| Tigrica (Melopsittacus undulatus) | |
|
+71DjordjeW daki12 Dane 9877 Nomak_ ivica1 Wuck0o lepotica cana blueeye djuro123 sasam acca Александра.Рај steva27 holder vatrogasac mime30 SIMO PAJICIC Kyuzo Nastee errorsrb Milos993 žako Iwan97 jelena_padjen@yahoo.com Nidzo Ivan/Rex batinic stefan.peric Dragomir jomabo Matija95 igorbozanic miroslavilic acahaski suzic69 Mirko_98 border Bojan_ManUtd Tihomir proDarKing ax00 bane_ru psittacula Alex skorkovic Drasko milun GoranKac Dare milkica5 MILAN Dalibor Vasic ticar86 slobodan Rea pticar farmacy Jovo13 SasaVR bojan93pn dr.nenad86 Dejan08 Siskin haralampijexxl papayajamaica Saša vr igorsand SrdjanKG ZQKY Laza Luckyboy 75 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
skorkovic
Broj poruka : 356 Datum upisa : 05.05.2011 Lokacija : Uzice
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Sre Maj 25, 2011 1:13 pm | |
| Malopre sam bio do druga kome sam ja poklonio pre 3-4 meseca jednu moju tigricu. I kada sam joj,danas, prisao video sam da joj je kljun pocrneo na dnu i sa strane poceo kao da puca, da se ljusti. Nokti su joj bas previse porasli. Ne znam u cemu je problem. Moze li neko da pomogne? Ako treba, okacicu veceras ili sutra sliku. pozz | |
|
| |
bane_ru
Broj poruka : 1 Datum upisa : 05.06.2011
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Ned Jun 05, 2011 11:54 pm | |
| Pozdrav svima posto sam novi u svemu ovome dali mogu dobiti par saveta... Dali utice na razmnozavanje tigrica tj na parenje promena volijera i koliko je vreme prilagodjavanja na nove uslove... | |
|
| |
Rea
Broj poruka : 760 Datum upisa : 31.10.2010 Godina : 50 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Pon Jun 06, 2011 9:10 am | |
| | |
|
| |
ax00
Broj poruka : 87 Datum upisa : 27.01.2011 Godina : 27 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Ned Jun 19, 2011 2:45 pm | |
| pozzz.......samo da pitam dali je normalno da tigrica stalno zabacuje glavu nazad i vrti je i onda pocne da leti i tako nekih 5 minuta pa stane i sve tako............ | |
|
| |
proDarKing
Broj poruka : 2 Datum upisa : 27.06.2011 Godina : 28 Lokacija : Janosik
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Pon Jun 27, 2011 8:37 pm | |
| Koko hraniti tigricu ? dajem joj seme belog prosa i vodu, dali treba jos nesto ? negde vidim daju i povrce ! ali dali treba da im usitnim ili dam u komadima i koje povrce i voce ? | |
|
| |
Tihomir
Broj poruka : 61 Datum upisa : 29.06.2011 Godina : 45 Lokacija : Doboj
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Sre Jul 06, 2011 7:34 pm | |
| pozdrav svima molio bih sarije odgajivace da mi daju neki savjet a evo o cemu se radi imam par tigrica koje su kod mene vec nekih 7-8 mjeseci a kad sam ih kupio imale s oko 4 mjeseca.nosnice s im tamno plava i braon kako i treba da budu hranim ih original hranom za tigrice a uz to im dajem mrkvu maslacak jaja mak bar klas i proklijalo sjeme psenice (jabuku i sipinu kost nece ni da pipnu) kucica im je standardnih dimenzija i bude u kavezu koji sam ja pravio dimenzija s 1m d 60 cm i visina 1,8 m.i to mi bude na terasi na kojoj ih niko ne uznemirava.da li sam ja nestrpljiv ili treba jos nesto da poduzmem,npr.kupovina jos jednog para. pomozite unapred hvala | |
|
| |
Tihomir
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Sre Jul 06, 2011 10:36 pm | |
| evo i par slicica | |
|
| |
Tihomir
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Sre Jul 06, 2011 10:42 pm | |
| | |
|
| |
Tihomir
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Sre Jul 06, 2011 10:47 pm | |
| | |
|
| |
papayajamaica
Broj poruka : 200 Datum upisa : 10.04.2010 Godina : 44 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Sre Jul 06, 2011 10:51 pm | |
| Tihomire, volijerica ti je super! Koliko se ja secam odgoja tigrica, mislim da je na tebi sad samo da cekas Rekao bih da si im obezbedio sve uslove da krenu sa parenjem i nosenjem jaja, ali neka neki iskusniji odgajivac tigrica kaze ukoliko si nesto propustio... Puno uspeha ti zelim! Pozdrav! | |
|
| |
Tihomir
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Sre Jul 06, 2011 10:54 pm | |
| Puno hvala na zeljama nadam se da cu uspjeti Pozdrav iz Doboja | |
|
| |
MILAN
Broj poruka : 320 Datum upisa : 26.08.2010 Godina : 33 Lokacija : BEZDAN
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Pet Jul 08, 2011 12:10 am | |
| - Tihomir ::
- pozdrav svima
molio bih sarije odgajivace da mi daju neki savjet a evo o cemu se radi imam par tigrica koje su kod mene vec nekih 7-8 mjeseci a kad sam ih kupio imale s oko 4 mjeseca.nosnice s im tamno plava i braon kako i treba da budu hranim ih original hranom za tigrice a uz to im dajem mrkvu maslacak jaja mak bar klas i proklijalo sjeme psenice (jabuku i sipinu kost nece ni da pipnu) kucica im je standardnih dimenzija i bude u kavezu koji sam ja pravio dimenzija s 1m d 60 cm i visina 1,8 m.i to mi bude na terasi na kojoj ih niko ne uznemirava.da li sam ja nestrpljiv ili treba jos nesto da poduzmem,npr.kupovina jos jednog para. pomozite unapred hvala pozz, jedno pravilo kod svih ptica je "da nema pravila" nekada je sve u redu, a nekada nista ne ide kako treba...to se svuda desava...stvarno ne vidim problem nigde jer su uslovi odlicni volijera lepa-velika, raznovrsna hrana...probaj da ubacis jos ptica mada to nema veze ako one oće da rade, radiće i same...imas tu volijeru u koji bih mogao da ubacis i nesto vece pr. (pevajuce, rozele, nimfe i slicno) a mozes i jos tigrica da stavis...ko sta voli...e sad samo da ti za hranu kazem bolje da uzmes negde od proizvođača primer 10 kg prosa pa da imas celu god nego stalno da uzimas ona mala pakovanja jeftinije ces proci... pokusaj da stavis jos jedno gnezo u volijeru, pa neka same biraju, uvek bi trebalo vise gnezda da ima...za sada toliko, probaj pa ces nam javiti kakvo je stanje | |
|
| |
Tihomir
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Pet Jul 08, 2011 6:01 pm | |
| mnogo hvala na savetima ali kod nas u rs(bih)nemozes naci hrane osim u trgovinama(ljudi su slabo zainteresovani za ptice) i uopste i za sta drugo osim samo za neke pare samo daj meni i samo meni.ja za sad imam samo dve tigrice ali pravim vani voliere nije da se hvalim ali bice extra za pocetnika i planiram u novembru doci u suboticu pa kupiti m.alexe,fisere i nimfe pa da to vec pomalo lici na odgajivacnicu.ako budes u su u novembru volio bih se upoznati s tobom jer mi se cinis kao pravi poznavalac i ljubitelj ptica kao i vecina na ovom forumu pozzzz za sve | |
|
| |
Bojan_ManUtd
Broj poruka : 23 Datum upisa : 06.04.2011 Godina : 41 Lokacija : Uzice
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Sre Jul 13, 2011 11:40 am | |
| Za poctnike u ovom poslu ova vrsta je idealna. | |
|
| |
Tihomir
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Ned Jul 24, 2011 10:19 pm | |
| Ljudi danas me supruga iznenadila. Kupila mi jos tri tigrice (2 muska i jednu zenku) valjda ce poceti da rade. Slike ce biti sutra. | |
|
| |
border
Broj poruka : 365 Datum upisa : 13.03.2011 Godina : 69 Lokacija : Zenica BiH
