Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Forum za ljubitelje ptica
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
Hvala puno. A jel i za Guld Amadine vazi isto. Posto planiram da nabavim galebice i Guldove da ih pilim, a nov sam. Pa ne znam nista o tome, iscitavao sam forum, ima dosta objasnjeno. Ali opet nista bez iskustva. Pozdrav svima, zelim vam puno uspeha u novoj sezoni.
Matija95
Broj poruka : 643 Datum upisa : 12.12.2011 Godina : 29 Lokacija : Indjija
Kucice, jer oni vole zatvoren tip gnezda za okruglim otvorom..
Ne mora biti samo zatvorene kucice ja koristim i za kanarince i polu otvorene cak sam primetio da vise vole kucice u kojima ima vise svetla i vazduha ...
MilosPlana
Broj poruka : 34 Datum upisa : 09.09.2012 Godina : 33 Lokacija : Velika Plana
imam jedno pitanje za iskusnije.Guld zenka mi je snijela sedam jaja na kojima nije sjedila,jaja sam tj.cijelo gnjezdo sa jajima sam stavio kod galebica od kojih sam predhodno uzeo jednog malog koji samo sto nije izasao iz kucice pa cu ga rucno othranit.Cim sam im stavio gnjezdo od guldova sa jajima,zenka galebica je sjela na njih a muzijak ju mjenja.Dali to moze biti sve u redu ili?
Matija95
Zanima me dali Japanskog galebica mogu da cuvam samo radi dodavanja jaja od drugih ptica,Jel mozete taj proces malo da mi objasnite?Kako?Sta? Hvala Unapred
Matija95
Zanima me dali Japanskog galebica mogu da cuvam samo radi dodavanja jaja od drugih ptica,Jel mozete taj proces malo da mi objasnite?Kako?Sta? Hvala Unapred
Matija95 Hvala puno,Samo me jos zanima dali mog bilo kog Japaskog galebica nebotno dali je muzijak/zenka da stavim u kavez sa zebam,dali ce ih poremetiti u snosenju jaja,ili jednostavno da ga drzim samog u kavez i kad imam jaja od drgih ptica samo da prebacim u njegov kavez?Unapred Hvalaa
Exotic
Broj poruka : 41 Datum upisa : 27.01.2011 Lokacija : Kovačica
Može da se drži sa zebama, ali ako je kavez mali bolje ga nemoj stavljati da ne smeta. I još nešto: jedan sam galebić bilo da je ženka ili mužjak neće ležati na jajima i nećeš dobiti ništa od mladih. Čak i ako imaš par, pitanje je da li će prihvatiti tuđa jaja, ima nekih koji hoće, ali neki kao i kod drugih vrsta ptica odbijaju. Zato je potrebno imati više parova i odabrati one najbolje koji su pouzdane dadilje...
MilanNis
Broj poruka : 4 Datum upisa : 09.09.2013 Lokacija : Nis
Imam jedan problem. Uginuo mi je mužjak japanskog galebića koji hrani sa ženskom tri mlada gulda stara 6 dana. Sad me zanima hoće li ženka sama othraniti mlade guldove. Promatrao sam ju dva dana otkako je mužjak uginuo i ona uredno zasada hrani mlade. Hoće li ona do kraja othraniti mlade bez mužjaka? Inače na mužjaku sam primijetio da je otežano vršio nuždu i našao sam ga ujutro uginulog, a dan prije je uredno hranio mlade jajčanom hranom.
Iwan97
Broj poruka : 550 Datum upisa : 03.05.2011 Godina : 26 Lokacija : Sabac
Individualno je. Uglavnom ce sama odraditi sve do kraja, ali u nekim slucajevima i napusti mlade posle nekoliko dana.
zips
Broj poruka : 12 Datum upisa : 20.09.2014 Godina : 36 Lokacija : sremski okrug
Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Ned Feb 01, 2015 12:15 am
Malo da se osvezi tema.
U prirodi ipak postoje 'galabici' izvorni oblik Lonchura striata ,domestikovana varijanta je ovo sto mi imamo u nasim odgaivacnicama.Izukrstana sa prestavnicima istog roda Lonchura .
Postojbina je inace juzni deo azije ,juzni deo Indjije.