| Posavetujte me oko nabavke papagaja??? | |
|
+15Milos993 Iwan97 mirkok anamarija77 Kingpin momoks goran092 mime30 ZAVISA tatjanasd Rea pedja cb Laza Alexandar Slobodan Kragujevac 19 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
pedja cb
Broj poruka : 353 Datum upisa : 02.09.2010 Godina : 49 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Sre Feb 02, 2011 12:13 am | |
| ali prica i srednje je velicine, | |
|
| |
Slobodan Kragujevac
Broj poruka : 35 Datum upisa : 29.01.2011 Godina : 45 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Sre Feb 02, 2011 12:28 am | |
| Pa iskreno nisam razmisljao konkretno o nijednoj vrsti, jer sam jos uvek u fazi prikupljanja podataka i odabira. Ali ako je glasna kao sto Laza kaze to otpada, jer zivim u stanu, a i pogodno mi je tisi papagaj (to bi i moja majka vise zelela). | |
|
| |
Slobodan Kragujevac
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Sub Feb 12, 2011 12:32 pm | |
| Hvala svima na savetima (zaista su mi koristili). Moja odluka pada na braonouhu konuru | |
|
| |
ZAVISA
Broj poruka : 8 Datum upisa : 14.02.2011 Godina : 40 Lokacija : Subotica
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Uto Feb 15, 2011 11:57 am | |
| Pozdrav svim clanovima foruma, ne znam dal sam na dobroj temi Ja sam hteo da pitam dal neko zna koliko se krecu plavoceli amazonci (nasao sam ovde na sajtu da se spominje suma oko 500 E) al nisam siguran koliko je ta informacija sveza. I ako neko zna neku odgaivacnicu (po mogucnosti blize Subotici ) da bi mogao stupiti u kontakt i dalje u realizaciju svoje zelje! Unapred hvala, i izvinjavam se ako sam pogresio temu!! | |
|
| |
mime30
Broj poruka : 445 Datum upisa : 10.04.2010 Lokacija : Srbobran
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Uto Feb 15, 2011 4:16 pm | |
| | |
|
| |
goran092
Broj poruka : 93 Datum upisa : 24.04.2010 Godina : 55 Lokacija : Свилајнац
| |
| |
ZAVISA
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Uto Feb 15, 2011 8:01 pm | |
| pa ne bi smeli to da rade, ako direktno iz odgaivacnice uzimam!! Onda takve odgaivacnice treba staviti na "crnu listu".
| |
|
| |
Slobodan Kragujevac
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Uto Feb 15, 2011 9:05 pm | |
| - ZAVISA ::
- pa ne bi smeli to da rade, ako direktno iz odgaivacnice uzimam!! Onda takve odgaivacnice treba staviti na "crnu listu".
...malo li je stavari koje bi trebalo da stavimo na crnu listu (u ovoj zemlji)...Nazalost... | |
|
| |
pedja cb
Broj poruka : 353 Datum upisa : 02.09.2010 Godina : 49 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Uto Feb 15, 2011 9:15 pm | |
| Zavisa pogledaj internet oglase "kupujem prodajem|" | |
|
| |
ZAVISA
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Sre Feb 16, 2011 9:50 pm | |
| | |
|
| |
goran092
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Sre Feb 16, 2011 11:25 pm | |
| Da neshvate ovo kao reklamu Amazonce sam kupio kod Joske u Orom.Covek ima farmu papagaja i nebi trebalo ovo da shvate kao reklamu moderatori,jer je Joska jedan od najvecih odgajivaca srednjih i prevashodno velikih papagaja na Balkanu,pa bi citajuci ovu poruku mnogima bilo korisno a koji imaju nameru nabavke papagaja da ga kontaktiraju.Razloga ima mnogo jer sam se licno uverio kako hrani papagaje i normalno nakon takve ishrane dobijamo izuzetne mlade ptice.Veceras sam se cuo sa njim trenutno ima nekoliko vrsta rucno hranjenih velikih papagaja pa bi bilo dobro ako ima zainteresovanih da me kontaktiraju jer vec mislim da je ovo reklamiranje.Lazo izvini,ali morao sam da ljudima objasnim o kakvom se kvalitetu ptica radi. | |
