| Ko sta gaji od papagaja ? | |
|
+79djuro123 Sava Jakovljev tihomir111 Garfi errorsrb Wuck0o ivica1 Vlado1 GrumpyX ikkacc zaklin deejan Mariogigant sgrubi IgorV miticsinger marinac1 Stvorowski milojed acafbatocina gorany82 Vladakg lepotica cana Abc Dragomir Ondrej Carli predin zakula vladogouldovi Tihomir Mistiq Nidzo David Markoni Matija95 acahaski ZokiLi88 shikis florida Rozela kokica56 Angel Bojan_ManUtd skorkovic GoranKac Sale77-Nis fabijan rade dusan dragan žako Atyesz gogagrizli milun vixzrc Goxy Dalibor Vasic kasper fuz80 pocetnik n.ekv sipi goranb Jugoslav Laza Rea Nemanja Caba-Su gaca91 holder bobanml Guli goran092 momoks haralampijexxl rtomek mime30 Luckyboy SrdjanKG 83 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Bojan_ManUtd
Broj poruka : 23 Datum upisa : 06.04.2011 Godina : 41 Lokacija : Uzice
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Uto Maj 31, 2011 8:40 am | |
| 15 pari tigrica, po 10 pari rozenkolisa, fisera i nimfi. Za sada | |
|
| |
goranb
Broj poruka : 16 Datum upisa : 11.11.2010 Godina : 58 Lokacija : sombor
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Pon Jun 27, 2011 9:45 pm | |
| od papagaja gajim male aleksandre,bergove,stronove,penante,bradonje,pevajuce,braonuhate,kozice...od egzota rizarice,zebice | |
|
| |
Angel
Broj poruka : 30 Datum upisa : 11.07.2011 Godina : 28 Lokacija : Kać
| |
| |
kokica56
Broj poruka : 3 Datum upisa : 05.01.2011 Lokacija : Beograd
| Naslov: Molim vas da mi odgovorite na koji nacin oporavljate zakoe da ne cupaju perje.Ja imam zakoa 6 godina,poceo je da cupa perje pre tri godine,kad smo doneli dete u kucu.Inace smo hranitelji i sada imamo 3. dete.Posto sam u penziji dosta posvecujem paznju pap Ned Jul 17, 2011 9:05 pm | |
| - momoks ::
- Ja sam u predstavljanju vec naveo sta gajim. Dakle, par braonouhih,par barabanata, dva para crvenocelih aratingi, dva para malih aleksandara(zeleni par i mesani plavo beli), par jandaja, par zako-a i od rasparenih ptica imam zenku barabanta, ljubimca koga cuvam u kuci zako-a Duleta koji je najverovatnije Dusanka,i dva muzjaka zako-a koji su sticajem okolnosti dosli u moje ruke a razlog je njihovo preterano cupanje i sad su u fazi oporavka.
| |
|
| |
momoks
Broj poruka : 191 Datum upisa : 22.04.2010 Godina : 56 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Ned Jul 17, 2011 9:49 pm | |
| Ako sam dobro razumeo vi ste meni postavili pitanje u vezi cupanja perja zakoa. Ove koje ja imam su ptice iz divljine i direktno iz ruku uvoznika su dosli u moje ruke. Kao sto i sami znate to je visoko inteligentna ptica i vas problem je drugaciji od mog. Kod vas je najverovatnije doslo do skretanja paznje sa ptice na dete i to je po mom misljenju razlog njegovog cupanja.Postoji vise razloga ali po vasem izlaganju da se najverovatnije radi o tome. Problem kod cupanja i grickanja perja je u tome da se spreci ta navika, to je problem kao kad covek gricka nokte i ne moze da se zaustavi. Posvetite mu maksimalnu paznju, promenite mu ako treba i vise puta mesto gde mu stoji kavez ako treba i sam kavez. Ubacite mu sto vise igracki to mozete naci na netu kako sami da napravite. Ako nije zadovoljan igrackama dajte mu svezu vrbu sa grancicama i liscem da je gricka. Uzmite u vet. apoteci dodatak ishrane u vidu minerala i vitamina sto je najbitnije posto je on dosta nervozan a npr. komleks vitamina B hrani nerve. Uzmite rucnu prskalicu i cesto ga kupajte mlakom vodom posto ce mu to skrenuti paznju sa grickanja na uredjivanje perja. Naoruzajte se strpljenjem i morate da mu pokazete da vam je bitan i da ga volite. Ako imate uslova iznosite ga napolje u dvoriste, i nemojte ga sklanajti od vas mora biti uvek gde je centar desavanja da li je to kuhinja, dnevna soba svejedno gde veci deo dana provodi porodica on mora biti tu. | |
