mladenbp
Broj poruka : 113 Datum upisa : 10.02.2010 Godina : 44 Lokacija : Bela Palanka, Srbija
| Naslov: Re: Niški visokoletač Ned Dec 11, 2011 11:00 pm | |
| - misko ::
- poz mladene za izgled ptica glupo je uopste komentrisati zanima me jesi li nekad pustao ove belce da lete posto kazu das niski visokoletac moze i da leti neko izvesno vreme.poz misko
Misko, O ovome sam pisao vise puta, ali evo da ponovim jos jednom...Ja ne teram golubove na let vec vise godina unazad. Razlog: grabljivice i manjak slobodnog vremena za pripreme i jos par manjih koje ne bih da pominjem...Inace, poslednji put kada sam terao (a i to je bio usamljen slucaj u toj godini) bilo je pre tri godine i tada su 4 mlada goluba izletela 4,30h na prvom letu, odmah sutra dan nesto malo vise od 2h (i do njih mi je posle ta dva leta ostao samo jedan golub, ostali su zavrsili kao hrana sokolu)...Treba napomenuti to da golubovi nisu bili podvrgnuti nikakvom treningu ili specijalnom rezimu ishrane...te da su bili hranjeni hranom za maticno jato... Dakle, ovo jeste golub koji uz minimalni trening i rezim ishrane moze da izleti veoma dobro. Iz napred pomenutih razloga ja ne teram golubove, te svoj uzgoj usmeravam iskljucivo ka poboljsanju eksterijera ovog prelepog visokoletaca, te verujem da sam takvom selekcijom do negde i oslabio njihove letacke mogucnosti! Sve u svemu jako tempreamentna, pametna i rasa zahvalna za drzanje i o njoj bi mogle da se napisu knjige, a ja bih ovde stao i pozvao vas da prelistate ispisane strane na ovom i dugim forumima, gde cete moci da nadjete dosta korisnih stvari koje smo o ovom golubu pisali godinama unazad! Pozdrav, Mladen | |
|
Branimir
Broj poruka : 1 Datum upisa : 03.08.2013 Lokacija : Vukovar. Hrvatska
| Naslov: Re: Niški visokoletač Sub Avg 03, 2013 2:44 pm | |
| Pozdrav ljudi | |
|