Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Legalizacija drzanja ptica faune Evrope

Ići dole 
+36
mime30
milos0205
Lale
fuz80
KUM
Rea
alann
kumca
cobras
malinois
Alexandar
zozi
Vasa
Srdjan
Boban
Luckyboy
Danijel
nebojsa
grujo
klokkende
micko
szigics
BORA
SrdjanKG
maki
Santa
mica
Loker
Petar
Sale77-Nis
Laza
Bogdanik
rtomek
ticar
BOCKA
dr.nenad86
40 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14 ... 20  Sledeći
AutorPoruka
Laza

Laza

Broj poruka : 1208
Datum upisa : 20.12.2009
Godina : 37

Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Empty
PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeČet Okt 28, 2010 9:24 pm

@zozi, stopiraj se... svaka prica ima dve strane
govorim o tim izlozbama slavujara !!!

Nisu ljudi krivi sto ih kaznjavaju vec sto nisu znali kako treba da odrze izlozbu, sada kada su se opekli o mleko, za jogurt ce se znati uputstva za upotrebu pa nece biti prekidanja Wink bar se nadam
Nazad na vrh Ići dole
Alexandar

Alexandar

Broj poruka : 724
Datum upisa : 23.12.2009
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeČet Okt 28, 2010 10:48 pm

nadam se da ostali nece proci kao mi
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

Broj poruka : 2501
Datum upisa : 21.12.2009
Godina : 38

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimePet Okt 29, 2010 1:06 am

mica ::
Re: Srđan
Da ste pogledali ranije postovo bilo bi Vam jasno o čemu sam pisao. Zbog VAS da ne budete u dilemi ponoviću ukratko.
U Srbiji je objavljen u Službenom glasniku izmenjem zakon o udruženjima građana 22.07.2009. Primenjuje se od 22.10.2009. Rok da se izvrši preregistracija ili registracija udruženja građana je do 22.04.2011. Udruženja gražana koja do tog datuma ne obave preregistraciju biće izbrisana iz registra kod agencije za privredne registr. To znači da će presteti da postoje. Po važećem zakonu SOF je nelegalni savez. Da bi se legalizovao potrebno je da udruženja koja obave preregistraciju organizuju osnivačku skupštinu na kojoj će biti osnovan novi savez udruženja verovatno sa istim nazivom kao i do sada (SOF). Savez će takođe morati da se reistruje kod Agencije za privredne registre i time SOF postaje legalan.
Da li na ovom forumu postoji bar JEDNA osoba koja će potvrditi da je to jedini put ka legallizaciji SOF-a . i da se zakom i zakonska procedura mora otpoštovati.

Koleko puta treba da napisem da JE TO ODRADJENO............ Laughing
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimePet Okt 29, 2010 1:14 am

ticar ::
Nadzor je obavljen po prijavi Udruženja ptice pevačice faune Evrope i uz asistenciju kragujevačke policije, navedeno je u saopštenju.
(citat iz štampe)
Lovokradica je član jednog udruženja koje je član SOF-a Wink

mićo baš mi je žao tebe i takvih koji ste uvučeni u te laži i obmane.

svi članovi ppfe su krivolovci počevši od predsjednika koji je svaki dan postavljao slike i video klipove punih mreža ptica.i učio ljude kako da hvataju.takve smo banirali sa našeg foruma.
a sad je glavni koji prijavljuje ljude u krivolovu.
onaj grdelin na forumu sa krivim kljunom,i njega je uhvatio,nakon onoliko slika nemogu ne znati kako izgledaju njegove ruke. Shocked

slike ptica na forumu je zaključao,zašto.što se krije.

a ako ovako nastavite nema šanse da se legalizira uzgoj divljih ptica.prijavljujete kanarince,i mislite da če vam dopustiti uzgoj divljih,možda i hoće ali će vam nabiti toliko obaveza prema ministarstvu da čete odustati od uzgoja.
zapamti moje riječi.
ovo sam napisao i tamo i banirali su me do 2038 g.hvala bogu bar nemogu čitati postove koji nemaju veze s vezom

Tako je cika Mico, slozio bih se sa vama..
Taj sto je uhvacen u teskom krsenju zakona tj krivolovu tj hvatanju divljih ptica pevacica faune Evrope u Kraljevu, je bio clan SOF-a, drustvo ciji je clan ga je izbacilo iz clanstva a SOF to verifikovao i apsolvirao vise , puta.. Protiv tog clana je pokrenuit postupak i osudjen je i to dobro uslovnom kazmom zatvora i samim tim nije vise clan drustva pri SOF-u ali zato je sada na funkciji u udruzenju PPFE , kolko mi secini neki podpredsednicic toga drustva....
I kako moze neko takav da nama postenim pticarima koji znacimo nesto u ovoj prelepoj zemlji Srbiji prica o pticama...
Vpleo bih Mico vas komentar na ovo, da mi pojasnite kako neko takav moze uopste biti bilo gde gde se p[osteno prica o pticama???
Kada mi odgovorite na ovo pitanje, imao bi jos nesto i vise ne bi ni o cemu drugom, ovde je sve jasno i to je to, to ce izaci u javnosti i interesuje me kako c ejavnost reagovati, ali nije to najcrnije, ima toga jos.... E sad da vidimo legalnost..............Laughing
Unapred zahvalan.