|
| |
goran092
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Sre Feb 16, 2011 11:36 pm | |
| Nisam ti odgovorio za hranjenje kod uzgajivaca.Mozes uzeti pticu staru jedan mesec,kao sto sam ja i onda je sam rucno odhranis,a mozes i da se dogovoris da ti je odhrani prodavac-odgajivac.Ceka se oko tri meseca da bi potpuno ptica presla na zrnastu hranu,normalno tada je i cena veca ali veruj mi isplati se.Manji je rizik,a u nadoknadu cene odgajivac bez obzira na vrstu ptice ne zaradjuje vise od 50eura,jer ostatak ide na hranu.Da nespominjem obavezu hranjenja na tri sata,pa postepeno povecavanje satnice,temperatura i ostalo.Odgajivaci su poceli sa rucnim hranjenjem samo da bi lakse prodali pticu.Verovao ili ne skoro su izjednacene cene rucno hranjene i odhranjene od roditelja,a razlog povecanje potraznje za papagajima koje su roditelji odhranili. | |
|
| |
ZAVISA
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Čet Feb 17, 2011 8:09 pm | |
| Mnogo ti hvala na konkretnom odgovoru Gorane, i u moje ime izvinjenje moderatoru ako sam sa takvim direktim pitanjem prekrsio pravila foruma! Ovo sto si rekao za odgaivaca mi bas i odgovara jel je blizu Subotice. A jos ti se ne mogu javiti (goran092) jel nemam dovoljan broj poruka za privatne poruke. Al u svakom slucaju bicmo u kontaktu
| |
|
| |
ZAVISA
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Čet Feb 17, 2011 8:29 pm | |
| Jel ja sam od onih ljudi sto voli da kad kupuje nesto, kupuje provereno i kvalitetno. A to sto si rekao da si se i sam uverio ( a verujem da si u ovo sve upucen poprilicno) kako se covek ophodi i kako ih hrani dokazuje da je to kvalitet. A samim tim verujem da nebi kao sto si u prethodnim porukama rekao da mnogi hoce da prodaju Venecuela amazonce umesto plavocelih, doslo do zabune, tj da proda ono sto nije ajd da kazemo NARUCENO! -A sad jos jedno pitanje, koje mi sad pade na pamet: Dal papagaj moze da "utice" na malo dete (bebu), tj da dete od ne znam ni ja cega dobije neke bolesti il tako nesto. Mozda ne mogu da se izrazim konkretno il da objasnim ono sto mislim al u svakom slucaju mozda neko shvati (mozda moje glupo) pitanje!! unapred hvala na odgovorima koji bi mi puno znacili | |
|
| |
goran092
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Čet Feb 17, 2011 11:24 pm | |
| Ovo pitanje ce biti najbolje da postavis svom lekaru.Mislim da ti on moze dati najbolji odgovor. Ima nesto interesantno na ovom forumu.Cesto citam da se neko pojavi da bi dobio savet oko nabavke papagaja.E takvi ce tesko ili skoro nikada i kupiti papagaja.Dali je njima interesantno da vode besmislene polemike,pa ako bi hteli da nesto saznaju o papagajima ima toliko toga na internetu,da ce vise poucnih stvari i opis vrsta procitati da svi clanovi nemogu dati tacnije podatke. Mislim da je tema besmislena ali dobro ko se upeca neka se dopisuje,pa na kraju krajeva ima nas svakakvih.Prijatelju ima toliko odgajivaca u okolini Subotice pa i samoj Subotici koje ja poznajem i kod kojih sam bio-divni ljudi i jako ljubazni,a ti iz Subotice pitas jel neko zna nekog,pa kad si dobio odgovor,e sad jel steti ukucanima-detetu,pa jel zagadjuje vazduh sto udise sa nama,ajde da se neponesem. | |
|
| |
Slobodan Kragujevac
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Pet Feb 18, 2011 9:30 am | |
| - goran092 ::
- Ovo pitanje ce biti najbolje da postavis svom lekaru.Mislim da ti on moze dati najbolji odgovor.
