Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Forum za ljubitelje ptica
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sub Jun 21, 2014 11:24 am
Ok mico hvala! samo jos nesto interesuje me jel moze da im se daje suva jajcana hrana Orlux Eggfood ili mora se pomesa sa jajima posto sam navikao moje pitice na suvu jajcanu hranu Orlux Eggfood!
mica
Broj poruka : 538 Datum upisa : 15.01.2010 Godina : 70 Lokacija : Svilajnac
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sub Jun 21, 2014 8:24 pm
Tomislav ::
Ok mico hvala! samo jos nesto interesuje me jel moze da im se daje suva jajcana hrana Orlux Eggfood ili mora se pomesa sa jajima posto sam navikao moje pitice na suvu jajcanu hranu Orlux Eggfood!
Na suvoj hrani nemoguće je odgajati štigliće. Hrana koja se priplodnim parovima daje u fazi razmnožavanja mora da sadrži izvestan procenat vlage. Mladunci neophodnu količinu vode dobijaju putem vlažne hrane. Obavezno pomešaj suvu jajčanu hranu sa sveže kuvanim jajetom. Ja svojim pticama u fazi razmnožavanja ne dajem ni jednu vrstu suve hrane. Šta više, primetio sam da radije jedu kuvano rendano jaje ako se ne pomeša ni sa kojom drugom hranom.
mica
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Ned Jun 22, 2014 6:35 pm
Sa ovih 6 prstenovanih mališana broj obeleženih mladunaca do sada je 52:
Tomislav
Broj poruka : 6 Datum upisa : 19.06.2014
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Ned Jun 22, 2014 8:58 pm
Cestitam
drvetmed
Broj poruka : 49 Datum upisa : 14.10.2011 Godina : 46 Lokacija : Šabac
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pon Jun 23, 2014 7:45 am
Svaka Vam čast Mićo, to je cifra za RESPEKT!
Sve su šanse da i ja ove godine konačno pređem na dvocifreni broj izleženih štiglica .
mica
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pon Jun 23, 2014 11:35 am
drvetmed ::
Svaka Vam čast Mićo, to je cifra za RESPEKT!
Sve su šanse da i ja ove godine konačno pređem na dvocifreni broj izleženih štiglica .
NAVIJAM ZA TEBE Da imam sa kim da razmenjujem štigliće i osvežavam genetiku svog jata.
drvetmed
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pon Jun 23, 2014 12:13 pm
Hvala Vam Mićo na podršci.
Dva veća ptića su alkirana,treći će za dan, dva , ukupno 5 izleženih i alkiranih štiglica i još tri ženke leže na jajima
Ovo je prava majka, nije htela ni da mrdne sa jaja.
Tomislav
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pon Jun 23, 2014 1:24 pm
Cestitam druze
mica
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Čet Jun 26, 2014 9:33 am
drvetmed
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Čet Jun 26, 2014 10:34 am
To je ona čuvena tuja
Tomislav
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Čet Jun 26, 2014 12:29 pm
Pozz Odgaivaci Stiglica ineteresuje me kada se pusta muzijak kod zenke za drugo gnezdo posto sam ga odvojio zato sto mi je prosle god izbacio mlada iz gnezda.
mica
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pet Jun 27, 2014 10:35 pm
Ova 4 gnezda su u tuji na prvoj slici. Tuja je visoka oko 120 cm. Sva četiri gnezda su od raličitih parova. U nastavku su slike i ostalih gnezda:
Sa današnjih 11 prstenovanih štiglića broj prstenovanih je 64. Za masovni odgoj štiglića potrebno je: 1. veliki volijer 2. veliki broj parova 3. velika količina hrane 4. velika raznovrsnost hrane 5. veliki trud 6. prilično para.
mica
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Uto Jul 08, 2014 11:54 am
Juče:
Do sada sam alkirao 82 mladunca. Po alkirnju 6 maldih je uginulo a jedan mladunac je nastradao nesrećnim slučajem. Gubici mladih štiglića u toku reprodukcije su normalni i prihvatljivi ako ne prelaze 10% ukupno izleženih. Sezona je u toku tako da će biti još izleženih i još gubitaka. Ako se legu ovim tempom i ako gubici ostanu na dosadašnjem nivou, nije nemoguće da ove godine broj izleženih mladih bude oko 100.
mica
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sre Jul 09, 2014 9:08 am
Čega se mora odreći odgajivač štiglića ako želi da ima dobre ogojne rezultate u reproduktivnoj sezoni Svo slobodno vreme koje ima mora posvetiti štiglićima. Što je broj parova u matici veći, veći je fond časova koje odgajivač odvaja za svoj hobi i srazmran je broju priplodnih parova. Štiglići se ne mogu uspešno odgajati bez sveže hrane iz prirode. To će zahtevati od odgajivača da bar svaki drugi dan provede na livadama i poljima skupljajući poluzrelo semenje korovskih biljaka. Odricanje od popodnevnog odmora u periodu razmnožavanja štiglića je neophodna žrtva odgajivača, ako želi dobre odgojne rezultate. Ranije ustajanje zbog hranjenja ptica se takođe podrazumeva. Vikendom mora posvetiti više pažnje higijeni ptičarnika i obezbediti veću količinu hrane odlaskom na polja i livade. Posvećen odgajivač, mora se odreći godišnjeg odmora ako želi da ima dobre odgojne rezultate. Svako odsustvo odgajivača od nekoliko dana u fazi razmnožavanja štiglića poremetiće ceo odgojni proces i znatno umanjiti odgojne rezultate. Odgajivač je nezamenljiv. Niko od ukućana ne može uspešno obaviti poslove oko ptica kao sam odgajivač. Štiglići prihvataju prisustvo odgajivača i jako su nepoverljivi prema bilo kojoj drugoj osobi. Znanje drugih osoba o odgoju štiglića, makar i najbližih ukućana, nije dovoljno, da mogu odmeniti odgajivača. Štiglići ne trpe konkurenciju. Traže celog odgajivača, koji svoje vreme i ljubav prema njima ne može deliti sa drugim kućnim ljubimcima, ili imati drugi hobi.