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
mica

mica

Broj poruka : 538
Datum upisa : 15.01.2010
Godina : 70

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimePet Okt 29, 2010 7:15 pm

Re: dr.nenad86
Dopada mi se kako srčano, odlučno pa i argumentovano izlažete svoje stavove. Pokušaću da Vam odgovorim:
Forumi su postali svojevrsne institucije. Tu se stiču određena znanja. Konkretno na ovakvim forumima može se puno naučiti o pticama ali i o ljudima.
Lako je nekoga osuditi. Da krenemo težim putem da pokušamo nekog da razumeno i da u nečijem lošem postupku nađemo olakšavajuće okolnosti. Niko nije apsolitno loš kao što niko nije apsplusno dobar.
Ljubav prema pticama je kao i svaka ljubav. Nerazimna. Ko voli ptice pokušaće da ih ima na bolo koji način. Sukobiće se i sa zakonom, samo da bi došao do ptica koje voli. Mnogi su lovili ptice pevačice. To se još uvek čini . Srećom ređe nego ranije. Neki su ulovljeni loveći ptice. Mnogi nisu. Etički gledano i oni što nisu ulovljeni u lovu ptica nisu manji krivci od onih koji su ulovljeni i kažnjeni. Malo je onih koji vole ptice pevačice a nisu u životu nikada ulovili ni jednu pticu. Neko će reći i ja volim ptice pevačice ali ih ne lovim i da ljubav prema njima ne može da opravda njihovo hvatanje. Razlika ipak postoji. Takva osoba voli da ih gleda ali ne i da ih ima.
U detinjstvu i ranoj maladosti lovio sam ptice pevačice. Tada su to mogi dečaci i momci radili. Nije bilo kompjutera. Televizori su bili retkost. Tek po neka porodica je imala kola. Kafića nije bilo vec samo kafana u koje omladina nije bila rado viđena od strane starijih. Do devojaka se nije lako dolazilo kao danas. Ptice su nam bile velika rados i hobi.
U zrelom dobu najveći broj ptica dobijao sam od prijatelja, poznanika ili od ljudi kojima sam pomagao. Mnogi su mi poklanjali ptice znajući da ih čuvam i volim. Neke sam i kupovao na pijacama jer to niko nije sankcionisao. Zakon o zabarani čuvanja ptica pevačica je postojao ali se nije primenjivao. Od 2005 godine ih odgajam. Svake godine kolonija je sve veća i glasnija.
U mnogim državama Evrope nikana nije postojala zabrana odgoja i čuvanja ptica pevačica. Decanijama pa i vekovima odgajali su ptice pevčice. Kada su doneti zakoni o zabrani lova ptica pevačica molo ko je primeto donošenje takvih zakona. Svi su odavno već imali domestifikovane ptice pevašice i divlje ih uopšte nisu zanimale.
Nisam ovo napisao da bih branio lovokradice i pravado njihove postupke. Krivi su ali ih razumem i žao mi je tih ljudi. Ljubav prema pticama pevačicama je čidesna. Ko ih jednom zavoli voleće ih do kraja života. Imao sam sreće kroz život da sam mogao da ih skupljam tako što sam ih dobijao. Sada ih odgajam. Ali da nije bilo tako, možda bi u nekim novinama osvanula vest : Dr taj i taj uhvaćen je u nedozvoljenom lovu zaštiđenih vrsta ptica. Kod njega su poronađene sleće zaštićene vrste...

Shocked
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimePet Okt 29, 2010 7:54 pm

Normalno kolega Mico, mene su uvek ucili da budem srcan, srdacan, posten i da ne pre sto okrivim nekog dobro razmislim prikupim sve potrebne informacije i onda ga u jedndom potezu i sahiram i matiram. tako su me i na na fakultetu ucili, a odredjenim bolestima se treba tako radikalno boriti kao i sa ovim problemom.
oni koji su hvataju, hvatali su i hvatace divlje ptice i onoga ko gaji kao npr vi te iste ptice i pokusava da dobije domestifikovano i ujednaceno jato... I sto je najvaznije ne moze neka sacica ljudi koji su istog sastava, pokazati kako i sta treba da se radi, kad svi znamo da su oni , hvatali i unistavali te iste ptice, sada se oni predstavljaju dobrotvorima, to tako ne moze i to tako ne ide....
ne moze neko takav da prica i da bude legalan sada, to nikako.. moze da cuva ptice i da se sakrije u misiju rupu da se takva licnost ne javlja nigde... a kamo li da nekom soli pamet , to pa tek ne ide.
sto s wetiavh ectanja ptica, i dan danas se hvataju ptice, juce sam imao stanak sa lovocuvarskim sluzbama, abelezena su akedn esavanja i uskoro pripremamo akciju protiv takvih....
a jkedan rofum je do skora to popularisao, i jedan admin je u oavzjavno izlozvljavanje i hvatanje ptica u regionu Pirota, to sve ima zabelezeno i jotsi u arhivu za neke dane koji dezalo, da vidi narod ko sta radi a poksava da prica nesto o pticama, takvi nemaju iduaju pravo glasa, misija rupa je za njih jsa ondesvim dobro mesto.
Vama svaka cast na trudu i radu, zato bi trebali od takvih sumnjivih vokail da se ogradite da i vas neko ne proziva i d ane ostaajlv mrlju na vas rad....

pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
rtomek

rtomek

Broj poruka : 721
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 50

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 12:49 am

pozdrav svima

nažalost toliko se tu nakupilo stvari da jednostavno neznam ni odakle da počnem .....
izgleda da nekima tu nešto nije jasno ..SOF- okuplja PTIČARE ..ljude kojima su PTICE u fokusu interesovanja, vrsne odgajivače PTICA , savezne i neđunarodne sudije - ocenjivače PTICA , ljude koji su obišli pola sveta zbog PTICA , koji su organizovali ogroman broj manifestacija vezanih za PTICAE..PTICE ...PTICE ....ovi ljudi nikad se nisu bavili pretnjama , klevetama, hajkama , inspekcijama, prijavama .....nažalost pojavio se nekoliko ljudi koji sebe isto ubiraju u PTIČARE iako niko nikad za njih čuo dosad nije, ni sa izložbi ih neznamo , ni iz nekih časopisa da su objavili neko stručno delo ...jedino možemo pročitati o njima na prijavama, i na forumu njihovom ..gde oni vode glavnu reč i odakle se banuje svako ko ne nasedne na silne laži koje se u kontinuitetu serviraju ....nažalost ima dosta časnih i poštenih odgajivača koji su isto upali u ovaj krug a sad im je sram što se u ime njih radi protiv dojučerašnjih drugara i prijatelja a sad ni oni nesmeju da istupe jer bi i kod njih već sutradan zakucao neko sa prijavom u ruci ....
nažalost ovoga kako moje pamćenje služi nikada bilo nije , SOF u svoje redove može a nemora da primi sve koji izraze želju da se učlane ..nevidim logiku ljudi koji su bili članovi društva koji su članovi sof-a a sad prešli u klub koji nije član a preko tog društva ponovo teže prema sof-u to vam je kao u filmu "Lesi se vraća kući"... ako vam se nije sviđalo u sof-u zašto želite sad opet u sof ? odo je demokratska zemlja svako može gde želi ima pravo na to isto tako ima i sof pravo da primi a i da neprimi neke koje skupština kao najviši organ odbije !

Forumi razni su vam mesta za druženje nikako za zvanične izjave bilo koje organizacije ..tu svi mi pišemo šta mislimo i to nemože da bude naravno niučije ime samo lićni stav .

nažalost malo ko navrati na ovaj naš forum pa da prčita neke informacije možda drugačije nego što može da pročita po nekim drugima forumima a da je svako ko je i iz najbolje namere pisao nešto suprotno voli pojedinaca banovan je sa drugog foruma bez kršenja pravila foruma ..to se ovde nikome nemože desiti da neko ko se pridržava pravilima bude banovan makar se neslagali 100%
nartaviću ROBY
Nazad na vrh Ići dole
malinois

malinois

Broj poruka : 58
Datum upisa : 01.01.2010
Godina : 53

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 8:33 am

pozdrav svima

Citao sam ovu diskusiju od samog pocetka sa velikim interesovanjem ,iako nije moja stvar AL NE MOGU NE DATI KOMENTAR .

SOF je najstarija ornitoloska organizacija u regiji .Naziv je mjenjao vise puta ovisno kakve su okolnosti bile (raspad stare drzave ) ALI organizacija ostaje i vremenom prati propise i zahtjeve COM-a i uredno vrsi preregistracije (sto je i normalno ).Nema teoretske sanse da se u COM registrira neka druga organizacija sa podrucja iste drzave .

Sve ste vec napisali pa je ponavljanje nepotrebno .Jedino sto vam mogu predloziti je :SJEDNITE ZA STOL I DOGOVORITE SE LJUDSKI .Svi smo mi na neki nacin diplomirani ljubitelji ptica i veze nas ista ljubav i hobi .

Svade ,prepirke ,inspekcije ,PRIJETNJE .... NE VODE VAS NIGDJE .Stanje ce se vremenom srediti (MORA ) i bit ce vam zao svih ruznih rijeci koje ste razmjenili .

prijateljski pozdrav iz Kleka

Aleksandar Arsic
Nazad na vrh Ići dole
nebojsa

nebojsa

Broj poruka : 108
Datum upisa : 06.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 8:38 am

Ljubav prema pticama je kao i svaka ljubav. Nerazimna. Ko voli ptice pokušaće da ih ima na bolo koji način. Sukobiće se i sa zakonom, samo da bi došao do ptica koje voli. Mnogi su lovili ptice pevačice. To se još uvek čini . Srećom ređe nego ranije. Neki su ulovljeni loveći ptice. Mnogi nisu. Etički gledano i oni što nisu ulovljeni u lovu ptica nisu manji krivci od onih koji su ulovljeni i kažnjeni. Malo je onih koji vole ptice pevačice a nisu u životu nikada ulovili ni jednu pticu. Neko će reći i ja volim ptice pevačice ali ih ne lovim i da ljubav prema njima ne može da opravda njihovo hvatanje. Razlika ipak postoji. Takva osoba voli da ih gleda ali ne i da ih ima.

Meni je potpuno nejasno to da akademski građanin iznosi ovakve stavove i smatra da su isti ispravni!
Dakle opravdano da pojedinci kradu skupe automobile jer oni vole da ih imaju a ostalima je dovoljno da gledaju iste na putevima.
Još jedan primer po vašoj logici dovoljno je registrovati "udruženje ljubitelja estradnih pevačica" i po automatizmu to udruženje je legalno kao i sve aktivnosti udruženja tako da njegovi članovi imaju ekskluzivno pravo da love pevačice po ulici i stavljaju ih iza rešetaka pošto oni vole da da imaju kolekciju pevačiva a drugima je dovoljno da iste vide ili čuju njihovu pesmu!