Ima nesto interesantno na ovom forumu.Cesto citam da se neko pojavi da bi dobio savet oko nabavke papagaja.E takvi ce tesko ili skoro nikada i kupiti papagaja.Dali je njima interesantno da vode besmislene polemike,pa ako bi hteli da nesto saznaju o papagajima ima toliko toga na internetu,da ce vise poucnih stvari i opis vrsta procitati da svi clanovi nemogu dati tacnije podatke. Mislim da je tema besmislena ali dobro ko se upeca neka se dopisuje,pa na kraju krajeva ima nas svakakvih.Prijatelju ima toliko odgajivaca u okolini Subotice pa i samoj Subotici koje ja poznajem i kod kojih sam bio-divni ljudi i jako ljubazni,a ti iz Subotice pitas jel neko zna nekog,pa kad si dobio odgovor,e sad jel steti ukucanima-detetu,pa jel zagadjuje vazduh sto udise sa nama,ajde da se neponesem. Pa dobro jes da ima svakakvih, ali nisu svi isti. Nemoj generalizovati. Ja sam se raspitivao, kontaktirao par ljudi i ispricali mi neka njihova iskustva. Nakon toga sam sazeo stvari (price) i odluko doneo o nabavci braonouhe konure. Posto sam ja otvorio temu, osecam se i ja prozvanim. Pa eto. | |
|
| |
Rea
Broj poruka : 760 Datum upisa : 31.10.2010 Godina : 50 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Pet Feb 18, 2011 9:58 am | |
| Momci ovo kao da prlazi u bezpotrebno vredjanje na kulturan nacin . Forum je javan i svi imaju prava da se konsultuju ili traze i pitaju ono sto hoce i sto ih zanima . Izbegavala sam ovu temu jer mi je spocetka delovala besmislena . | |
|
| |
Rea
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Pet Feb 18, 2011 10:07 am | |
| - Slobodan Kragujevac ::
- goran092 ::
- Ovo pitanje ce biti najbolje da postavis svom lekaru.Mislim da ti on moze dati najbolji odgovor.
Ima nesto interesantno na ovom forumu.Cesto citam da se neko pojavi da bi dobio savet oko nabavke papagaja.E takvi ce tesko ili skoro nikada i kupiti papagaja.Dali je njima interesantno da vode besmislene polemike,pa ako bi hteli da nesto saznaju o papagajima ima toliko toga na internetu,da ce vise poucnih stvari i opis vrsta procitati da svi clanovi nemogu dati tacnije podatke. Mislim da je tema besmislena ali dobro ko se upeca neka se dopisuje,pa na kraju krajeva ima nas svakakvih.Prijatelju ima toliko odgajivaca u okolini Subotice pa i samoj Subotici koje ja poznajem i kod kojih sam bio-divni ljudi i jako ljubazni,a ti iz Subotice pitas jel neko zna nekog,pa kad si dobio odgovor,e sad jel steti ukucanima-detetu,pa jel zagadjuje vazduh sto udise sa nama,ajde da se neponesem. Pa dobro jes da ima svakakvih, ali nisu svi isti. Nemoj generalizovati. Ja sam se raspitivao, kontaktirao par ljudi i ispricali mi neka njihova iskustva. Nakon toga sam sazeo stvari (price) i odluko doneo o nabavci braonouhe konure.
Posto sam ja otvorio temu, osecam se i ja prozvanim. Pa eto. Ja sam odhranila dosta ptica i imam ih svuda . I svaka je bila svoja i posebna licnost za sebe . Naj veca mi je nagrada sto i danas dobijam na fejzbuku slike i poruke kako su . Sto mi mnogi vlasnici dolaze u kucu donoseci iste one ptice koje sam hranila , eto dodju na kafu da se vidimo , i ostajemo u daljem druzenju . Sto meni veoma mnogo znaci . Moja cerka ima braunouhu konuru odhranenu rucno . Donet je u moju kucu od jednog clana ovog foruma . odmah je zadobio nasu ljubav , dobio je svu paznju i svu ljubav . Ponasa se kao mala napast . Neces pogresiti koju god pticu iz rucne odhrane da uzmes veruj . Sve je samo stvar onoga sta ko voli i sta je kome lepse . | |
|
| |
Slobodan Kragujevac
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Pet Feb 18, 2011 10:14 am | |
| Bio sam u dilemi da se odlucim za kaludjerice, ali su mi svi savetovali da se jako dere i da nije za stan, sto je opet pohvala braonouhe konure da je jako tiha. Ovaj forum mi je mnogo pomogao i nadam se da cu se makar fotkama (kada dobijem papagaja) oduziti... | |
|
| |
Rea
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Pet Feb 18, 2011 10:33 am | |
| - Slobodan Kragujevac ::
- Bio sam u dilemi da se odlucim za kaludjerice, ali su mi svi savetovali da se jako dere i da nije za stan, sto je opet pohvala braonouhe konure da je jako tiha. Ovaj forum mi je mnogo pomogao i nadam se da cu se makar fotkama (kada dobijem papagaja) oduziti...
Ni jedna rucno odhranjena ptica nema onaj tempo oglasavanja kao divlja ptica to je kao prvo kao drugo i moj Carli braunouhi se dere i to pretezno izjutra dok smo svi jos u krevetu ili onda kada mu se nesto nesvidja a on u kavezu i veruj nije ni malo prijatnog oglasavanja . Svaka ptica se oglasava isto bila divlja ili rucno odhranjena jedina je razlika u tome sto rucno odhranjeni papagaji mnogo to manje cine od onih divljih . tako da je to jedna stavka na koju gledaj bez dvoumljenja . Jer i kaludjerica i braunouhi isto se deru | |
|
| |
ZAVISA
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Pet Feb 18, 2011 6:26 pm | |
| - goran092 ::
Ima nesto interesantno na ovom forumu.Cesto citam da se neko pojavi da bi dobio savet oko nabavke papagaja.E takvi ce tesko ili skoro nikada i kupiti papagaja.Dali je njima interesantno da vode besmislene polemike,pa ako bi hteli da nesto saznaju o papagajima ima toliko toga na internetu,da ce vise poucnih stvari i opis vrsta procitati da svi clanovi nemogu dati tacnije podatke. Mislim da je tema besmislena ali dobro ko se upeca neka se dopisuje,pa na kraju krajeva ima nas svakakvih.Prijatelju ima toliko odgajivaca u okolini Subotice pa i samoj Subotici koje ja poznajem i kod kojih sam bio-divni ljudi i jako ljubazni,a ti iz Subotice pitas jel neko zna nekog,pa kad si dobio odgovor,e sad jel steti ukucanima-detetu,pa jel zagadjuje vazduh sto udise sa nama,ajde da se neponesem. Izvijavam se ako sam pogresno shvacen, ja sam iskreno pitao. Ako se neko nasao prozvanim i zavitlavanim jos jednom IZVINJAVAM SE! Nisam imao nameru,moja odluka je pala u svakom slucaju oko kupovine, samo sam hteo neke odovore i to je to! A svako ima pravo na svoje misljenje. Kad budem nabavio svog ljubimca, poslacu vam sliku da se uverite da sam kupio. Jos jednom ,izvinjavam se, i hvala u svakom slucaju svima na odgovorima | |
|
| |
momoks
Broj poruka : 191 Datum upisa : 22.04.2010 Godina : 56 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Pet Feb 18, 2011 8:37 pm | |
| Nema potrebe za ostrinom. Svi smo mi razliciti ljudi sa svojim manama, vrlinama i razlicitim dnevnim raspolozenjem. Koliko je meni poznato jedina bolest koja se moze preneti sa papagaja na coveka je psitakoza, nosioci su papagaji, kanarinci i golubovi. Od deteta sam vukao i cuvao stalno neke ptice, znaci ni u jednom mimentu nisam bio bez ptice cak sam se mlatio i sa gavranima, sovama, vranama i slicno. Bilo je perioda kad sam cuvao i kanarince i egzote, bele gugutke i ne mogu da setim svega. Moja deca su od beba bila u kontaktu sa pticama a sada su vec veliki ljudi, ja imam 42 godine i za te godine sem sto sam ja cuvao bio sam u kontaktu sa odgajivacima i nikad nisam cuo da se neko od odgajivaca ili clanova pordice zarazio ovom bolescu. U svakom slucaju smo okruzeni raznoraznim virusima i bakterijama i ako razmisljamo o tome onda treba da se zatvorimo u teglu i tu zivimo. | |
|
| |
Slobodan Kragujevac
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Pet Feb 18, 2011 10:22 pm | |
| | |
|
| |
Kingpin
Broj poruka : 8 Datum upisa : 13.03.2011 Godina : 44 Lokacija : Ruski Krstur
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Sre Mar 30, 2011 11:07 am | |
| Ja takodje planiram kupovinu rucno hranjenog papagaja, moj izbor ce vrlo verovatno zavisiti od cena pa me to zapravo i zanima. Ako neko moze da napise koje vrste rucno hranjenih papagaja se moze kupiti do 100e a koje od 100 do 200e ? Kapiram da se mozda cene ne znaju jos uvek ali okvirno ili bar proslogodisnje cene. Hvala. | |
|
| |
Laza
Broj poruka : 1208 Datum upisa : 20.12.2009 Godina : 37 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? Sre Mar 30, 2011 4:57 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Posavetujte me oko nabavke papagaja??? | |
| |
|
| |
| Posavetujte me oko nabavke papagaja??? | |
|