Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Ko sta gaji od papagaja ?

Ići dole 
+79
djuro123
Sava Jakovljev
tihomir111
Garfi
errorsrb
Wuck0o
ivica1
Vlado1
GrumpyX
ikkacc
zaklin
deejan
Mariogigant
sgrubi
IgorV
miticsinger
marinac1
Stvorowski
milojed
acafbatocina
gorany82
Vladakg
lepotica cana
Abc
Dragomir
Ondrej
Carli
predin
zakula
vladogouldovi
Tihomir
Mistiq
Nidzo
David
Markoni
Matija95
acahaski
ZokiLi88
shikis
florida
Rozela
kokica56
Angel
Bojan_ManUtd
skorkovic
GoranKac
Sale77-Nis
fabijan
rade
dusan dragan
žako
Atyesz
gogagrizli
milun
vixzrc
Goxy
Dalibor Vasic
kasper
fuz80
pocetnik
n.ekv
sipi
goranb
Jugoslav
Laza
Rea
Nemanja
Caba-Su
gaca91
holder
bobanml
Guli
goran092
momoks
haralampijexxl
rtomek
mime30
Luckyboy
SrdjanKG
83 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći
AutorPoruka
Bojan_ManUtd

Bojan_ManUtd

Broj poruka : 23
Datum upisa : 06.04.2011
Godina : 41

Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeUto Maj 31, 2011 8:40 am

15 pari tigrica, po 10 pari rozenkolisa, fisera i nimfi. Za sada Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
goranb

Broj poruka : 16
Datum upisa : 11.11.2010
Godina : 58

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimePon Jun 27, 2011 9:45 pm

od papagaja gajim male aleksandre,bergove,stronove,penante,bradonje,pevajuce,braonuhate,kozice...od egzota rizarice,zebice
Nazad na vrh Ići dole
Angel

Angel

Broj poruka : 30
Datum upisa : 11.07.2011
Godina : 28

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeUto Jul 12, 2011 3:09 pm

Ja trenutno imam 10 mesečnog mužjaka plave rozele, kad sam ga kupio išao sam po jednu nimfu, ali me je tako odvukao da nisam ni gledao nimfe cheers cheers
Volim Aleksandre, voleo bih da imam aru, ali želje su jedno a mogućnosti drugo.... Rolling Eyes
Nazad na vrh Ići dole
kokica56

Broj poruka : 3
Datum upisa : 05.01.2011

PočaljiNaslov: Molim vas da mi odgovorite na koji nacin oporavljate zakoe da ne cupaju perje.Ja imam zakoa 6 godina,poceo je da cupa perje pre tri godine,kad smo doneli dete u kucu.Inace smo hranitelji i sada imamo 3. dete.Posto sam u penziji dosta posvecujem paznju pap   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeNed Jul 17, 2011 9:05 pm

momoks ::
Ja sam u predstavljanju vec naveo sta gajim. Dakle, par braonouhih,par barabanata, dva para crvenocelih aratingi, dva para malih aleksandara(zeleni par i mesani plavo beli), par jandaja, par zako-a i od rasparenih ptica imam zenku barabanta, ljubimca koga cuvam u kuci zako-a Duleta koji je najverovatnije Dusanka,i dva muzjaka zako-a koji su sticajem okolnosti dosli u moje ruke a razlog je njihovo preterano cupanje i sad su u fazi oporavka.
Nazad na vrh Ići dole
momoks

momoks

Broj poruka : 191
Datum upisa : 22.04.2010
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeNed Jul 17, 2011 9:49 pm

Ako sam dobro razumeo vi ste meni postavili pitanje u vezi cupanja perja zakoa. Ove koje ja imam su ptice iz divljine i direktno iz ruku uvoznika su dosli u moje ruke. Kao sto i sami znate to je visoko inteligentna ptica i vas problem je drugaciji od mog. Kod vas je najverovatnije doslo do skretanja paznje sa ptice na dete i to je po mom misljenju razlog njegovog cupanja.Postoji vise razloga ali po vasem izlaganju da se najverovatnije radi o tome. Problem kod cupanja i grickanja perja je u tome da se spreci ta navika, to je problem kao kad covek gricka nokte i ne moze da se zaustavi. Posvetite mu maksimalnu paznju, promenite mu ako treba i vise puta mesto gde mu stoji kavez ako treba i sam kavez. Ubacite mu sto vise igracki to mozete naci na netu kako sami da napravite. Ako nije zadovoljan igrackama dajte mu svezu vrbu sa grancicama i liscem da je gricka. Uzmite u vet. apoteci dodatak ishrane u vidu minerala i vitamina sto je najbitnije posto je on dosta nervozan a npr. komleks vitamina B hrani nerve. Uzmite rucnu prskalicu i cesto ga kupajte mlakom vodom posto ce mu to skrenuti paznju sa grickanja na uredjivanje perja. Naoruzajte se strpljenjem i morate da mu pokazete da vam je bitan i da ga volite. Ako imate uslova iznosite ga napolje u dvoriste, i nemojte ga sklanajti od vas mora biti uvek gde je centar desavanja da li je to kuhinja, dnevna soba svejedno gde veci deo dana provodi porodica on mora biti tu.
Nazad na vrh Ići dole
kokica56