Po vama je dakle opravdano vršenje čak i najtežih krivičnih dela i takve ljude ne traba sankcionisti jer ljudi jednostavno vole to što rade! Mislite o tome!

Nazad na vrh Ići dole
mica

mica

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 9:57 am

Re: malinois
APSOLUTNO POZDRAVLJAM I PODRŽAVAM VAŠ STAV.
Re: nebojsa
Tvrditi da svojim predhodnim postom opravdavam ,,vršenje čak i najtežih krivičnih dela,, nema smisla. Čitajte ono što sam napisao, ane ono čega nema a što bi ste Vi želeli da sam napisao.
Nazad na vrh Ići dole
nebojsa

nebojsa

Broj poruka : 108
Datum upisa : 06.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 10:23 am

Niti sam rekao niti tvrdim. Hipotetiči sam izneo zaključak, na osnovu vašeg teksta koji sam citirao. A vi ste deo rečenice istrgli iz konteksta kako bi sebe predstavite kao žrtvu. No to ne govori o meni...

Gospodine Mićo izvinjavam se ako sam pogrešno shvaćeni pošto mi to nije uopšte bila namera!

Ja se ovde isključujem iz dalje diskusije i stavljam tačku na moje pisanje u ovoj temi!

Pozdrav svim iskrenim ljubiteljma ptica!
Nazad na vrh Ići dole
cobras

Broj poruka : 7
Datum upisa : 17.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 12:20 pm

rtomek ::
maki neradi se ovde niokakvim privilegijama ljudi ....jednostavno za pticu sa zatvorenim prstenjem je lakše i jednostavnije dokazati poreklo ...mislim da se tu slažemo.....to ti je kao kad legalizuješ kuću pa ako već imaš crtež( projekat) onda si u prednosti od onog ko to nema ...ali videćemo kako će da bude ..svakako tu pojedinci među nas neodlučuju šta i kako će da bude eventualno predloga ili sugestija može biti i toliko.
pozzdrav ROBY

Pozdrav Robi i vama i svima na forumu !! mene zanima sta ce biti sa onima koji svoje ptice alkiraju alkicama PPFE a udruzenja ? Unapred se izvinjavam sto sam sebi dozvolio da mi je ovo prvi post koji pisem , nisam bas dobar sa snalazenjem ni na kompjuteru ni na forumu , tako da uvek moram da sacekam mladju generaciju da odradi ovako nesto . Poznato je da su ljudi narucivali alkice od doticnog udruzenja , medju njima je i poznanik moga sina neki klinac , e posto nemozes svima uliti pamet u mozak sta ce biti sad sa onima koji su svoje poverenje poklonili uduzenju PPFE ???
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 1:40 pm

cobras ::
maki neradi se ovde niokakvim privilegijama ljudi ....jednostavno za pticu sa zatvorenim prstenjem je lakše i jednostavnije dokazati poreklo ...mislim da se tu slažemo.....to ti je kao kad legalizuješ kuću pa ako već imaš crtež( projekat) onda si u prednosti od onog ko to nema ...ali videćemo kako će da bude ..svakako tu pojedinci među nas neodlučuju šta i kako će da bude eventualno predloga ili sugestija može biti i toliko.
pozzdrav ROBY

Pozdrav Robi i vama i svima na forumu !! mene zanima sta ce biti sa onima koji svoje ptice alkiraju alkicama PPFE a udruzenja ? Unapred se izvinjavam sto sam sebi dozvolio da mi je ovo prvi post koji pisem , nisam bas dobar sa snalazenjem ni na kompjuteru ni na forumu , tako da uvek moram da sacekam mladju generaciju da odradi ovako nesto . Poznato je da su ljudi narucivali alkice od doticnog udruzenja , medju njima je i poznanik moga sina neki klinac , e posto nemozes svima uliti pamet u mozak sta ce biti sad sa onima koji su svoje poverenje poklonili uduzenju PPFE ???

Pozdrav cobras, dobro je sto je postavljeno jedno ovakvo pitanje...
Te alkice sluze da se cisto ptica obelezi, kao makeri ili obelezivaci ptica, to isto imate i u ponudi na bilo kojoj berzi ptica, jer one drugo nicemu i ne sluze.
Te ptice koje su alkirane tim alkicama nece moci da se takmice na lokalnim, medjunarodnim izlozbama u Srbiji, na drzavnom sampionatu Srbije niti bilo kojoj drugoj izlozbi koju organizuje neka od clanica COM-a, te alkice su nepriznate. Postoji odluka da se samo alkice SOF-a mogu nalaziti na svim izlozbama gde se vrsi ocenjivanje ptica, i samim tim, ove alkice ne vrede, kad ih ne mozete iskoristiti, takva ptica nece biti ocenjena na bilo kojoj izlozbi kada se legalizacija zavrsi u skorijem periodu, znaci samo sluze kao obelezivaci ptica, a imate dosta povoljnije te alkice koje su jeftinje od te cene kojom oni obanjuju ljude, ali nece zadugo biti tako, vec su ljudi poceli da ramisljaju svojom glavom. 20 alkica kosta 70 dinara na svim berzama , ja sam takve kupio prosle godine od firme koja se bavi uvozom kviko proizvoda i sluze mi kao markeri da obelezavam ptice, da ne pamtim napamet.

