| Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno | |
|
+52ATOS makimk Ondrej srxa Dusko žako rade MILAN laci marconi Dalibor Vasic Džoni GoranKac dusan dragan itan bubnjar papayajamaica VeljaVa salle55 milannish jecham igorsand fuz80 psittacula Aleksa Marjan pedja cb Alex Rale akimak Rea Luckyboy momoks Bogdanik milos0205 ticar slavishab KUM mime30 klokkende Sale77-Nis Boban vlada nish ipapige jevca5 micko Laza dr.nenad86 Danijel TheFameMonster szigics rtomek 56 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
itan
Broj poruka : 106 Datum upisa : 23.11.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Maj 08, 2011 8:57 pm | |
| - bubnjar ::
- ljudi gde mogu da nadjem da procitam kako da prijavim ptice
prvo prijavi ovde heheh http://www.avikultura.com/t363-ko-sta-gaji-od-papagaja | |
|
| |
Rea
Broj poruka : 760 Datum upisa : 31.10.2010 Godina : 50 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Maj 08, 2011 9:02 pm | |
| - bubnjar ::
- ljudi gde mogu da nadjem da procitam kako da prijavim ptice
Pocni da citas postove od prve stranice pa ces na ici na to sto te i zanima . Svi linkovi i sva obavestenja su tu negde . | |
|
| |
Bogdanik
Broj poruka : 691 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 36 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 09, 2011 10:25 pm | |
| Danas je i u Leskovcu u drustvu Dubocica 47 odrzan sastanak sa jedinom temom legalizacije uz prisustvo precednika Sof a gosodina S. Kulica. Kulic je odrzao duzi govor o samoj legalizaciji, o postupku i svim mogucim varijantama. A kasnije je bio otvoren i iskreno odgovarao na ne mali broj postavljenih pitanja. Podeljene su prijave i izjave za popunjavanje, kao i primeri popunjenih prijava i izjava. Bilo je clanova drustva a bilo je i obicnih gradjana i komsija koji su takodje sve dobili, sve upute i mogucnost da predaju prijave IAKO nisu clanovi nijednog drustva pri savezu. Odaziv iz Leskovca ce biti kako i dolikuje centru odgoja stiglica na Balkanu. Pozdrav svima. | |
|
| |
rtomek
Broj poruka : 721 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 50 Lokacija : SU-V-SRB
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Maj 09, 2011 10:49 pm | |
| Evo i ja da se javim .....danas sa početkom u 18 sati održali smo u našem klubu sastanak o legalizaciji ...prisustvovalo je 120 ljudi ne samo članova ...jer kako smo i obećali odradićemo svima ko želi da prijavi ptice ....iako nije član ni jednog društva ..sastanak je održan u dve ture pošto nisu svi stali unutra u prostoriju ......ja se iskreno nadam da sam uspeo da objasnim sve i da su ljudi shvatili ...kako i šta .....
pozdrav ROBY | |
|
| |
salle55
Broj poruka : 259 Datum upisa : 27.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Rača
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Maj 10, 2011 12:28 am | |
| Mene interesuje nesto ako moze neko da mi objasni.Kada i kako se podnosi prijava za odgoj,sta sa jajima koja se jos nisu izlegle kad se to prijavljuje?kako se prijavljuju mladi od tih ptica?sta sa pticama koje se prodaju ili nedaj boze uginu?JUce u SM Marina kaze da za neke ptice nece moci da se dobije dozvola za odgoj,koje su to price?a neke nece moci ni da se otudje,koje su to ptice? | |
|
| |
rtomek
Broj poruka : 721 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 50 Lokacija : SU-V-SRB
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Maj 10, 2011 12:41 am | |
| Salle ....u izjavi o poreklu treba navesti da su prijavjene jedinke deo matičnog jata koji je u fazi reprodukcije i navesti očekivani broj mladih koji normalno moraju biti prstenovani .....za cites 1 i one stvarno redke vrse je moguće da se donese zabrana o prodaji ..ali oni mogu da budu u odgoju i dalje to je engleski model ..kod njih imaš to rešenje ..da se neke redke vrste bez odobrenja države nemogu prodati ..ali mogu da budu deo matičnog jata ...a za promet su predviđeni formulari ...pa se prijavjuju u datom roku pozdrav ROBY | |
|
| |
salle55
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Maj 10, 2011 12:54 am | |
| Hvala brate.Reci mi ovo kako se prijavljuju mladi koi se izlegu i koji se prodaju ili uginu?Ako ima formular gde mogu da ga nabavim? | |
|
| |
salle55
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Maj 10, 2011 12:56 am | |
| Da moraju biti prstenovani a sta ako sam ja tu vrstu nabavio skoro a alke nisam narucio za njih...ovo mi je jos nejasno kad mi objasnis onda stvarno nemam vise pitanja... | |
|
| |
Bogdanik
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Maj 10, 2011 12:12 pm | |
