| Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva | |
|
+70Marcus1 coja sasa.kg vladogouldovi Alek 69 markan viktorija Bakarac vlajko Miloš Stalać Markoni suljaga Pepikg Matija95 lepotica cana Igorche81 Luckyboy makimk skorkovic vit phaeo92 dusan dragan border srxa madnesstears ivan79 Damir Nidzo sasaznas ivan83 Dalibor Vasic bastard kv Rale Džoni mica vasic DUblitz ocultis dalibor veki grujo ATOS farmacy fuz80 nikola j mimo jecham holsten Vasa Bogdanik vrscanin Dacha ticar braneOS corvus corax BORA Бане Milan Nis Boban IGOR 72 Siskin Danijel Ivica Ivan_NIsh Steva Alexandar Laza Loker malinois sestoperac dr.nenad86 74 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
coja
Broj poruka : 29 Datum upisa : 01.02.2014 Lokacija : beograd
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Čet Feb 13, 2014 9:18 am | |
| pusti mu pesmu sa interneta, to ce da da gas i njoj i njemu | |
|
| |
Alek 69
Broj poruka : 28 Datum upisa : 24.12.2013 Godina : 43 Lokacija : Nis
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Čet Feb 13, 2014 10:18 am | |
| - coja ::
- pusti mu pesmu sa interneta, to ce da da gas i njoj i njemu
Ma pustao sam im ja prosli put,imam snimljene njegove neke pesme,a i ovako nesto,i tada bude sve kako bi trebalo...zenka cucne,on naskace....nekada i par puta u toku dana,a posle i samostalno,ali bila su neplodna jaja,na zalost. Zato sada i nisam znao sta da radim,jer se ponavlja sve isto kao prosli put. U svakom slucaju,spojio sam ih jutros,pa cemo videti. Nadam se uspehu,ovog puta. Hvala na korisnim savetima. Javljam se opet kad nesto "zapne" | |
|
| |
coja
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Čet Feb 13, 2014 10:41 am | |
| nemoj da iskljucis mogucnost da je jedna od ptica mozda jalova. desava se i to. | |
|
| |
coja
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Čet Feb 13, 2014 10:43 am | |
| zato treba voditi racuna, ja se bar trudim da radne parove sam izvedem.tako sam siguran da je ptica odhranjena dobro i lepo odnegovana,sa tim nema greske. | |
|
| |
Alek 69
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Čet Feb 13, 2014 12:42 pm | |
| - coja ::
- zato treba voditi racuna, ja se bar trudim da radne parove sam izvedem.tako sam siguran da je ptica odhranjena dobro i lepo odnegovana,sa tim nema greske.
Pa sve je moguce,ali se nadam da nije. Pocetnik sam,tako da sam krenuo takoreci od nule. Muzjaka sam dobio,i to od dobrog druga, kada je imao oko 3 meseca,posmatrao sam ga dok je jos bio jaje,hehee,a zenku sam kupio sa recima da ima oko godinu dana,i da nije izvodila. Na zalost nije prstenovana,tako da ne mogu da znam za tacnost.... Videcemo. Vreme ce pokazati. Ipak pomocu ovog foruma,moze se dosta toga i saznati,a i nauciti. Ja sam krenuo malo obrnutim redosledom. Tek kad sam dobio kanarinca,poceo sam da "ucim" o njima. Ali dobro,ovde ima dosta iskusnih odgajivaca koji zele svoje znanje da prenesu na drugog,i jako sam zahvalan svima na tome. | |
|
| |
coja
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Čet Feb 13, 2014 2:06 pm | |
| ja sam isto nov na forum a ptice drzim dugo,samo nesto slabo se pise kolko vidim. | |
|
| |
Alek 69
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Pon Feb 17, 2014 8:30 pm | |
| Imam jedno pitanje,i voleo bih brz odgovor. Jutros mi je kanarinka snela jaje,pa cu kasnije da ga zamenim "pologom",tj imam neko staro jaje,prazno. Da li ima potrebe da se svako jaje menja,sve do cetvrtog,ili da samo sklanjam nova,a da to jedno ostaje pa posle sve da ih vratim? Nadam se da ste razumeli pitanje... Hvala | |
|
| |
Бане
Broj poruka : 326 Datum upisa : 02.01.2010 Godina : 44 Lokacija : Loznica-RS
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Pon Feb 17, 2014 10:32 pm | |
| taj polog je mozda omekanio i moze lako da prsne i umaze ti gnezdo.... | |
|
| |
lepotica cana
Broj poruka : 134 Datum upisa : 30.03.2011 Godina : 56 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Uto Feb 18, 2014 5:21 am | |
| Kupi plasticno jaje i podmetni | |
|
| |
markan
Broj poruka : 36 Datum upisa : 27.05.2013 Godina : 46 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Pon Mar 17, 2014 8:02 pm | |
| jeli imao tko iskustvo da su mu dvije zenke u jednom kavezu parene s jednim muzjakom? | |
|
| |
Marcus1
Broj poruka : 5 Datum upisa : 24.02.2013
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Ned Apr 13, 2014 8:52 pm | |
| Pozdrav svima Pomagajte ako znate Imam par slavujara koji izvodi 3 mala. U medjuvremenu je pre dva dana zenka pocela da nosi u novom gnezdu nova jaja.. i trenutno je kod broja 2. Mali su izasli juce iz gnezda... medjutim danas sam primetio da im muzjak cupa krilna i repna pera tako da je jedan poceo pomalo i da krvari. Zenku nisam video da ih dira, manje vise lezi na gnezdu. Inace ova 3 mala su svi razlicitih uzrasta posto nisam vadio jaja iz gnezda a poceli su da se legu 26. marta. Danas sam probao da ta dva manja koji su najproblematicniji jer nemaju krilna pera prebacim u manji kavez koji je naslonjen uz taj veliki kavez (tako da ima samo jednu resetku). Medjutim za to vreme niko ih nije hranio kroz resetku tako da sam ih vratio nazad. Jel imate predlog? Kad oni mogu sami da jedu? Jos uvek imaju paperja na glavi pokusavaju da lete ali posto nemaju perje na krilima to izgleda jako trapavo. Po mojoj racunici imaju 16-17-18 dana.. Unapred hvala! | |
|
| |
akimak
Broj poruka : 25 Datum upisa : 22.03.2011 Godina : 43 Lokacija : niš
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sub Apr 19, 2014 11:25 pm | |
| - Marcus1 ::
- Pozdrav svima
Pomagajte ako znate Imam par slavujara koji izvodi 3 mala. U medjuvremenu je pre dva dana zenka pocela da nosi u novom gnezdu nova jaja.. i trenutno je kod broja 2. Mali su izasli juce iz gnezda... medjutim danas sam primetio da im muzjak cupa krilna i repna pera tako da je jedan poceo pomalo i da krvari. Zenku nisam video da ih dira, manje vise lezi na gnezdu. Inace ova 3 mala su svi razlicitih uzrasta posto nisam vadio jaja iz gnezda a poceli su da se legu 26. marta. Danas sam probao da ta dva manja koji su najproblematicniji jer nemaju krilna pera prebacim u manji kavez koji je naslonjen uz taj veliki kavez (tako da ima samo jednu resetku). Medjutim za to vreme niko ih nije hranio kroz resetku tako da sam ih vratio nazad. Jel imate predlog? Kad oni mogu sami da jedu? Jos uvek imaju paperja na glavi pokusavaju da lete ali posto nemaju perje na krilima to izgleda jako trapavo. Po mojoj racunici imaju 16-17-18 dana..
Unapred hvala!
imas dve varijante ili da izbacis muzjaka ili da ih odvojis kao sto si i uradio ali im daj jajcanu hranu i listove maslacka,spanaca ili blitve da sami projedu izaberi | |
|
| |
pedjacure
Broj poruka : 44 Datum upisa : 23.05.2013
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Ned Apr 20, 2014 2:16 pm | |
| najpre srecan uskrs svima koji danas slave, pitanje zenka je snela 4 komada muzjak je ubi od kazenja na trece sam je nasadio i izbacio muzjaka sutra je snela 4 dali li je i to4 puno posto je bila bez muzjaka jedan dan i 3 koje je snela je malo belije u boji od ostala 3 zasto hvala svima na odgovoru pozdrav | |
|
| |
ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Pon Apr 21, 2014 10:43 pm | |
| - pedjacure ::
- najpre srecan uskrs svima koji danas slave, pitanje zenka je snela 4 komada muzjak je ubi od kazenja na trece sam je nasadio i izbacio muzjaka sutra je snela 4 dali li je i to4 puno posto je bila bez muzjaka jedan dan i 3 koje je snela je malo belije u boji od ostala 3 zasto hvala svima na odgovoru pozdrav
naravno da bi trebalo biti puno,ja izvadim mužijaka kad ženka snese drugo jaje,a jednom mi se desilo da se kanarinka parila do dan prije nego je snijela prvo jaje i sva 4 su bila puna. boja jaja zavisi o količini kalcija i to nema veze ništa. | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Pon Apr 21, 2014 10:45 pm | |
| - akimak ::
- Marcus1 ::
- Pozdrav svima
Pomagajte ako znate Imam par slavujara koji izvodi 3 mala. U medjuvremenu je pre dva dana zenka pocela da nosi u novom gnezdu nova jaja.. i trenutno je kod broja 2. Mali su izasli juce iz gnezda... medjutim danas sam primetio da im muzjak cupa krilna i repna pera tako da je jedan poceo pomalo i da krvari. Zenku nisam video da ih dira, manje vise lezi na gnezdu. Inace ova 3 mala su svi razlicitih uzrasta posto nisam vadio jaja iz gnezda a poceli su da se legu 26. marta. Danas sam probao da ta dva manja koji su najproblematicniji jer nemaju krilna pera prebacim u manji kavez koji je naslonjen uz taj veliki kavez (tako da ima samo jednu resetku). Medjutim za to vreme niko ih nije hranio kroz resetku tako da sam ih vratio nazad. Jel imate predlog? Kad oni mogu sami da jedu? Jos uvek imaju paperja na glavi pokusavaju da lete ali posto nemaju perje na krilima to izgleda jako trapavo. Po mojoj racunici imaju 16-17-18 dana..
Unapred hvala!
imas dve varijante ili da izbacis muzjaka ili da ih odvojis kao sto si i uradio ali im daj jajcanu hranu i listove maslacka,spanaca ili blitve da sami projedu izaberi
sa 16,17,18 dana sigurno neće sami jesti,ostavit ih s majkom i izvaditi mužijaka | |
|
| |
pedjacure
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Uto Apr 22, 2014 10:50 am | |
| hvala na odgovori ali sinoc sam lampirao sva su prazna jebiga prvo pa musko koliko dana da odmorim zenku pa da je opet pustim da se pare muzjak je mlad pa je mozda opalio corke kazu oce to e sad | |
|
| |
daki
Broj poruka : 10 Datum upisa : 16.02.2014 Godina : 45 Lokacija : Subotica.V.Srbija
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Uto Apr 22, 2014 11:33 am | |
| Kad se odvoji muzjak od zenke koja je nasadjena ,dali treba muzjaka ostaviti da se vidi sa zenkom ili ga treba skloniti u drugu prostoriju .Kod mene zenka stalno ustaje i doziva ga. | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Uto Apr 22, 2014 4:22 pm | |
| - daki ::
- Kad se odvoji muzjak od zenke koja je nasadjena ,dali treba muzjaka ostaviti da se vidi sa zenkom ili ga treba skloniti u drugu prostoriju .Kod mene zenka stalno ustaje i doziva ga.
ili ga stavi do nje da se vide kad se diže. ili ako neće ni tako morat će biti s njom,onda ga možeš izvaditi kad se izlegu mladi ili za 6-7 dana dok se ne razleži. | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Uto Apr 22, 2014 4:26 pm | |
| - pedjacure ::
- hvala na odgovori ali sinoc sam lampirao sva su prazna jebiga prvo pa musko koliko dana da odmorim zenku pa da je opet pustim da se pare muzjak je mlad pa je mozda opalio corke kazu oce to e sad
pa koliko je ona ležala na tim jajima. na uskrs si pisao | |
|
| |
daki
Broj poruka : 10 Datum upisa : 16.02.2014 Godina : 45 Lokacija : Subotica.V.Srbija
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Uto Apr 22, 2014 5:40 pm | |
| Hvala na odgovoru.Pokusacu tako,pacu videti kako se ponasa. | |
|
| |
pedjacure
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Uto Apr 22, 2014 10:09 pm | |
| lezala je 6 dana nisu ni makla | |
|
| |
pedjacure
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Čet Apr 24, 2014 1:43 pm | |
| kad mogu da pusti zenku ponovo snjim hvala | |
|
| |
lepotica cana
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sub Maj 10, 2014 6:00 am | |
| sta bi mogao da bude uzrok zenka malno mi se digla sa jaja 12-og dana,da napomenem da je u prvoj turi odhranila cetri pileta | |
|
| |
suljaga
Broj poruka : 75 Datum upisa : 05.08.2010
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sub Maj 10, 2014 8:44 am | |
| Jesi li proverio gnezdo da nema u njemu pipa | |
|
| |
lepotica cana
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Ned Maj 11, 2014 5:38 am | |
| proverio IMA,danas sve ptice idu na tretman | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva | |
| |
|
| |
| Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva | |
|