Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Ukrasna Zivina

Ići dole 
+13
filip kam.
Marjan
dusan dragan
szrtoma
itan
Dijamant
ivan81
Toni72
Sale77-Nis
sasar_le
Laza
SrdjanKG
Zika
17 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2
AutorPoruka
Dijamant

Dijamant

Broj poruka : 53
Datum upisa : 22.07.2010
Godina : 40

Ukrasna Zivina - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeNed Avg 01, 2010 1:10 pm

drustvo Moze li mi neko reci dali mogu da nabavim prstenove za ovu godinu da alkiram ove pilece traba mi 9 komada
Nazad na vrh Ići dole
Laza

Laza

Broj poruka : 1208
Datum upisa : 20.12.2009
Godina : 37

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeNed Avg 01, 2010 1:35 pm

Za ovu godinu jedino da pozajmis od nekog.
Narucuje se ove godine za sledecu, i to u drustvu u kom si clan. Poz
Nazad na vrh Ići dole
Dijamant

Dijamant

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeNed Avg 01, 2010 9:05 pm

A reci mi posto nikada nisam bio uclanjen za zivinu dali i tu ima ono broj odgajivaca ?
Ako bi recimo pozajmio od nekog prstenje kako bi se te kokoske vodile verovatno kao njegove jeli tako?
Nazad na vrh Ići dole
Laza

Laza

Broj poruka : 1208
Godina : 37

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeNed Avg 01, 2010 10:07 pm

verovatno da ima broj, nisam nikad gajio zivinu, a zivina bi ti imala njegov prsten tj njegov broj...
Nazad na vrh Ići dole
Dijamant

Dijamant

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimePon Avg 02, 2010 12:35 am

Cuo sam od nekih odgajivaca zivine da od ove godine nema vise broj odgajivaca vec samo broj drustva i redni broj ali neznam koliko je to tacno zato pitam
Nazad na vrh Ići dole
sasar_le

sasar_le

Broj poruka : 178
Datum upisa : 23.02.2010
Godina : 43

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeČet Avg 05, 2010 8:36 pm

Pozdrav momci, na prstenju za zivinu se nalazi ime drzave,velicina, serija ,redni broj,godina, primer SRB 11 10 A 57. Broj odgajivaca ne postoji na ovom prstenju.
Drage volje bih ti pomogao ali nemam velicinu prstenja za kokinkine.
Nazad na vrh Ići dole
Zika
Sumadinac
Sumadinac
Zika

Broj poruka : 1122

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeNed Sep 19, 2010 10:44 pm

Ukrasna Zivina - Page 2 Ameraucana3

-nasaditi kokosku i dobiti pilice nije tako jednostavno.Zato evo nekoliko saveta koji pomazu da se lakse dodje do cilja.Da li je zaista neophodno podsetiti?Kokoski nije potreban petao da bi nosila jaja.....potreban joj je da bi imala pilice.
-u prolece kokoska snese 80 odsto jaja.Tada je i petao u najboljoj formi.Da bi jaja bila oplodjena na 8 do 10 kokosaka treba predvideti po jednog petla.Ako ih je vise tuca je neizbezna.
-pokusajte da se svi vasi pilici izlegu u istom trenutku.Da biste to postigli skupljacete svakog dana snesena jaja i cuvati ih u velikoj kutiji punoj zita i sena.Kutiju cete drzati na svezem i dobro provetrenom mestu.Svakoga dana okretacete jaja kako se zumance nebi zalepilo za ljudsku.
-posle nedelju dana skupite sva jaja.....u istu korpu i spustite u gnezdo najbolje kvocke.Ukoliko je dovoljno krupna moze da pokrije 15 jaja.Kraj nje rasoporedite hranu i vodu.Nastavice da nosi cim se pilici izlegu.
-prve godine kokoska daje najvise jaja;oko 15 komada.Od trece godine 30 odsto manje nego prve..... Smile
Nazad na vrh Ići dole
itan

itan

Broj poruka : 106
Datum upisa : 23.11.2010

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeSub Nov 27, 2010 1:12 am

Srebrni sebright prelepe koke ...gde ima da se nabave jaja za nasad i koja je cena, pilica ili idu kao odrase na par ?
Nazad na vrh Ići dole
szrtoma

Broj poruka : 9
Datum upisa : 12.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeČet Maj 12, 2011 6:15 am

pozdrav svima.Ja sam se danas prijavio na ovaj forum jer vidim da ima ljudi iz moje okoline i bas mi je drago.Ja volim i gajim zivinu i japanske prepelice a imam i nkubatore.Naravno,ja sam i za kvocke,zasto da ne.Sale,obozavam patuljastu zivinu a tvoja je super.
Nazad na vrh Ići dole
dusan dragan

dusan dragan

Broj poruka : 325
Datum upisa : 27.09.2010
Godina : 54

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeČet Maj 12, 2011 8:06 pm

Pozdrav odgajivaci ukrasne zivine !!! Very Happy
Kada kvocka izvede pilice ja uzmem pilice i stavim nova jaja pod nju. Koliko puta mogu da stavljam nova jaja? Cuo sam da moze samo 2-3 puta ali treci put mala je verovatnoca da ce kvacka ostati ziva.
Nazad na vrh Ići dole
szrtoma

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeUto Jun 07, 2011 10:20 am

Post je neprikladan za ovu temu!!!Pročitajte pravilo za oglašavanje!!!Izmenio marjan pirot
Nazad na vrh Ići dole
dusan dragan

dusan dragan

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeUto Jun 07, 2011 11:36 am

Imas deo sa oglasavanjem, to se ovde na radi.
Nazad na vrh Ići dole
szrtoma

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeNed Jun 12, 2011 9:11 am

Niste me dobro razumeli,ja nista ne reklamiram,samo sam rekao sta imam a ne sta prodajem.Ja imam inkubatore ali ih koristim za izlaganje a ne za prodaju.
Nazad na vrh Ići dole
Marjan

Marjan

Broj poruka : 1557
Datum upisa : 25.02.2011
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeUto Jun 21, 2011 6:21 am

markos87

Broj poruka: 5
Datum upisa: 17.06.2011
Godina: 24

Naslov: Re: Svilene kokice... Danas u 1:31 am
Inace sam se skroz zarazio ukrasnom zivinom i sad jurim i trazim raznorazna jaja jer imam slobodne kvocke ) bice uskoro jos dosta toga, nadam se )Ovaj post je prebačen iz svilene kokice ovde ,jer ne odgovara temi.Molim Vas vodite računa o temama.Unapred hvala!Izmenio marjan pirot.
Nazad na vrh Ići dole
filip kam.

filip kam.

Broj poruka : 22
Datum upisa : 28.06.2011
Godina : 35

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeSub Jul 02, 2011 9:06 am

kad bi postojale velike kokoske, a da budu kao ovi tvoji sebright. bile bi mnogo lepe. Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Mirko_98

Mirko_98

Broj poruka : 55
Datum upisa : 24.07.2011

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeNed Avg 21, 2011 1:04 am

Zika ::
Ukrasna Zivina - Page 2 Ameraucana3

-nasaditi kokosku i dobiti pilice nije tako jednostavno.Zato evo nekoliko saveta koji pomazu da se lakse dodje do cilja.Da li je zaista neophodno podsetiti?Kokoski nije potreban petao da bi nosila jaja.....potreban joj je da bi imala pilice.
-u prolece kokoska snese 80 odsto jaja.Tada je i petao u najboljoj formi.Da bi jaja bila oplodjena na 8 do 10 kokosaka treba predvideti po jednog petla.Ako ih je vise tuca je neizbezna.
-pokusajte da se svi vasi pilici izlegu u istom trenutku.Da biste to postigli skupljacete svakog dana snesena jaja i cuvati ih u velikoj kutiji punoj zita i sena.Kutiju cete drzati na svezem i dobro provetrenom mestu.Svakoga dana okretacete jaja kako se zumance nebi zalepilo za ljudsku.
-posle nedelju dana skupite sva jaja.....u istu korpu i spustite u gnezdo najbolje kvocke.Ukoliko je dovoljno krupna moze da pokrije 15 jaja.Kraj nje rasoporedite hranu i vodu.Nastavice da nosi cim se pilici izlegu.
-prve godine kokoska daje najvise jaja;oko 15 komada.Od trece godine 30 odsto manje nego prve..... Smile

