| Razmnozavanje štiglica u avikulturi | |
|
+69Toni72 kima pedjacure Eksernis bortes carduel Rale paracinac Tomislav lepotica cana коста_п2 Matija95 gocke dino Dragomir botsabac makimk acahaski žako Ivan/Rex dimče mk ivica.m srxa drvetmed Aleksandar Djuric Milos MAGA karlo28 BABURA Dalibor Vasic border papayajamaica Luckyboy Marjan Sale77-Nis sasko Đole akimak mica vasic bratislav misic bastard kv vladimir fzen KUM nikola j vlada130168 dule33 Don Alexandar BOCKA Bogdanik ticar jigor jevca5 sasar_le Ivica Petar Rale KG milannish Бане IGOR 72 mica SrdjanKG Dax BG dr.nenad86 gogi Rale Laza milos0205 lord189 Danijel 73 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
mica
Broj poruka : 538 Datum upisa : 15.01.2010 Godina : 70 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pet Okt 29, 2010 12:43 am | |
| | |
|
| |
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pet Okt 29, 2010 1:17 am | |
| Svaka caast cika Mico, ovo je za postovanje i respekt... Jos jednom bravo.... Samo mi nije jasno zasto kao posten covek saradjuejete i delite sudbinu sa onima koji su hvatali ptice pevacice i unistavali faunu Evrope, pordice i vas jednoig dana sa njima, i na vas ce bacati ljagu, vama to ne treba radite posteno, vidim lepo i uredno izvodite stiglice alkirate ih alkicama SOF-a i to je to.... RAzmislite o ovome..... Pozdrav | |
|
| |
Alexandar
Broj poruka : 724 Datum upisa : 23.12.2009 Godina : 46 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pet Okt 29, 2010 4:15 pm | |
| Ovo je za svaku pohvalu , samo napred cika Mico ti si | |
|
| |
mica
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sub Okt 30, 2010 12:28 am | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sub Okt 30, 2010 12:31 am | |
| Bravo mico, ovo je lepo videti......... | |
|
| |
Alexandar
Broj poruka : 724 Datum upisa : 23.12.2009 Godina : 46 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sub Okt 30, 2010 12:36 am | |
| Prelepe ptice bez teksta sam ... | |
|
| |
mica
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sub Okt 30, 2010 11:42 am | |
| - dr.nenad86 ::
- Bravo mico, ovo je lepo videti.........
- Alexandar ::
- Prelepe ptice bez teksta sam ...
Zahvaljujem se na pohvalama. Pohvale prijaju a kritike(dobronamerne) pomažu. SVIM ljubiteljima faune evrope NAJISKRENIJE želim da u bliskoj buduđnosti imaju ovakve prizore kod sebe i da osete lepotu uzgoja štiglica. Ptice na slikama su mlade. Prosečne starosti oko 5 meseci. Nezrele, što se naročito vidi po maskama. Maske su još uvek svetle, nejasno ocrtane na glavama ptica. Kada dostignu punu polnu zrelost, to će biti u marutu-aprilu sledeće godine biće još lepše. | |
|
| |
Laza
Broj poruka : 1208 Datum upisa : 20.12.2009 Godina : 37 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sub Okt 30, 2010 3:42 pm | |
| - mica ::
- SVIM ljubiteljima faune evrope NAJISKRENIJE želim da u bliskoj buduđnosti imaju ovakve prizore kod sebe i da osete lepotu uzgoja štiglica.
