| Diskusija o bastardiranju | |
|
+44Marjan srxa Igorche81 bratislav misic mashan90 Džoni vladogouldovi Damir VlatkoSK Dalibor Vasic sasad Aleksa skorkovic vladimir Zeljko_MNE Đole Luckyboy nikola j BABURA KUM alann farmacy DjordjeVet Bogdanik belobradi santini jevca5 pero IGOR 72 Vasa popBL malinois VUK SOKO Alexandar BORA kima Laza SrdjanKG Dax BG gocke Boban Danijel sestoperac dr.nenad86 48 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
mashan90
Broj poruka : 3 Datum upisa : 22.02.2012 Lokacija : Sabac
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Sre Feb 22, 2012 2:23 pm | |
| Pozdravljam sve clanove foruma i ljubitelje ptica,zanima me koliko puta dnevno je potrbno davati cesljugaru jaja i keks..?? | |
|
| |
Damir
Broj poruka : 40 Datum upisa : 24.01.2012 Godina : 29 Lokacija : Krusevac
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Sre Feb 22, 2012 4:10 pm | |
| ako ih silis muzijaka 3 puta nedeljno...pozrav | |
|
| |
bratislav misic
Broj poruka : 22 Datum upisa : 24.04.2011 Godina : 46 Lokacija : Vl.
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Sre Feb 22, 2012 7:04 pm | |
| a da li ima neke posledice ako dajes svakog dana po malo npr.pola hranilice i manje | |
|
| |
mashan90
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Sre Feb 22, 2012 7:39 pm | |
| E to i mene interesuje..posto ja imam informaciju da jaje i keks moze da se daje 4-5 vitaminki dnevno... | |
|
| |
VlatkoSK
Broj poruka : 155 Datum upisa : 03.10.2011 Godina : 42 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Pet Feb 24, 2012 12:36 am | |
| Ja koliko znam mozes da dajes ali da pazis da ne se ugoji. Mislim da je najbolje da dajes jedan do dva puta dnevno. Ja tako radim, ali i jedan put nedelno uhvatam ih u ruku da vidim da ne se ugojili. | |
|
| |
mashan90
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Pet Feb 24, 2012 9:36 am | |
| | |
|
| |
Igorche81
Broj poruka : 109 Datum upisa : 19.09.2011 Godina : 43 Lokacija : Leskovac, Srbija
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Pet Mar 30, 2012 7:39 pm | |
| Dali je moguce upariti muzjaka bastarda zelentar x kanarinka sa melanin braon kanarinkom u svrhu dobijanja zelene boje kod kanarinaca u daljem uzgoju? Naime, jedan moj drug ima takvog bastarda i kaze da je to moguce i da ce mi ga pozajmiti ako se odlucim da probam. Ja kol'ko znam svi bastardi su jalovi. Jel' to moguce zato sto zelentarke i kanarinci pripadaju istom rodu serinus ili drugar gresi? | |
|
| |
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Pet Mar 30, 2012 7:51 pm | |
| Kanarinac pripada serinusima, tj. serinus canaria domestifica, a flor, zelendur ili zelentar pripadaju carduelisima, tj. carduelis chloris chloris........ Drugar gresi... A sto se tice boje kod kanarinaca imas belu, zutu i crvenu i u kombinacijama sa melaninom doijas zelene koji su u osnovi zuti i dobijas plave koji su u osnovi beli.... Tim parenjam iako nije moguce ne bi dobio ono sto ti trazis..... Jer ako je kanarinka crvena, kad pomesas crvenu i zutu boju ( zelentara) dobices narandzastu pticu ako uopste mozes da dobijes mlado pile iz te kombinacije..... Intermedijalno nasledjivanje je ovde u pitanju crvena i zuta boja daju narandzastu. Pozdrav | |
|
| |
srxa
Broj poruka : 161 Datum upisa : 27.10.2011 Godina : 47 Lokacija : Novi Sad
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Pet Mar 30, 2012 7:57 pm | |
| - Igorche81 ::
- Dali je moguce upariti muzjaka bastarda zelentar x kanarinka sa melanin braon kanarinkom u svrhu dobijanja zelene boje kod kanarinaca u daljem uzgoju? Naime, jedan moj drug ima takvog bastarda i kaze da je to moguce i da ce mi ga pozajmiti ako se odlucim da probam. Ja kol'ko znam svi bastardi su jalovi. Jel' to moguce zato sto zelentarke i kanarinci pripadaju istom rodu serinus ili drugar gresi?
Prvo, Igore, zelentarke (zelenduri, verduni, grelinzi), nisu isti rod kao i kanarinci, posto su oni iz roda CARDUELIS (carduelis chloris), a ne serinus. A drugo, ja ti savetujem da probas, posto bastard moze biti plodan i ako nije iz istog roda, a plodnost bastarda po mom misljenju nije ni izbliza istrazena koliko bi trebalo. Narocito obrati paznju na to da bastardi uglavnom polno sazrevaju kasnije, pa se zna desiti da neki bastard da potomstvo tek u sedmoj godini zivota. A kao trece, tvoja svrha takvog bastardiranja nema smisla u kontekstu u kom ti zelis da je radis, posto zeleni kanarinci postoje, a to su u stvari crni melaninski kanarinci sa zutim lipohromom. Zelendur je takodje crna melaninska ptica sa zutim lipohromom. Medjutim, uvek je interesantno ispitati plodnost bastarda, posto sa svakim plodnim primerkom smatram da postoji neki pravac kojim bi se trebalo probati dalje ici u svrhu dobijanja neceg novog. | |
|
| |
Marjan
Broj poruka : 1557 Datum upisa : 25.02.2011 Godina : 46 Lokacija : Pirot, R. Srbija.