|
| |
kokica56
Broj poruka : 3 Datum upisa : 05.01.2011 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Pon Jul 18, 2011 12:05 am | |
| Puno vam hvala na odgovoru,najverovatnije ste u pravu sto se tice razloga cupanja,ali se plasim da je sada to cista navika,jer i kada ga pustim i gledam ga on stoji na stalku i cupka se .Stomak je sav ocerupan skoro ima samo paperja.Inace mnogo smo zajedno 3 puta dnevno ga pustam,ima veliki kavez,trudim se da mu dajem najrazlicitiju hranu(mislim na voce i povrce) grancice vrbe nece ni da pogleda,a svakako cu u vet.apoteci kupiti dodatke koje ste rekli.Hvala vam jos jednom na savetu,pokusacu sve jer ga izuzetno volim. | |
|
| |
Rozela
Broj poruka : 24 Datum upisa : 13.08.2011 Godina : 30 Lokacija : Vrbas
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Čet Avg 18, 2011 12:24 pm | |
| Evo i ja da kazem po koju rec o tome sta gajim! Trenutno imam 3 para Rozeli, 2 para su mladi, a 1 par su stariji koji vec rade! Rozele sam dobio pre mesec dana i jos uvek ih ispitujem i cine mi se kao jako zanimljivi papagaji. Takodje imam i rucno hranjenu Nimfu-Djura, to je kucni ljubimac, velika maza, njega imam vec pola godine, ali jos nisam odlucio sta je, je li muzijak ili zenka. Peva kao lud i naucio sam ga dve reci, ali zato obrazi su mu bledi, pa sam u dilemi . . . Toliko od mene. Pozz od Kokija! | |
|
| |
florida
Broj poruka : 80 Datum upisa : 02.09.2011 Godina : 45 Lokacija : ledine
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Sub Sep 03, 2011 8:03 pm | |
| evo i ja da se pohvalim sa mojim pevajucima imam ih 16 kom. sto su 3 maticna para sve ostalo su mladi od njih ali cu najverovatnije da ih prodam ili da menjam za nesto drugo posto su mi egzote usle pod kozu,naravno imam i par malih aleksandara koji svake godine izvedu po 4 mlada oni su mi extra par to je to za sad inace imam u planu da jos nesto od ptica nabavim pa cu da javim..... | |
|
| |
shikis
Broj poruka : 33 Datum upisa : 08.09.2011
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Čet Sep 08, 2011 1:21 pm | |
| Za sada imam rozele-plave,rubin,normal i lutino, sve po par. Zatim aleksandre male par zelenih i par sivih,1 par penanti ,par nimfi,2 para opalin pevajucih i jednog petlica Budivoja!!! Drzim ih iskljucivo iz ljubavi i ako nesto od mladih izvedu,ili poklonim ili prodam za njihovu hranu,a u planu sam da prosirim na jos koji par,jer imam veliko dvoriste!! | |
|
| |
Dalibor Vasic
Broj poruka : 531 Datum upisa : 03.01.2011 Godina : 29 Lokacija : Cicevac, Srbija
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Sub Okt 01, 2011 7:25 pm | |
| U međuvremenu sam nabavio par pevajućih, i ženku za svog rozenkolisa. Pozdrav! | |
|
| |
ZokiLi88
Broj poruka : 5 Datum upisa : 23.10.2011
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Pon Okt 24, 2011 11:33 pm | |
| Ja imam 3 para tigrica. Hocu da nabavim i nimfe. Za pocetak | |
|
| |
acahaski
Broj poruka : 65 Datum upisa : 31.10.2011 Godina : 48 Lokacija : Sabac
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Sre Nov 02, 2011 9:29 pm | |
| Pozdrav drustvo,ja sam ovde nov pa da se predstavim.Trenutno imam par Rubin Rozela,2 para normal Kozica,par lutino Kozica,3 para Nimfi(i po koja rasparno)par Rozenkolinsa,brdo Tigrica,4 para Dijamant Golubica i brdo Tigrica,a uskoro stizu 2 para Rizarica i ko zna sta jos... | |
|
| |
Matija95
