Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Rozele ( Platycercus eximius)

Ići dole 
+66
jomabo
ivica1
Kettyca
ikkacc
dado-bi
goran2905
IgorV
ZARKOTEKICA
miticsinger
Nidzo
Vladakg
RADE 80
marinac1
gaborka
David
djuro123
rakac
makimk
goranpirot
Ivan/Rex
Ondrej
Dusko
batinic
vladogouldovi
karlo28
Matija95
golub978
fuz80
florida
Svrca
Dalibor Vasic
ivankv
shikis
skorkovic
Tamara
acahaski
anita75love
žako
Rozela
pedjolino
rade
Sale77-Nis
Angel
pedja cb
mime30
Iwan97
holder
acca
psittacula
igorsand
Atyesz
gogagrizli
MILAN
GoranKac
ljubaribolovac
Duska
ATOS
milun
Despot
Rea
Zika
Caba-Su
Luckyboy
Sasha
Boban
rtomek
70 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 17  Sledeći
AutorPoruka
golub978

Broj poruka : 14
Datum upisa : 16.01.2011
Godina : 46

Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Empty
PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeSre Dec 21, 2011 8:00 pm

izvinite da li moze neko da mi objasni ..imam upareni par lutino i rubino rozele zenka je pocela da nosi dole u volijeri muzjak je dozvoljava da udje u kucicu ..sta da uradim u vezi toga..hvala unapred zahvalan do neba..
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

Broj poruka : 643
Datum upisa : 12.12.2011
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeSre Dec 21, 2011 8:18 pm

Jaja nevredi da prebacujes u kucicu baci ih da bi zenka sto pre pocela da nosi probaj ubaciti jos jednu kucicu, a ovoj promeni mesto
Nazad na vrh Ići dole
golub978

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeSre Dec 21, 2011 8:38 pm

hvala matija95 ...gledao sam jaje na lampi imaju mali kruzic koji se nalazi kako da ti objasnim na donje delu jajeta vratio sam ga u kucicu dok je muzjak bio u njoj..
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeSre Dec 21, 2011 8:57 pm

Po tvom objasnjenju po meni su jaja oplodjena ako imas nekog iskusnog u blizini neka on pogleda
Nazad na vrh Ići dole
golub978

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeSre Dec 21, 2011 9:03 pm

usvakom slucaju hvala na odgovorima
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

Broj poruka : 550
Datum upisa : 03.05.2011
Godina : 26

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeSre Dec 21, 2011 9:05 pm

ja mislim da svako jaje ima taj krug u kojem se nalazi vazduh ili nesto drugo,nalazi se na dnu jajeta,ne verujem da je lezala na tim jajima a i potrebno je bar 4 dana da bi se videla plodnost jajeta,poz
Nazad na vrh Ići dole
golub978

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeSre Dec 21, 2011 9:11 pm

moram vam jos ovo reci mislim da je danas snela to prvo jaje videcu sutra pa cu se javiti ili za dva tri dana kada bude snela sledece.. AKO BUDE
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeSre Dec 21, 2011 9:21 pm

pa da,ne verujem da ce lezati na njima,ja mislim da se oni jos nisu ni sparili,desava se da zenka snese iako se nije parila jel se hrane?
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeSre Dec 21, 2011 9:22 pm

pa da,ne verujem da ce lezati na njima,ja mislim da se oni jos nisu ni sparili,desava se da zenka snese iako se nije parila jel se hrane?
Nazad na vrh Ići dole
golub978

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeSre Dec 21, 2011 9:28 pm

ne mogu tacno reci da li se hrane muzjak kad god prilazim volijeri ulace u kucicu i ne izlazi dok neodem dalje jako je plasljiv ,a zenka maltene uvek stoji na ulazu u kucicu ..
Nazad na vrh Ići dole
golub978

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeSub Dec 31, 2011 8:27 pm

problem sa crvenom rozelom pre nedelju dana pocela da nosi snela cetiri jajeta ... danas sam je nasao dole maltene skoz malaksalu ,,zabacene glave u nazad i tesko otvara kljun i,, tesko moze da hoda... zenka je stara oko 3 godine do sada je bilo sve uredo dva legla godisnje bez problema.. sta treba preduzeti ili da nije mozda kasno.. molim vas pomozite ..
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeSub Dec 31, 2011 8:40 pm

ja mislim da je kasno,uzmi je u ruku,ako je lagana,mislim da joj nema spasa,pozz
Nazad na vrh Ići dole
golub978

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeSub Dec 31, 2011 8:45 pm

probao sam da joj dam rastopljen minervit sa spricem ....jako je lagana kao da nemas nista u ruci..u svakom sucaju puno hvala...
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeSub Dec 31, 2011 9:12 pm

nema na cemu,mada nadaj se da ce preziveti,drzim ti palceve hehe,pozz
Nazad na vrh Ići dole
skorkovic

skorkovic

Broj poruka : 356
Datum upisa : 05.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeNed Jan 01, 2012 1:22 am

