OKSIMARA
Broj poruka : 49 Datum upisa : 01.03.2011 Godina : 48 Lokacija : Russia Moscow
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Uto Mar 01, 2011 8:18 am | |
| Доброго времени суток. Я из России и я держу бриллиантовых амадин разных цветовых мутаций. У Вас на форуме есть русскоязычные пользователи? Отвечать мне можно на хорватском. Переводчик справляется. prevod dobro vece ja sam iz rusije i ja drzim dijamant amadine raznih boja i mutacija.ima li kod vas na forumu clanova koji govore ruski? Mozete mi odgovarati na hrvatskom,snaći ću se preko prevodioca. | |
|
| |
Vasa YA HABIBI YA AEINI
Broj poruka : 1395 Datum upisa : 28.03.2010 Godina : 39 Lokacija : Srbija-Vranje RS 7-64
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Uto Mar 01, 2011 10:44 am | |
| - OKSIMARA ::
- Доброго времени суток. Я из России и я держу бриллиантовых амадин разных цветовых мутаций. У Вас на форуме есть русскоязычные пользователи? Отвечать мне можно на хорватском. Переводчик справляется.
Hvala na pitanju moji su dobro kod kuce kako su tvoji...???? Jos kad bi samo mogao da napises na Srpskom jeziku onda bi i razumeli, nego Laki zna Ruski, Laki prevedi | |
|
| |
OKSIMARA
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Uto Mar 01, 2011 11:00 am | |
| Васа Очень хорошо что Лаки может перевести. В моем доме тоже все хорошо. Птицы здоровы, сейчас линяют. В разведении пока никого нет. Еще держу амадин гульда (Chloebia gouldiae). Но по ним у нас в стане информация есть, а по бриллиантовым амадинам и их цветовым мутациям ничего нет. Мои птицы [You must be registered and logged in to see this image.]Птенцы [You must be registered and logged in to see this image.]prevod Vaso veoma je dobro što Laki može da prevede. U mojoj kući sve je dobro.Ptice su zdrave,menjaju perje. Trenutno ništa nije upareno.Imam još i guldove,kod njih se dešava nešto,a kod dijamanata i u mutacijama nema ništa. | |
|
| |
OKSIMARA
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Uto Mar 01, 2011 11:09 am | |
| | |
|
| |
Vasa YA HABIBI YA AEINI
Broj poruka : 1395 Datum upisa : 28.03.2010 Godina : 39 Lokacija : Srbija-Vranje RS 7-64
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Uto Mar 01, 2011 1:28 pm | |
| Ptice su lepe, very good, bilo bi stvarno pozeljno kad bih ukljucio prevodioca , mozes preko google ...
pozdrav.... i prijatan boravak na forumu,
Ukoliko se snadjes sa prevodiocem mozes nam se predstaviti sta gajis i iz koje daleke a nama bratske zemlje pises... | |
|
| |
OKSIMARA
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Uto Mar 01, 2011 1:38 pm | |
| | |
|
| |
Luckyboy General
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Uto Mar 01, 2011 5:46 pm | |
| Это сербский форум, добро пожаловать. Вскоре, ваши статьи будут переведены на сербский язык | |
|
| |
OKSIMARA
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Uto Mar 01, 2011 6:03 pm | |
| Хвала на добродошлици! Гоогле наводи да је језик свог форума хорватски, то је упрскао. Надам се да сада радим све исправно. | |
|
| |
Sale77-Nis
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Uto Mar 01, 2011 9:19 pm | |
- Хвала на добродошлици! Гоогле наводи да је језик свог форума хорватски, то је упрскао. Надам се да сада радим све исправно.
pozdrav prijatelju i ja gajim dijamant zebe,normale,izabele(cimet) i normale sa zutim nadrepkom nadam se dacemo saradjivati u pogledu iskustva a drzim jos egzota pozdrav i zelim ti lepo druzenje!!! | |
|
| |
Luckyboy General
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Uto Mar 01, 2011 9:23 pm | |
| - Sale77-Nis ::
pozdrav prijatelju!!! Prijateljica | |
|
| |
OKSIMARA
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Uto Mar 01, 2011 9:25 pm | |
| Sale77-Nis Добро вече. Ја сам веома ми је драго што сам овде тако топло поздравио. Врло интересантно да сазнају више о избор Диамонд финцхес. Ми морамо да научимо из вашег искуства.
| |
|
| |
OKSIMARA
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Uto Mar 01, 2011 9:29 pm | |
| Luckyboy Ја немам могућност слања приватних порука. И реци ми молим вас како да убаците аватар (слику). Нисам све преведено. | |
|
| |
Sale77-Nis
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Uto Mar 01, 2011 9:50 pm | |
- Sale77-Nis Добро вече. Ја сам веома ми је драго што сам овде тако топло поздравио. Врло интересантно да сазнају више о избор Диамонд финцхес. Ми морамо да научимо из вашег искуства.
Ja se izvinjavam nisam znao da je u pitanju prijateljica i bas je lepo sto je medju nama zensko koje ozbiljno gaji egzote a privatne poruke mozes slati kad napises 20 postova pre nemozes! | |
|
| |
Бане
Broj poruka : 326 Datum upisa : 02.01.2010 Godina : 44 Lokacija : Loznica-RS
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) Uto Mar 01, 2011 9:54 pm | |
| - Vasa ::
- OKSIMARA ::
- Доброго времени суток. Я из России и я держу бриллиантовых амадин разных цветовых мутаций. У Вас на форуме есть русскоязычные пользователи? Отвечать мне можно на хорватском. Переводчик справляется.
Hvala na pitanju moji su dobro kod kuce kako su tvoji...???? Jos kad bi samo mogao da napises na Srpskom jeziku onda bi i razumeli, nego Laki zna Ruski, Laki prevedi Laki je jedan od poznatijih prevodilaca u svom srezu) Osim sto zna harasho i zdravstvujte nedavno je naucio i magicnu rec tavarish polako ali sigurno fond reci ruskog jezika iz dana u dan mu se povecava))) | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) | |
| |
|
| |
| Dijamant zeba (Stagonopleura guttata ) | |
|