Broj poruka : 643 Datum upisa : 12.12.2011 Godina : 29 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Uto Dec 13, 2011 12:02 pm | |
| Ja gajim Nimfe, Zebe, Tigrice to mi je samo za pocetak | |
|
| |
Matija95
Broj poruka : 643 Datum upisa : 12.12.2011 Godina : 29 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Uto Dec 13, 2011 4:14 pm | |
| 4 para Zeba i oko 15 mladih 1 par Nimfi 2 para Tigrica 1 par Dijamackih golubica 1 muzijaka Japanskog galebica | |
|
| |
Markoni
Broj poruka : 22 Datum upisa : 06.01.2012 Godina : 36
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Ned Jan 08, 2012 4:18 pm | |
| Gajim: 8 parova Australijskih tigrica 4 para Nimfi To od papagaja veliki pozdrav | |
|
| |
David
Broj poruka : 49 Datum upisa : 09.11.2011 Godina : 64 Lokacija : zrenjanin
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Ned Jan 08, 2012 8:09 pm | |
| drzim 15 pari malih aleksandara u10 boja itd. | |
|
| |
skorkovic
Broj poruka : 356 Datum upisa : 05.05.2011 Lokacija : Uzice
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Ned Jan 08, 2012 8:19 pm | |
| Odakle si Davide? Mogao bi da ih slikas i da otvoris temu u Galeriji, sigurno su prelepi ako ih ima u 10 boja ! | |
|
| |
David
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Ned Jan 08, 2012 8:36 pm | |
| | |
|
| |
skorkovic
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Ned Jan 08, 2012 9:19 pm | |
| Pa okaci ovde, lepse da budu na forumu. Pozdrav | |
|
| |
David
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Ned Jan 08, 2012 9:25 pm | |
| imam 52 g nisam vican svemu ovo su mi prve poruke ,sacekacemo unuku da to odradi, i mail nije problem | |
|
| |
skorkovic
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Ned Jan 08, 2012 9:35 pm | |
| Nije problem. Do tada se mozete predstaviti u temi predvidjenoj za to http://www.avikultura.com/t1074-upoznavanje | |
|
| |
Nidzo
Broj poruka : 120 Datum upisa : 08.01.2012 Godina : 27
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Ned Jan 08, 2012 9:39 pm | |
| Ja imam tigrice i tek sam poceo sa njima! | |
|
| |
Mistiq
Broj poruka : 51 Datum upisa : 04.01.2012
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Čet Jan 12, 2012 8:42 pm | |
| ja gajim Zakoa (pod pretpostavkom da je muzjak) , mazu ukucana i unistitelja igracaka i namestaja, kao i malu kaludjericu Kicu....drekavca, ali izuzetno inteligentnog | |
|
| |
Tihomir
Broj poruka : 61 Datum upisa : 29.06.2011 Godina : 45 Lokacija : Doboj
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Uto Jan 24, 2012 10:09 pm | |
| Pozdrav svima danas sam pored tigrica svoju volijeru obogatio i sa jednim parom ninfi,bice slike dok se malo priviknu na novo okruzenje.samo ako mi mozete pomoci muzjak je vjerovatno u transportu povredio krilo i malo mu je tekla krv iz zadnjeg zgloba pri vrhu krila,dali trebam nesto preduzimati ili ce zarasti samo od sebe.unapred hvala na pomoci | |
|
| |
Dalibor Vasic
Broj poruka : 531 Datum upisa : 03.01.2011 Godina : 29 Lokacija : Cicevac, Srbija
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? Sre Jan 25, 2012 8:34 pm | |
| - Tihomir ::
- Pozdrav svima
danas sam pored tigrica svoju volijeru obogatio i sa jednim parom ninfi,bice slike dok se malo priviknu na novo okruzenje.samo ako mi mozete pomoci muzjak je vjerovatno u transportu povredio krilo i malo mu je tekla krv iz zadnjeg zgloba pri vrhu krila,dali trebam nesto preduzimati ili ce zarasti samo od sebe.unapred hvala na pomoci Namaži mu povidon jod, pa ćeš videti da li će proći... Pozdrav! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Ko sta gaji od papagaja ? | |
| |
|
| |
| Ko sta gaji od papagaja ? | |
|