Ja sam imao slican problem sa zenkom tigrice. Lezala je na jajima i par puta joj je druga zenka upadala u kucicu jer je htela i ona tu da snese jaja. I jednom je prestala da lezi, izasla iz kucice i vise nije htela da ulazi(zenka koja je lezala na jajima). Najezila je se, kao kad joj je zima. Bila je veoma lagana i nije se bunila kada sam je uzimao na ruku(pre toga je bila veoma agresivna, znala je i da raskrvari prst ujedom). Odvojio sam je u mali kavez i odneo u kucu. 3-4 dana je bila ista takva a onda je jednog dana snela jaje na dno kaveza i opet postala ona stara. E sta je tu bio problem, da li to sto nije mogla da snese ili sto je dobila batine, nisam siguran.
Nazad na vrh Ići dole
golub978

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeNed Jan 01, 2012 1:33 pm

uginula je ..a popricao sam sa odgaivacem od koga sam ih kupio i on mi je predlozio da je unesem u toplo i da ce se verovatno oporaviti ...ali izgleda da je za ovu pticu bilo kasno ...
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeNed Jan 01, 2012 1:41 pm

Steta,nadam se da je bar docekala 2012 hehe,pozz Smile
Nazad na vrh Ići dole
golub978

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeNed Jan 01, 2012 2:33 pm

mislim da je docekala novu 2012 ... veceras stize podmladak javicu vam kako su se uklopili ... da li i tu moze da se desi problem... oko nove ptice...
Nazad na vrh Ići dole
mime30

mime30

Broj poruka : 445
Datum upisa : 10.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeNed Jan 01, 2012 3:11 pm

Iwan97 ::
Steta,nadam se da je bar docekala 2012 hehe,pozz Smile
Ivan97 zašto hehe ???? Nije valjda da ti je baš tako jako to zanimljivo i smešno ????
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeNed Jan 01, 2012 3:27 pm

uginula je ..a popricao sam sa odgaivacem od koga sam ih kupio i on mi je predlozio da je unesem u toplo i da ce se verovatno oporaviti ...ali izgleda da je za ovu pticu bilo kasno ...

Steta Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 936724
Nazad na vrh Ići dole
florida

florida

Broj poruka : 80
Datum upisa : 02.09.2011
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeNed Jan 01, 2012 9:25 pm

to je to kad se ptice muce na niskim temperaturama da nose. nije li vam dosta jedno leglo godisnje od rozela, ptica se mucila oko nosenja jaja i naravno uginula...
Nazad na vrh Ići dole
golub978

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimePon Jan 02, 2012 8:19 pm

slazem se sa tobom . ali ta ptica je prvi put snela kod mene .. misli da nisam ja uticao zbog toga.. imam volijeru 6m sa 3m plus hodnik 1m ,,u hodniku gore dve neonke od 18w..
Nazad na vrh Ići dole
Rea

Rea

Broj poruka : 760
Datum upisa : 31.10.2010
Godina : 50

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimePon Jan 02, 2012 10:13 pm

Svaka ptica ima svoj bio ritam , za prave odgajivace oni koji zele dobar maticni par i kvalitetno potomstvo tog istog zna se kad pocinje i kad se sezona parenja zavrsava . Sve drugo je vestacki i nasilno . Naj veca greska je posle kraja sezone ostaviti kucice .
Nazad na vrh Ići dole
shikis

Broj poruka : 33
Datum upisa : 08.09.2011

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeSub Jan 14, 2012 8:04 pm

Ja se ne slazem da kucice treba skloniti kada krene sezona.treba iy njih izvaditi sadrzaj a ostaviti ,jer mislim da ptica kada joj je jako hladno,moze da udje i skloni se od nje
Nazad na vrh Ići dole
mime30

mime30

Broj poruka : 445
Datum upisa : 10.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitimeSub Jan 14, 2012 10:29 pm

Rea ::
Svaka ptica ima svoj bio ritam , za prave odgajivace oni koji zele dobar maticni par i kvalitetno potomstvo tog istog zna se kad pocinje i kad se sezona parenja zavrsava . Sve drugo je vestacki i nasilno . Naj veca greska je posle kraja sezone ostaviti kucice .
Neslažem se u da je sve drugo veštački i nasilno..Za neke vrste je ovo vreme parenja a naše poleće i leto je u stvari van sezone parenja u njihovom unutrašnjem satu,to je stres..
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius)   Rozele ( Platycercus eximius) - Page 7 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Rozele ( Platycercus eximius)
Nazad na vrh 
Strana 7 od 17Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 17  Sledeći
 Similar topics
-
» Problem sa okom kod rozele
» Penant (Platycercus elegans)
» zeleni penant Platycercus caledonicus
» Štroh - slameno žuti penant (Platycercus flaveolus)

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Papagaji :: Srednji papagaji-
Skoči na: