Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
Sekcija pticara Subotica | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
|
| Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno | |
|
+52ATOS makimk Ondrej srxa Dusko žako rade MILAN laci marconi Dalibor Vasic Džoni GoranKac dusan dragan itan bubnjar papayajamaica VeljaVa salle55 milannish jecham igorsand fuz80 psittacula Aleksa Marjan pedja cb Alex Rale akimak Rea Luckyboy momoks Bogdanik milos0205 ticar slavishab KUM mime30 klokkende Sale77-Nis Boban vlada nish ipapige jevca5 micko Laza dr.nenad86 Danijel TheFameMonster szigics rtomek 56 posters | |
Autor | Poruka |
---|
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Čet Apr 28, 2011 7:01 pm | |
| - KUM ::
- Polemisati sa osobom koja nekoliko stotina odgajivaca naziva kriminalcima i drugim uvredljivim izrazima samo zato sto su u nekom drugom udruzenju a da se pritom predstavlja kao nekakav pticar i strucnjak,to sebi nemogu da dozvolim! Cak i posle IZVINJENJA koje ces jednog dana morati da uputis svim tim ljudima, razmislio bih da li bi sa tobom ulazio u takve diskusije!
Pozdrav!!!
Xaxaxxaxa, Kume kume, ne prebacuj loptu,m vi mrzite druge koji nisu u vasem udruzenju... A ja ceo vas vrh nazivam tako jer pouzdano znam sta je taj vas vrh radio.. I secam ih se iz starih dobrih vremena sa tog foruma, oni ako su to pobrisali, nisu uklonili, tako im prenesi.... U nekom od predhodnih postova sam naglasio cast izuzecima, takvih naravno ima... Znaju ti koje ja prozivam, znamos emi odlicno, ovaj jedan malo bolje, ovaj do nejga, moj ucenik, davao mu pribvatne casove iz avikulture i genetike, i takvima da s eizvinjavam i o pticama da diskutujem , ma begaj breee.... Nikad, ispod cati mi je, ja sam clan drustva pri SOF-u, clan sudijske organizacije SRPSKE ORNITOLOSKE FEDERACIJE... A za tebe KUME mozda i razmislim, ali kad vidim tvoje ptice, krijes se , cudo jedno, kao zmija noge... Ali mogu ja opet.... KUMe jesi li ti pticar, stavi bre licnu kartu da vidimo, inace ovako ljudi ti se smeju, kao i ovim iz vrha nonstop..... Kako ispadaju i sa onim klipovima kako su nespretni, jao boze..... Stavi ti KUME slike tvojih ptica, pa se javi... cekam.... Odo kafu da zakuvam..... Pozdrav | |
| | | dr.nenad86 ministar bez fotelje
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Čet Apr 28, 2011 7:03 pm | |
| - milos0205 ::
- Dokazi KUME da ja lazem, i sta to lazem. Nemam nista protiv ucestvovanja u bilo kojim medijima ali u ovom vas nije bilo ako jeste stavi klip i ja cu ti se javno izvinuti
MA ne zna covek sta znaci RTS a sta neko dopisnistvo......... DAzaba ti sve milose, on iam zacrtano i tako bije , dok en dosadi samom sebi.... A ja cekam da vidim nejgove ptice..... Tj licnu kartu...... Predstavi s ekao covek, pa da te oslovljavamo kao "kolega pticar" ovako sta ja da mislim o tebi i nekoliko stotina ljudi dok citaju ovo.... Pozdrav | |
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Čet Apr 28, 2011 7:22 pm | |
| Sutra general KUlic Slobodan sutra u BG-u daje interviju za Novosti, biće objavljen posle praznika! Pozdrav svim postenim pticarima u zemlji Srbiji | |
| | | Bogdanik
Broj poruka : 691 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 36 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Čet Apr 28, 2011 8:34 pm | |
| Malo o nasoj gramatici posto u nekoliko postova pominjete glagol IZVINUTI. Ako zelite da ispucate kosti na vratu i kicmi onda cete se IZVINUTI, od cega se mozete i usinuti. A ako ste ispali lazov i grize vas savest jer ste nekog uvrnuli za 500 din a niste mu pomogli, vi cete mu se IZVINITI. Sto ne znaci da ce vam gresi biti oprosteni Pozdrav | |
| | | milos0205
Broj poruka : 253 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 57 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Čet Apr 28, 2011 8:58 pm | |
| - Bogdanik ::
- Malo o nasoj gramatici posto u nekoliko postova pominjete glagol IZVINUTI.