drvetmed
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pet Jul 11, 2014 12:40 pm
Sve je tačno od reči do reči, potvrđujem,mada sam po broju izleženih štiglica daleko "manji" odgajivač pa su mi i obaveze procentualno manje. Vremena koje treba odvajiti za ishrani i negu štiglica pogotovo u periodu reprodukcije nikada nije dosta. Divim Vam se Mićo i skidam kapu kako sve to postižete s obzirom na izuzetno odgovoran posao kojim se bavite. Odricanja su velika, ove godine neću ni ići na odmor van grada, žena mi ludi ali REZULTATI SU TU
Rale paracinac
Broj poruka : 5 Datum upisa : 12.07.2014 Godina : 47 Lokacija : Paracin-Srbija
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Ned Jul 13, 2014 10:01 pm
evo i ja da dam doprinos ovom forumu, druga tura mladih stiglica tri komada u gnezdu
Rale paracinac
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Ned Jul 13, 2014 10:19 pm
a ovo je prva tura izletela iz gnezda isto tri mladunca. ovo je slikano pre desetak dana sada su veci i nemirniji pa nemogu da ih pohvatam po volieri ni slikanja radi. ali namestice se trenutak i za svezije slike
Rale paracinac
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Ned Jul 13, 2014 10:47 pm
samo da kazem da su mi ovo prvi izvedeni stiglici i da je taj uspeh zahvaljujuci postovima clanova ovog foruma i drugih foruma a ponajvise gospodina Mice i gospodina Mice Vasica jer su ilustrovani potpuni i temeljni. hvala vam ljudi jer zbog ovog osecaja radosti i srece ne pada mi tesko da svakog dana izlazim sposla u prirodu da naberem razne trave i poluzrelo bilje . bez koga bi odgoj bio jako tezak ili nikakav
mica
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pon Jul 14, 2014 9:29 am
Rale paracinac ::
samo da kazem da su mi ovo prvi izvedeni stiglici i da je taj uspeh zahvaljujuci postovima clanova ovog foruma i drugih foruma a ponajvise gospodina Mice i gospodina Mice Vasica jer su ilustrovani potpuni i temeljni. hvala vam ljudi jer zbog ovog osecaja radosti i srece ne pada mi tesko da svakog dana izlazim sposla u prirodu da naberem razne trave i poluzrelo bilje . bez koga bi odgoj bio jako tezak ili nikakav
Uspeh je postati odgajivač štiglića, ali je još veći uspeh pomoći drugima da postanu odgajivači štiglića. Time se širi porodica odgajivača štiglića, što je neophodan uslov da se obavi prices njihove DOMESTIFIKACIJE. ČESTITAM I ŽELIM TI USPEH U DALJEM RADU.
mica
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sre Jul 16, 2014 8:48 am
drvetmed
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pet Jul 18, 2014 9:29 pm
Još tri mališana su se pridružila ekipi koju sad čini 13 izleženih štiglica od kojih je 10 alkirano živo i zdravo .
Ovoga sam iz čistog zadovoljstva ručno hranio i napravio pravog ljubimca, nadam se da je mužjak.
žako
Broj poruka : 701 Datum upisa : 07.04.2011 Godina : 56 Lokacija : Osijek,HR
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pet Jul 18, 2014 11:45 pm
To ja moram napraviti na godinu. Svaka čas, super je.
mica
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sub Jul 19, 2014 8:16 pm
Re: drvetmed
Tvoj odgoj štiglića vredan je pažnje i pohvale. Ne samo da ih odgajaš već i prikazuješ svoj rad javnosti, što je jako bitno. Postao si ozbiljan odgajivač štiglića i to je van svake sumlje. Ko radi taj ima šta i da pokaže.
Re: žako
Uopšte nemam ni trunke rezerve da češ sledeće sezone biti jedan od boljih odgajivača štiglića. Posvećen si pticama i imaš odgovoran odnos prema njima.
žako
Broj poruka : 701 Datum upisa : 07.04.2011 Godina : 56 Lokacija : Osijek,HR
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sub Jul 19, 2014 8:25 pm
Hvala gospon mica na riječima podrške. FE mi pomalo ruši samopouzdanje, ali zato papige sve nadoknađuju. Valjda će na godinu i FE biti bolja.
carduel
Broj poruka : 32 Datum upisa : 27.04.2012
Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sub Jul 26, 2014 10:01 pm
žako ::
Hvala gospon mica na riječima podrške. FE mi pomalo ruši samopouzdanje, ali zato papige sve nadoknađuju. Valjda će na godinu i FE biti bolja.
Pozdrav Žako, ti si već pokazao da znaš i umiješ s faunom.
I meni je nekad to bio san ali već godinama je java. Ovako će kod tebe izgledati dogodine. Nećeš znati kud ćeš s jajima i mladima. Sretno kolega!