| Kako sam ja upoznat, ministarstvo je dobilo pitanja sta sa uginulim prijavljenim pticama i sta sa izlezenim posle 1.6. . Ali na ista jos nema odgovora. Preporuka je da se po uginucu ptice sastavi neki dokument koji sadrzi datum uginuca i jos neke stavke ,koji moze biti overen u drustvu, i da stoji kod tebe, ako kojim slucajem dodje do kontrole imas neko opravdanje ako ptica vise nije kod tebe. A ako za tek izvedene ptice nemas alke, ti u izjavi gde prijavljujes njihove roditelje(matican par) u napomeni napisi da ocekujes potomstvo koje neces moci obeleziti odgovarajucim alkama jer iste nisi na vreme nabavio i da smatras da ce te ptice biti smatrane kao legalno nabavljene ptice. Apelujem da neko postavi skeniranu popunjenu prijavu i izjavu za npr nekog papagaja i za neku pticu faune, da ljudi mogu videti ! | |
|
| |
dusan dragan
Broj poruka : 325 Datum upisa : 27.09.2010 Godina : 54 Lokacija : Nis
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Maj 10, 2011 12:33 pm | |
| U poslednjem broju novine Zov izasao je clanak na cele dve o legalizaciji i iterviju predsednika SOF-a Slobodana Kulica. Pise da se ptice legalizuju di 1. juna. Pozdrav | |
|
| |
salle55
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Maj 10, 2011 3:31 pm | |
| Sve je to meni jasno do 1 juna al sta sa onima koje se legu posle prvog juna,trba da se zna sve konkretno i precizno da nebi bilo posle da nekome nesto ne odgovara od uslova... | |
|
| |
GoranKac
Broj poruka : 87 Datum upisa : 20.12.2010 Godina : 37 Lokacija : Vojvodina, Kac
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Maj 10, 2011 8:48 pm | |
| Pozdrav svim pticarima kao prvo !! I ja isto kao clan Bogdanik molim da neko postavi popunjen-spreman za slanje formular za papagaje da vidimo kako to izgleda za nas koji jos nismo to uradili da nam bude malo lakse ako nije problem!! Unapred zahvalan na pomoci !!! zzz | |
|
| |
dusan dragan
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Maj 10, 2011 8:58 pm | |
| Za sve informacije o legalizaciji obratite se gospodinu Kulicu. (016/246-815 i 212-976 ; 065/ 99-41-080). Pozdrav kolege pticari !!! | |
|
| |
dusan dragan
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Maj 10, 2011 10:33 pm | |
| http://www.zov.rs/code/navigate.php?Id=199&editionId=80&articleId=420 | |
|
| |
Džoni
Broj poruka : 18 Datum upisa : 02.05.2011 Lokacija : Nis
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Maj 10, 2011 11:06 pm | |
| Svaka čast za gospodina Kulića, Srbija nema boljeg i srtučnijeg predsednika Saveza. Sve pohvale za tog čoveka sa tolikom količinom pozitivne energije i dobre volje. A znjanje koje ima i struka kojom se bavi ga pre svega karakterišu. | |
|
| |
ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Sre Maj 11, 2011 3:42 am | |
| - salle55 ::
- Sve je to meni jasno do 1 juna al sta sa onima koje se legu posle prvog juna,trba da se zna sve konkretno i precizno da nebi bilo posle da nekome nesto ne odgovara od uslova...
ti prijavi što imaš sada,a mladi se prijavljuju kad je za to određeni rok.kod nas je rok do 3 mjeseca iduće godine ali ih ne zaboravi prstenovati jer ti onda ne vrijede ništa,isto kao da si ih ulovio. | |
|
| |
Dalibor Vasic
Broj poruka : 531 Datum upisa : 03.01.2011 Godina : 29 Lokacija : Cicevac, Srbija
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Sre Maj 11, 2011 1:16 pm | |
| Da li mozete meni da pomognete nekako, uskoro cu zvati gospodina Kulica tj.moja tetka, jer ja sam maloletan i ne planiram da razmozavam ptice, nego da imam od svake vrste po neku pticu cisto za svoju dusu, nadam se da razumete... e pa problem mi je sada da li mogu i ja da dobije dozvolu i ako sam maloletan ? Pozdrav | |
|
| |
Bogdanik
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Sre Maj 11, 2011 8:47 pm | |
| Ti kao maloletan ne mozes dobiti dozvolu, ali tvoja tetka moze! Ako imas razumevanje nekog ukacanina, moze on prijaviti ptice na svoje ime. A ako planiras da ptice drzis samo kao ljubimce, onda je ovo kraj legalizacije za tebe. | |
|
| |
Rea
Broj poruka : 760 Datum upisa : 31.10.2010 Godina : 50 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Čet Maj 12, 2011 9:05 am | |
| Posto vecina od nas zna koliko mi imamo nadleznih ljudi za proveru i kontrolu onoga sto smo upisali . Sve mi vise deluje da cemo se bogami mi nacekati dok nam nedodju na kuce. E sada jedino sto me muci kako prodati ili zameniti dali pticu kao jedinku ili mozda cak i par ? Mnogo nedorecenih stvari . | |
|
| |
KUM
Broj poruka : 170 Datum upisa : 27.10.2010 Godina : 46 Lokacija : Krusevac
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Čet Maj 12, 2011 1:54 pm | |
| CITES - Узгој
"Пре почетка узгоја или вештачког размножавања примерака врста из Прилога I, II, VII и VIII oвог правилника, правно лице, предузетник и физичко лице прибављају дозволу Министарства. Узгој и вештачко размножавање врста из Додатка I Конвенције у комерцијалне сврхе, регистроваће се у Секретаријату Конвенције."
Sve radnje sa zasticenim vrstama(prodaja, razmnozavanje, poklanjanje,transport, izlaganje, javno prikazivanje...) bez pribavljanja dozvole Ministarstva u suprotnosti su sa Zakonom i podlezu krivicnoj odgovornosti. Sva lica koja su vlasnici zasticenih zivotinja iste nesmeju prodavati i obavljati ostale radnje sa njima pogotovo ne sa zivotinjama koje se sada prijavljuju jer je za njih najlakse dokazati da je doslo do izvrsenja krivicnog dela. | |
|
| |
marconi
Broj poruka : 163 Datum upisa : 23.05.2010 Godina : 50 Lokacija : Jagodina Srbija
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Čet Maj 12, 2011 3:49 pm | |
| Ovo oko sitnih pticica mi je i jasno. Mene interesuje jedna stvar....Da li je ko upucen ili jos bolje kompetentan da kaze kakva je situacija sto se tice UKRASNIH FAZANA (od divljeg,zlatnog,srebrnog,dijamantskog do tragopana),JAREBICA (poljska,kamenjarka),PREPELICA (virdzinijska,kalifornijska,planinska) i EGZOTICNIH GOLUBOVA I GRLICA. UNAPRED HVALA u svoje ime, i ime ljudi sa kojima saradjujem i koji drze ili zele da nabave nesto od gore navedenog. pozzz..... | |
|
| |
slavishab
Broj poruka : 14 Datum upisa : 03.11.2010
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Čet Maj 12, 2011 7:22 pm | |
| - marconi ::
- Ovo oko sitnih pticica mi je i jasno.
Mene interesuje jedna stvar....Da li je ko upucen ili jos bolje kompetentan da kaze kakva je situacija sto se tice UKRASNIH FAZANA (od divljeg,zlatnog,srebrnog,dijamantskog do tragopana),JAREBICA (poljska,kamenjarka),PREPELICA (virdzinijska,kalifornijska,planinska) i EGZOTICNIH GOLUBOVA I GRLICA. UNAPRED HVALA u svoje ime, i ime ljudi sa kojima saradjujem i koji drze ili zele da nabave nesto od gore navedenog. pozzz..... Deo ptica koje si naveo jeste na spisku ministarstva za prijavu, ako znas latinske nazive ptica mozes da proveris na spisku ministarstva. Video sam da su neki fazani, jarebice i egzoticni golubovi na spisku... | |
|
| |
slavishab
Broj poruka : 14 Datum upisa : 03.11.2010
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Čet Maj 12, 2011 8:50 pm | |
| Colinus virginianus, Colinus virginianus ridgwayi, na primer...od jarebica.
Tragopan blythii, Tragopan caboti, Tragopan melanocephalus,...od fazana i mnogo drugi...
| |
|
| |
Bogdanik
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Čet Maj 12, 2011 9:34 pm | |
| Postojeci zakon je mrtvo slovo na papiru dok se ne sprovede legalizacija nultog stanja ! Na zalost taj posao je trebao da se uradi jos odavno, a ovako sada, ovim tempom i ako racunamo da ce doci do promene kadrova zbog izbora sledece godine, ceo posao koji sledi provera prijavljenih ptica, izdavanje potvrde i obelezavanje otvorenim prstenom NECE BITI GOTOVO BAR JOS 2 godine.
| |
|
| |
Dalibor Vasic
Broj poruka : 531 Datum upisa : 03.01.2011 Godina : 29 Lokacija : Cicevac, Srbija
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Čet Maj 12, 2011 10:14 pm | |
| Hvala najlepse na odgovorima! A imam jos jedno pitanje za Bogdanika, kako mislis kraj legalizacije?? ne razumem to najbolje... Pozdrav | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno | |
| |
|
| |
| Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno | |
|