Ako zelite da ispucate kosti na vratu i kicmi onda cete se IZVINUTI, od cega se mozete i usinuti. A ako ste ispali lazov i grize vas savest jer ste nekog uvrnuli za 500 din a niste mu pomogli, vi cete mu se IZVINITI. Sto ne znaci da ce vam gresi biti oprosteni Pozdrav
IZVINI na gresci, sad sam valjda pravilno napisao | |
| | | momoks
Broj poruka : 191 Datum upisa : 22.04.2010 Godina : 56 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pet Apr 29, 2011 12:20 am | |
| Ja nisam ni ujednom udruzenju i na osnovu procitanog ne zelim da se uclanim ni u jedno. Sta se to desava cemu tolika ostrascenost i prepirka. | |
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pet Apr 29, 2011 12:31 am | |
| Ovo je cudo postalo, da je novac bitniji od svega, od hobija i ljubavi prema pticama, da se ljudi plase i da se iznose neproverene stvari samo da bi se privukao sto veci broj clanova kako bi neko imao korist. U diskusiju mogu da se upustim sa pravim pticarima, i ljudima koji nesto znace u avikulturi u zemlji Srbiji, anonimusi me ne zanimaju i necu se upustati u diskusije vise jer mi je ispod casti i ne nicemu ne vodi, ne moze se ljudima dokazati ako su oni naumili da samo provociraju i sire neistine... Svako radi kako zna i kako misli da treba, vreme ce sve pokazati, ko je ko a sta je sta a taj rok se polako priblizava.... Zvanicne informacije cete dobitijati na sajtu SRPSKE ORNITOLOSKE FEDERACIJE www.sof.rs P.S citajte Novosti posle praznika i gledajte tv, bice zanimljivih stvari..... Pozdrav svim postenim i pravim pticarima | |
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Sub Apr 30, 2011 4:53 pm | |
| | |
| | | ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Sub Apr 30, 2011 10:57 pm | |
| što se to piše na ptice pevačice da sof više ne postoji kao organizacija i da su Roberta Tomeka izbacili iz udruge. | |
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Sub Apr 30, 2011 11:08 pm | |
| - ticar ::
- što se to piše na ptice pevačice da sof više ne postoji kao organizacija i da su Roberta Tomeka izbacili iz udruge.
Ne znaju ticar vise iz ocaja sta da napisu, pa obmanjuju ljude, ja cak cuo da su izjavili i da EU ne postoji vise. Pozdrav | |
| | | Aleksa
Broj poruka : 207 Datum upisa : 22.03.2010 Godina : 48 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Maj 01, 2011 10:02 am | |
| baš tako Nenade, očigledno da više ne znaju šta pišu i koriste sva moguća sredstva kako bi diskvalifikovali rad SOF-a, a istakli svoje "zasluge". međutim, njihovih zasluga jednostavno nema.
odgajivači su izmanipulisani - bilo je dovoljno slobodno protumačiti bilo koju sankciju za nepoštovanje propisa, zapretiti visokom novčanom kaznom, zatvorom... (u takvu priču je lako ugraditi 1000 dinara) i na to svako pristaje, to nikom nije mnogo, to je daleko manje od predviđenih kazni, to je milostinja za nerad koju izmanipulisani daju nekom da u ime njih "odradi posao", koji bi, i bez njih i bez tolike halabuke, uradio svako od nas u okvirima svog udruženja, besplatno.
od priče koja je tekla nekim svojim tokom (na nesreću svih nas, bespotrebno dugo, ali opet ne zato što niko iz SOF-a nije želeo da se legalizacija obavi što pre, već, najkraće rečeno, zbog raznoraznih izmena Zakona koja su se dešavala unazad) dolazi se do finalizacije procesa - legalizacije, a onda će svako od nas moći da sa popisanim stanjem prijavi odgajalište ako namerava time da se bavi.
najgore u svemu je to što postoje odgajivači koji ne shvataju značaj SOF-a (jedine srpske članice C.O.M-a) pa samim tim i značaja koji to ima za sve nas i van prostora naše zemlje pa se i dalje povode grandioznim, osujećenim, umišljenim pričama pojedinaca...
