| Rezultati parenja.... | |
|
+15zucko vrscanin ATOS momoks Luckyboy pero Alexandar braneOS dr.nenad86 dalibor SrdjanKG Boban Santa malinois Danijel 19 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
pero
Broj poruka : 163 Datum upisa : 20.04.2010 Godina : 71 Lokacija : Darda, Hrvatska
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Sub Feb 05, 2011 8:18 pm | |
| braneOS je napisao; "sa sigurnocu mogu reci da su recesivni muzjaci potomci bjelih ptica." Na čega se odnosi tvrdnja ? | |
|
| |
braneOS
Broj poruka : 201 Datum upisa : 22.12.2010 Godina : 38 Lokacija : osijek
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Sub Feb 05, 2011 11:23 pm | |
| da su nastali od dominantne x recesivne ptice a potomci od zute ptice | |
|
| |
momoks
Broj poruka : 191 Datum upisa : 22.04.2010 Godina : 56 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Pon Feb 14, 2011 4:47 pm | |
| Mene zanima kod ukrstanja u srodstvu dokle se sme ici. Recimo brat i sestra, pa od tog para brat i sestra, pa onda sledeci brat i sestra da li ce doci do nekog deformiteta ili neceg nezeljenog. Pitanje glasi do koliko puta se najvise sme ponavljati brat i sestra od brata i sestre, trudio sam se da budem jasan. | |
|
| |
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Pon Feb 14, 2011 5:43 pm | |
| Brat i sestra se kod kanarinaca ne pare, ( za ostale ne znam) jer nece ispasti nista dobro, barem ja ne znam da se to radi, pare se otac i cerka, majka i sin, i neka polubraca i polusestre, a direktno brat i sestra ne. Jer je veliki stepen verovatnoce da ce doci do neke od degeneracija i deformiteta...... Pozdrav | |
|
| |
momoks
Broj poruka : 191 Datum upisa : 22.04.2010 Godina : 56 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Pon Feb 14, 2011 6:25 pm | |
| Mene zanimaju papagaji. Znam da se brat i sestra mogu pariti bez problema ali za dalje ne znam. Cak mi je jedan stari iskusn odgajivac rekao da ako je osnovni par papagaja iz divljine mogu da se pare dve pa cak i tri generacije brat i sestra bez poblema. Mene zanuma koliko u tome ima istine, ja sam protivnik toga posto ja ne gajim izlozbene ptice ali zbog premalog broja ptica u Srbiji okreni obrni naidjes na rodjaka nekad i ne znajuci. Konkretno u Srbiji postoji jedan par Ara Severa koji rade. Covek ih izvodi uspesno i do cetiri puta godisnje posto uzima iz gnezda i rucno hrani. Sve are severe u Srbiji pa cak i u Hrvatskoj koliko znam su braca i sestre. | |
|
| |
ATOS
Broj poruka : 200 Datum upisa : 12.02.2011 Godina : 51 Lokacija : tu i tamo
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Pon Feb 14, 2011 7:14 pm | |
| caos! u vezi gore pocete teme nesto i od mene: u pitanju su tigrice imam jednu liniju lutina i albina koju sam kupio pre desetak godina u monoru (madarska) od jedne cice koji je tvrdio da ciste ptice selektirane generacijama. od 50 ak komada 18 ili 19 parova sam imao, sve ok bilo lepe ptice su izlazile 100% ne .posle par godina sam uzeo kodnas navodno selektirane mlade koje sam upario sa mojim podmlacima . zamislite ispali su neki indijanci do bola!!! uzeo drugu turu kod nas ,upario sa mojima opet sareni indijanci do besvesti, onda sam upario brata i sestru iz monora i zamislite ciste ptice izlaze cisto zute i cisto bele bas kao roditelji i kao babe i dede. znaci mislim da se moze pariti brat i sestra ali kolk puta to ne znam . i dan danas imam tu jednu cisti liniju ali su sad 1. generacija brat i sestra | |
|
| |
pero
Broj poruka : 163 Datum upisa : 20.04.2010 Godina : 71 Lokacija : Darda, Hrvatska
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Pon Feb 14, 2011 10:42 pm | |
| dr.nenad86 je napisao Brat i sestra se kod kanarinaca ne pare, ( za ostale ne znam) jer nece ispasti nista dobro, barem ja ne znam da se to radi, pare se otac i cerka, majka i sin, i neka polubraca i polusestre, a direktno brat i sestra ne. Jer je veliki stepen verovatnoce da ce doci do neke od degeneracija i deformiteta...... Kako jako radoznali ne bi došli u napast mislim da tvrdnju treba i obrazložiti.
| |
|
| |
ATOS
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Pon Feb 14, 2011 10:53 pm | |
| mislis da stavim slike kao dokaz? | |
|
| |
pero
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Uto Feb 15, 2011 6:11 pm | |
| Koliko sam razumio INO ptice ste parili među sobom. Zašto niste radili preko normala i tako im povratili imunitet. Zanimljivo je INO ptice kombinirati sa duplim španglom. To su bijele ili žute ptice sa tamnim nogama i očima. Za početak ćete zadržati žuto ili bijelo jato i vrlo lako povratiti INO faktor s tim da špangli imaju (po mogućnosti) dupli tamni faktor, jer ćete tako doći do lutina sa dubokom žutom bojom. | |
|
| |
ATOS
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Uto Feb 15, 2011 7:33 pm | |
| evo slikao sam ptice samo da prebacim na racunar pa cu ih postaviti,
bas tako kako kazes zanimlji vo je , ako ne probas ne znas a tigrica ti je za takve stvari nije isto ako zeznes ptice od 2 e ili 200 e ,bar kod mene,ja nisam imao od koga da pitam neke stvari, u ono vreme nije bilo neta ,samo par knjiga najvise na nemackom, posto ne znam nemacki.....
sad je puno lakse odes na forum , logujes se , pa pitas i evo odgovora
u svakom slucaju mislim da sam odabrao brzi ali sad vidim i tezi nacin da odrzim jednu cistu liniju . ako imas jos nekih iskustva ja sam uvek otvoren da ih saslusam i da ih isprobam ako imam mogucnosti | |
|
| |
vrscanin
Broj poruka : 41 Datum upisa : 19.09.2010 Lokacija : Vrsac
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Čet Feb 17, 2011 12:23 am | |
| Dali neko zna kakvi ce biti kanarinci od parenja-crveni satine i zenke ahat pastel? | |
|
| |
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Pet Feb 18, 2011 6:14 pm | |
| - vrscanin ::
- Dali neko zna kakvi ce biti kanarinci od parenja-crveni satine i zenke ahat pastel?
Muzijak satine crveni X zenka ahat pastel........ Muzijaci normal nosioci pastele i satine mutacije Zenke satine........ Pozdrav | |
|
| |
pero
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Sub Feb 19, 2011 4:12 pm | |
| Što se tiče serije: 1. Otac može biti smeđe serije pa su sinovi crno-smeđe serije. 2. Otac može biti izabela serije pa su sinovi ahatne serije. 3. Otac može biti smeđe serije, nosioc izabela serije pa sinovi mogu biti i crno-smeđe i ahatne serije. 4. Kćeri od oca nasljeđuju i mutaciju i seriju (smeđu, izabela ili obje) | |
|
| |
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Sub Feb 19, 2011 4:44 pm | |
| - pero ::
- Što se tiče serije:
1. Otac može biti smeđe serije pa su sinovi crno-smeđe serije. 2. Otac može biti izabela serije pa su sinovi ahatne serije. 3. Otac može biti smeđe serije, nosioc izabela serije pa sinovi mogu biti i crno-smeđe i ahatne serije. 4. Kćeri od oca nasljeđuju i mutaciju i seriju (smeđu, izabela ili obje) Tako je pero, ja nisam hteo da nagadjam ni serije, ni boju, ni intenzitet, kakvo pitanje je postavio, tako sam i odgovorio............ Pozdrav | |
|
| |
pero
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Sub Feb 19, 2011 6:45 pm | |
| Ponavljam se na više mjesta u nadi da će korisnici foruma svatiti da postavljaju pitanja iz kojih slijede felerični odgovori. Može biti nešto sasvim drugo i ispasti će da netko ne poznaje štivo. Mislim da bi se najprije trebalo uputiti na dostupnu literaturu, a kad se želi determinirati kanarinac boje uzeti ocjensku listu gdje se nalazi sve što treba.
| |
|
| |
vrscanin
Broj poruka : 41 Datum upisa : 19.09.2010 Lokacija : Vrsac
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Sub Feb 19, 2011 9:35 pm | |
| Hvala na savetu,satine je iyabelne serije. | |
|
| |
zucko
Broj poruka : 113 Datum upisa : 14.03.2010 Lokacija : Veliko Gradiste
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Ned Mar 06, 2011 11:05 pm | |
| Pre par dana pitali su me sta bi od ovoga moglo da ispadne a ja nisam imao pojma ni kako ova kanarinka izgleda. Pa ako moze misljenje iskusnih kolega. Mozaik kanarinka(bela sa sivim crticama) X stiglic/zelentarka. | |
|
| |
ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Sub Mar 12, 2011 11:51 pm | |
| - dr.nenad86 ::
- Brat i sestra se kod kanarinaca ne pare, ( za ostale ne znam) jer nece ispasti nista dobro, barem ja ne znam da se to radi, pare se otac i cerka, majka i sin, i neka polubraca i polusestre, a direktno brat i sestra ne.