Ja recimo radim na malo drugačiji način. Evo recimo kod šaboa. Pošto sam ove godine imao 3 koke šaboa sakupljao sam jaja i stavljao ih u kartone u kojima prodaju jaja na pijaci. Kada se koka raskvoca ja joj podmetnem najviše 11 jaja pošto koka šaboa ne može da pokrije više. Svako jutro je puštam da jede, pije i vrši nuždu ali čim izvrši nuždu i ovo drugo zatvaram je u gnezdo. Sve to puštanje traje oko 10-ak minuta. Uveče na dvadeseti dan prskam jaja mlakom vodom tamo gde vidim da je jaje nakljuvano. Kada se svi pilići izlegu i osuše vadim kvočku sa njima i izbacijum gnezdo. Ove godine su mi se nasadile dve koke i jednoj su se izlegli 4 jula od 11 jaja 10 pilića je bilo. Drugoj se izleglo 6 dana kasnije od 7 jaja 7 pilića. Ali kod njihove mame sam ostavljao jaja u gnezdu i sama se nasadila i od 9 jaja bilo je 6 pilića. Kada su odrasli bilo je 5 koka i 1 petao. Petao je bio odličnog kvaliteta iako njegov tata ne baš i mater isto tako. Tog prelepog petlića sam nažalost morao da prodam jer nije znao kakko da oplodi kokošku. Tatu i mamu i dve koke sam dao u selo a meni tri koke ostavio i kupio njima drugog pevca ( lošeg kvaliteta ). Sad se bojim da će biti pilići lošeg kvaliteta ali videćemo. Ostalo mi je samo 9 pilića sad počeli su ludo da crkavaju i eto. Tako ja nasađujem. cheers
Nazad na vrh Ići dole
misko

Broj poruka : 47
Datum upisa : 19.11.2011
Godina : 49

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeNed Dec 11, 2011 12:29 am

zasto 3 meseca niko nije posetio ovaj forum ljudi gde ste
Nazad na vrh Ići dole
markom_le

Broj poruka : 78
Datum upisa : 04.04.2010
Godina : 44

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimePon Dec 12, 2011 11:59 pm

upravu ste misko!!!!
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

Broj poruka : 643
Datum upisa : 12.12.2011
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeNed Mar 10, 2013 9:37 pm

Evo jedno pitanje, do sad sam drzo dve vrste zajedno u jednoj prostoriji Srebrne Talijanke i Australope danas sam i razdvojio posto hocu da nalezem svaku vrstu posebno, a znam da su pevci parili i koke Talijanki i Australopa.Pitanje glasi,koliko vremenski koke ostaju oplodjene posle skoka pevca?
Da znam kad da pocnem skupljati jaja da ne bude mesanaca....
Nazad na vrh Ići dole
dusan dragan

dusan dragan

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeNed Mar 10, 2013 10:03 pm

Jedno 10-ak dana nemoj, posle mozes da pocnes da skupljas.
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

Broj poruka : 643
Datum upisa : 12.12.2011
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitimeNed Mar 10, 2013 10:11 pm

dusan dragan ::
Jedno 10-ak dana nemoj, posle mozes da pocnes da skupljas.
Hvala
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Ukrasna Zivina   Ukrasna Zivina - Page 2 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Ukrasna Zivina
Nazad na vrh 
Strana 2 od 2Idi na stranu : Prethodni  1, 2
 Similar topics
-
» Smeštaj i sistemi držanja živine