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Pet Mar 30, 2012 8:31 pm | |
| Plodnost bastarda-hibrida! Iz iskustva - F1 plodan sa 11 meseci - F2 plodan sa 10 meseci - F3 ispisaću uskoro............ | |
|
| |
srxa
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Pet Mar 30, 2012 10:36 pm | |
| - marjan pirot ::
- Plodnost bastarda-hibrida!
Iz iskustva - F1 plodan sa 11 meseci - F2 plodan sa 10 meseci - F3 ispisaću uskoro............ Samo da pretpostavim, radi se o hibridu zutarica x kanarinka? | |
|
| |
Igorche81
Broj poruka : 109 Datum upisa : 19.09.2011 Godina : 43 Lokacija : Leskovac, Srbija
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Sub Mar 31, 2012 12:12 am | |
| E znao sam da nema pojma. Ja bih ionako vise voleo da nadjem zelenog kanarinca a ne bastarda od bastarda od bastarda koji je zelenkast. Jos uvek nisam video zelenog kanarinca uzivo a bas mi se svidjaju. Kako se naziva boja-mutacija kad je kanarinac obojen k'o vrabac? Imam jedno takvo kanarince za koje je isti taj drug ubedjen da je zenka. | |
|
| |
srxa
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Sub Mar 31, 2012 12:47 am | |
| - Igorche81 ::
- E znao sam da nema pojma. Ja bih ionako vise voleo da nadjem zelenog kanarinca a ne bastarda od bastarda od bastarda koji je zelenkast. Jos uvek nisam video zelenog kanarinca uzivo a bas mi se svidjaju. Kako se naziva boja-mutacija kad je kanarinac obojen k'o vrabac? Imam jedno takvo kanarince za koje je isti taj drug ubedjen da je zenka.
Bilo bi najbolje da postavis sliku, ali verovatno je rec o melanin crnom ili melanin smedjem kanarincu, sa belim lipohromom, a sad pitanje je da li je dominantno ili recesivno beli...najbolje postavi sliku. | |
|
| |
srxa
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Sub Mar 31, 2012 12:50 am | |
| - marjan pirot ::
- Plodnost bastarda-hibrida!
Iz iskustva - F1 plodan sa 11 meseci - F2 plodan sa 10 meseci - F3 ispisaću uskoro............ I , Marjane, da li su F1 F2 i F3 ili je to mozda R generacija...R1, R2, R3? | |
|
| |
Igorche81
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Sub Mar 31, 2012 1:02 am | |
| Izgleda i ima boju bas kao zenka vrapca. Doduse ima dva-tri bela pera na repu. Ne mogu da postavim slike telefonom. Nemam pravi internet nego koristim smartphone. | |
|
| |
srxa
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Sub Mar 31, 2012 1:05 am | |
| Ovako nesto? | |
|
| |
Igorche81
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Sub Mar 31, 2012 1:11 am | |
| Skoro pa identicno. Moje kanarince nema nikakvih belina po telu, jedino ona dva-tri pera na repu. Ali inace su isti. Ista glava, kljun, boja, ma k'o sto rekoh, skoro pa identicno. | |
|
| |
srxa
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Sub Mar 31, 2012 1:14 am | |
| Ova ptica je dobijena parenjem lipohromske i melaninske, sto se u principu ne radi ako zelis da odgajas kanarince u cistim mutacijama. Konkretno ova je dobijena parenjem lipohrom belog recesivnog kanarinca sa izabel crvenom mozaik kanarinkom.Ako je kod tebe zenka, mozes je iskoristiti za bastardiranje, ili je pariti sa bilo kojim kanarincem pa dobiti mlade kanarince za svoju dusu. | |
|
| |
Igorche81
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Sub Mar 31, 2012 1:16 am | |
| | |
|
| |
srxa
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Sub Mar 31, 2012 1:21 am | |
| Pa jel peva ili ne peva? Ako je musko, isti slucaj kao sa zenkom, mada malo teze ide parenje kanarinca muzijaka sa zenkom faune... | |
|
| |
srxa
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Sub Mar 31, 2012 1:23 am | |
| | |
|
| |
Igorche81
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Sub Mar 31, 2012 1:30 am | |
| Izleglo se oktobra, bar mi je tako rekao odgajivac od koga sam ga kupio. Jos ne peva. Taj covek kaze da izgleda kao musko a moj drug je ubedjen da je zenka. Ja sam rezervisan. Ha, Ha! Pa naravno. Nisam lud da ga pustam u Gay volijeru. | |
|
| |
ivica.m
Broj poruka : 62 Datum upisa : 13.03.2012 Godina : 53 Lokacija : SKOPJE
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Sub Mar 31, 2012 9:37 pm | |
| kada neko ko nije upucen vidi moje maticne bakarce koji nisu karotinirani odma me pita zasto imam ove vrabce svim pocetnicima lice na vrabca pogotovo neintenzivne ptice | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Sub Mar 31, 2012 10:02 pm | |
| Tema je bastardiranje | |
|
| |
Igorche81
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju Uto Apr 03, 2012 12:31 pm | |
| Dobro pazicemo ubuduce. Jel neko bastardirao s zimovkom? Zimovka x kanarinac i obratno? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Diskusija o bastardiranju | |
| |
|
| |
| Diskusija o bastardiranju | |
|