| Gould amadine (Choloebia gouldiae) | |
|
+77coja scepo22 ivankv danee9877 ervinio Nepa n.ekv ivica1 daniel87 Miro NZ zeres iljo Pash031 Pepikg tecasi lepotica cana iki sgrubi kasper makimk Ivan/Rex rado7rado Aleksandar Djuric žako Exotic karlo28 grozing vladogouldovi ATOS VlatkoSK goran74 Matija95 skorkovic rade Marjan igorsand dule33 Milence Gordanna jecham Miks Iwan97 ivan79 milan istra VeljaVa jakupovic koss Banjalucanin Tarantula6 jevca5 skembi69 farmacy acca milun LOGOPED zucko Laza Rea cobras dejanns Srdjan nikola nis papayajamaica santini fuz80 srdjan vr vecos Vasa bacobobi SrdjanKG Sale77-Nis Vladoal Danijel salle55 Luckyboy malinois rtomek 81 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
rtomek
Broj poruka : 721 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 50 Lokacija : SU-V-SRB
| Naslov: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Čet Jan 07, 2010 9:52 pm | |
| Prvo da vidimo kako izgledaju ove ptice ... [You must be registered and logged in to see this link.]pozzz ROBY | |
|
| |
malinois
Broj poruka : 58 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 53 Lokacija : Klek Hrvatska
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Čet Jan 07, 2010 10:06 pm | |
| Guld amadine su odlicne ptice . Bavio sam se uzgojem guld amadina .Pravio sam i rezultate s njima ALI jedna stvar je tu zanimljiva a to je da mi nemamo (regija) pravi kvalitet guld amadina.Ne bih volio da mi neki uzgaivac zamjeri a i moze .Gledajuci ove slike , obilazeci izlozbe po Europi ,Svjetska prvenstva vidim da je generalno veliki problem kod nas u velicini i obliku.Sve ostalo se moze naci ALI oblik i velicina kod nas ne. Idealno poredenje je sa tigricom i standard tigricom. | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pet Jan 08, 2010 11:54 am | |
| Mislim da ste delimicno u pravu,na izlozbama jako malo ima guldova,a kvalitet necu da komentarisem.Boljih ptica je uvek bilo na berzama,koje se organizuju u okviru izlozbi,ne u nekom ogromnom broju,ali ih je bilo. E sad zasto ti ljudi koji imaju dobre ptice ne izlazu,je vec druga i mnogo dublja tema. | |
|
| |
rtomek
Broj poruka : 721 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 50 Lokacija : SU-V-SRB
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Pet Jan 08, 2010 12:22 pm | |
| E sad zasto ti ljudi koji imaju dobre ptice ne izlazu,je vec druga i mnogo dublja tema. [/quote] E to i mene zanima , zašto se ne izlaže ..normalno ko neće nemora ali ja se nadam da će doći vreme da ( kad bi se ja pitao bilo bi obavezno izlaganje hahaha) će izložba biti izazov za mene je i danas tako ...još kao klinac sam izlagao krajem osamdesetih pa početkom devedesetih ..pa i dan danas za mene izožba neznači samo trofej nago da upoznamo što veće mase ljudi sa pticama da deca koja posete izložbu vide pa možda i zavole pa i zažele koju pticu..... nažalost izlagat neće mnogi zbog nekih razloga ali bogame berze itekako vole pa da ušićare koji dinar ..... pa uvek deblji kraj izvače oni koji se trude da odrade izložbu što je verujte u današnje vrema ogromna stvar....... pozdrav ROBY | |
|
| |
salle55
Broj poruka : 259 Datum upisa : 27.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Rača
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sub Feb 06, 2010 1:56 pm | |
| Zasto pisete nejasno,kad svi znamo da se ne izlaze zbog nerealnopg ocenjivanja..Znamo da su izlozbe izgubile draz nepostenim ocenjivanjem itd.Nadam se da ce jednog dana i to doci na svoje ... | |
|
| |
Danijel
Broj poruka : 939 Datum upisa : 29.12.2009 Godina : 43 Lokacija : Srbija-Vranje
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sre Feb 10, 2010 4:33 pm | |
| | |
|
| |
Vladoal
Broj poruka : 9 Datum upisa : 22.03.2010 Godina : 42 Lokacija : Skopje
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sub Mar 27, 2010 4:26 pm | |
| Zdravo svima. Mene interesuje dali je bolje jedan par guldova cuvati zajedno u jednom kafezu ili je bolje da su razdvojeni sve do perioda parenja | |
|
| |
Luckyboy General
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sub Mar 27, 2010 4:31 pm | |
| - Vladoal ::
- Zdravo svima. Mene interesuje dali je bolje jedan par guldova cuvati zajedno u jednom kafezu ili je bolje da su razdvojeni sve do perioda parenja
U principu nema veze kako ih drzis pre parenja, ako ih drzis razdvojene,lakse ce se upariti,ako vec nisu uparene | |
|
| |
Vladoal
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sre Mar 31, 2010 7:40 pm | |
| Valjda su se uparili ,eve danas sam video prvo jaje. Nemam nekog iskustva sa izvodjenjem guldova pa ako imate neki savet bio bih vam zahvalan. | |
|
| |
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sre Mar 31, 2010 10:07 pm | |
| Zdravo druze ,sto se tice guldova tosu jako cudne i neptedvidive ptice kao prvo nemoj previse da ih uznemiravas jer mogu vrlo lako da napuste gnezdo.Zenka snese izmedju 4 i 7 jaja na kojima lezi naizmenicno sa muzijakom ,inkubacija traje 12 dana vec dan pred izleganje mladih ja pocinjem da dajem jajcanu hranu koja je uvek prisutna u ishrani sve dok se ne osamostale,a ako nece da leze na jajima moras imati i dadilje to jest japanske galebice pa da podmetnes jaja.Ako te jos nesto zanima pitaj. | |