Broj poruka : 3
Datum upisa : 05.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimePon Jul 18, 2011 12:05 am

Puno vam hvala na odgovoru,najverovatnije ste u pravu sto se tice razloga cupanja,ali se plasim da je sada to cista navika,jer i kada ga pustim i gledam ga on stoji na stalku i cupka se .Stomak je sav ocerupan skoro ima samo paperja.Inace mnogo smo zajedno 3 puta dnevno ga pustam,ima veliki kavez,trudim se da mu dajem najrazlicitiju hranu(mislim na voce i povrce) grancice vrbe nece ni da pogleda,a svakako cu u vet.apoteci kupiti dodatke koje ste rekli.Hvala vam jos jednom na savetu,pokusacu sve jer ga izuzetno volim.
Nazad na vrh Ići dole
Rozela

Rozela

Broj poruka : 24
Datum upisa : 13.08.2011
Godina : 30

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeČet Avg 18, 2011 12:24 pm

Evo i ja da kazem po koju rec o tome sta gajim! Smile
Trenutno imam 3 para Rozeli, 2 para su mladi, a 1 par su stariji koji vec rade! Rozele sam dobio pre mesec dana i jos uvek ih ispitujem i cine mi se kao jako zanimljivi papagaji.
Takodje imam i rucno hranjenu Nimfu-Djura, to je kucni ljubimac, velika maza, njega imam vec pola godine, ali jos nisam odlucio sta je, je li muzijak ili zenka. Peva kao lud i naucio sam ga dve reci, ali zato obrazi su mu bledi, pa sam u dilemi . . . Very Happy
Toliko od mene. Pozz od Kokija! Smile
Nazad na vrh Ići dole
florida

florida

Broj poruka : 80
Datum upisa : 02.09.2011
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeSub Sep 03, 2011 8:03 pm

evo i ja da se pohvalim sa mojim pevajucima imam ih 16 kom. sto su 3 maticna para sve ostalo su mladi od njih ali cu najverovatnije da ih prodam ili da menjam za nesto drugo posto su mi egzote usle pod kozu,naravno imam i par malih aleksandara koji svake godine izvedu po 4 mlada oni su mi extra par to je to za sad inace imam u planu da jos nesto od ptica nabavim pa cu da javim.....
Nazad na vrh Ići dole
shikis

Broj poruka : 33
Datum upisa : 08.09.2011

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeČet Sep 08, 2011 1:21 pm

Za sada imam rozele-plave,rubin,normal i lutino, sve po par.
Zatim aleksandre male par zelenih i par sivih,1 par penanti ,par nimfi,2 para opalin pevajucih i jednog petlica Budivoja!!!
Drzim ih iskljucivo iz ljubavi i ako nesto od mladih izvedu,ili poklonim ili prodam za njihovu hranu,a u planu sam da prosirim na jos koji par,jer imam veliko dvoriste!!
Nazad na vrh Ići dole
Dalibor Vasic

Dalibor Vasic

Broj poruka : 531
Datum upisa : 03.01.2011
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeSub Okt 01, 2011 7:25 pm

U međuvremenu sam nabavio par pevajućih, i ženku za svog rozenkolisa.

Pozdrav! cheers
Nazad na vrh Ići dole
ZokiLi88

Broj poruka : 5
Datum upisa : 23.10.2011

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimePon Okt 24, 2011 11:33 pm

Ja imam 3 para tigrica. Hocu da nabavim i nimfe. Za pocetak
Nazad na vrh Ići dole
acahaski

acahaski

Broj poruka : 65
Datum upisa : 31.10.2011
Godina : 48

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeSre Nov 02, 2011 9:29 pm

Pozdrav drustvo,ja sam ovde nov pa da se predstavim.Trenutno imam par Rubin Rozela,2 para normal Kozica,par lutino Kozica,3 para Nimfi(i po koja rasparno)par Rozenkolinsa,brdo Tigrica,4 para Dijamant Golubica i brdo Tigrica,a uskoro stizu 2 para Rizarica i ko zna sta jos...
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