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
rtomek

rtomek

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 3:16 pm

cobras
ima tu dosta stvari nerešenih oko svega toga šta i kako će da bude pravilnik o evidentiranju ,obeležavanju ...još nije donet, prvo je bio nacrt pa je potom bio jedan drugi kao predlog ( koji je nastao posle sastanka koji je održan u Beogradu gde smo ispred sof-a pregovarali o mogućim rešenjima ) pa je taj postavjen kao predlog ( koji su neki već okarakterisali kao gotov dokument ) mogu da kažem da je bio dosta dobar ali i njega su promenili odnosno skratili pa nam dostavili pa smo o tome ponovo pregovarali i pošto se videlo da ima mnogo nejasnih i nerešenih delova dogovoren je ponovo sastanak sa nadležnima koji se očekuje uskoro gde ćemo opet u ima naše matične organizacije pregovarati i nadam se će se napokon roditi dobar dokument koji će da se poče primenjivati u interesu SVIH !
što se alkica tiče sve zaštićene jedinke koje budu bile obeležena po pravilniku ( što znači :, država, godina odgoja, br. udruženja !!!, mat. br. odgajivača !! redni broj ptice ) tu ako si primetio ima i broj udruženja zasad po sadašnjem stanju stvari brojeve udruženja imaju samo klubovi koji su pri SOF-u ali se predviđa brojna oznaka i za registrovane odgajivačnice i još videće se za šta ...ali ovo su još predmet sledećih sastanaka ..pa u konačnoj verziji biće nadamse sve jasno definisano.
da se vratim na postavjeno pitanje to što je Nenad naveo to je tačno na saveznim izložbama se sa tim alkama naravno neće moći da se takmiči jer sam naziv SAVEZNA govori da se to odnosi na članove saveza , isto se odnosi naravno i za državni šampionat i na svetska prvenstva gde ja naravo savez kao baza .......možda će PPFE da pravi svoje izložbe , da će da stvara neke svoje sudije ..neka svoja pravila pa možda i neke svetske organizacije..to je na njima na šta imaju naranvno pravo pa nek im je sa srećom .....u nekoliko navrata sam čitao da oni i ne teže izložbama.... .COM-u... OMJ-u tako da nije moje da o tome ni razmišljam ni da dajem svoje mišlkjenje, mi koji smo u savezu ovaj hobbi doživjavamo kao sport gde se nadmećemo ko je šta i kakvog kvaliteta uspeo da odgoji , i ulažemo ogroman trud i godine da bi imali kvalitet da bi nadmašili nekog svog drugara naravno uz fer pleyu i sportskom duhu.
Tako da neznam šta će da bude sa tim pticama ....dali će zakonodavac da ih prihvati prilikom popisa ..neznam ( ukopliko oznake budu po propisu najverovatnije hoće samo neznam po kojem kriterijumu će isti staviti oznake ko će da odredi broj udruženja ..ali ...)
a posle donošenja novog pravilnika zakonodavac namerava da raspiše tender za distribuciju alkica ( gde se nadamo da će to da bude SOF pošto decenijama snabdeva svoje članove sa alkama pa ima sve predispozicije da se ovlasti da snabdeva i odgajivače zaštićenih vrsat ali samo one koji budu imali dozvolu za odgoj zaštićenih vrsta!!!) to su još naravno predmeti pregovora i usaglašavanja ....

nadam se da sam uspeo da ti odgovorim a ukoliko imaš bilo kakva pitanja slobodno ih postavi drage volje ću da odgovorim ukoliko budem imao informacije o istim .
pozz ROBY
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

Broj poruka : 939
Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 3:42 pm

Imam ja jedno pitanje za gospodina Micu gospodine Mico posto cuvate i odgajate ptice pevacice kako bi ste se osecali da neko podnese prijavu protiv vas jer uveliko stizu prijave od strane clanova drustva u kome ste i vi pa da vam dodje inspekcija sa policijom na vrata pa opet moze da osvane u novinama doktor taj i taj je uvadcen u drzanju zasticenih vrsta.........i jos jedno pitanje ako mislite da je SOF nelegalna organizacija zasto onda alkirate ptice alkicama koje je SOF propisao!
Gospodine Mico nista licno!
Nazad na vrh Ići dole
cobras

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 5:18 pm

dr.nenad86 ::
cobras ::
pozzdrav ROBY

Pozdrav cobras, dobro je sto je postavljeno jedno ovakvo pitanje...
Te alkice sluze da se cisto ptica obelezi, kao makeri ili obelezivaci ptica, to isto imate i u ponudi na bilo kojoj berzi ptica, jer one drugo nicemu i ne sluze.
Te ptice koje su alkirane tim alkicama nece moci da se takmice na lokalnim, medjunarodnim izlozbama u Srbiji, na drzavnom sampionatu Srbije niti bilo kojoj drugoj izlozbi koju organizuje neka od clanica COM-a, te alkice su nepriznate. Postoji odluka da se samo alkice SOF-a mogu nalaziti na svim izlozbama gde se vrsi ocenjivanje ptica, i samim tim, ove alkice ne vrede, kad ih ne mozete iskoristiti, takva ptica nece biti ocenjena na bilo kojoj izlozbi kada se legalizacija zavrsi u skorijem periodu, znaci samo sluze kao obelezivaci ptica, a imate dosta povoljnije te alkice koje su jeftinje od te cene kojom oni obanjuju ljude, ali nece zadugo biti tako, vec su ljudi poceli da ramisljaju svojom glavom. 20 alkica kosta 70 dinara na svim berzama , ja sam takve kupio prosle godine od firme koja se bavi uvozom kviko proizvoda i sluze mi kao markeri da obelezavam ptice, da ne pamtim napamet.

Pozdrav cheers

Pa dali to onda sve znaci kao neko prodavanje magle ? Jer po onome sto sam cuo bore se za legalizaciju i obelezavanje ptica faune . Toliko sam se vise nacitao svega i svacega da sam se lepo pogubio pa neznam vise ni sta je stvarnost a sta laz ! .Kaze klinac pravice i sami svoe izlozbe ako treba .
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 7:15 pm

Da, pravice izlozbe, sa svojim alkicama koje ne vaze u Srbiji na saveznim izlozbama, zvace sudije koje ne postoje jer sudije SOF-a se nece odazivati, ptice ce stavljati u kavezima koje nemaju, pa sada sam proceni ko sta prodaje a ko sta garantuje....
Sof okuplja nekoliko desetina clanica i nekoliko hiljada clanova, okuplja sudije savezne, medjunarodne i sudijske pripravnike kao takva organizacija do sada je uvek ulivala poverenje svima i svi su je zbog toga postovali, sada jedna obicna sacica ljudi hoice to sve da baci u senku i da zloupotrebi to, svako normalan to moze protumaciti kao nemogucu misiju....

A o njima ce skoro da izadje sve u javnost jer ne biraju sredstva da nanesu stetu SOF-u, ne uspevaju i sada iz ocaja pokusavaju svata, prjavljuju nas raznim inspekcija, ko gubi ima pravo da se ljuti. Ja sam bio dosta puta u inspekcimama zbog neosnovanih nizerazrednih prijava i svki put se svi slatko nasmeju, ali sada, vise ni mi necemo da cutimo, krecemo u akciju, a mislim da ovo sto mi immao daponudimo o doticnima ce biti mnogo kvalitetnije nego sto su oni do sada pokusavali... I zahvalio bi se tamo onima na mojoj promociji, hvala vam, do srca, bas se slatko nasmejemo svaki put kad neko od mojih prijatelja prociuta onakve gluposti....

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
cobras

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 7:50 pm

dr.nenad86 ::
Da, pravice izlozbe, sa svojim alkicama koje ne vaze u Srbiji na saveznim izlozbama, zvace sudije koje ne postoje jer sudije SOF-a se nece odazivati, ptice ce stavljati u kavezima koje nemaju, pa sada sam proceni ko sta prodaje a ko sta garantuje....
Sof okuplja nekoliko desetina clanica i nekoliko hiljada clanova, okuplja sudije savezne, medjunarodne i sudijske pripravnike kao takva organizacija do sada je uvek ulivala poverenje svima i svi su je zbog toga postovali, sada jedna obicna sacica ljudi hoice to sve da baci u senku i da zloupotrebi to, svako normalan to moze protumaciti kao nemogucu misiju....

A o njima ce skoro da izadje sve u javnost jer ne biraju sredstva da nanesu stetu SOF-u, ne uspevaju i sada iz ocaja pokusavaju svata, prjavljuju nas raznim inspekcija, ko gubi ima pravo da se ljuti. Ja sam bio dosta puta u inspekcimama zbog neosnovanih nizerazrednih prijava i svki put se svi slatko nasmeju, ali sada, vise ni mi necemo da cutimo, krecemo u akciju, a mislim da ovo sto mi immao daponudimo o doticnima ce biti mnogo kvalitetnije nego sto su oni do sada pokusavali... I zahvalio bi se tamo onima na mojoj promociji, hvala vam, do srca, bas se slatko nasmejemo svaki put kad neko od mojih prijatelja prociuta onakve gluposti....

Pozdrav cheers

A opet sad da pitam nesto , oni koji su se opredelili za udruzenje PPFE kao recimo klinac koga znam i posto ih sigurno ima jos , kako da proformulisem sad naj bolje ono sto hocu ustvari da pitam , aha . Ako se njihov neki clan jedan ili vise njih toliko razocara dali u ljude udruzenja ili samo politiku udruzenja dali ce biti primljeni u neko drugo drugo udruzenje koje je pri SOFu ? naravno to sam mislio na one koji nemaju ni jednu mrlju u dosijeu za nelegalno hvatanje ptica itd ili nebitno . Dali ce ti ljudi biti prihvaceni u drugim udruzenjima pri sofu ako rese da napuste udruzenje PPFE .
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 7:57 pm

Ljudi koji nemaju te "mrlje" oko krsenja zakona u hvatanju ptica kao pojedinci iz tog udruzenja, mocice naravno d ase uclane kao i svi ostali poteni i civilizovani ljudi koji su sada u SOF-u a ima ih nekoliko hiljada, i imace sva prava kao i svaki clan udruzenja koje je clan SOF-a.

