| Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! | |
|
+78zozi drvetmed Browningbar ivica1 senjin Goran Cvetanoski-Coko Matija95 Pash031 pedjacure makimk žako lepotica cana fuz80 DjordjeVet ivica.m srxa Džoni BABURA goran74 Iwan97 Nemanja Ars zoran ptice pjevice mica vasic Aleksandar Djuric grujo skorkovic Jovo13 bastard kv ADI KG Marjan Šarengrad koja* Rale Milan 92 bratislav misic sasa.kg milos0205 Đole braneOS Alexandar milun mozaik vlada130168 joki_skrce sasko Dalibor Vasic farmacy srdjan vr jigor Don Milan Nis sasaznas Vasa Бане IGOR 72 Saša vr gocke kima SrdjanKG Luckyboy Dax BG Rale KG sasar_le lakigtb Koki-Baba Boban zikanis dr.nenad86 Steva BOCKA milannish Santa Petar mica Bogdanik Danijel Zika Laza 82 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Бане
Broj poruka : 326 Datum upisa : 02.01.2010 Godina : 44 Lokacija : Loznica-RS
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Uto Apr 06, 2010 12:59 pm | |
| | |
|
| |
Danijel
Broj poruka : 939 Datum upisa : 29.12.2009 Godina : 43 Lokacija : Srbija-Vranje
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Uto Apr 06, 2010 1:31 pm | |
| Bane nemoj mi samo reci da pristupas onoj rigoroznoj metodi pripitomnjavanja... Malo mi je cudno, skoro si ih kupio, a vec pitome? Divlje ptice instiktivno beze od coveka i osecaju strah i jedan deo u njima ostaje okrenut uvek prirodi cak i kad su izvedene i u zarobljenistvu... I stiglice koje su izvedene u kavezu neponasaju se ovako sem ako ih neka muka(glad) nije naterala. Pozdrav Bane... | |
|
| |
Бане
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Uto Apr 06, 2010 5:08 pm | |
| - danijel ::
- Bane nemoj mi samo reci da pristupas onoj rigoroznoj metodi pripitomnjavanja... Malo mi je cudno, skoro si ih kupio, a vec pitome? Divlje ptice instiktivno beze od coveka i osecaju strah i jedan deo u njima ostaje okrenut uvek prirodi cak i kad su izvedene i u zarobljenistvu... I stiglice koje su izvedene u kavezu neponasaju se ovako sem ako ih neka muka(glad) nije naterala. Pozdrav Bane...
druze uvece kad dodjem sa posla ja njima dam votke i tako ih pripitomljavam,alkoholicari su se navukli i jedva cekaju da dodjem kuci sa flasom tako da mi ispunjavaju sve zelje pa probaj ti po "rigoroznoj metodi"samo nemoj da bude kao ono "taman ciga naucio konja da bude gladan a on crce" ja druze ujutru kad ustanem nahranim ih i ja odem na posao.nema me ceo dan i kad dodjem nekad i ne upalim svetlo u kuhinji gde se i nalaze nego pravo idem u krevet.kad imam vremena ja ih stavim tako uvece pored sebe i zezam se drzim semenke u kascici i dajem kroz resetku a kad se koji navikne na kascicu ja ga privikavam polako i iz ruke da jede....ovaj na slici je toliko pitom da kad ga i drzim za nogice on se cisti ili uzmem zrnce a on leprsa krilima kao ptic....stvarno je malo neverovatno))) instaliraj skajp da cujes kako pevaju..... | |
|
| |
sasaznas
Broj poruka : 105 Datum upisa : 27.12.2009 Godina : 54 Lokacija : Bijeljina RS BiH
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Uto Apr 06, 2010 9:28 pm | |
| Bane sto se tice pripitomljavanja kapa dole i postavi one malo starije slike da se malo potsjetimo | |
|
| |
IGOR 72
Broj poruka : 88 Datum upisa : 03.01.2010 Godina : 52 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Uto Apr 06, 2010 10:59 pm | |
| svaka cast majstore ako ti drugo od ruke ne ide u cirkusu ti je mesto otvoreno kad mozes stiglice mogao bi i lavove ,mala sala sve cestitke tebi prijatelju | |