Mnogi od nas su je osetili ali su morali da zaborave na stiglice da ne bi dosao neki inspektor po prijavi ppfe . Veliki pozdrav od bivseg odgajivaca stiglica i sugradjanina | |
|
| |
mica
| |
| |
Danijel
Broj poruka : 939 Datum upisa : 29.12.2009 Godina : 43 Lokacija : Srbija-Vranje
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sub Okt 30, 2010 10:54 pm | |
| Mico ovo je ocigledno tvoja tema,tu si ti na svome i u tome sto radis si najbolji i na tome ti niko nemoze prigovarati, moje misljenje je da se uopste ne upustas u proces legalizacije pusti druge koji su zaduzeni za to da rade svoj posao, a ovo sto ti imas ce biti samo jedan plus u procesu legalizacije i uzivaj u svemu tome. Ptice su ti se super sredile i spremne su za zimu, sem onog golusava kog sam video na jednoj slici, a da ce u prolece biti puno lepse u to nesumnjam jer su one i sad prelepe. Pozdrav i svaka cas... | |
|
| |
Laza
| |
| |
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Ned Okt 31, 2010 2:05 am | |
| | |
|
| |
mica
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Ned Okt 31, 2010 6:21 pm | |
| Verujem da je tako i ne odobravam. U PPFE nemam nikakvu funkciju ali ću pokušati da razgovorom ubedim neke ljude koliko je takvo ponašanje nedopustivo, da jedni ljubitelji ptica šalju inspekcije drugim ljubiteljima ptica. Ne znam hoću lu uspeti. Taj koji šalje inspekcije imo je u svojoj kući inspektore do sada ćetri puta. Znam da će negov odgovor biti i meni su slali inspekcije. Jedna izreka kaže: ,,Oko za oko i oslepeće ceo Svet,, Ovo je bilo van teme ali šta da radimo, teška su vremena, uništiše nas naše naravi. Danas sam slikao dva neobična štiglića. Verovatno je slučajnost ali ovaj štiglić ima prsten broj 13. Mislio sam da su ova dva štiglića od istog para. Pregledom alkica ustanovio sam da im roditelji nisu isti. Kako se radi o štiglićima koji nisu ni u kakvom srodstvu neobičan izgled ovih ptica ne može biti zbog degeneracije parenja u krvnom srodstvu. Deficit u ishrani se isključuje je su sve ptice na istoj ishrani. Po izleganju odrastali su u prostoriji sa veštačkim svetlom. U istoj prostoriji izlegali su se i drugi štiglići i svi ostali su normalnog izgleda. Roditelji oba ova štiglića su normali bez ikakvog odstupanja u boji i strukturi perja. Pratiću šta će se događati sa ovim pticama sledeće godine. Kako će izgledati posle drugog menjanja perja. Da li će se pariti i kakvi će im biti mladunci. Ako je jedna od ovih ptica mužjak (mislim da je onaj sa dužim kljunom) kako će pevati. | |
|
| |
ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Ned Okt 31, 2010 8:03 pm | |
| sto ima čudno kod ovih ptica
| |
|
| |
jigor
Broj poruka : 48 Datum upisa : 14.06.2010 Godina : 49 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Ned Okt 31, 2010 9:21 pm | |
| - ticar ::
- sto ima čudno kod ovih ptica
Kako bre šta je čudno? Pa disproporcija glave i kljuna i neuobičajena operjanot glave kako u pogledu kvaliteta perja tako i u pogledu rasporeda i obimnosti pojedinih boja na glavi. | |
|
| |
Danijel
Broj poruka : 939 Datum upisa : 29.12.2009 Godina : 43 Lokacija : Srbija-Vranje
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Ned Okt 31, 2010 10:34 pm | |
| Po meni kod ovih ptica nema nista cudno, ptice su mlade nisu se bas u kompletu sredile i utegle ali ce biti kako treba. Ovo su ti Mico cisti Balkanci i kod nas u Vranju su mladi svi takvi, tamniji i sa tim prljavobelim obrazima. | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pon Nov 01, 2010 3:45 am | |
| - jigor ::
- ticar ::
- sto ima čudno kod ovih ptica
Kako bre šta je čudno? Pa disproporcija glave i kljuna i neuobičajena operjanot glave kako u pogledu kvaliteta perja tako i u pogledu rasporeda i obimnosti pojedinih boja na glavi. ne zaboravi da ptice mitare glavu najzadnju. | |
|
| |
Laza
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pon Nov 01, 2010 8:12 am | |
| Bice drugacije i kad se izmitare, vidjao sam to! Ima vise crnila po glavi i maska nije u proporciji, zovemo ih cigancici... | |
|
| |
Don
Broj poruka : 13 Datum upisa : 01.11.2010 Lokacija : Mostar
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Pon Nov 01, 2010 9:17 pm | |
| Ja sam imao prilike vidjeti nedavno stiglica koji je slican jako ovovme gorekod @mice,ali mi je bilo cudno zasto malo crvenila tj,narandzastog ima po glavi...podjekoja narandzasta tackica ispod vrata i skrooz malo po glavi...isto kao da je bio zakrzaljao... I javlja mi prijatelj da mu je taj isti krepao. | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Uto Nov 02, 2010 3:20 am | |
| - Don ::
- Ja sam imao prilike vidjeti nedavno stiglica koji je slican jako ovovme gorekod @mice,ali mi je bilo cudno zasto malo crvenila tj,narandzastog ima po glavi...podjekoja narandzasta tackica ispod vrata i skrooz malo po glavi...isto kao da je bio zakrzaljao...
I javlja mi prijatelj da mu je taj isti krepao. takve ptice sa različitom bojom u masci su stare ptice,ako ima crvenu masku i par naranđastih ili obrnuto. | |
|
| |
mica
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Uto Nov 02, 2010 7:30 pm | |
| | |
|
| |
Laza
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Uto Nov 02, 2010 8:41 pm | |
| Nadam se da ce dobiti bar radnu vizu | |
|
| |
Bogdanik
Broj poruka : 691 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 36 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Uto Nov 02, 2010 8:55 pm | |
| Mico ti si ovde na forumu pionir u odgoju i reprezent kako treba da izgleda sve posle legalizacije. Da ce biti toliko ptica iz odgoja da niko nece pomisliti na ptice iz prirode. Moraju te ptice dobiti licnu kartu , tako i nikako drugacije. | |
|
| |
Bogdanik
Broj poruka : 691 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 36 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Uto Nov 02, 2010 8:58 pm | |
| Hoce li biti nastavak akcije prehrane ptica tokom zime ispred tvog aviariuma? Ako imas nekih problema javi da ih otklanjamo. | |
|
| |
mica
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi Sre Nov 03, 2010 10:24 am | |
| - Bogdanik ::
- Mico ti si ovde na forumu pionir u odgoju i reprezent kako treba da izgleda sve posle legalizacije. Da ce biti toliko ptica iz odgoja da niko nece pomisliti na ptice iz prirode. Moraju te ptice dobiti licnu kartu , tako i nikako drugacije.
- Bogdanik ::
- Hoce li biti nastavak akcije prehrane ptica tokom zime ispred tvog aviariuma? Ako imas nekih problema javi da ih otklanjamo.
Kakav komentar treba napisati kada su nam pioniri u odgoju faune evrope ljudi u šestoj deceniji života Smešno i tužno isto vreme Kada mladi ljudi tvojih godina počnu da postavljaju slike svojih štiglića iz uzgoja tada možemo da govorimo o budućnosti i perspektivi odgoja faune evrope kod nas. Sa nestrpljenjem očekujem sledeću uzgojnu sezonu da vidim hoće li se pojaviti mlađe snage. Sam gest da si mi ponudio pomoć što se tiče prehrane prica zimi je za svaku pohvalu. Dobri maniri su nažalost na ovim prostorima postali retkost. Neću imati problema. Izdržaće moj kućni budžet ma koliko ptica da dođe na hranilištu. Evo jedne slike iz februara prošle godine, da se podsetimo. Svi štiglići su gosti iz centralne evrope. Nominalna ili CCC podvrsta. Krupinji si od naših CCB štiglića, svetlijih, blistasvijih i čistijih boja. Da li su i lepši, to je stvar ukusa. Ne vole svi plavuše | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Razmnozavanje štiglica u avikulturi | |
| |
|
| |
| Razmnozavanje štiglica u avikulturi | |
|