Pravila foruma | 1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma) |
Sekcija pticara Subotica | Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt |
|
| bolesna nimfa | |
| | Autor | Poruka |
---|
slavko
Broj poruka : 1 Datum upisa : 28.01.2012
| Naslov: bolesna nimfa Sub Jan 28, 2012 9:55 pm | |
| Nisam uzgajivač već samo ljubitelj ptica. Laik. Jedan papagaj, nimfa, je već uginuo mojom nebrigom - dovoljno ?. Sada imam dva. Počeli su suživot u jednom kavezu i posle nekog vremena počeli da se tuku, valjda su istog pola, po opisu na forumima, ženke, možda? Razdvojio sam ih i sada žive u dva kaveza, jedan do drugog. Zbog užasnog kreštanja nije moguće drugačije rešenje. Jedan od njih, žuti, je, nedugo nakon razdvajanja, prvo ostao bez perja na trbuhu a zatim se to proširilo. Sada je bez perja na celokupnoj površini tela koja je pokrivena krilima. I tu je prestalo. "Ćelava" koža je čista, ružičasta. Apetit mu je dobar. Izlučevine normalne, kako ja vidim. Veseo je, raspoložen. Boljka traje oko 3 meseca. Kaveze čistim jednom nedeljno: vrela voda, deterdžent za sudove, vrela voda. Temperatura dnevne sobe: oko 20 stepeni C. Hrana: za nimfe iz prodavnica. Drugom papagaju - ništa. Išao sam kod veterinara po savet. Pošto mi je nabrojao 5 -6 latinskih naziva u prevodu:"to sve može da bude al ne mora da znači" utešio me je da njegov komšija prodaje nimfe za oko 1000 din i da se ne sekiram previše: lekovi mogu da budu i skuplji. Drugi veterinar je malo dalje a nemam auto. Prevrnuo sam gomilu sajtova. M O L I M za savet i pomoć. PS: Prošle godine, decembra, našao sam dva pileta neke grabljivice, pored solitera, mokre i smrzle i doneo u stan: komšijin mačak još uvek frkće kad me vidi. Žvakao sam sirovo meso, skupljao crve potkornjake i krajem marta sa terase na osmom spratu odleteli su put Malog Jastrebca. Možda sam ovim već platio dobru volju nekog iskusnog ljubitelja ptica da mi pomogne ?.
| |
| | | Matija95
Broj poruka : 643 Datum upisa : 12.12.2011 Godina : 29 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: bolesna nimfa Sub Jan 28, 2012 10:10 pm | |
| Uslovi i hrana su dobri po opisu Nimfa ne ispoljava neke siptome bolesti osim otpadanja perija.Mozda zbog razdvajanja (stresa) je doslo do otpadanja perija ako nije neka bolest perije bi trebalo da izraste kad se ptica pocne mitariti. | |
| | | Nidzo
Broj poruka : 120 Datum upisa : 08.01.2012 Godina : 27
| Naslov: Re: bolesna nimfa Sub Jan 28, 2012 10:25 pm | |
| Nisam bas strucnjak za bolesti nimfi ali prvo kojiliki je taj prostor de su ti nimfe,pustas li ih napolje iz kaveza?Moguce da je stres,stavi slike ovde pa da vidimo svi!Uvek je lakse sa slikama! | |
| | | florida
Broj poruka : 80 Datum upisa : 02.09.2011 Godina : 45 Lokacija : ledine
| Naslov: Re: bolesna nimfa Ned Jan 29, 2012 7:34 pm | |
| - slavko ::
- Nisam uzgajivač već samo ljubitelj ptica. Laik.
Jedan papagaj, nimfa, je već uginuo mojom nebrigom - dovoljno ?. Sada imam dva. Počeli su suživot u jednom kavezu i posle nekog vremena počeli da se tuku, valjda su istog pola, po opisu na forumima, ženke, možda? Razdvojio sam ih i sada žive u dva kaveza, jedan do drugog. Zbog užasnog kreštanja nije moguće drugačije rešenje. Jedan od njih, žuti, je, nedugo nakon razdvajanja, prvo ostao bez perja na trbuhu a zatim se to proširilo. Sada je bez perja na celokupnoj površini tela koja je pokrivena krilima. I tu je prestalo. "Ćelava" koža je čista, ružičasta. Apetit mu je dobar. Izlučevine normalne, kako ja vidim. Veseo je, raspoložen. Boljka traje oko 3 meseca. Kaveze čistim jednom nedeljno: vrela voda, deterdžent za sudove, vrela voda. Temperatura dnevne sobe: oko 20 stepeni C. Hrana: za nimfe iz prodavnica. Drugom papagaju - ništa. Išao sam kod veterinara po savet. Pošto mi je nabrojao 5 -6 latinskih naziva u prevodu:"to sve može da bude al ne mora da znači" utešio me je da njegov komšija prodaje nimfe za oko 1000 din i da se ne sekiram previše: lekovi mogu da budu i skuplji. Drugi veterinar je malo dalje a nemam auto. Prevrnuo sam gomilu sajtova. M O L I M za savet i pomoć. PS: Prošle godine, decembra, našao sam dva pileta neke grabljivice, pored solitera, mokre i smrzle i doneo u stan: komšijin mačak još uvek frkće kad me vidi. Žvakao sam sirovo meso, skupljao crve potkornjake i krajem marta sa terase na osmom spratu odleteli su put Malog Jastrebca. Možda sam ovim već platio dobru volju nekog iskusnog ljubitelja ptica da mi pomogne ?.
vidi ovako ptica po tvojim recima je zdrava,moguce da je stres u pitanju.ja kod ovog coveka gde radim nama se skoro zako skroz ocerupao ptica zdrava. po nasem misljenju bili ljudi slikali ga i ptica se uplasila blica i bacila skroz perije. svasta smo pokusali da bi promenom mesta postavili kavez na vise mesto dali mu kvikov multivitamin i ptica se smirila i pocela da vraca perije nebi bilo lose da mu das nesto protiv stresa i vitamine. vidi ako mozes te ptice skroz razdvoj da se negledaju vidi i sam nesto iskombinuj ja se nadam da ce joj biti bolje pozz... | |
| | | maja13
Broj poruka : 1 Datum upisa : 13.08.2013
| Naslov: Re: bolesna nimfa Uto Avg 13, 2013 2:57 pm | |
| Cao svima. Skoro sam kupila Nimfu star je 2 meseca. Zabrinjava me njena kaka zelene boje da li je to normalno ili je uhvatila neku prehladu, s obzirom da jede samo suncokret i proso? Pocela je da skrguce kljunom pa mi je to veoma cudno da li je normalno da to Nimfe rade? Hvala unapred na odgovoru | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: bolesna nimfa | |
| |
| | | | bolesna nimfa | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 74 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 74 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 314 dana Sre Nov 20, 2024 10:51 pm
|
Zadnje teme | » POMOC KOD KATARINAPet Okt 21, 2022 10:28 pm od Kaludjerica » Kucica za gnezdo nasih ljubimaca Pet Okt 21, 2022 10:09 pm od Kaludjerica » Kragujevacki visokoletacSre Jan 27, 2021 10:37 pm od marconi » Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )Pon Jul 27, 2020 5:00 pm od ZQKY » БЕРЗА, ПАНЧЕВО 25.02.2018.Sre Feb 12, 2020 9:52 pm od sasad » Malino kanarinciPet Maj 31, 2019 12:27 pm od Laza» Malino kanarinci - ocenjivanjePet Maj 31, 2019 12:22 pm od Laza» Tigrica - Cudna nanosnicaČet Maj 30, 2019 3:28 pm od Laza» Tigrica (Melopsittacus undulatus)Uto Maj 14, 2019 5:14 pm od TatjanaS |
|