| VECTIS KANARINAC | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
border
Broj poruka : 365 Datum upisa : 13.03.2011 Godina : 69 Lokacija : Zenica BiH
| Naslov: VECTIS KANARINAC Uto Apr 19, 2011 3:19 pm | |
| Ovo su VECTIS kanarinci Nisu priznati po C.O.M. -u Ovo sa preuzeo sa interneta | |
|
| |
border
| Naslov: Re: VECTIS KANARINAC Uto Apr 19, 2011 3:27 pm | |
| Zaljubljenici kanarinaca su pokušali proizvesti kanarinca koji ima sve karakteristike LIZARD kanarinca i još uz to ćubu ili kapu
da bi to uspjeli logično je bilo da pare lizarda sa ćubavim kanarincem
lipohrom boja nije dolazila u obzir jer je bilo vrlo teško odstraniti lipohrom boju i pored bezbroj parenja
lokacija početaka je Belgija,Holandija,Njemačka pa čak i Turska pojavio se jedan i u BiH | |
|
| |
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: VECTIS KANARINAC Uto Apr 19, 2011 4:00 pm | |
| Dobri su, ja sam video kod ovog prijatelja koji gaji stas jos pre 2 godine mlade kanarince koji su dobijeni iz kombinacije lizard x normal crvena zenka ( bakarka) i mogu reci da su mi se ti mladi posebno zasvidjali, imali su dosta tamne tj. crne noge , i dosta jak crtez.
Pozdrav border i jos jednom hvala na ovom predstavljnju stasa na nasem forumu, bice mi drago da te upoznam na nekoj izlozbi ili kada sam u Bosni ! | |
|
| |
border
| Naslov: Re: VECTIS KANARINAC Uto Apr 19, 2011 4:23 pm | |
| Nizozemski standardi za Vectis
Crtež – 25 bodova = potpuno isti zahtjevi kao kod Lizarda Resa – 20 bodova = okrugla, blago ovalna, smještena tačno iznad oka, centar krijeste je minimiziran i smješten na sredini krijeste, prioritetni čuperak je taman. Perje – 15 bodova = svilenkasto, mekano i sjajo, glatko i prikladno. Prsa,bokovi – 10 bodova = jednako kao kod Lizarda Boja – 10 bodova = jednako kao kod Lizarda Krila i rep – 10 bodova = tamnija, ne završavaju bijelom tačkom, krila se ne mogu križati/presijecati. Kljun i noge – 5 bodova = kljun prilično kratak, noge i kljun tamniji. Oblik i veličina – 5 bodova = Veličina varira +/- 12.5 cm.
Jasno je da je put još dug, jer ova vrsta je tek na početku uzgoja, tako da se ne može porediti sa Glosterom
Ovako ljudi u Evropi prave standard za nove ptice-kanarince
| |
|
| |
border
| Naslov: Re: VECTIS KANARINAC Uto Apr 19, 2011 4:26 pm | |
| VECTIS LIZARD
-ledjni crtez 25 bodova -ledjni crtez 25 bodova
-prsni crtez 10 bodova -prsa,bokovi 10 bodova -osnovna boja 10 bodova -osnovna boja 10 bodova -krila i rep 10 bodova -krila i rep 10 bodova -kukma 20 bodova -kapa 10 bodova -obrve --------- -obrve 5 bodova -pokrivno perje 15 bodova -pokrivno perje 5 bodova -kljun,noge,nokti 5 bodova -kljun,noge,nokti 5 bodova -oblik i velicina 5 bodova -duzina 5 bodova ---------------- -perje i kondicija 15 bodova
| |
|
| |
border
| Naslov: Re: VECTIS KANARINAC Uto Apr 19, 2011 4:29 pm | |
| izvinjavam se članovima foruma , nisam znao prenijeti uporednu tabelu VECTIS -LIZARD nadam se da se možete snaći | |
|
| |
border
| Naslov: Re: VECTIS KANARINAC Uto Apr 19, 2011 4:54 pm | |
| Poštovanje Nenade, mali su ovo prostori,trebali bi se susresti
dug je put od prvog parenja kanarinca boje do VECTISA vjerovatno je tvoj prijatelj dobio nešto kao na prvoj fotografiji prsa-katastrofa kada kupuješ Lizarda ili Vectisa samo gledaj prsa,sve ostalo je lako dobiti gubljenje vremena je izmišljati toplu vodu -ljudi su daleko otišli
pokazat ću ti svoje Vectise prošle godine sam zanemario lizarde da bi proizveo nešto novo-Vectise prvi put na ovim prostorima je takvo nešto urađeno komentar- jeb. ti ovo-neki
nagrada -nula-nema ocjenske liste ja kažem imam ja ocjenske liste oni kažu -nemamo mi | |
|
| |
border
| Naslov: Re: VECTIS KANARINAC Čet Apr 21, 2011 10:12 pm | |
| | |
|
| |
border
| Naslov: Re: VECTIS KANARINAC Čet Apr 21, 2011 10:31 pm | |
| na internetu se može naći po koja slika ovog lijepog kanarinca više od toga je teško naći teško mi je sa nekim diskutovati jer ljudi nisu upućeni sudije su nespremne za nove vrste
pitanja koja su meni postavljana-nisam ni ja siguran ?
prema nađenim opisima dobio sam dosta dobru ćubu koja odgovara opisu
hoće li se ćuba dalje razvijati prema glosteru ili ostati ćuba slična ćubi koju ima njemački ćubavi kanarinac ?
šta ako se dobije ćuba lipohrom žute boje ?kao kod lizarda
dobio sam neke vectise sa lipohromom maskom oko očiju a neke ne šta je ispravno ?
što se tiče crteža tu je sve jasno-što bliže lizardu
što se tiše melanina tu je sve jasno-što bliže lizardu
što se tiče nogu i kljuna tu je sve jasno
volio bih da se pojavi neko ko je malo više ušao u problem da i ja otklonim neke dileme | |
|
| |
Aleksa
Broj poruka : 207 Datum upisa : 22.03.2010 Godina : 48 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: VECTIS KANARINAC Pon Apr 25, 2011 5:37 pm | |
| ptice sa prve fotografije su od Radomira iz Olomuca (Češka), da li si pokušao njega da kontaktiraš i pitaš u vezi sa Vectisima? | |
|
| |
border
| Naslov: Re: VECTIS KANARINAC Pon Apr 25, 2011 9:23 pm | |
| Hvala Aleksa, nisam ga kontaktirao ali pokušat ću | |
|
| |
Boban
Broj poruka : 281 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 64 Lokacija : Srbija Vranje
| Naslov: Re: VECTIS KANARINAC Čet Apr 28, 2011 6:46 pm | |
| Po onome sto vidim na fotografijama, a Border tvoje su daleko gore od ovih sa sajta, mozes kontaktirati tog odgajivaca, ali tvog vectisa kog si slikao ne menjaj za one na profesionalnoj fotografiji, tvoj je bolji po meni u nekoliko elemenata. | |
|
| |
border
| Naslov: Re: VECTIS KANARINAC Čet Apr 28, 2011 10:24 pm | |
| Hvala Bobane što si se javio, ja sam i molio da se neko pojavi da prodiskutujemo i saznam nešto novo opet nisam ništa saznao više puta sam pročitao poruku i nije mi ništa jasno?? "tvoje su daleko gore-tvoj je bolji" ????? može li nešto konkretnije,postavio sam standarde,možda nisu tačni, postavio sam svoje dileme-molio bih pomoć
pozdrav ! | |
|
| |
Boban
| Naslov: Re: VECTIS KANARINAC Pet Apr 29, 2011 4:08 pm | |
| Poruka je vrlo jasna. Tvoja ptica je bolja a njena fotografija je losija. One druge ptice su profesionalnije fotografisane ali su po meni goreg kvaliteta u nekoliko elemenata od tvoje ptice. | |
|
| |
border
| Naslov: Re: VECTIS KANARINAC Pon Maj 02, 2011 1:00 am | |
| Bobane, vrlo sam ti zahvalan što imam sa kim diskutovati stalno spominješ jednog vectisa dobio sam ih 7 komada oni su izašli u BATUDI i na izložbama BiH zahvalan sam ljudima koji me podržavaju
češki vectisi na fotografiji ??????
nisam siguran koliko pratiš C.O.M ????? crveni vectis i crveni lizard-završeno-gotovo plavi vectis na fotografiji-ili nije on dobar ili ostali nisu dobri-dužina ostala su dva postavio sam pitanje boje oko očiju koja i mene buni šta će mo sa tim ostalo klasika ???????????????????? ćuba ???? šta ćemo sa tim kolijevka lizarda -zna se-apsurdno pričati
pozdrav,može li išta konkretnije | |
|
| |
Aleksa
Broj poruka : 207 Datum upisa : 22.03.2010 Godina : 48 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: VECTIS KANARINAC Pon Maj 02, 2011 1:35 am | |
| "crveni vectis i crveni lizard-završeno-gotovo" moze pojasnjenje ovoga... nisam siguran da sam razumeo... sta je gotovo?
| |
|
| |
Boban
| Naslov: Re: VECTIS KANARINAC Pon Maj 02, 2011 8:51 am | |
| Nisu priznati po COM- u toj boji Aleksa, nema karotiniranja kod ove rase. Inace Border jedan od tekstova o vectisima i Batudi je moj, tako da pratim. Priznati su u zlatnoj, plavoj i srebrnoj boji. Mislio sam da je na slici jedna ptica u vise poza, ako ih je vise jos bolje, dobri su. | |
|
| |
border
| Naslov: Re: VECTIS KANARINAC Uto Maj 03, 2011 11:13 pm | |
| Boban dobro prati i razumije, Bojenje je dozvoljeno za : njemački ćubasti,japanski hozo,jorkšir,španjolski dugonja,norvič,rainlander
nije dozvoljeno :
berner,border,belgijski bossu,krest,fife,gloster,irski kanarinac,lankašir,lizard, minhener,španjolski minijaturni,škotski | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: VECTIS KANARINAC | |
| |
|
| |
| VECTIS KANARINAC | |
|