Broj poruka : 643
Datum upisa : 12.12.2011

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeUto Dec 13, 2011 12:02 pm

Ja gajim Nimfe, Zebe, Tigrice to mi je samo za pocetak Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

Broj poruka : 643
Datum upisa : 12.12.2011

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeUto Dec 13, 2011 4:14 pm

4 para Zeba i oko 15 mladih
1 par Nimfi
2 para Tigrica
1 par Dijamackih golubica
1 muzijaka Japanskog galebica
Nazad na vrh Ići dole
Markoni

Markoni

Broj poruka : 22
Datum upisa : 06.01.2012
Godina : 36

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeNed Jan 08, 2012 4:18 pm

Gajim:
8 parova Australijskih tigrica
4 para Nimfi
To od papagaja veliki pozdrav Very Happy Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
David

Broj poruka : 49
Datum upisa : 09.11.2011
Godina : 64

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeNed Jan 08, 2012 8:09 pm

drzim 15 pari malih aleksandara u10 boja itd.
Nazad na vrh Ići dole
skorkovic

skorkovic

Broj poruka : 356
Datum upisa : 05.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeNed Jan 08, 2012 8:19 pm

Odakle si Davide? Mogao bi da ih slikas i da otvoris temu u Galeriji, sigurno su prelepi ako ih ima u 10 boja !
Nazad na vrh Ići dole
David

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeNed Jan 08, 2012 8:36 pm

malo sam boja i napisao
Nazad na vrh Ići dole
skorkovic

skorkovic

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeNed Jan 08, 2012 9:19 pm

Pa okaci ovde, lepse da budu na forumu.
Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
David

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeNed Jan 08, 2012 9:25 pm

imam 52 g nisam vican svemu ovo su mi prve poruke ,sacekacemo unuku da to odradi, i mail nije problem
Nazad na vrh Ići dole
skorkovic

skorkovic

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeNed Jan 08, 2012 9:35 pm

Nije problem. Do tada se mozete predstaviti u temi predvidjenoj za to
http://www.avikultura.com/t1074-upoznavanje
Nazad na vrh Ići dole
Nidzo

Broj poruka : 120
Datum upisa : 08.01.2012
Godina : 27

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeNed Jan 08, 2012 9:39 pm

Ja imam tigrice i tek sam poceo sa njima!
Nazad na vrh Ići dole
Mistiq

Mistiq

Broj poruka : 51
Datum upisa : 04.01.2012

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeČet Jan 12, 2012 8:42 pm

ja gajim Zakoa (pod pretpostavkom da je muzjak) , mazu ukucana i unistitelja igracaka i namestaja, kao i malu kaludjericu Kicu....drekavca, ali izuzetno inteligentnog Smile
Nazad na vrh Ići dole
Tihomir

Tihomir

Broj poruka : 61
Datum upisa : 29.06.2011
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeUto Jan 24, 2012 10:09 pm

Pozdrav svima
danas sam pored tigrica svoju volijeru obogatio i sa jednim parom ninfi,bice slike dok se malo priviknu na novo okruzenje.samo ako mi mozete pomoci muzjak je vjerovatno u transportu povredio krilo i malo mu je tekla krv iz zadnjeg zgloba pri vrhu krila,dali trebam nesto preduzimati ili ce zarasti samo od sebe.unapred hvala na pomoci
Nazad na vrh Ići dole
Dalibor Vasic

Dalibor Vasic

Broj poruka : 531
Datum upisa : 03.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitimeSre Jan 25, 2012 8:34 pm

Tihomir ::
Pozdrav svima
danas sam pored tigrica svoju volijeru obogatio i sa jednim parom ninfi,bice slike dok se malo priviknu na novo okruzenje.samo ako mi mozete pomoci muzjak je vjerovatno u transportu povredio krilo i malo mu je tekla krv iz zadnjeg zgloba pri vrhu krila,dali trebam nesto preduzimati ili ce zarasti samo od sebe.unapred hvala na pomoci

Namaži mu povidon jod, pa ćeš videti da li će proći...

Pozdrav! cheers
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ?   Ko sta gaji od papagaja ? - Page 4 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Ko sta gaji od papagaja ?
Nazad na vrh 
Strana 4 od 7Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći
 Similar topics
-
» Ko sta gaji od golubova ?
» Ko sta gaji od zivine ?
» Uopsteno o papagajima
» Retke vrste papagaja
» Pripremanje papagaja za izlozbu

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu