Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )

Ići dole 
+97
Miloš Stalać
coja
danee9877
amir2
saggit
MilanNis
karlo28
markan
banex
Miljan B.
daniel87
Don Milanessi
Dusan91ks
Pash031
cica
danee987
lepotica cana
marinac1
TomoCv
Marjan
milojed
gorany82
MilosPlana
Kyuzo
aleksa culuman
Ivan/Rex
steva27
mocur
miroslav bg
žako
miticsinger
blueboy
Aleksandar Djuric
magi
Djerdan
vladogouldovi
vasko
Exotic
sgrubi
goran74
Matija95
skorkovic
Dijamant
kelies
ivankv
Igorche81
florida
Šarengrad
tatjanasd
Stankovic
Dalibor Vasic
braneOS
Iwan97
ivan79
farmacy
vladimircvele
nemanja-77
boze
draganbely
Rea
Dare
milun
rade
GoranM
mt_manki
dr.nenad86
ado
marconi
ivan83
acca
dino
sipi
cody007
jecham
papayajamaica
bacobobi
srdjan vr
Gero
Vasa
fuz80
DarkoMne
vlatko-phoenix
stamil
lica
VeljaVa
rtomek
vecos
ZQKY
zucko
Danijel
SrdjanKG
Sale77-Nis
Alexandar
Perceval
Бане
Laza
Luckyboy
101 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 14 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30  Sledeći
AutorPoruka
cica

cica

Broj poruka : 34
Datum upisa : 17.12.2012
Godina : 48

Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimeNed Feb 10, 2013 11:11 pm

izvinite ali mnogo ste tajanstveni . to kako se pravi jajcana hrana sta treba jos uy to vidim neki crvi pa zatim insekti ubacuju u hranu da se covek prosto zbuni i da nezna sta da radi . dajte konkretnu recepturu kako ide kolko kasike ovoga kolko onoga kolko jaja na sta treba da vdimo racuna kakvi vitamini . hvala unapre ako neko razume.
Nazad na vrh Ići dole
lepotica cana

lepotica cana

Broj poruka : 134
Datum upisa : 30.03.2011
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimePon Feb 11, 2013 5:51 am

Ja dajem svojim pticama gotovu jajcanu hranu koju prodajem u svom shopu,suvu Orluksovu ili vlaznu Pastoncino-King,ranije sam pravio sam 1 zumanac tvrdo kuvani i plazmu izmesati i tako smo hranili malecke
Kao sto sam ti u PP rekao
Nazad na vrh Ići dole
danee987

danee987

Broj poruka : 26
Datum upisa : 22.11.2012

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimePon Feb 11, 2013 6:18 pm

Ja svojim pticama izredndam jaje i blance i zumance stavim jednu kasicicu plazme i ne vrh prsta malo maka to pomesam i za sad moje ptice hrane moje pilice bolja je od kupovne jajcane hrrane jer kod mojih zeba jajcna hrana kupovna nista nece da je pomirisu. Pilicu du dobro izasli su iz gnezda 4 komada i super. Jajcnau hranu dajes sve dok zebica nesne zadnje jaje to je u proseku od 4 do 6 jaja kaada sneze zadnje jajae prestanes da dajes posle 6 dana lampiras jaja da vidis dal su puna, posle 13 dana izlaze pilici ja dajem isto to jaje sto sam napisao recep za to i pilici super napreduju.
Nazad na vrh Ići dole
Pash031

Pash031

Broj poruka : 58
Datum upisa : 17.01.2012
Godina : 58

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimeUto Feb 12, 2013 12:18 pm

Slažem se sa danee987, ja svojima isto usitnim tvrdo kuhano kokošje jaje, u to izmrvim 2 keksa Bettit Beure, 1 velika kašika grisa pšeničnog i pola kašike sitno izribane mrkve...Dajem im to 3 do 4 puta dnevno u količini koju mogu pojesti za 10 minuta....
Nazad na vrh Ići dole
danee987

danee987

PočaljiNaslov: .....   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimeUto Feb 12, 2013 5:59 pm

Pash031 ::
Slažem se sa danee987, ja svojima isto usitnim tvrdo kuhano kokošje jaje, u to izmrvim 2 keksa Bettit Beure, 1 velika kašika grisa pšeničnog i pola kašike sitno izribane mrkve...Dajem im to 3 do 4 puta dnevno u količini koju mogu pojesti za 10 minuta....
Znaci moze se davati vise puta dnevno ja dajem samo dva puta jednom ujutru i uvece. hvala saznao sam vrlo zanimljivu vest.
Nazad na vrh Ići dole
cica

cica

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimeUto Feb 12, 2013 10:54 pm

znaci nemora plazma moze i obican keks kolko sam razumeo. ijos nesto moze li se ta hrana koristi i za usiljavanje stiglica (jajcana naravno).
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

Broj poruka : 109
Datum upisa : 19.09.2011
Godina : 43

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimeSre Feb 13, 2013 7:28 pm

Moj komsija ima par zebrastih zeba i one stalno navlace materijal u gnezdo i izbacuju ga napolje. Drzi ih u povelikom kavezu, onom za Nimfe, imaju dva gnezda da biraju i one uvek uskacu u jedno a drugo potpuno ignorisu. I tako zadnje dve godine. Postoji li mogucnost da im nesto smeta u samom kavezu ili gnezdu jer je kavez tri puta premestan u ove dve godine tako da cisto sumnjam da je do prostorije ili ljudi. Ali opet, ja nisam strucnjak.
Nazad na vrh Ići dole
danee987

danee987

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimeSre Feb 13, 2013 8:16 pm

Neka proba tvoj komsija da im samo ponudi jedno gnezdo i naravni jajacanu hranu jaje, keks i mak to svcve dok nesne zadnje jaja tada prestaje.
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

Broj poruka : 643
Datum upisa : 12.12.2011
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimeSre Feb 13, 2013 11:24 pm

Bolje da prestane da daje jajcanu hranu kad zenka snese prvo jaje jer se ptica ponovo usili i pocne novu turu jaja...
Nazad na vrh Ići dole
MilosPlana

MilosPlana

Datum upisa : 09.09.2012
Godina : 33

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimeČet Feb 14, 2013 1:00 am

Bolje je.. Jer se posle desi da nece da lezi na jajima
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimeČet Feb 14, 2013 11:31 am

Daje im on jaja i keks ali one to slabo jedu. Covek se bas trudi da ih razmnozi ali nikako ne ide. Mozda je neka od njih jalova?
Nazad na vrh Ići dole
danee987

danee987

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimeČet Feb 14, 2013 12:07 pm

Ne mora da znaaci ja sa mojim pticama davao jajae do zadnjeg jajeta i nikada se ptica nije digla sa jajeta, izveli su mi 4 komada. [You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
MilosPlana

MilosPlana

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimeČet Feb 14, 2013 3:21 pm

Tu nema pravila... A iskustva su razna.
Nazad na vrh Ići dole
cica

cica

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimeČet Feb 14, 2013 5:38 pm

gnezda sam napravio od sper plocu skroz je zatvorena,treba li da ima svetlost u nju. i gnezdo same li prave ili treba ja da im napravim i sta treba da im stavim za pravljenje gnezda.
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimeČet Feb 14, 2013 7:52 pm

Hvala vam momci puno na odgovorima, cenim i postujem savet svakog ko se razume u ono sto se ja ne razumem. U ovom slucaju zebraste zebe. Hvala puno.
Nazad na vrh Ići dole
MilosPlana

MilosPlana

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimeČet Feb 14, 2013 8:54 pm

Nema na cemu, tu smo da se pomazemo..
Nazad na vrh Ići dole
cica

cica

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimePet Feb 15, 2013 8:24 pm

kad dajete jajcanu hranu dajete li im seme ili ne kazite mi za gnezdo dali treba da bude otvoreno ili moze zatvoreno kao sto sam ja stavio objasnjeno u prethodnu poruku
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimePet Feb 15, 2013 9:35 pm

Čiča, pošto vidim da ti niko ne odgovara evo ja ću iako nisam stručan. Zebama treba zatvoreno gnezdo, dakle kao to tvoje. Što se jajčane hrane tiče, to ne znam ali ja kanarincima dajem tri dana samo jajčanu pa onda dan pauziram i dajem im seme pa onda opet tri dana jajčanu. Probaj tako.
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

Broj poruka : 643
Datum upisa : 12.12.2011
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimePet Feb 15, 2013 9:41 pm

Seme moraju imati stalno i kad dajes jajcanu hranu
Nazad na vrh Ići dole
danee987

danee987

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimePet Feb 15, 2013 9:59 pm

Semensku kranu moraju imati uvek, sto se tice gnezda ja sam moji ponudio zatvoreno i polu otvoreno izabrali su otvoreno gnezdo ipak probaj sta im vise odgovara. rekli smo samo jaje kesks i mak nista vise u tu hranu. Mada imam parova zeba nesilim a snesu jaja.
Nazad na vrh Ići dole
lepotica cana

lepotica cana

Broj poruka : 134
Datum upisa : 30.03.2011
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimePet Feb 15, 2013 10:17 pm

Moje zebice koriste lejku gde prave gnezdo, jajcanu hranu dajem orluksovu jel nece sveza jaja, dok ne snesu jaja naravno svo vreme im dajem mesavinu proso-muhar-svetlo seme,pauza dok leze na jajima, a kada se izvedu mladi opet jajcana+semenska i hvala bogu sve je kako treba
Nazad na vrh Ići dole
Pash031

Pash031

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimeSub Feb 16, 2013 11:34 am

Sjemensku hranu za egzote, svakodnevno...Kad se izlegu mladi i dalje sjemenska hrana i obavezno jajčana...
Nazad na vrh Ići dole
Pash031

Pash031

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimeSub Feb 16, 2013 11:43 am

a što se tiče kutija za gniježđenje, obično prihvaćaju sve materijale i oblike, ali ja sam najbolje rezultate postizao s poluotvorenim kutijama...
Nazad na vrh Ići dole
Pash031

Pash031

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimeSub Feb 16, 2013 12:05 pm

Već sam pomalo dosadan s tim gnijezdima, ovo nije moje, skinuto je s neta, ali je identično...dakle, kod mene zebraste zebice jednostavno ne mogu odoljeti ovom obliku gnijezda...

[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
cica

cica

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitimeSub Feb 16, 2013 10:50 pm

cao hvala svima na razumevanju. ponudio sam im fatu i konci od dzakova za kafu i malo im stavio piljevinu u kucicu, ali jos ne prilaye pored kucicu niti ulaze , ma kako im bog da . hvala svima jos jednom na savetima
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 26 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )
Nazad na vrh 
Strana 26 od 30Idi na stranu : Prethodni  1 ... 14 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30  Sledeći
 Similar topics
-
» Svetloleđe zebraste zebe
» Dijamant zeba (Stagonopleura guttata )
» Ringel amadina (Taeniopygia bichenovii)
» Leptir zeba

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Egzote :: Estrildidae-
Skoči na: