| Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno | |
|
+52ATOS makimk Ondrej srxa Dusko žako rade MILAN laci marconi Dalibor Vasic Džoni GoranKac dusan dragan itan bubnjar papayajamaica VeljaVa salle55 milannish jecham igorsand fuz80 psittacula Aleksa Marjan pedja cb Alex Rale akimak Rea Luckyboy momoks Bogdanik milos0205 ticar slavishab KUM mime30 klokkende Sale77-Nis Boban vlada nish ipapige jevca5 micko Laza dr.nenad86 Danijel TheFameMonster szigics rtomek 56 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Bogdanik
Broj poruka : 691 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 36 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Čet Maj 12, 2011 10:43 pm | |
| Ako mislis neku pticu sa ovog spiska da cuvas kao kucnog ljubimca, a drzis je i sada, znaci da ne zelis da je nosis na izlozbe, da ne zelis da je razmnozavas i da prodajes potomstvo, onda je tvoja jedina obaveza da je sada prijavis. Za one koji misle da se bave time, oni ce morati da pribave odredjenu dozvolu ! | |
|
| |
KUM
Broj poruka : 170 Datum upisa : 27.10.2010 Godina : 46 Lokacija : Krusevac
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pet Maj 13, 2011 12:14 am | |
| - Bogdanik ::
- Postojeci zakon je mrtvo slovo na papiru dok se ne sprovede legalizacija nultog stanja ! Na zalost taj posao je trebao da se uradi jos odavno, a ovako sada, ovim tempom i ako racunamo da ce doci do promene kadrova zbog izbora sledece godine, ceo posao koji sledi provera prijavljenih ptica, izdavanje potvrde i obelezavanje otvorenim prstenom NECE BITI GOTOVO BAR JOS 2 godine.
Postojeci zakon o zastiti prirode je sve samo ne "mrtvo slovo" jer da je tako ne bi bilo ni ovog popisa koji je direktno propisan clanom ovog Zakona, takodje ovim zakonom je propisana i dozvola za odgoj zasticenih vrsta kao i rokovi i nacin na koji se podnose zahtevi za izdavanje dozvole za lica koja u ovom trenutku imaju zivotinje kao i za one koji ce ih u buducnosti imati. Prioritetan posao ministarstva bice zavrsen ovim popisom, sve buduce radnje koje se ticu ove tematike nece smeti da izadju iz okvira ovog Zakona bez obzira ko bio na vlasti. Pozdrav! | |
|
| |
Dalibor Vasic
Broj poruka : 531 Datum upisa : 03.01.2011 Godina : 29 Lokacija : Cicevac, Srbija
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pet Maj 13, 2011 2:18 pm | |
| E hvala najlepse Bogdanik!! Upravo ovo sto si nabrojao to zelim i da radim, cisto za svoju dusu da ih imam.... Pozdrav | |
|
| |
laci
Broj poruka : 21 Datum upisa : 29.04.2011
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Maj 15, 2011 10:16 pm | |
| Sta da radim? imam 14 vrsta sto egzotucnih golubova sto grlica, pronasao sva njihova imena na latinskom jeziku i potrazio na spisku SOF-a i ni jedna nije na spisku od navedenih ,da li ja treba da prijavim te ptice ili ne?.... ( dobro sam pregledao spisak i nijedne nema ) | |
|
| |
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Maj 15, 2011 10:30 pm | |
| - laci ::
- Sta da radim? imam 14 vrsta sto egzotucnih golubova sto grlica, pronasao sva njihova imena na latinskom jeziku i potrazio na spisku SOF-a i ni jedna nije na spisku od navedenih ,da li ja treba da prijavim te ptice ili ne?.... ( dobro sam pregledao spisak i nijedne nema )
Pozdrav LAci, posalji mi na pm ili na mejl taj spisak tvojih ptica i dobices odgovre. SOF je tu da bi svakom odgajivacu pomogao oko procesa legalizacije- BESPLATNO bio on clan udruzenja pri SOF-u ili ne. Pozdrav | |
|
| |
MILAN
Broj poruka : 320 Datum upisa : 26.08.2010 Godina : 33 Lokacija : BEZDAN
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 16, 2011 11:18 am | |
| Nisam čitao ranije postove, mozda je bilo ovakih pitanja.. Kakva je procedura sa prodajom ili kupovinom ptica za nas koji smo predali papire tj. legalizovali ptice (mislim na trgovinu između članova nekog kluba/sekcije) ??? I kakva je procedura sto se tice kupovine ptica od NE registrovanih odgajivaca, odnosno od ljudi koji nisu legalizovali svoje ptice??? Hvala i Pozdrav ! | |
|
| |
rade
Broj poruka : 175 Datum upisa : 07.01.2011
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 16, 2011 12:38 pm | |
| Dobro pitanje Milane i mene to zanima ,molim ako neko zna da odgovori. | |
|
| |
Bogdanik
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 16, 2011 1:23 pm | |
| Ovako da vas ispravim, sa tim sto ste predali papire ne znaci da ste legalizovali ptice. Ovo je samo prijava za uvodjenje u evidenciju ministrstva, oni ce mozda dati potvrde za vase prijavljene ptice i onda ce ptice biti upisane u maticnu knjigu ministrstva. A prodaja i kupovina je regulisana zakonom, a zakon vazi za ptice koje su u legalnim tokovima, znaci za ove nase trenutno nelegalne ne vazi. E kupovina, nece moci da se kupi ptica(legalna) od nekoga ko nije registrovani uzgajivac i nece moci da se kupi ptica koja nije alkirana prstenom koji je upisan u ministrstvu. Ovo je samo pocetak uvodjenja u legalne tokove nasih ptica, do LEGALNE (zakonite) prodaje i kupovine istih proci ce jos nekoliko godina. E sad kada sam bio na sastanku drustva, gde je bio Gospodin Kulic, on je odgovarao na isto ovo pitanje, i ukratko mogu da prepricam njegov odgovor. Ako bas morate da kupite ili da menjate pticu zbog uvodjenja nove krvi ili sta vec, nije lose da se napise neki papir npr Petar Petrovic prodao Ziki Zikicu neku pticu tog i tog datuma i dole potpis . Ovo je sve neformalno i ne pretstavlja nista sto vas moze opravdati pred zakonom, tako da je najbolje da dok se proces ne zavrsi ne PRODAJU I NE KUPUJU ptice. Takodje problem su novo izlezene ptice, kao i ptice koje uginu posle prijave ! | |
|
| |
rtomek
Broj poruka : 721 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 50 Lokacija : SU-V-SRB
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 16, 2011 5:48 pm | |
| od prilike šta je Bogdanik rekao je tačno ..ali još jedna stvar je bitna da jedike koje nisu prijavjene ili nisu ležene od ovih što su u procesu evidentiranja NIKAKO NEMOJTE KUPOVATI kao ni ne alkirane ptice jer snjima zapravo sigurno ćete imati probleme u budućnosti....
pozdrav ROBY | |
|
| |
marconi
Broj poruka : 163 Datum upisa : 23.05.2010 Godina : 50 Lokacija : Jagodina Srbija
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 16, 2011 9:27 pm | |
| - rtomek ::
- od prilike šta je Bogdanik rekao je tačno ..ali još jedna stvar je bitna da jedike koje nisu prijavjene ili nisu ležene od ovih što su u procesu evidentiranja NIKAKO NEMOJTE KUPOVATI kao ni ne alkirane ptice jer snjima zapravo sigurno ćete imati probleme u budućnosti....
pozdrav ROBY Robi,jedno pitanje... Kako cemo znati ko je u procesu legalizacije a ko ne,od odgajivaca.Ja recimo hocu da uzmem par eliot fazana koji su na CITES listi i covek mi kaze da je prijavio ptice a ustvari nije. Postoji li neki dokaz...,,papir" da je ptica prijavljena odnosno u procesu legalizacije. pozzz...i unapred hvala na odgovoru | |
|
| |
laci
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 16, 2011 9:37 pm | |
| - dr.nenad86 ::
- laci ::
- Sta da radim? imam 14 vrsta sto egzotucnih golubova sto grlica, pronasao sva njihova imena na latinskom jeziku i potrazio na spisku SOF-a i ni jedna nije na spisku od navedenih ,da li ja treba da prijavim te ptice ili ne?.... ( dobro sam pregledao spisak i nijedne nema )
Pozdrav LAci, posalji mi na pm ili na mejl taj spisak tvojih ptica i dobices odgovre.
SOF je tu da bi svakom odgajivacu pomogao oko procesa legalizacije- BESPLATNO bio on clan udruzenja pri SOF-u ili ne.
Pozdrav izvini ne mogu da ti posaljem na pm posto ne ispunjavam uslove foruma posto sam nov. Ali evo ptica koje posedujem sa latinskim nazivima... -cimetne-columba larvata -oliven golub- columba arquatrix -gvinejski golub-columba guinea -perlaste grlice-streptopelia chinensis -vijetnamska grlica, vajrot-streptopelia tranquebarica -dijamant golubic-streptopelia cuneata -africka sumska grlica-streptopelia turtur -senegalska grlica- streptopelia senegalensis -blautauben-claravis pretiosa -zelenokrili golub-chalcophotes indica -bronzanokrili golub-phaps chalcoptera | |
|
| |
laci
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 16, 2011 9:50 pm | |
| da i imam
kaliforniske prepelice-Callipepla californica
nunbijske grlice-Streptopelia roseogrisea risoria
| |
|
| |
Bogdanik
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 16, 2011 9:52 pm | |
| Prelepe ptice drzis, ali nijedna nije na spisku za prijavu. Pomenuto je ovde za neke papagaje da iako nisu na spisku da treba da se prijave, ako neka od ovih prelepih ptica jeste na CITES listi onda kontaktiraj ministarstvo ! | |
|
| |
laci
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 16, 2011 9:58 pm | |
| koliko sam ja gledao a DOBRO SAM PREGLEDAO nijedna nije na spisku e sad da li treba da ih prijavim ili ne da li mogu slobodno da se pojavljujem na berzama ptica sa istim da li moram da ih prstenujem sa navedenim alkkicama sto propisuje SOf...? | |
|
| |
Aleksa
Broj poruka : 207 Datum upisa : 22.03.2010 Godina : 48 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 16, 2011 11:37 pm | |
| te ptice ne moras da prijavljujes sada jer je ovo popis zasticenih i strogo zasticenih vrsta, ali da bi ih prodavao na berzama, mislim da bi morao da prijavis uzgajaliste - sto bi svakako bio sledeci korak nakon popisa zasticenih vrsta. | |
|
| |
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| |
| |
žako
Broj poruka : 701 Datum upisa : 07.04.2011 Godina : 56 Lokacija : Osijek,HR
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Maj 17, 2011 11:20 am | |
| Zna li netko kako se može dobiti izvozni CITES za žakoa i sve oko toga? Naime, ja sam iz Hrvatske i htio bih uvesti papagaja iz Srbije. | |
|
| |
Aleksa
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Maj 17, 2011 12:42 pm | |
| ptice iz uvoza ne mogu dobiti reizvoznu dozvolu. jedini legalan nacin bi bio da kupite ptice od odgajivaca. | |
|
| |
žako
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Maj 17, 2011 12:51 pm | |
| Taj gospodin je i odgajivač, ali bi taj žako vjerojatno bio iz uvoza, jer i čekam da dobije novu turu tamo negdje na jesen. | |
|
| |
Aleksa
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Maj 17, 2011 12:58 pm | |
| sve sto je iz njegovog uzgoja moze da dobije izvozni CITES dokument (ovo pretpostavlja da taj odgajivac ima registrovano uzgajaliste kod CITES kancelarije), ali na zalost, ptice iz uvoza se ne mogu izvoziti. tako je prema vazecem Zakonu... | |
|
| |
žako
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Maj 17, 2011 1:04 pm | |
| Hvala, sada znam nešto više. | |
|
| |
laci
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Maj 17, 2011 9:31 pm | |
| - Aleksa ::
- te ptice ne moras da prijavljujes sada jer je ovo popis zasticenih i strogo zasticenih vrsta, ali da bi ih prodavao na berzama, mislim da bi morao da prijavis uzgajaliste - sto bi svakako bio sledeci korak nakon popisa zasticenih vrsta.
Hvala vam svima na odgovorima! | |
|
| |
mime30
Broj poruka : 445 Datum upisa : 10.04.2010 Lokacija : Srbobran
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Sub Apr 21, 2012 10:45 pm | |
| Dali mi neko može odgovoriti koja će biti procedura kod provere čipovanih ptica?Kad se čipovane ptice budu rasparivale,uparivale,pomešali mladi u boxu za odvajanje mladih,kada se razbolu i ostale situacije....kada bi imali prsten pogledaš oznaku i znaš koja je i od koga je a kako kad imaju čip?Dali treba za svaku situaciju kad nisi siguran koja je ptca u pitanju da je staviš u transporter i za Beograd ili će oni doći uvek kad nam nešto terba ili će nam dati taj skener za čitanje koda???????????????? | |
|
| |
žako
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Sub Apr 21, 2012 11:58 pm | |
| mime30, ovo je vrlo interesantno pitanje. I mene baš zanima odgovor. | |
|
| |
Dusko
Broj poruka : 230 Datum upisa : 21.11.2011 Godina : 61 Lokacija : Republika Srpska
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Apr 22, 2012 12:20 am | |
| Ko ima toliko ptica da se moze izgubiti u prepoznavanju. Ako ima toliki broj onda ce njemu vjerovatno na noge doci nadlezni da rijese Enigmu. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno | |
| |
|
| |
| Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno | |
|