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
cobras

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 8:18 pm

Sta mi je ptrebno da bih se uclanio u vase udruzenje od dokumenata i koliko je clanarina na godisnjem nivou i dali je vazno da imam odredjen broj ptica ? ja inace drzim dijamantske golubice , guld amadine , tigrice , zebice inace sam iz N Pazove , imali smo neko udruzenje koje nije nesto radilo naj bolje i u cilju odgajivaca , ja sam nekad ranije imao mnogo vise ptica sada sam u penziji i nemogu vise ni zdravstveno nisam ptice alkirao jer nisam ni izlagao nisam vremenski imao vremena za tako nesto . Ali eto sad imam unuka kojeg bi voleo da uvedem da se tim bavi malo ozbiljnije nego sto sam ja radio . Pa dali je sve jedno koje udruzeje izaberem evo recimo dali bih mogao da bue vas clan posto sam vas sad malo gnjavio ali mi se svidja vas pristup ljudima licno meni . Dali bih bio obavezan na nekim sastancima , dali bih mogao alkice da nabavim kod vas i tako ?.
Nazad na vrh Ići dole
mica

mica

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 9:14 pm

Sale77-Nis ::
Imam ja jedno pitanje za gospodina Micu gospodine Mico posto cuvate i odgajate ptice pevacice kako bi ste se osecali da neko podnese prijavu protiv vas jer uveliko stizu prijave od strane clanova drustva u kome ste i vi pa da vam dodje inspekcija sa policijom na vrata pa opet moze da osvane u novinama doktor taj i taj je uvadcen u drzanju zasticenih vrsta.........i jos jedno pitanje ako mislite da je SOF nelegalna organizacija zasto onda alkirate ptice alkicama koje je SOF propisao!
Gospodine Mico nista licno!
Mislim da je jako ružno slati nekome inspektore i narušavati nečiji porodični mir zbog ptica. Ko god to čini to je za osudu. Moje ptice su van kuće u ptčarniku. Lično mi neće smetati.
Ali neće to biti objavljeno u štampi. To bi mi bila besplatna reklama. Šteta. Vest nije zanimljiva. Novi zakon legalizje odgoj zaštiđenih i strogo zaštiđenih vrsta. Proces legalizacije je u toku. Gospoda inspektori mogu da dođu pogledaju ptice naprave zapisnik, što su obavezni po službenoj dužnosti i da se pozdravimo. Niko ne treba više da strepi za svoje ptice. Kada se popis ptica obavi i kada ptice budu upisane u bazu podataka pri Mimistarstvu životne sredine i prostornog planiranja teba da se boje samo oni koji nisu prijavili da poseduju zaštićene vrste ptica a čuvaji ih ili odgajaju. Svako će sam prijaviti ptice pevačice faune evrope koje čuva radi popisa , evidencije izrade baze podataka i izdavanja dozvole za njihovo cuvanje. Od momenta objavljivanja pravilnika o uslovima držanja faune evrope u Službenom glasniku dat je rok od 6 meseci da prijavite ptice koje cuvate radi evidenije i popisa istih. Prema tome nepotrebo je da vas iko prijavljuje bilo kome, to ćete vi sami učiniti jer je to u vašem i interesu. Ta procedura može ići i preko već postojećih društava. Udruženja bi mogla da napreve evidenciju svojih članova koji čuvaju faunu evrope i da obave popis ptica i na predviđenim formularima da dostave spiskove Ministartvu. Spiskovi se mogu dostaviti i SOF-u koji će spiskove dostaviti nadležnom ministarstvu. Pojednici koji nisu članovi ni jednog udruženja a imaju faunu evrope dužni su takođe da na predviđenim formularima direktno dastave popis svojih ptica nadležnom ministrastvu. Svi koji u predviđenom roku prijave svoje ptice ušli su u proces njihove legalizacije. Sto se Vašeg pitanja tiče zasto prstenujem ptice alkicama koje je SOF propisao to su jedino važeće alkice u Srbiji. I to nema nikakve veze sa legalnošću SOF-a. Nisam ja taj koji neku instituciju savez ili udruženje proglašavam legalnim ili nelegalnim. Prošle godine 22.07.2009 stupo je na snagu novi zakon o udruženjima građana a počeo je da se primenjuje od 22.10.2009 čime ja stari zakon prestao da važi –suspendovan je. Sva udružnja građana koja su registrovana po starom zakonu izgubila su legalnost ali ne i legitimitet. Ista je situacija i sa savezom konkretno sa SOF-om. Legitimitet daje pravo SOF-u da pokrene proceduru preregisteracije svojih članica, obavi potrebnu proceduru organizovanja osnivačke skupštine na kojoj će se oformiti savez usklađenm sa novim zakonom. Registracijom tog novog saveza u Agenciji za privredne registre SOF postaje legalan po novom zakonu.
Vaše je pravo da se ne slažete sa mnom kao što ja imam pravo na svoje mišljenje.
Ovaj post sam napisao iz poštovanja prema sagovorniku jer je nekulturno ignorisati nekoga ko vam se direktno obraća. Ali ovu temu vrtimo već poduže i postajemo dosadni.
Nazad na vrh Ići dole
rtomek

