Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Forum za ljubitelje ptica
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
Broj poruka : 538 Datum upisa : 15.01.2010 Godina : 70 Lokacija : Svilajnac
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Ned Jan 17, 2010 7:43 pm
ovaj klip je snimljen oko 20.12.2009, pored bastarda cuje se i pesma slavuja. slavuji pocinju da pevaju oko nove godine pa sve do pocetka jula.
snimak nesto duze traje, treba malo strpljenja da se otvori. P O Z D R A V
BOCKA
Broj poruka : 106 Datum upisa : 02.01.2010 Lokacija : SKOPJE, MAKEDONIJA
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Ned Jan 17, 2010 8:57 pm
MICA, Poslao sam ti privatnu poruku i pretpostavljam da nisi je primetio, molimte recimi jesi ikada pario slvuje ? Interesiraju me puno stvari u vezi slavuja jer i ja ih čuvam.
Laza
Broj poruka : 1208 Datum upisa : 20.12.2009 Godina : 37 Lokacija : Svilajnac
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Ned Jan 17, 2010 9:04 pm
BOCKA ::
MICA, Poslao sam ti privatnu poruku i pretpostavljam da nisi je primetio, molimte recimi jesi ikada pario slvuje ? Interesiraju me puno stvari u vezi slavuja jer i ja ih čuvam.
Bocka jeste Mica pario slavuje imas tamo u temi gde je slavuj, postavio je slike.
Zika Sumadinac
Broj poruka : 1122 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Kragujevac
hm ok pjeva u elementu je,ono na početku je češljugar sličan majoru,zovu ih bilači ili šljivari neki šumak itd,lijep češljugar evo par mojih [img][/img]
Бане
Broj poruka : 326 Datum upisa : 02.01.2010 Godina : 44 Lokacija : Loznica-RS
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Pet Jan 22, 2010 8:40 pm
many taj dole mi je najprivlacniji...
many
Broj poruka : 38 Datum upisa : 21.01.2010 Godina : 49 Lokacija : Čazma
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Sub Jan 23, 2010 9:10 am
interesantno i na drugom forumu vele isto da ima pjevački izgled i tko zna možda i lijep pjev
mica
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Sub Jan 23, 2010 10:19 am
ovog muzjaka spremam za bastardiranje sa nekoliko kanarinki ili tek od marta meseca
many
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Sub Jan 23, 2010 10:32 am
jak zbijen pastuh rekao bih i liči na majora po masi i obliku,dosta prsat to je ok za pjevaće,maska odlična i rastapa se kod korjena kljuna,kljun kanarinast i to je za dubinu i pjev ok!
mica
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Sub Jan 23, 2010 11:03 am
many ptice su ti markante, lepo negovane, milina je posmatrati ih, lepse bi bilo da si ih slikao sa celom figurom, ovaj tvoj poslednji muzjak puno lici ma mog stiglica, po glavi, kao da su braca. p o z d r a v
lord189
Broj poruka : 18 Datum upisa : 02.01.2010 Lokacija : solin
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Sub Jan 23, 2010 11:40 am
Zika ::
cepaj mali
brate otvori mu vrata i pušti ga nek leti šta dalje more pa te strile te cjacje mislim greške u pjevu ajme dalje to od ljudskog uha
lord189
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Sub Jan 23, 2010 11:45 am
evo prijatelji ja mogu jedino da se pohvalim da ja godišnje samo s jednim parom grdelina napravim 6 legla od toga 2 legla po 6 jaja i 3 legla po 5 jaja i uspije 70-90% svih mladih od trenutka kad se izlegnu pa do trenutka prve mode (minjanja pera)
držim i učim štigliće 10 godina to sam nasljedija od oca i dobro mi ide
evo jedan moj pa slušajte što je melodija za uho DOWNLOAD
many
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Sub Jan 23, 2010 12:20 pm
možda jesu ha,ha znaš zašto ne mogu jer ih držim u grijanoj prostoriji a hoću da mi ima danje svijetlo utjecaj na fotku a flash neču da ih slijepljujem pa sad da ih iznosim na 20 stupnjeva nižu temperaturu,bolje ću pričekati nema problemainaće bitiće ne brini,hvala na pohvalama tvoj je također njegovan vidi se po držanju da pršti od energije,kako pjeva?
many
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Sub Jan 23, 2010 12:27 pm
što se pjeva tiče meni je največa glupost ovo što piše lord pustiga van jer pjeva kako nije standard,ma daj ne nasmijavaj me čovječe.ako se tebi sviđa pjev imaj ga i uživaj baš me briga što netko kroji pjesmu po točkama ,malo ovog ,malo strle,malo zije,besmislica kakve nema .Ako češljugar ima lijep pjev a ovaj na filmu pjeva baš ugodno i temperamentno,trudi se i lijepo ga je čuti,ožeži brale.dapače ima ljudi koji imaju svoj ukus,ali moj savjet mladim uzgajivačima,krojite sami svoj ukus ne dajte da utječu drugi na to što vam se sviđa.Slično je i kod muzike neki veliki frajer i faca sluša to i to pa ću i ja jer je to put da postanem frajer.Uživajte u pjesmi lijepoj i kvalitetno i ne tražite previše dlaku u jajetu!
mica
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Sub Jan 23, 2010 7:17 pm
many ::
možda jesu ha,ha znaš zašto ne mogu jer ih držim u grijanoj prostoriji a hoću da mi ima danje svijetlo utjecaj na fotku a flash neču da ih slijepljujem pa sad da ih iznosim na 20 stupnjeva nižu temperaturu,bolje ću pričekati nema problemainaće bitiće ne brini,hvala na pohvalama tvoj je također njegovan vidi se po držanju da pršti od energije,kako pjeva?
many, peva kao stiglic ne tako cisto kao lordov, zija ili dzija kako god, je nenaglasena i retko je stavlja u pesmu. pokusacu s proleca kad ga budem pario da ga uhvatim u pesmi kamerom i postavicu klip. slazem se sa tvojom filozofijom u vezi sa pesmon stiglica. ne postoje dva stiglica koji isto pevaju, niti treba da postoje. pesma je individialna odlika ptice i tako treba da ostane. kao sto niti dva slavuja ne pevaju istu pesmu. bogatstvo i lepota su u raznovrsnosti i raznolikosti. zamisli da sve zene na svetu imaju isti lik i stas. i da su sve kao klonirane, makar bile savrseno gradjene, to bi doprinelo povecanom broju samoubistava medju muskarcima. nas veseli upravo ta velika i bogata raznolikost zena. (nadamse da necu zbog ovoga biti baniran) tako je i sa pticama i sa pesmom ptica.
Бане
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Sub Jan 23, 2010 8:49 pm
jak zbijen pastuh rekao bih i liči na majora po masi i obliku,dosta prsat to je ok za pjevaće,maska odlična i rastapa se kod korjena kljuna,kljun kanarinast i to je za dubinu i pjev ok!
many lici na majora upravu si...mico lep je kao slika i ja obozavam belace!evo imam jednog takvog mislim da je od onih 'c.c.brevirostris'...nisam siguran pa se unapred izvinjavam )))
many
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Ned Jan 24, 2010 9:44 am
bane fotka ti je titanski velika ali se vidi maska,pokažimu tjeme da vidimo točkicu koja ih obilježava ali po ovom vidim da je svijetliji što je za njih značajni.Mica nisam baš potpuno razumio zašto bi muški imali samoubojstva da su sve žene iste zbog ne mogučnosti odabira jelda,a moguče a onda bi se svaki muž koji je sa ženom dugo ubio,ako je vjeran zar ne
Bog je i stvorio kažu legende,češljugara od ostatka boja koje su mu preostale kad je stvarao ostale ptice,tad za tu poslijednju nije imao boju pa je od svega po malo umješao i eto ga,najšarenija ptičica naših krajeva.znači po tome bog podržava šarenilo i raznolikost.
Pjesma je od češljugara navodno takva da se može naučiti od malena ali ja držim da genetski kod uvelike igra ulogu kod pjevača.Đaba ti učiš pjevati ako nemaš sluha,tako i češljugar jači prsatiji ,voluminozniji debljeg kljuna to su kapaciteti fizički,još ako su genetski melodiozni,pun pogodak,ali nema ih puno,zato im mi pomažemo cijanim uzgojem!
lord189
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Ned Jan 24, 2010 2:37 pm
što se pjeva tiče meni je največa glupost ovo što piše lord pustiga van jer pjeva kako nije standard,ma daj ne nasmijavaj me čovječe.ako se tebi sviđa pjev imaj ga i uživaj baš me briga što netko kroji pjesmu po točkama ,malo ovog ,malo strle,malo zije,besmislica kakve nema .Ako češljugar ima lijep pjev a ovaj na filmu pjeva baš ugodno i temperamentno,trudi se i lijepo ga je čuti,ožeži brale.dapače ima ljudi koji imaju svoj ukus,ali moj savjet mladim uzgajivačima,krojite sami svoj ukus ne dajte da utječu drugi na to što vam se sviđa.Slično je i kod muzike neki veliki frajer i faca sluša to i to pa ću i ja jer je to put da postanem frajer.Uživajte u pjesmi lijepoj i kvalitetno i ne tražite previše dlaku u jajetu!
pa brate ako ga držin da piva neka onda piva kakao triba i kako ja oću drugo je to kad ti imaš 2-3 komada pa onako samo za gušt to je druga priča.....hahaha a dobra ti je ova "Slično je i kod muzike neki veliki frajer i faca sluša to i to pa ću i ja jer je to put da postanem frajer"
many
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Ned Jan 24, 2010 3:40 pm
gle ptica ima svoju pjesmu,da li ti možeš iskriviti to na"standard"koji je svima nekako popularan.Kao da Čolića tjeram da pjeva kao Bajaga i obratno,svatko ima svoj stil,a prijatelju ako češ biti tako izbirljiv i tražiti da ti svi koje imaš pjevaju na isti kalup,natražiti češ se ti dobrano,a znam za tebe je "pravilan"pjev zakon dok se meni čini da su standard izmislili neki takmičari koji se takmiće u pjesmi pa ih svi moraju pratiti jer je to to.Ma sve u redu dok ptica lijepo pjeva,loše je ako neče,pjev je stvar ukusa,meni je zijada bez veze recimo ljepše mi je čurlik na kraju kao zeba,eto moje mišljenje.
Laza
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Ned Jan 24, 2010 3:46 pm
gle ptica ima svoju pjesmu,da li ti možeš iskriviti to na"standard"koji je svima nekako popularan.Kao da Čolića tjeram da pjeva kao Bajaga i obratno,svatko ima svoj stil,a prijatelju ako češ biti tako izbirljiv i tražiti da ti svi koje imaš pjevaju na isti kalup,natražiti češ se ti dobrano,a znam za tebe je "pravilan"pjev zakon dok se meni čini da su standard izmislili neki takmičari koji se takmiće u pjesmi pa ih svi moraju pratiti jer je to to.Ma sve u redu dok ptica lijepo pjeva,loše je ako neče,pjev je stvar ukusa,meni je zijada bez veze recimo ljepše mi je čurlik na kraju kao zeba,eto moje mišljenje.
Poenta price je da svaka ptica peva zasebno, da postoji neka forma koju vecina peva ali NI JEDNA PTICA NE PEVA ISTO pricamo naravno o stiglicima. Dalje, ja sam cuo mnogo puta tu kostinu pesmu, onda neke sa HR foruma itd i mogu da vam kazem da taj cav cav koji niko od ljudi koji drze radi ptice radi pesme ne voli, upravo je ti stiglici imaju po meni neku zestinu, taj cav cav je koliko sam primetio teritorijalna odbrana, tj kad cuje pesmu drugog stiglica on tada krene sa tim, ili kada stavite dva muzjaka i oni krenu da se biju u tome se opet cuje taj cav cav, tako da, sto se mene tice, nisam naisao na stiglica koji lose peva osim onih koji su od malena slusali nekog kanarinca...
many
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Ned Jan 24, 2010 3:54 pm
onda znaš o čemu pričam vjerujem da smo to zaključili!
Бане
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Ned Jan 24, 2010 4:36 pm
evo many teme pa vidi....
Laza
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Ned Jan 24, 2010 4:37 pm
Bane jos mi kazi da je tvoja slika i da sednem u prvi autobus
ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Ned Jan 24, 2010 6:24 pm
bane fotka ti je titanski velika ali se vidi maska,pokažimu tjeme da vidimo točkicu koja ih obilježava ali po ovom vidim da je svijetliji što je za njih značajni.Mica nisam baš potpuno razumio zašto bi muški imali samoubojstva da su sve žene iste zbog ne mogučnosti odabira jelda,a moguče a onda bi se svaki muž koji je sa ženom dugo ubio,ako je vjeran zar ne
Bog je i stvorio kažu legende,češljugara od ostatka boja koje su mu preostale kad je stvarao ostale ptice,tad za tu poslijednju nije imao boju pa je od svega po malo umješao i eto ga,najšarenija ptičica naših krajeva.znači po tome bog podržava šarenilo i raznolikost.
Pjesma je od češljugara navodno takva da se može naučiti od malena ali ja držim da genetski kod uvelike igra ulogu kod pjevača.Đaba ti učiš pjevati ako nemaš sluha,tako i češljugar jači prsatiji ,voluminozniji debljeg kljuna to su kapaciteti fizički,još ako su genetski melodiozni,pun pogodak,ali nema ih puno,zato im mi pomažemo cijanim uzgojem!
da klikneš na nju smanjila bi se.
ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
Naslov: Re: Stiglic (carduelis carduelis) Ned Jan 24, 2010 6:24 pm
Lazar ::
Bane jos mi kazi da je tvoja slika i da sednem u prvi autobus