| |
| | | Boban
Broj poruka : 281 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 64 Lokacija : Srbija Vranje
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Maj 01, 2011 11:44 am | |
| Sve ove price su bespotrebne. jednostavno otvorite sajt C.O.M.-a i otvorite njihovo zvanicno glasilo "Novosti" pa ce sve biti jasno. Oni doduse ne azuriraju cesto sajt ali u casopisu pise koje zemlje su clanice C.O.M.-a i ko je zvanicni zastupnik(predsednik nacinalnog saveza) svog saveza za njih. | |
| | | KUM
Broj poruka : 170 Datum upisa : 27.10.2010 Godina : 46 Lokacija : Krusevac
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Maj 01, 2011 10:15 pm | |
| Zamolio bi nekoga da mi objasni ali najiskrenije kakve koristi ,privilegije ili sta vec je imao neki tamo clan nekog drustva pri Sof-u zbog navodnog clanstva u C.O.M-u osim sto je finansirao odlazak nekih celnika Sof-a na te manifestacije. Molim za ozbiljan argumentovan odgovor!
Pozdrav! | |
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Maj 01, 2011 10:24 pm | |
- Zamolio bi nekoga da mi objasni ali najiskrenije kakve koristi ,privilegije ili sta vec je imao neki tamo clan nekog drustva pri Sof-u zbog navodnog clanstva u C.O.M-u osim sto je finansirao odlazak nekih celnika Sof-a na te manifestacije.
Molim za ozbiljan argumentovan odgovor!
Pozdrav! Sto bi to tebe trebalo kume da interesuje....... Pa kako vi kazete SOF ne postoji, ne postoji C.O.M........ Vi imate svoje udruzenje, pa vodite vasu politiku, ne brigajte za nas.... Vi cete gostovati po celom svetu, praviti haos sa vasim pticama, praviti medjunarodne izlozbe sto te to sada odjednom interesuje??? Ili si promenio misljanje i vase stavove....??? Pozdrav | |
| | | KUM
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Maj 01, 2011 10:31 pm | |
| "Veliki pticaru" imam pravo da znam, zamolio sam lepo da mi neko objasni jer vam je svaka druga rec COM, mozda imam tendenciju da postanem vas clan! | |
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Maj 01, 2011 10:38 pm | |
- "Veliki pticaru" imam pravo da znam, zamolio sam lepo da mi neko objasni jer vam je svaka druga rec COM, mozda imam tendenciju da postanem vas clan!
Hvala, "kolega", ja i jesam veliki pticar, bar tako kazu sudije SRPSKE ORNITOLOSKE FEDERACIJE dajuci mi na raznim loklanim i Medjunarodnim izlozbama odlicne ocene i pehare, i nekoliko puta bio Drzavni prvak u odredjenoj sekciji kanarinaca boje koju gajim... A za tebe ne znam, ne smes da postavis slike i da se predstavis kao pticar, ko zna mozda i nemas ptica...... Ti si za sada filozof..... A mi u SOF primamo smao pticare..... Kad vidim tvoje ptice recicu ti tj. dacu ti odgovor na postavljeno pitanje..... A potrudi se malo, na forumu imas odgovor, na to postavljerno pitanje, ne zelim da se ponavljam..... P.S Kume postavi tvoje cenjene ljubimce, ptice.... Zbog toga smo se okupili ovde, da pticarimo...... Cekamo te i dalje.... Da uzivamo u prelepim fotografijama tvojih ptica..... Pozdrav | |
| | | psittacula
Broj poruka : 100 Datum upisa : 11.04.2011 Godina : 37 Lokacija : Zvornik
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Maj 01, 2011 11:04 pm | |
| A dokle ljudi!!!Ovo se pretvorilo u najgori topic na svim forumima o pticama koje sam u zivotu vidjeo!!! Pustite ga neka prica sta hoce!Vidite da ne moze da se nadje neki zajednicki jezik i da nekom,neko tu dokaze ko je u pravu. Bitno je da mi vidimo i znamo da prosudimo a rasprava ide u apsurd!!!
"PAS KOJI LAJE NE UJEDA" | |
| | | rtomek
Broj poruka : 721 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 50 Lokacija : SU-V-SRB
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Maj 01, 2011 11:10 pm | |
| Pozdrav
Eto ja bih Kumu da odgovorim napokon na jedno zdravo i normalno pitanje koje je postavio posle silnih bajki što prezentira na ovom forumu jedino mi nije jasno da vam predsednik nije objavio da me ipak niko nije izbacio iz društva ....pa mogao bi da na uzoru na tebe da se izvini zbog laži koju je izrekao spominjajući Mene što mislim mogao bi da protumačim čak kao i uvredu časti što mislim da je već malo ozbiljnija stvar ..ali ajd samo vi njega slušajte .....
dali si ti KUM e razmišljao zašto je FSS( fudbalski savez srbije ) član FIFE ...možda zato da bi onih 20 fudbalera ( reprezentacija ) mogla da igra na međunarodnim takmičenjima ...a zašto bi oni išli da igraju zašto privilegija kad u srbiji postoji blizu 4-5000 registrovanih fudbalera ...koji svi preko članarina plaćaju i članarinu prema FIFI a nemaju nikakve koristi od toga korist ima samo tih 20 igrača reprezentacije i ništa drugo ..po tome šta misliš da mi izađemo iz FIFE jer nam nije intetes biti u svetkim tokovima fudbala..... ovo ti je podpuno isto i sa COM - om ..kako može neko ko se želi baviti ozbiljno ptičarstvom da na ovaj način razmišla ....šta će nam COM ?? pa oni odrđuju takmičarske grupe , oni propisuju standarde sve od veličine kaveza do priznavanja mutacije , ..ma sve ..ona su krovna organizacija ptičara sveta ..pa gde da mi budemo članovi ..ako ne u takvoj organizaciji ..pitam te ja ...možda u PPFE iz Pirota ?? ( nemam naravno ništa sa Pirotom ..naprotiv !!! ) Kume te gluposti da čelnici SOF-a putuju na teret saveza po svetu to kaži tvom gazdi da je velika glupost koju je on izmislio a vi kao slepci verujete ..a i da je tako ako neko od mojih 15 dinara !!!!!! koliko meni godišnje košta savez može da skupi da putuje po svetu ala mu vera a sad ću da ti i objasnim kako 15 dinara !! svako društvo ima da plati članarinu 1500 dinara ( ostalih 3000 je za 2 X 10 Avi fauna !!) nas u klubu ima 100 tako da po glavi mi savezu plaćamo 15 dinara !!! a omo što savezu ostane od alkica to ona potroši na pehare , diplome i nagrade koje osvajamo na državnom prvenstvu ...eto ja da ti kažem svake godine mnogo više vrednosti dobijem natrag od saveza nego što sam dao pošto na državnom osvojim nekoliko pehara ..nagrada a to je već mnogo više og mojih 15 dinara i dela što ostane od uplate mojih alkica savezu !!
ŠTA VI ZA 1000 dinara dobijete ali i iz alkice ostane para vašem društvu pitam te ja ...možda da vaš tamo 10-15 na skupštini jede i pije .... a ostali dobiju bajke koje im servirate ..!! nadam se da si zadovoljan mojim odgovorom ... pozdrav ROBY
| |
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Maj 01, 2011 11:11 pm | |
| - psittacula ::
- A dokle ljudi!!!Ovo se pretvorilo u najgori topic na svim forumima o pticama koje sam u zivotu vidjeo!!!
Pustite ga neka prica sta hoce!Vidite da ne moze da se nadje neki zajednicki jezik i da nekom,neko tu dokaze ko je u pravu. Bitno je da mi vidimo i znamo da prosudimo a rasprava ide u apsurd!!!
"PAS KOJI LAJE NE UJEDA" TAko je psitaculla, ja se izvinjavam svim postenim i normalnim pticarima u zamlji Srbiji koji ovo citaju i smeju se njihovim glupostima i ludostima..... Ja sam takve naravi, ja i mom keru ne dam da laje kad ne treba, ker je to lepo shvatio...... Kao sto ona narodna kaze : " PAS KOJI LAJE NE UJEDA" ispostavilo se kao tacno mnogo puta do sada, drago mi je da s eovo dosta cita, i da svi posteni i normalni pticari u zemlji Srbiji vide onako kako je, i da znaju sta je S.O.F. To ime se vec 50 godina pominje u Srpskom narodu pa i sire.... Jos jednom se izvinjavam svim normalnim pticarima, jer sam dosta aktivan u ovoj temi.... Vise se necu upustati u duele sa doticnim koji nema ptice... Drago mi je da su svi vec provalili ko su oni.... Veliki pozdrav za sve normalne i postene pticare u zemlji Srbiji a i sire..... | |
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Maj 01, 2011 11:16 pm | |
| - rtomek ::
- Pozdrav
Eto ja bih Kumu da odgovorim napokon na jedno zdravo i normalno pitanje koje je postavio posle silnih bajki što prezentira na ovom forumu jedino mi nije jasno da vam predsednik nije objavio da me ipak niko nije izbacio iz društva ....pa mogao bi da na uzoru na tebe da se izvini zbog laži koju je izrekao spominjajući Mene što mislim mogao bi da protumačim čak kao i uvredu časti što mislim da je već malo ozbiljnija stvar ..ali ajd samo vi njega slušajte .....