rtomek

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 9:31 pm

cobras
svako uduženje radi kako rade ljudi koji su članovi u njima , najbolje je da odabereš udruženje koje ti je najbliže mestu stanovanja jer tako možeš na najbolji način da doprineseš razvoju udruženja kojem pripadaš pošto možeš sa svojim prisustvom na sastancima da daš svoj doprinos prvo razvoju svog društva pa preko toga i celog saveza , naravno preporučujem ti društvo koji je član u SOF-u ( mislim da tu i nema dileme )
ovde na forumu smo mi članovi raznih udruženja po Srbiji ja sam član Subotičkog, Nenad Niškog, Danijel Vranjanskog pa da nenabrajam sve ima nas sa svih strana a svi smo mi preko naših udruženja članovi matične organizacije SOF-a.
Broj ptica naravno da nije bitan da bi se učlanio( kod mene u društvu ima i takvih koji imaju 2-3 kanarinca a drže ih isključivo radi zadovoljstva ..a prisutni su na svakom sastanku i učestvuju u svim akcijama , radu na izložbi ..iako nikad ne učestvuju na njima ..ljudi vole ptice pa mesto im je među ptičarima )
članarine su različite po svakom udruženju a i načim učlanjenja ( kod mene je u SU. je pravilo da ko želi da se učlani mora da prisustvuje sastanku gde treba da se predstavi , ukratko predstavi svoj hobi vezan za ptice , šta drži od kad , zašto se učlanjuje ...itd.. pa potom prisuni članovi glasaju o njegovom prijemu ( bilo je već da je neko i odbijen .... ) )
najbolje ti da odlučiš gde ćeš ( imaš beogradsko udruženje, pančevačko, novosadsko ...) .pa da vidiš kakvi su tamo uslovi i način ..pa kad se učlaniš dobiješ svoj matični broj na koji ćeš u buduće moći da naručuješ prstenove ....
to ti je moj savet pa ti odluči
pozz ROBY
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

Broj poruka : 432
Datum upisa : 31.12.2009
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 9:35 pm

ajde mića malo razmislite zašto su se svi članovi na milanovom forumu koji ne misle kao on banirali,zašto je tema slike ptica zaključana i zašto posjetioci nemogu čitati nijednu temu osim "legalizacije ptica".
zato što skriva sebe i druge lovokradice.na našem forumu je stalno stavljao slike uhvaćenih ptica,video snimke lova na mrežu i videosnimke lova na kapane.objašnjavao kako se lovi,čak i crtao skice i šeme za izradu pribora za lov.
po meni on nije normalna osoba jer normalna osoba nemože misliti da je bog,a on to misli.
pod njegovim vodstvom nema šanse da sad išta napravite.
zar nije bilo lakše učlaniti se u neku udrugu i pritiskati SOF dok se nešto ne poduzme.
Nazad na vrh Ići dole
rtomek

rtomek

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 9:51 pm

Od momenta objavljivanja pravilnika o uslovima držanja faune evrope u Službenom glasniku dat je rok od 6 meseci da prijavite ptice koje cuvate radi evidenije i popisa istih.

mico molio bi da nam pokažete link de možemo ovu informaciju da proverimo
unapred vam hvala
pozdrav ROBY
Nazad na vrh Ići dole
mica

mica

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitimeSub Okt 30, 2010 10:11 pm

ticar ::
ajde mića malo razmislite zašto su se svi članovi na milanovom forumu koji ne misle kao on banirali,zašto je tema slike ptica zaključana i zašto posjetioci nemogu čitati nijednu temu osim "legalizacije ptica".
zato što skriva sebe i druge lovokradice.na našem forumu je stalno stavljao slike uhvaćenih ptica,video snimke lova na mrežu i videosnimke lova na kapane.objašnjavao kako se lovi,čak i crtao skice i šeme za izradu pribora za lov.
po meni on nije normalna osoba jer normalna osoba nemože misliti da je bog,a on to misli.
pod njegovim vodstvom nema šanse da sad išta napravite.
zar nije bilo lakše učlaniti se u neku udrugu i pritiskati SOF dok se nešto ne poduzme.
Kada sam se priključio forumu toga već njeje bilo. Verovatno je izbrisano. Pojedinci me ne zanimaju. Svako je odgovoran za ono što čini. Tamo sam pristupio zbog toga što su se članovi foruma, (većina) zalagali za legalizaciju odgoja faune evrope. Sa oduševljenjem sam prihvatio tu ideju. Celog života se družim sa pticama. Kako je cuvanje i odgoj ptica pevačica bio zabranjen, težak je oseđaj da činiš neto što je zabranjeno a znaš u stvari da ništa loše ne činiš. To mi je bio jedini sukob sa zakonom i to mi je uveliko kvarilo zadovoljsto druženja sa pticama. Bio sam jedan od najglasnijih zagovornika legalizacije odgoja faune evrope i osnivanja PPFE-a. Ideja je bila sjajna a realizacija katastrofalna. Podelila je i posvađala ljude. Prijave lete sa obe strane. Jedni ljubitelji ptica šalju inspektore drugim ljubiteljima ptica Shocked Shocked Shocked
Voleo bih da sutra osvane dan i da se ništa od ovoga nije dogodilo...
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Legalizacija drzanja ptica faune Evrope   Legalizacija drzanja ptica faune Evrope - Page 8 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Legalizacija drzanja ptica faune Evrope
Nazad na vrh 
Strana 8 od 20Idi na stranu : Prethodni  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14 ... 20  Sledeći
 Similar topics
-
» Udruženje za zaštitu i odgoj ptica faune Evrope, kanarinaca, egzota i papagaja,, ŠTIGLIĆ,, Pirot
» Problematika drzanja (gajenja) zasticenih vrsta ptica - uopsteno
»  Legalizacija strogo zaštićenih i zaštićenih vrsta ptica
» Medjugradska izlozba ptica Drustvo za zastitu i odgoj ptica,,SLAVUJ” iz Beograda, 21.11- 24.11.2013.
» Bastardiranje na bazi neke od zenki faune ili egzota

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Legalizacija strogo zaštićenih i zaštićenih ptica i ptica sa CITES-a-
Skoči na: