Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Forum za ljubitelje ptica
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
Broj poruka : 9 Datum upisa : 03.02.2014 Godina : 38 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Čet Mar 06, 2014 9:27 am
Pozdrav svima, potrebna mi je pomoc iskusnih! Naime, moji guldovi se non stop cesu i mene to iritira, a verovatno i njih! Dva puta sam ih vec prskao AVISSAN-om, sredstvom koje suzbija ektoparazite, buve, krpelje itd. ali nista... Zna neko nesto bolje da mi predlozi!? Hvala, pozzzz
Srdjan
Broj poruka : 287 Datum upisa : 02.02.2010 Godina : 50 Lokacija : Niš
Avisan jeste dobar za suybijanje pipe ali je i štetan za pero (nagriza ga). dosta je jak . Najbolji je neomektin . Sa njim nećeš imati problema. O ovom problemu imaš detaljnije u temi o parazitima.
scepo22
Broj poruka : 9 Datum upisa : 03.02.2014 Godina : 38 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: Gould amadine (Choloebia gouldiae) Ned Mar 09, 2014 12:44 pm
Da li je potrebno guldovima skraćivati nokte!? Rekli su mi da postoji neki živac u njihovim noktima pa me zanima ako može neko da mi objasni kako se to radi, i da li je to neophodno raditi jer moji imaju poprilično velike nokte!? Kroz nokat je uočljiva kao neka tanka crvenkasta nit pa me zanima da li je to to! Hvala
Exotic
Broj poruka : 41 Datum upisa : 27.01.2011 Lokacija : Kovačica
Sto se tice štucanja i teskog disanja ptice ,kao preventivu stavljati nesto na bazi IVERMEKTINA,ja koristim PULMOMEKTIN, na vrat na posepno mesto gde im je koza najtanja prepoznacete taj deo zato sto izgleda kao beli kruzic.A za unutrasnje parazite kao sto je koksidija davati koksigel.Bice mi drago ako sam nekom pomogao.Vazno je da tim pticama ne bi trebalo davati mnogo vitamina,voca jer im nije potrbno,dovoljno je dati jednom sedmicno.Taj Ivrmektin mozete davati kada se ptice ve na parenje,pa kada zavrse parenje i pocnu se mitariti,znaci posle odredjenog vremena.Uslucaju da je ptica tesko obolela te kapi mozete davati(iz sprica sa iglom)direktno u usta,ali pazljivo i veoma mala kolicina,ali kazem jos jednom ako je u stvarno losem stanju.
Browningbar
Broj poruka : 10 Datum upisa : 26.03.2014 Godina : 38 Lokacija : Trstenik, Srbija
Drugari da ne ispadnem mnogo pametan, ali da li ste primetili razliku izmedju malisana koje odhrane guldovi i onih koje hrane dadilje. DRASTICNA. Na stranici 1 je krenula prica. Samo forsirati prirodno po ceni da imamo kvalitet a ne kvantitet. Nezivimo mi od njih nego za njih, barem ja.
Imam problem sa guld ženkom,kada je mužijak napravio gnjezdo ona je trebala snijet jaje no međutim ona je stalno napirena i više nije zainteresirana za ništa.Jede i dao sam joj vitamine u vodu i posebno sam je izdvojio iz volijere ali mislim da nece preživit.Inace to je prošlogodišnja ženka i to je prvi puta da je trebala imat potomstvo.
Matija95
Broj poruka : 643 Datum upisa : 12.12.2011 Godina : 29 Lokacija : Indjija