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Ned Jul 24, 2011 10:28 pm | |
| čestitam tebi i supruzi na prinovama | |
|
| |
Tihomir
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Ned Jul 24, 2011 10:36 pm | |
| Hvala hvala.Valjda necu dugo cekati na prve ptiće
| |
|
| |
Tihomir
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Ned Jul 24, 2011 10:39 pm | |
| Sad bi trebalo da imaju sve uslove.Eh da je meni neko doveo 2 -3 zene to bi djece bilo na sve strane.Malo sale hahahaha | |
|
| |
Mirko_98
Broj poruka : 55 Datum upisa : 24.07.2011 Lokacija : Zrenjanin
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Sub Jul 30, 2011 10:20 am | |
| Pozdrav svima. Od februara imam mužjaka i ženku tigrice i imam pitanje. Mužjak ima nešto više od godinu dana i ženka isto tako. E sad, krajem juna ženka je krenula da nosi jaja i snela je 11 komada ali je prva tri razbila tako da je ležala na 8 komada. Ništa se nije izleglo a to joj je bilo prvo leglo u životu. Čudi me to što od pre nedelju dana otprilike svake noći oko 10 pola 11 uveče neko od njih dvoje krene glasno da krešti. Ali baš mi je čudno što se to dešava noću kad već potpuno padne mrak Da li neko zna šta bi to moglo da znači ?? | |
|
| |
ax00
Broj poruka : 87 Datum upisa : 27.01.2011 Godina : 27 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Pon Avg 01, 2011 12:35 pm | |
| Pozz imam pitanje u vezi pola tigrice.....posto joj je ona vostanica pri dnu svetlo plava a gore bela....musko ili zensko?????
| |
|
| |
Dalibor Vasic
Broj poruka : 531 Datum upisa : 03.01.2011 Godina : 29 Lokacija : Cicevac, Srbija
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Sub Avg 13, 2011 11:10 am | |
| Negde na pocetku Dr.Nenad je napisao da kad ima stavi klijavo zito nastaje pravi rsum i parenje e sad ne zanima koje je to zito, i kako se klija, ja jedno mogu da kupim onaj kukuruz secerac u supermarketu, ali on je tamo u frizideru i zamrznut je, ne znam da li moze da klija? ako je to to. Pozdrav! | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Sub Avg 13, 2011 12:05 pm | |
| Zamrznuti kukuruz šećerac ne može klijati nikada pšenicu takođe možeš kupiti u svakom super marketu uglavnom se prodaje pod nazivom belija. | |
|
| |
Dalibor Vasic
Broj poruka : 531 Datum upisa : 03.01.2011 Godina : 29 Lokacija : Cicevac, Srbija
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Sub Avg 13, 2011 1:09 pm | |
| Pa to, tako su mi i moji rekli, dopisivao sam se sa Nenadom na fejsu i imam bas poruku od njega evo citam je sad, rekao mi je da kupim zito, uglavnom ono koje se kupuje u dragstorima ili super marketima, i stavim ga u toplu vodu i toplu prostoriju i cim malo proklija za nekoliko dana, dam ga papagajima, e sad, ne znam da li je mislio na zito(psenicu) ili kukuruz, u mom kraju kukuruz jos zovu i ZITO pa sam mozda pomislio zbog toga da je kukuruz, ali verovatno je psenica.... Pozdrav! | |
|
| |
Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Uto Avg 16, 2011 12:10 am | |
| A da li neko moze da mi kaze, objasni, kako da proklijam psenicu?? ja sam je stavio u vodu i jednoj posudi, i tako stoji, danas je treci dan.... Pozdrav! | |
|
| |
Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) Sre Avg 17, 2011 2:35 pm | |
| I danas sam je bacio jer se usmrdela i nije proklijala je l' moze neko da mi kaze kako da je proklijam? Pozdrav! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Tigrica (Melopsittacus undulatus) | |
| |
|
| |
| Tigrica (Melopsittacus undulatus) | |
|