|
| |
Danijel
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Uto Apr 06, 2010 11:57 pm | |
| Bane sve mi se cini da ti kuci opste i nedolazis, pa kad dodjes kroz nedelju dana i otrteznis se od votke ptice jedva cekaju da te vide. Samo mi nije jasno kako tad ostaje citava kasicica i tvoji prsti. Salim se naravno, bravo ukrotitelju i svaka cas. | |
|
| |
Бане
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Sre Apr 07, 2010 6:44 am | |
| | |
|
| |
mica
Broj poruka : 538 Datum upisa : 15.01.2010 Godina : 70 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Sub Apr 17, 2010 11:48 am | |
| | |
|
| |
Danijel
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Sub Apr 17, 2010 11:54 am | |
| Lepe stiglice, na cetvrtoj i petoj slici odozgo pravi manekeni,a mozda se tu radi i o jednoj ptici... Takvi stiglici su po mom ukusu... Pozdrav.. | |
|
| |
mica
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Sub Apr 17, 2010 7:14 pm | |
| - danijel ::
- Lepe stiglice, na cetvrtoj i petoj slici odozgo pravi manekeni,a mozda se tu radi i o jednoj ptici... Takvi stiglici su po mom ukusu... Pozdrav..
Uvek se trudim da mi ptice izgledaju kao u prirodi. Cesto ne uspem u tome. Budi lepse P o z d r a v ! | |
|
| |
IGOR 72
Broj poruka : 88 Datum upisa : 03.01.2010 Godina : 52 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Sub Apr 17, 2010 10:47 pm | |
| svaka cast izvanredno lepe ptice,slike 4 i 5 su isto moji favoriti izgleda da s moga zemu imamo isti ukus | |
|
| |
mica
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Pon Apr 19, 2010 7:36 pm | |
| | |
|
| |
Milan Nis
Broj poruka : 21 Datum upisa : 02.04.2010 Godina : 46 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Pon Apr 19, 2010 8:01 pm | |
| osto sam bez teksta... prave dame, svaka čast na pticama | |
|
| |
Бане
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Pon Apr 19, 2010 9:20 pm | |
| лепе даме али ни таj мужjак ниjе лош промакао ти jе jедан....на 5-оj | |
|
| |
Rale KG
Broj poruka : 84 Datum upisa : 01.03.2010 Godina : 63 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Pon Apr 19, 2010 10:05 pm | |
| Mico, prijatelju. Prelepe ptice. Svaka cast. Pozdrav! | |
|
| |
Danijel
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Pon Apr 19, 2010 10:45 pm | |
| - Бане ::
- лепе даме али ни таj мужjак ниjе лош
промакао ти jе jедан....на 5-оj Slazem se s Banetom, i ja mislim da se na petoj slici radi o muzjaku... | |
|
| |
mica
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Uto Apr 20, 2010 10:52 am | |
| - Danijel ::
- Бане ::
- лепе даме али ни таj мужjак ниjе лош
промакао ти jе jедан....на 5-оj Slazem se s Banetom, i ja mislim da se na petoj slici radi o muzjaku... Okom je nekada tesko odrediti pol stiglica. Greske u oderdjivanju pola su moguce zbog slabo izrazenog polnog dimorfizma ili jednostavnije receno razlike u izgledu izmedju muzjaka i zenke. I meni je to nekada problem. A nagledao sam se stiglica. Vizielni utisak pokadkad prevari, subjektivan je i baziran na nekom ranijem iskustvu. Ponasanje i pesma ptice su sigurniji nacini odredjivanja pola stiglica. Taj metod ipak zahteva duze posmatranje price, oduzima vreme, a strpljenje nije bas rasprostranjena covekova osobina. Ako je potrebno iz bilo kojih razloga brzo utvrditi pol stiglica morate pticu uhvatiti (licno izbegavam hvatanje ptica jer je to uvek stres za pticu, cinim to retko i kada je stvarno neophodno) Okrenete stiglica, tako da su njegova ledja na vasem dlanu a grudi i stomak siglica prema vama. Duhnete u braon perje grudi ptice. Polje posmatranja je markirano crvenim krugom na ptici: Kod muzjaka je osnovica perja (deo pera koji neposredno izrasta iz koze) zuckastozelene boje. U istom predelu grudi osnovica perja kod zenke je siva ili prljavo bela, pa cak i bela ali nikako zutozelena.Ovaj nacin ovredjivanja pola stiglica, ima verovatvocu tacne procene do 90%. Retko, iz nekih razloga (bolesti ptice, lose uhranjenosti, opste slabe kondcije, mitarenja) ova metoda odredjivanja pola moze da prevari. | |
|
| |
BOCKA
Broj poruka : 106 Datum upisa : 02.01.2010 Lokacija : SKOPJE, MAKEDONIJA
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Uto Apr 20, 2010 8:31 pm | |
| Mića, sutra moram proveriti ovo tvoje objašnjenje i hvala ti što sam nešto novo naučio na ove stare godine. Momentalno u jednoj parilici imam dva čtigliča i tek juče sam primetio da ptice počeli međusobno da se tuku. Još u volieru su se ljubili i pratili celo vreme a sada kada se jedan jako usilio vidim da se nešto neobično dešava. Nedaj bože da je onaj peder, moram sutra da ga detaljnije proverim. Oba dva štigliča su od avgusta meseca prošle godine i na brzinu su stavljeni u parilicu. I ako znam da treba muške štiglice ranije izdvojiti u kafeze u ovom slučaju nije bilo tako urađeno. Pozdrav Bocka | |
|
| |
Don
Broj poruka : 13 Datum upisa : 01.11.2010 Lokacija : Mostar
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Pon Nov 01, 2010 9:54 pm | |
| | |
|
| |
mica
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Čet Nov 04, 2010 8:34 pm | |
| | |
|
| |
jigor
Broj poruka : 48 Datum upisa : 14.06.2010 Godina : 49 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Čet Nov 04, 2010 9:01 pm | |
| Tako je Mićo, bukvalno su različitog temperamenta i u svakom će, ako se čovek udubi u analizu jedinke sigurno ćprpoznati specifične i zvuke i pokrete te jedinke. Ja sam pre par godina imao jednog mužjaka koji je kad god stane na žicu kaveza zabaci glavu unazad i meni je to strahovito smetalo jer je bilo nekako atipično i kao mala anomalija u ponašanja. Sa pesmom je sve bilo u redu ali eto nije bio moj ljubimac. | |
|
| |
Danijel
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Čet Nov 04, 2010 11:56 pm | |
| Mico ovo cvece koje tvoje ptice jedu kod nas nazivaju turski karanfil i u mom dvoristu ga ima bas puno ali mi nikad nije palo na pamet da ga stiglice rado jedu cak sam i mislio da je otrovno jer ima neki jak miris kad se cvet pokida. Evo ja sam od Micine slike nesto novo naucio. | |
|
| |
Don
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Pet Nov 05, 2010 9:05 am | |
| - Citat :
- Lepe su ti ptice, jakih boja. Svaka boja je maksimalno nabijena pigmentom. Naročito crna i crvena.
Definitivno menjam profesiju. Biću fotograf. manje je stresno zanimanje. Iskoristio sam lep dan i slikao ovih nekoliko fotografija: Gosp Mico ovo su proslogodisnje ptice koje su mi misi pacovi sve potamanili kako iz veliki letalica tako i iz kafeza nekako su se uvalili i sve potamanili ni danas mi nije jasno kako su usli u kafeze kada je sve bilo zasticeno kada sam vidio umalo se nisam slagiro ali se polako oporavljam imam novo jato njih desetak a bitce ih jos pozzzz | |
|
| |
mica
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Ned Nov 07, 2010 7:29 pm | |
| | |
|
| |
Don
| |
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! | |
| |
|
| |