dali si ti KUM e razmišljao zašto je FSS( fudbalski savez srbije ) član FIFE ...možda zato da bi onih 20 fudbalera ( reprezentacija ) mogla da igra na međunarodnim takmičenjima ...a zašto bi oni išli da igraju zašto privilegija kad u srbiji postoji blizu 4-5000 registrovanih fudbalera ...koji svi preko članarina plaćaju i članarinu prema FIFI a nemaju nikakve koristi od toga korist ima samo tih 20 igrača reprezentacije i ništa drugo ..po tome šta misliš da mi izađemo iz FIFE jer nam nije intetes biti u svetkim tokovima fudbala..... ovo ti je podpuno isto i sa COM - om ..kako može neko ko se želi baviti ozbiljno ptičarstvom da na ovaj način razmišla ....šta će nam COM ?? pa oni odrđuju takmičarske grupe , oni propisuju standarde sve od veličine kaveza do priznavanja mutacije , ..ma sve ..ona su krovna organizacija ptičara sveta ..pa gde da mi budemo članovi ..ako ne u takvoj organizaciji ..pitam te ja ...možda u PPFE iz Pirota ?? ( nemam naravno ništa sa Pirotom ..naprotiv !!! ) Kume te gluposti da čelnici SOF-a putuju na teret saveza po svetu to kaži tvom gazdi da je velika glupost koju je on izmislio a vi kao slepci verujete ..a i da je tako ako neko od mojih 15 dinara !!!!!! koliko meni godišnje košta savez može da skupi da putuje po svetu ala mu vera a sad ću da ti i objasnim kako 15 dinara !! svako društvo ima da plati članarinu 1500 dinara ( ostalih 3000 je za 2 X 10 Avi fauna !!) nas u klubu ima 100 tako da po glavi mi savezu plaćamo 15 dinara !!! a omo što savezu ostane od alkica to ona potroši na pehare , diplome i nagrade koje osvajamo na državnom prvenstvu ...eto ja da ti kažem svake godine mnogo više vrednosti dobijem natrag od saveza nego što sam dao pošto na državnom osvojim nekoliko pehara ..nagrada a to je već mnogo više og mojih 15 dinara i dela što ostane od uplate mojih alkica savezu !!
ŠTA VI ZA 1000 dinara dobijete ali i iz alkice ostane para vašem društvu pitam te ja ...možda da vaš tamo 10-15 na skupštini jede i pije .... a ostali dobiju bajke koje im servirate ..!! nadam se da si zadovoljan mojim odgovorom ... pozdrav ROBY
TAko je Roby, odricem se i ja svojih 15 dinara u to ime..... Matematika je jasna..... Ziveo nama SOF.... Ali i COM, naravno. Pozdrav svim normalnim i postenim pticarima | |
| | | psittacula
Broj poruka : 100 Datum upisa : 11.04.2011 Godina : 37 Lokacija : Zvornik
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Maj 01, 2011 11:17 pm | |
| Da nema ove rijeci na kraju jos bi me i naljutio... Ima nas Srba i preko granice koji gaje ptice!!! Salim se naravno... Zakljucajte temu za komentare najbolje bi bilo za sve,mislim da je i vise nego dovoljno receno sa obje strane! Pozdrav | |
| | | KUM
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Maj 01, 2011 11:57 pm | |
| [quote="rtomek"]Pozdrav
Hvala sto si me udostojio odgovora!
To je uredu, ja licno nemam nista protiv COM-a jednostavno nemam nikakav stav o njemu, zasto sam ja trazio odgovor na ovo pitanje, zato sto pojedini hiljadu puta potenciraju na to navodno clanstvo a odgajivaci u Srbiji od toga nikada nisu imali ama bas nikakve koristi. Nasim odgajivacima nije dozvoljeno ucesce na izlozbama COM, pa poneki extremno dosetljiv pticar iz Srbije uspe da se dokopa neke izlozbe sto opet nema nikakve veze sa ovim navodnim clanstvom.
Postavljas mi pitanja za koja nisam kompetentan ali probacu da ti odgovorim na osnovu saznanja: Clanarina je sa 500 popeta na 1000 din na godisnjoj skupstini u aprilu mesecu inace je od osnivanja iznosila 500din, nevidim sta je tu sporno u svakom drustvu u srbiji placa se clanarina, e sad u cemu je razlika, ovo udruzenje SVE uplate ostvaruje iskljucivo preko ziro racuna, sve TROSKOVE isplacuje preko istog racuna, udruzenje je izradjivalo alkice za svoje clanove po ceni od 16 din koje su takodje placane putem ziro racuna za razliku od nekih UVOZNIH alkica po astronomskim cenama koje se nabavljaju placanjem ispod ruke, druze to su necasne radnje!!!
Udruzenje je na godisnjoj skupstini predocilo finansiski izvestaj koji je prosao kroz nadzorni organ taj izvestaj je dostupan svakom zainteresovanom clanu,ispektoru ili kome god i to se naziva transparentnost u radu! Navoditi nekakve finansijske zloupotrebe u ovom drustvu zaista je glupo i zlonamerno ili jednostavno podstaknuto licnim razlozima.
Jos jedna stvar To sto je udruzenje registrovano u Pirotu neznam zasto bi nekome smetalo, ti dobro znas da udruzenje deluje na teritoriji cele Srbije, znas da i u tvom mestu ima veliki broj njihovih clanova.
Ovo poredjenje sa FIFA nestoji nikako ali nema veze, to sto si spomenu ironicno naravno kao pitanje da se SOF prikljuci "pirotskom" udruzenju , koliko god to suludo izgledalo ja ti garantujem da bi od takve situacije odgajivaci u Srbiji imali najvise koristi, mnogo vise od navodnog clanstva u COM-u.
| |
| | | rtomek
Broj poruka : 721 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 50 Lokacija : SU-V-SRB
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 02, 2011 12:40 am | |
| Kume neradi se ovde dali se neko udostojio ili ne ..jednostavno nemaju ljudi vremena da se bave glupostima da piskaraju i odgovaraju na svaku glupost .. nažalost neznam gde si čitao u mom postu da sam ja posumnjao u to da ima zloupotrebe u vašem finansiskom radu .....nisam spomenio samo neznam šta će ovi silni članovi da dobiju za njihove pare što su uplatili . Gluposti nikad kraja !!:" Nasim odgajivacima nije dozvoljeno ucesce na izlozbama COM".....to ti je glupost samo takva ...naši odgajivači trenutno imaju problem sa zakonima koji su na snazi od one famozne ptičije gripe i od kad je zabrana za ukazak u EU za ptice ..sa čime COM kao organizacija nema ništa ..mi smo uvek dobro došli na izložbe COM a ali nažalost zakon EU je trenutno prepreka ali ima indicija da se i tu naprave neki pozitivni koraci ... nisi mi odgovorio na one stvari koje nisi želeo ali neka po tome se vidi da čim se negde dokaže da lažete i obmanjujete ( o mom izbacivanju iz društva .. recimo ...) vi tu temu dalje negurate i kao nikom ništa ...što nije u redu ...a ovakvih primera mnogo ..ali vreme ide ..pa biće to sve dobro ja smatram i znam da u vašem drušvu ima časnih i poštenih ali jako naivnih odgajivača koji su raznim pretnjama o oduzimanju ptica ako nebudu članovi kod vas dali bolje tih 500 dinara ( po saroj tarifi ..) samo da ih neganjaju ..jer ima postova gde ste još pre godinu dana izjavjivali da ko ima člansku kartu njemu niko nemože ništa ..što naravno nije tačno a sam taj čin je bila "prevara u korist materijalne dobit"i što je isto kažnjivo ...ali otom potom a najzanimljivije koje baca u vodu sve navode što vaš gazda propagira od dana osnivanja kada govori da je "on pokrenuo legalizaciju u Srbiji "....na šta sam ja još na vašem forumu govorio da je to proces usklađivanja zakona sa EU što nas teraju iz Brisela ....