| Japanski galebic (Lonchura striata domestica) | |
|
+50Dusan91ks Marjan sgrubi Pash031 MilosPlana Goran Gruza milojed miticsinger carstvo zivotinja Ivan/Rex ivan79 suljaga Dijamant ivica.m ivankv vladogouldovi skorkovic Dalibor Vasic fuz80 Matija95 acahaski Iwan97 Aleksandar Djuric Igorche81 Gero dino Goxy jecham Alexandar stamil smeshko lepushko Dejan08 ivan83 bojan93pn papayajamaica vecos VUK SOKO Vasa Santa SrdjanKG Aidemosyne Srdjan Danijel Бане dr.nenad86 Sale77-Nis Bogdanik rtomek Laza Luckyboy 54 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
SrdjanKG
Broj poruka : 442 Datum upisa : 18.02.2010 Godina : 53 Lokacija : Resnik,KG - SRB 10 2
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Uto Apr 13, 2010 11:18 am | |
| Mogu se zebice podbaciti pod galebice,i galebici ih mogu normalno odgajiti!Najbolje je da poturus jaja zeba! | |
|
| |
VUK SOKO
Broj poruka : 10 Datum upisa : 08.04.2010
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Uto Apr 13, 2010 11:22 am | |
| hvala Srdjane ali da li ce hteti da leze na jajima posto hocu od drugara da donesem mlade da ih podbacim ali mogu doneti i jaja a neznam dalice hteti lezati posto galebici nemaju jaja | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Uto Apr 13, 2010 10:23 pm | |
| - VUK SOKO ::
- neznam dalice hteti lezati posto galebici nemaju jaja
Ta varijanta je jako tesko izvodljiva,poneki parovi hoce da legnu na podmetnuta jaja,iako nemaju svoja,ali podmetnuti odmah mlade nemoj pokusavati. Zebe su u principu dobri roditelji,i zasto podmetati pod galebice ? | |
|
| |
rtomek
Broj poruka : 721 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 50 Lokacija : SU-V-SRB
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Uto Apr 13, 2010 11:20 pm | |
| VUK SOKO ! galebići jesu najbolje dadilje među egzotama ali to neznači da su kao inkubator , i naravno ni svaki galebić neće sve i svašta da odhrani ima i tu dosta problema ...za dadilje se treba priprmati odnosno selekcijom odabrati potomke najboljih roditelja pa njih onda spremiti za odgoj drugih vrsta ptica ...nije lako ni jednostavno ...ali ima kad uspe i tako na blef ali to je rizično....recimo za ovakve potrebe kao što si naveo da bez jaja ..bez mladih da podmetneš mladunče se koriste dva mužijaka ( kao par) pa oni prihvate da odhranjuju bilo šta ako im se podmetne ...ali za ovakve poteze treba veliko iskustvo i rutina ................a što bi ti podmećao zebice , pa oni bez problema odhranjuju svoje mlade pozz ROBY | |
|
| |
VUK SOKO
Broj poruka : 10 Datum upisa : 08.04.2010
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Sre Apr 14, 2010 8:57 am | |
| drugari hvala vam na strucnim savetu onda necu da pokusavam nista da podmecem jos jednom hvala vam posto se ja toliko ne razumem u njih skoro sam ih poceo drzati | |
|
| |
Vasa YA HABIBI YA AEINI
Broj poruka : 1395 Datum upisa : 28.03.2010 Godina : 39 Lokacija : Srbija-Vranje RS 7-64
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Pet Apr 16, 2010 11:37 pm | |
| Srdjane cuvao sam i ja nekad egzote , nije da nisam, moj par japanskih u 2006.god, kupio sam u Nisu dok sam studirao neznajuci koja je ptica a prodavc je samo znao da je neka sarena zeba evo i njihovih slicica, nisam ih imao dugo oko 1 godinu nakon cega mi je uginula zenka i muzjak posle izvesnog vremena i on uginuo [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
papayajamaica
Broj poruka : 200 Datum upisa : 10.04.2010 Godina : 44 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Sub Jun 12, 2010 11:21 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Evo jedan par mojih galebica koji su u istom kavezu za parom zeba | |
