| Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno | |
|
+52ATOS makimk Ondrej srxa Dusko žako rade MILAN laci marconi Dalibor Vasic Džoni GoranKac dusan dragan itan bubnjar papayajamaica VeljaVa salle55 milannish jecham igorsand fuz80 psittacula Aleksa Marjan pedja cb Alex Rale akimak Rea Luckyboy momoks Bogdanik milos0205 ticar slavishab KUM mime30 klokkende Sale77-Nis Boban vlada nish ipapige jevca5 micko Laza dr.nenad86 Danijel TheFameMonster szigics rtomek 56 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Rea
Broj poruka : 760 Datum upisa : 31.10.2010 Godina : 50 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Jun 24, 2012 4:25 pm | |
| Neka zove onoga gde je kupio pa neka mu vrati ptice . A ptice neka kupuje alkirane od onih koji su prijavili maticne parove i podneli resenje ministarstvu . | |
|
| |
ipapige
Broj poruka : 77 Datum upisa : 02.08.2010 Lokacija : Virovitica
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Jun 24, 2012 4:46 pm | |
| ja sam mu vec odgovorio da pokusa sada poslati prijavu i uz nju dobro obrazlozenje zasto nije prijavio svoje ptice u zadanom roku. mozda ce mu priznati mozda ne, ali nema sta izgubiti, ptice mu nece oduzeti jer se ne radi o nekim rijetkim vrstama. kod nas su ljudi isto slali poslije zadanog roka i nekima su uvazili a nekima nisu. nema sta izgubiti osim novaca sto mu trebaju za markicu da posalje obrazac i obrazlozenje. Nemojte raditi paniku i probleme radi toga jer ako su vam ptice u redu vase ministarstvo ce urediti sve da dobijete dozvolu i izaci ce vam u susret ili makar reci tocno sta da napravite da dobijete dozvolu. Svagdje u EU je to normalan postupak samo se vi i mi bunimo radi toga a ne vidim valjani razlog zasto???????? Za par godina ce nam biti to normalno, no mora proci neko vrijeme da nam udje u rutinu i da nam napokon postane normalno. Slazem se da zakoni imaju dosta propusta (makar kod nas, jer vase nisam procitao do kraja). No ja imam jedno pitanje za sve vas, a to je ako su odredjene drzava potpisale tu CITES konvenciju ZASTO onda u tim drzavama nije isti popis vrsta koju spadaju na CITES????? po meni to nije u redu jer samim time potpis drzave koja je pristala na njihova pravila nema nikakvog smisla, jer ocito svaka drzava za sebe bira koje vrste su strogo zasticene i zasticene. Nadam se da razumijete sto sam htjeo reci? Samo sam izneo svoje misljenje posto smo u istim "govnima" | |
|
| |
ipapige
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Jun 24, 2012 4:48 pm | |
| I imam jos jedno pitanje koje sam zaboravio pitati. Da li je itko kod vas dobio kakav odgovor od ministarstva tj da li je itko dobio dozvolu za uzgoj??? | |
|
| |
Dragomir
Broj poruka : 259 Datum upisa : 20.03.2012 Godina : 37 Lokacija : Kraljevo
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Jun 24, 2012 8:00 pm | |
| zvao sam ljude od kojih sam uzeo ptice i nisu imali odgovor na pitanje...e sad, uputili su me dalje i ja sam dobio odgovor od coveka sa ovog sajta koji je upucen u sve to...ja nisam znao za legalizaciju dok nisam procitao na ovom forumu...ja cu da posaljem zahtev za dozvolu za uzgoj...obratio sam se bivsem razrednom, a on je nacelnik direkcije za zastitu zivotne sredine...sutra opet idem kod njega i on ce da me uputi dalje...pa kad budem tacno znao sta mi treba i kome da se obratim, napisacu u ovoj temi, pa da i ostali koje to zanima mogu da vide...inace, ptice su mi alkirane i samo takve cu i da uzimam u buduce ( bilo da se radi o vrsti koja je na listi ili ne )...a i ptice koje se budu izvele kod mene, takodje cu da alkiram...imam svoju alku... | |
|
| |
Dusko
Broj poruka : 230 Datum upisa : 21.11.2011 Godina : 61 Lokacija : Republika Srpska
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Jun 25, 2012 9:59 am | |
| Nemojte paniciti niste jos u EU, kad udjete tamo i budu trazili od Vas da budete pingvini onda ce valjda ministarstvo reagovati. Mislim u smislu neki ce biti Kraljevski a neki ... Njima nisu bitni ljudi a kamoli zivotinje. Sve se radi pro forme i stihiski.
Sad je reforma na ptice koje su alkirane a koje ne, berze ce pokazati u punom sjaju zakon o zastiti zivotinja. Mnogi ce svoje ptice morati da iz protestva ....
E sad ko ima alkirane a nije izvadio papire ili da ih ima kome smije prodati zasticenog papagaja ?
| |
|
| |
Dusko
Broj poruka : 230 Datum upisa : 21.11.2011 Godina : 61 Lokacija : Republika Srpska
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Sub Jun 30, 2012 11:40 am | |
| Cim je tema skakljiva prestaje sa radom. Svi pobornici demokratskih prava za papagaje nemaju odgovore na vecinu pitanja. Oni su izgleda trenutno na odmoru ili cekaju sta ce nova vlada preuzeti i promjeniti. Sve u svemu uskoro ce da leti perje na sve strane. | |
|
| |
makimk
Broj poruka : 132 Datum upisa : 13.04.2012 Lokacija : skopje
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Jul 01, 2012 12:02 pm | |
| da da nastupa period mitarenja perje na sve strane he he | |
|
| |
Ondrej
Broj poruka : 93 Datum upisa : 22.11.2011 Godina : 56 Lokacija : Backi Petrovac Vojvodina
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Jul 01, 2012 10:16 pm | |
| | |
|
| |
kasper
Broj poruka : 90 Datum upisa : 20.05.2010 Godina : 44 Lokacija : Kikinda
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Jul 01, 2012 10:18 pm | |
| Imam prijatelja koji je ove godine prstenovao personate i roditelji su im pokidali sve prste na nozi,ptice su prezivele ali su bogalji i sta sad?Ako je to cena ja moje necu ni pokusati da prstenujem.Zar ne postoji neki drugi nacin? | |
|
| |
Marjan
Broj poruka : 1557 Datum upisa : 25.02.2011 Godina : 46 Lokacija : Pirot, R. Srbija.
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Jul 01, 2012 10:30 pm | |
| | |
|
| |
makimk
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Jul 01, 2012 10:47 pm | |
| za godinu a mozda i ranije cip se ne cita bar tako kazu i kako da dokazes da je cipovana?bice svadze opet i opet sve u krug | |
|
| |
kasper
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Jul 02, 2012 6:39 am | |
| Marijane zar ne mislite da je i to veliki stres za ptice.?Mislim da je otvoreni prsten resenje. | |
|
| |
mime30
Broj poruka : 445 Datum upisa : 10.04.2010 Lokacija : Srbobran
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Jul 02, 2012 10:32 am | |
| Nema otvorenog prstena i nema šta odgajivači misle da je bolje za naše ptice..Ljudi iz ministarstva znaju šta je najbolje za NAŠE ptice i bolje od nas poznaju NAŠE ptice..Jer su tamo sve stručnjaci i jedan od tih stručnjaka (iz ministarstva) koji mi je rekao da mora ptica da se obeleži zatvorenim prstenom ili čipom se i čudom čudio kako moj par žakoa ima 4 mlada kada žakoi legu samo 2 ili 1 jaje..(STRUČNJAK!) Rekao sam mu da Psittacus erithacus Linné (žako) nije vrsta goluba nego papagaja na čega je rekao da,da,da znam! Ovako se bolje cuvaju zaštićene vrste.Štiti ih zatvoreni prsten,a sad što nemaju noge ili život ko mari,pa taman da si odgajivač Pyrilia aurantiocephala... | |
|
| |
kasper
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Jul 02, 2012 9:54 pm | |
| Mime ma tek kad se ja uverim da je nesto dobro za moje ptice tek onda to mogu i da primenim/ | |
|
| |
makimk
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pon Jul 02, 2012 10:11 pm | |
| kada sam ja pitao sta je resenje rekli su mi rucno hranjenje eto momci nemoj da se nervirate kada vam se izvedu zakoi ili bilo kakvi papagaji vi uzmete mesec dana odmora navijete sat i na svaki sat dva nahranite papige i tako na svaku turu.lepo objasnis sefu da ti se izlegli papagaji i covek pun razumevanja pusti te na trudnicko. a rucno hranjeni papagaji imaju i vecu cenu eto vam i dobrobit .......hajde bre kao da svi mogu to | |
|
| |
ipapige
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Jul 03, 2012 4:10 pm | |
| Nemojte se toliko uzbudjivati i zamarati s tim. Za sve postoji rjesenje i ako Vam nesto nije jasno samo zovite ministarstvo i objasnite im svoju situaciju i oni ce Vam pomoci pomoci ako mogu... | |
|
| |
Dusko
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Čet Jul 05, 2012 7:45 pm | |
| To pametno ministarstvo ide u penziju dolaze novi i vidjet cemo sta ce preuzeti, samo znam da ce doci vrijeme kad cemo cipovati predstvanike SOF-a posto izgleda da su oni glavni za sprovodjenje ovih ministarskih konvencija. Oni i ne pomisljaju da su predstavnici odgajivaca a ne ministarstava i da njihova uloga treba da bude interes samih odgajivaca clanova istog. A ne samo zastita papagaja a da ni sami nisu svjesni od cega ih stite. Kako vidim po nekima izgleda ako ministarstvo kaze skaci u bunar treba to i uraditi. Ko voli nek izvoli. | |
|
| |
mime30
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pet Jul 06, 2012 12:03 am | |
| Završićemo u bunaru svakako,samo mislim da je bolje sam da skočim nego da me oni gurnu pa da još i bacaju kamenje od gore... | |
|
| |
klokkende
Broj poruka : 70 Datum upisa : 29.12.2009 Godina : 53 Lokacija : Uzice
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Uto Jul 17, 2012 12:36 pm | |
| Pogledajte kako Spanci mikrocipuju ptice
https://youtu.be/Bi-a7KyZVjk | |
|
| |
Dragomir
Broj poruka : 259 Datum upisa : 20.03.2012 Godina : 37 Lokacija : Kraljevo
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Jul 29, 2012 4:00 pm | |
| mozda sam na pogresnoj temi postavio pitanje, ali nisam znao gde drugo...da li je neki dokument potreban za uvoz ptica FE? | |
|
| |
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Ned Jul 29, 2012 4:24 pm | |
| Potreban je, ne neki, vec hrpa papirica...... Pozoves cites kancelariju i pitas sta ti sve treba. Pozdrav | |
|
| |
mime30
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pet Mar 22, 2013 4:11 pm | |
| Bilo bi lepo da se neko javno javi i da kaže ovde dali je istina i kako to može....Par prijatelja su mi rekli su bili kod njih ljudi iz ministarstva (inspekcija) na popis stanja..I imali su neobeležene ptice koje nisu bile ranije prijavljene i bile su sa ili bez prstena..I NIJE BILO NIKAKVIH PROBLEMA !!!!!!!!!!!!! Uradjen je presek stanja i neobeležene ptice (neprijavljene) su uvedene sa ranije prijavljenim kao matični parovi.. | |
|
| |
mime30
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pet Mar 22, 2013 4:23 pm | |
| Šteta što ovde ima uticajnih ljudi,predstavnika raznih udruženja i ostalih..A da nepozovu predstavnike SOF-a da se registruju i priključe komentarima ovog hobija PTIČARSTVA ! Ako je moguće i samog Kulića,mislim da bi 500% skočio rejting ovog foruma AVIKULTURA...Jer svako voli šta tata kaže a i da se može pitati i čekati odgovor iz prve ruke..
| |
|
| |
mime30
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno Pet Mar 22, 2013 5:25 pm | |
| Ipak su oni na svojim položajima zbog odgajivača,a nebavimo se mi ovim hobijem zbog njih ! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno | |
| |
|
| |
| Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno | |
|