( možeš potražiti u mojim postavima tamo ako vam gazda to još nije skinio ..kao mnooooogoo toga ) i naš uticaj na to je mali .....( i pored dugogodišnjeg insistiranja Saveza o čemu postoji zvanični dokumenti !!) sad je čovek postavivši tekst sa sajta ministarstva koji u zadnjem delu govori, da sam i onda BIO U PRAVU kada sam govorio da tu EU tera našu državu da sve ovo odradi pročitajte pa procenite sami !!! : http://www.ekoplan.gov.rs/src/Prijave-strogo-zasticenih-i-zasticenih-vrsta-divljih-zivotinja-u-zatocenistvu-1187-c34-content.htm ali mislim da se vi sigurno tih stvari više i ne sećate ....jer ste oprt provaljeni .. pozdrav ...ROBY | |
| | | KUM
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 02, 2011 1:07 am | |
| Roby Ja sam ubedjen da i ti neverujes u ove price da nasi odgajivaci neucestvuju na COM-ovim izlozbama zbog pticijeg gripa... to su gluposti koje oni izmisljaju i uvek ce izmisljati i nikada ih nece promeniti iz jednostavnog razloga jer na taj nacin stite odgajivace iz zapadno-evropskih zemalja od jake konkurentnosti koja dolazi sa istoka tako da o iskrenosti COMa netreba ni diskutovati niti bilo sta, i cinjenica je da nasi odgajivaci ne ucestvuju na takvim izlozbama bez obzira kako se to obrazlaze i to da ce se uskoro nesto promeniti je "sargarepa vecita".
Sto se tice tvog izbacivanja ili sta vec neznam odakle o tome neznam nista! Cuo sa od nekih prijatelja za probleme koje ste imali ali ja to nisam komentarisao i necu komentarisati iz vise raloga.
Sto se tice obecanja da ce ljudi biti zasticeni za 500din to je svakako tako i bilo! Niti jedan clan udruzenja koji je postupao u skladu sa statutom udruzenja kao i prema smernicama koje je udruzenje preduzimalo i pored ogromnog broja prijava i kontrola NIJE OSUDJEN niti je imao vecih problema za zakonom.Udruzenje je uspesno delovalo nekoliko puta u pomoci nekim licima koja nisu bila nasi clanovi ali je udruzenje procenilo da se osobama moze pomoci u zakonskim okvirima, u nekoliko takve akcije i sam sam ucestvovao i vecina je bila uspesna a jedno Pravno lice je jos u postupku ali ce i tu po svemu sudeci odluka biti pozitivna.
Sto se tice pocetka legalizacije gde si ti tvrdio da ukoliko i dodje do legalizacije da ce to biti iskljucivo privilegija clanova Sofa i zastupanje nekih drugih monopolistickih stavova u korist Sof-a, imao sam priliku da procitam neke delove scenograma i uz duzno postovanje sa takvim stavovima se NESLAZEM.
Pozdrav!!!
| |
| | | Aleksa
Broj poruka : 207 Datum upisa : 22.03.2010 Godina : 48 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 02, 2011 1:30 am | |
| ma pusti KUMe... necemo valjda sad i o nekoj zaveri COMa protiv Srbije!
u cemu bi bila razlika da si svoje ptice prijavio "Bagdali" ili "Sv.Djordju"?
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno | |
| |
| | | | Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 12 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 12 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 314 dana Sre Nov 20, 2024 10:51 pm
|
Zadnje teme | » POMOC KOD KATARINAPet Okt 21, 2022 10:28 pm od Kaludjerica » Kucica za gnezdo nasih ljubimaca Pet Okt 21, 2022 10:09 pm od Kaludjerica » Kragujevacki visokoletacSre Jan 27, 2021 10:37 pm od marconi » Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )Pon Jul 27, 2020 5:00 pm od ZQKY » БЕРЗА, ПАНЧЕВО 25.02.2018.Sre Feb 12, 2020 9:52 pm od sasad » Malino kanarinciPet Maj 31, 2019 12:27 pm od Laza» Malino kanarinci - ocenjivanjePet Maj 31, 2019 12:22 pm od Laza» Tigrica - Cudna nanosnicaČet Maj 30, 2019 3:28 pm od Laza» Tigrica (Melopsittacus undulatus)Uto Maj 14, 2019 5:14 pm od TatjanaS |
|