|
| |
papayajamaica
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Sub Jun 12, 2010 11:23 pm | |
| | |
|
| |
papayajamaica
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Sub Jun 12, 2010 11:27 pm | |
| | |
|
| |
bojan93pn
Broj poruka : 17 Datum upisa : 20.06.2010 Godina : 31 Lokacija : Paracin
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Pon Jun 21, 2010 5:15 pm | |
| Ja imam 4 galebica, ne mogu da kazem da su 2 para jer nisam siguran koliko ima muzjaka, a koliko zenki ... Ipak primetio sam da prave gdezdo, ali sva 4 galebica ucestvuju u izgradnji... ... Gnezdo je zatvorenog tipa. Zavrsili su ga pre 1mes ali nista... Nema jaje... Sta da radim...? Unapred xvala... | |
|
| |
ivan83
Broj poruka : 30 Datum upisa : 26.04.2010 Lokacija : Krusevac
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Pon Jun 21, 2010 6:27 pm | |
| Da li neko iz iskustva zna kako podnose hladnocu galebici ? | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Pon Jun 21, 2010 7:50 pm | |
| - ivan83 ::
- Da li neko iz iskustva zna kako podnose hladnocu galebici ?
Kod mene ne podnose hladnocu,dok ih drugi drze u otvorenim volijerama preko zime,u principu sve je stvar navike . | |
|
| |
papayajamaica
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Sre Jul 21, 2010 8:14 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Izlegli su se ptici mog prvog para galebica! | |
|
| |
rtomek
Broj poruka : 721 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 50 Lokacija : SU-V-SRB
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Sre Jul 21, 2010 9:59 pm | |
| super papayamaica samo tako nastavito su mladi 2-4 dana lepo hranjeni , kad galebić počne da hrani mlade posle više nema problema ( često se desi da ih nehrane prvih dana i onda uginu mladi !) ..zanimljivo je ovo tvoje gnezdo nisam još video da se galebići legu u otvorenom gnezdu ..ali uvek nešto novo čovek sazna na forumima pozz ROBY | |
|
| |
papayajamaica
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Sre Jul 21, 2010 10:52 pm | |
| U pravu si Roby, cetvrto pile se sinoc izleglo A sto se tice gnezda, dok je bilo poluotvoreno kao da im se nije svidjalo, a na forumima sam procitao da koriste i poluotvorena i otvorena gnezda pa sam odlucio da probam sa tim drugim, i uspelo je | |
|
| |
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Čet Jul 22, 2010 12:30 pm | |
| bravo samo tako bas mi je drago kad neko uspe u onome sto je zamislio sa puno optimizma i elana covek uradi sve a i volja je tu mnogo bitan faktor a najbitniji faktor je ljubav prema pticama. sve cestitke i sa moje strane samo napred<!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | |
|
| |
papayajamaica
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Čet Jul 22, 2010 9:30 pm | |
| Hvala Sale! Cim bude nekih berzi uzecu nekoliko ptica da uparim sa ovima i planiram da prosirim jato U ponedeljak je kod nas vasar, uvek budu 2-3 prodavca ptica, uglavnom papagaja, ali ima i zeba i kanarinaca, ko zna-mozda se nadje i koji galebic | |
|
| |
Dejan08
Broj poruka : 6 Datum upisa : 31.07.2010 Godina : 30 Lokacija : Sremska Mitrovica
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Ned Avg 01, 2010 9:38 pm | |
| Jel znate nekog odgajivaca egzota u Mitrovici ili blizini ... Zeleo bih da nabavim par japanskih galebica, a nikako da ih nadjem ... | |
|
| |
smeshko lepushko
Broj poruka : 19 Datum upisa : 26.08.2010 Godina : 41 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Čet Avg 26, 2010 2:10 am | |