|
| |
Vladoal
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sre Mar 31, 2010 10:54 pm | |
| Znam da je vlaznost vazduha bitna, pa dali je dovoljno sto je parilica postavljena iznad 4 saksije u kojima svaki dan sipam po malo vode? | |
|
| |
SrdjanKG
Broj poruka : 442 Datum upisa : 18.02.2010 Godina : 53 Lokacija : Resnik,KG - SRB 10 2
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Čet Apr 01, 2010 12:22 am | |
| Veruj mi Vladoal,da vlaznost vise ne igra toliku ulogu kao nekada!!! Nekada je bila potrebna veca vlaznost,ali se guld vremenom domestifikovao i privikao na nase uslove(govorim iz licnog iskustva-gajim ih godinama,a i iz iskustva drugih koje znam i koji ih legu)! Pozz | |
|
| |
Vladoal
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Čet Apr 22, 2010 11:29 pm | |
| Od tri jaja jedno se izvelo i izbacili ga iz gnezda, drugo neoplodeno a trece cekam jos dan dva. Muzjaka sam odvojio od zenke ali ipak mogu da se vide posto nisam siguran ko je izbacio mlado iz gnezda. Mlado je izgledalo ko da ga uopste nisu hranili. Za sledeci put planiram da posle tri snesena jaja muzjaka sklonim od zenke mada je i on po ceo dan lezao na jaja. Jeli imao jos neko ovaj problem i dali je uspeo da uopste od takvok para izvede mlade? | |
|
| |
Luckyboy General
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Čet Apr 22, 2010 11:34 pm | |
| Neki parovi jednostavno ne zele da hrane svoje mlade,muzijaka nemoj da odvajas,jer guldovi nisu kao neke druge ptice.Pusti ih i drugu turu,ako tad ne hrane,promeni nesto,prostor,velicinu letilice(kaveza),iznesi ih napolje ako imas mogucnosti | |
|
| |
SrdjanKG
Broj poruka : 442 Datum upisa : 18.02.2010 Godina : 53 Lokacija : Resnik,KG - SRB 10 2
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Čet Apr 22, 2010 11:37 pm | |
| Tesko ces od tog para izvesti mlade bez poturanja pod galebice! A kod guldova se muzijak ne odvaja od zenke,ona sama ti nece ni lezati,a kamoli othraniti mlade!! Pozz | |
|
| |
Luckyboy General
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Uto Apr 27, 2010 11:15 pm | |
| Posto je guld jedna od mojih omiljenih ptica,da malo ozivimo temu,od oplodnje do krajnjeg rezultata [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Luckyboy General
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Uto Apr 27, 2010 11:18 pm | |
| | |
|
| |
Luckyboy General
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Uto Apr 27, 2010 11:21 pm | |
| | |
|
| |
Luckyboy General
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Uto Apr 27, 2010 11:24 pm | |
| | |
|
| |
bacobobi
Broj poruka : 28 Datum upisa : 07.03.2010 Godina : 52 Lokacija : Osijek RH Slavonija
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Uto Maj 04, 2010 8:08 pm | |
| dali netko išta zna o tome da guld izgubi perje na glavi, i to u tolikoj mjeri da je potpuno ćelav i već mu duže vrijeme ne raste, ne primjećujem da mu raste iako je u volijeri sa ostalim guldovima, isto jedu, isto piju on je jedini kojemu se to dogodilo, radi se o mužijaku starom dvije godine. | |
|
| |
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Uto Maj 04, 2010 9:04 pm | |
| to se desava cesto najvise zenkama a malo manje muzijacima dodaj u ishrani jestivi jod i videces rezultate,u sustini to im nesmeta i ja sam imao takav primer samo kod zenke i jedan odgajivac mi je rekao da im fali joda u ishrani. | |
|
| |
Luckyboy General
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Uto Maj 04, 2010 10:53 pm | |
| To sa celavoscu guldova je "normalna stvar",ali logicnog objasnjenja nema. Jod potpomaze mitarenju,ali ne resava ovaj problem. Kod mene se to cesce desavalo zenkama,a kod mog drugara,iskljucivo muzijacima.Nikakvih problema nije bilo sa pticama,normalno su se ponasale i razmnozavale,jedino kad dodje zima a ostale su celave,onda bude ... | |
|
| |
bacobobi
Broj poruka : 28 Datum upisa : 07.03.2010 Godina : 52 Lokacija : Osijek RH Slavonija
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sre Maj 05, 2010 3:35 pm | |
| znači strpljen spašen, čekaj mago dok trava naraste, dobro hvala jednake sam odgovore dobivao i kod ovih mojih egzotaša, pojačat čemo im malo vitamina i minerala ima ih sada u izobilju. | |
|
| |
Vasa YA HABIBI YA AEINI
Broj poruka : 1395 Datum upisa : 28.03.2010 Godina : 39 Lokacija : Srbija-Vranje RS 7-64
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Sre Maj 05, 2010 4:57 pm | |
| Da pretstavim moj prvi par guldova, koji je Srdjanov poklon [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
bacobobi
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Čet Maj 06, 2010 9:21 pm | |
| zna li netko koliko ima priznatih mutacija guldova? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) | |
| |
|
| |
| Gould amadine (Choloebia gouldiae) | |
|