Jer je veliki stepen verovatnoce da ce doci do neke od degeneracija i deformiteta......
Pozdrav Što se tiče incesta brata i sestre spominje se na više mjesta, ali nitko nije odgovorio ZAŠTO ? Da li je netko pokušao i uvjerio se da nije dobro ? | |
|
| |
igorsand
Broj poruka : 201 Datum upisa : 11.03.2010 Lokacija : Zrenjanin
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Ned Mar 13, 2011 5:14 pm | |
| - ATOS ::
- caos! u vezi gore pocete teme nesto i od mene:
u pitanju su tigrice imam jednu liniju lutina i albina koju sam kupio pre desetak godina u monoru (madarska) od jedne cice koji je tvrdio da ciste ptice selektirane generacijama. od 50 ak komada 18 ili 19 parova sam imao, sve ok bilo lepe ptice su izlazile 100% ne .posle par godina sam uzeo kodnas navodno selektirane mlade koje sam upario sa mojim podmlacima . zamislite ispali su neki indijanci do bola!!! uzeo drugu turu kod nas ,upario sa mojima opet sareni indijanci do besvesti, onda sam upario brata i sestru iz monora i zamislite ciste ptice izlaze cisto zute i cisto bele bas kao roditelji i kao babe i dede.
znaci mislim da se moze pariti brat i sestra ali kolk puta to ne znam . i dan danas imam tu jednu cisti liniju ali su sad 1. generacija brat i sestra Kakve su ti to ptice ispale kao indijanci sarene?? Kako sarene? Pario si dve lutino ptice i dobio si sta? I sta podrazumevas pod tim da su selektirane generacijama? Sta je bila poenta te selekcije? | |
|
| |
ljubaribolovac
Broj poruka : 32 Datum upisa : 26.02.2011 Godina : 55 Lokacija : BEOGRAD
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Ned Jul 10, 2011 2:54 am | |
| može li malo detaljnije o genetici kod papagaja i parenju po krvnom srodstvu i šta se dobije uparivanjem zelene i žute kozice ima li veze koje je boje pri tome mužjak a koje ženka | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Pet Nov 22, 2013 1:40 pm | |
| evo jedno zanimljivo pitanje. kolega mi kaže da je prošle godine pario 2 bijela recesivna kanarinca sa crvenim očima i od mladih je dobio 3 bijela crnih očiju. zna li netko zašto i kako. | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Uto Nov 26, 2013 5:51 pm | |
| - ticar ::
- evo jedno zanimljivo pitanje.
kolega mi kaže da je prošle godine pario 2 bijela recesivna kanarinca sa crvenim očima i od mladih je dobio 3 bijela crnih očiju. zna li netko zašto i kako. genetićari di ste | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Ned Dec 01, 2013 10:34 pm | |
| e moji uzgajivaći niko nema pojma
| |
|
| |
Toni72
Broj poruka : 162 Datum upisa : 15.03.2010 Godina : 51 Lokacija : Skopje
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Pon Dec 02, 2013 10:03 pm | |
| evo i ja nesto da kazem u genetici evo na primer i kod ludi kad se rode na primer bliznaci oni mogu da nelice jednim na drugim a to je samo spolno a u krvi i u genecki su srodne to nema veze. tako se i kod ptica ako su na primer kanarinci jedne boje a ispade od njih neko pile sa malo nastrane da su mu sare to je samo spolno a u genetici su srodne. Ako ih opet ukrstis dobices neke mlade ciste rase. Zato ih ne potcenujte.Ja cuvam jednu rasu golubova neki izlaze sa malo pogresne sare ali ja oped vadim mladi sa cistom sarom. Imam jedan prijatel sta se zanima sa orlima u zoloski vrt on je geneticar i kaze da uvjek ispade neki od orlova sa posvetlu saru na perja ili sa nekom razlicitu saru na perje nto nema veze nemojte da podcenjivate vase ptice vakvi su takvi su u genetici su svi srodne. | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... Pet Jan 10, 2014 6:12 pm | |
| - ticar ::
- evo jedno zanimljivo pitanje.
kolega mi kaže da je prošle godine pario 2 bijela recesivna kanarinca sa crvenim očima i od mladih je dobio 3 bijela crnih očiju. zna li netko zašto i kako. zato što je mužijak imao izabel crveno oko a ne satinet crveno oko. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Rezultati parenja.... | |
| |
|
| |
| Rezultati parenja.... | |
|