| pozzz svima, evo ja sam sasvim slucajno dosao do para japanskih galebica.muzjak je tamno baraon sa belim a zenka belo karamel.sada upravo imaju 5 mladih ptica, imaju 10ak dana, super napreduju i potpuno su me osvojili...tako da zelim da se malo ozbiljnije bavim njima
Poslednji izmenio Luckyboy dana Čet Avg 26, 2010 4:08 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Procitaj pravila o oglasavanju) | |
|
| |
smeshko lepushko
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Pon Avg 30, 2010 11:16 am | |
| Interesuje me malo opsirnije i detaljnije nasledjivanje boje kod galebica,koje su dominantne,koje recesivne... planiram da nabavim jos par ptica,pa da znam kakve kombinacije da pravim... ako mozete da mi preporucite neku literaturu ili sajt,posto ja sam nisam bas uspeo da pronadjem... hvala | |
|
| |
Laza
Broj poruka : 1208 Datum upisa : 20.12.2009 Godina : 37 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Pon Avg 30, 2010 1:00 pm | |
| - smeshko lepushko ::
- Interesuje me malo opsirnije i detaljnije nasledjivanje boje kod galebica,koje su dominantne,koje recesivne... planiram da nabavim jos par ptica,pa da znam kakve kombinacije da pravim... ako mozete da mi preporucite neku literaturu ili sajt,posto ja sam nisam bas uspeo da pronadjem... hvala
Da li si u toku potrage za literaturom procitao ovu temu u kojoj pises? | |
|
| |
papayajamaica
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Pon Avg 30, 2010 6:02 pm | |
| Kada je najbolje odvojiti mlade od roditelja? Imam 4 mlada koji su oko 35-40 dana starosti. Vidim da uzimaju hranu sami,ali nisam siguran da su se osamostalili u potpunosti. Roditelji zu zapoceli novo leglo i do sad snesena 3 jajeta. Jutros sam odvojio mlade u poseban kavez... | |
|
| |
stamil
Broj poruka : 73 Datum upisa : 06.03.2010 Godina : 38 Lokacija : Niš-Srbija
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Pon Avg 30, 2010 8:23 pm | |
| Pa već možeš da ih odvojiš ako su toliko stari i ako jedu sami.Ti si to uradio i nisi pogrešio. | |
|
| |
smeshko lepushko
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Pon Avg 30, 2010 10:36 pm | |
| - Laza ::
- smeshko lepushko ::
- Interesuje me malo opsirnije i detaljnije nasledjivanje boje kod galebica,koje su dominantne,koje recesivne... planiram da nabavim jos par ptica,pa da znam kakve kombinacije da pravim... ako mozete da mi preporucite neku literaturu ili sajt,posto ja sam nisam bas uspeo da pronadjem... hvala
Da li si u toku potrage za literaturom procitao ovu temu u kojoj pises? Ne razumem zasto ovakav odgovor,ponekad je jednostavno mozda ne odgovoriti...lepo sam napisao da trazim nesto opsirnije i detaljnije,naravno da sam procitao ovu temu, kao i mnoge druge... izvinjavam se ako sam ispao nepristojan... | |
|
| |
Laza
Broj poruka : 1208 Datum upisa : 20.12.2009 Godina : 37 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) Pon Avg 30, 2010 10:48 pm | |
| - smeshko lepushko ::
- Laza ::
- smeshko lepushko ::
Da li si u toku potrage za literaturom procitao ovu temu u kojoj pises?
Ne razumem zasto ovakav odgovor,ponekad je jednostavno mozda ne odgovoriti...lepo sam napisao da trazim nesto opsirnije i detaljnije,naravno da sam procitao ovu temu, kao i mnoge druge... izvinjavam se ako sam ispao nepristojan... Odgovor je takav jer trazis nesto sto je vec napisano ovde, ne razumem ni ja cemu takvo pitanje ! Robi je lepo covek napisao i postavio slike ! Ni ja ne razumem ljude koji bi samo da pitaju nesto. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Japanski galebic (Lonchura striata domestica) | |
| |
|
| |
| Japanski galebic (Lonchura striata domestica) | |
|