Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Dijamant golubic (Geopelia cuneata)

Ići dole 
+53
Stefan94
sgrubi
itan
Browningbar
coja
NklCn
Crni
NikolaVit99
Darezijo
ivica1
dragoSG
ivankv
Nepa
Iwan97
milojed
MilosPlana
Aleksandar Djuric
mime30
suljaga
Matija95
aleksa culuman
Ivan/Rex
Dalibor Vasic
markos87
vladogouldovi
mokijam
Alex
laci
dalibor
stamil
Dare
milun
ax00
Vasa
Alexandar
MILAN
dino
Gero
SALE KV
Dijamant
Laza
toma
Sale77-Nis
ivan83
Šarengrad
papayajamaica
malinois
SrdjanKG
Grumpy
acko
salle55
szigics
Luckyboy
57 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći
AutorPoruka
papayajamaica

papayajamaica

Broj poruka : 200
Datum upisa : 10.04.2010
Godina : 44

Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeSub Jul 31, 2010 9:00 pm

Uzeo sam par dijamant golubica pre par dana, da li mogu sad da ih pripremam za parenje ili da cekam prolece? I sta da im dajem od hrane da ih podstaknem na parenje?
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

Broj poruka : 939
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeSub Jul 31, 2010 9:07 pm

Papayamaica mozes da ih spremas za parenje ako su polno zreli ako su mladi nemoj e sad mozes i preko zime da ih razmnozavas ako je prostorija topla ovo ti pricam iz licnog iskustva e sad sto se ishrane tice ja mojima dajem proso i prekrupu(mleveni kukuruz i mlevena psenica) pomesano sa koncetratom i bez problema ce se pariti!
Nazad na vrh Ići dole
Dijamant

Dijamant

Broj poruka : 53
Datum upisa : 22.07.2010
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeSub Jul 31, 2010 9:16 pm

A sa kojim koncentratom mesas ako nije tajna?
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeSub Jul 31, 2010 9:26 pm

Ne nije tajna sa starterom za brojlere i to i razmeri tri prema jedan.
Nazad na vrh Ići dole
papayajamaica

papayajamaica

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeSub Jul 31, 2010 9:30 pm

Hvala ti Sale, probacu da im dajem tu mesavinu, receno mi je da su polno zreli.
Nazad na vrh Ići dole
Dijamant

Dijamant

Broj poruka : 53
Datum upisa : 22.07.2010
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeSub Jul 31, 2010 9:52 pm

Hvala ti sale1977v
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeNed Avg 01, 2010 9:05 am

Nema na cemu drugari pomocicu uvek koliko mogu i znam a vi samo cepajte sto vise egzoticara da ima a naravno i egzota!!!!!!!!!!
Nazad na vrh Ići dole
papayajamaica

papayajamaica

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeNed Avg 01, 2010 2:30 pm

Trudicu se Sale da postanem ozbiljan egzoticar Smile Kazi mi da li sme taj koncentrat da se daje i ostalim manjim egzotama?
Nazad na vrh Ići dole
toma

Broj poruka : 41
Datum upisa : 30.04.2010
Godina : 33

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimePon Avg 09, 2010 9:17 pm

Jel mozete misliti da zenka dijamantskog golubica u pet centru u beogradu kosta 4.600 dinara...... Shocked
Nazad na vrh Ići dole
Šarengrad

Broj poruka : 24
Datum upisa : 16.05.2010

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimePon Avg 09, 2010 10:44 pm

zavisi u kojoj je boji.ako je sarena mutacija ili cisto bela moguce je.
Nazad na vrh Ići dole
Šarengrad

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimePon Avg 09, 2010 11:00 pm

sama ishrana dijamanata je vrlo jevtina ine mora dabude mnogo raznovrsna.ja gajim samo dijamante i kad sam pocinjao jeli su samo proso.sada im dajem proso.svetlo seme.muhar i lomljenu psenicu.moji golubici nece ni jaja da jedu.u zimskom periodu treba im povecati smesu sa semenom bogatu mastima zbog hladnoce i staviti im stajalice oko 2santimetra debljine kad spavaju da pokriju noge jer im nokti stradaju od mraza.koncentrat za pilice je dobar ali samo kao dodatak jer su se moji vrlo brzo ugojili.najbitnije za gajenje golubica je da parovi budu posebno u kavezu ne vecim od 80*40*40* dok se pare a kad se zavrsi sezona parenja muzjaci u jedan,zenke u drugi boks do marta.ovo je moje iskustvo u gajenju dijamanata.
Nazad na vrh Ići dole
toma

Broj poruka : 41
Datum upisa : 30.04.2010
Godina : 33

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeUto Avg 10, 2010 8:23 pm

Ne, bre isao sam ja da kupim. Imam muzijaka plavog sa suzama i treba mi zenka ista takva, i kad sa video cenu... affraid
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeSre Avg 11, 2010 8:58 am

Ma u pet centru se ne kupuje nista oni su sa cenama........
Nazad na vrh Ići dole
SALE KV

SALE KV

Broj poruka : 71
Datum upisa : 31.07.2010
Godina : 43

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeSre Avg 11, 2010 9:54 pm

Ja se dvoumim oko dijamant golubica,gledao sam neke ovde u Kraljevu ali su delovali nekako slabasni a i covek koji ih je prodavao nije bio siguran koji su muski a koji zenski,pa ako ih neko u blizini gaji neka se javi.
Nazad na vrh Ići dole
Šarengrad

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeČet Avg 12, 2010 9:23 pm

...

Poslednji izmenio Laza dana Čet Avg 12, 2010 10:26 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Reklamiranje je strogo zabranjeno)
Nazad na vrh Ići dole
Šarengrad

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimePet Avg 13, 2010 9:30 am

zvao sam SALE KV samo da se upoznamo jer trenutno radim u kraljevu nisam ni u jednoj recenici pominjao da hocu da mu prodam ptice
Nazad na vrh Ići dole
Laza

Laza

Broj poruka : 1208
Datum upisa : 20.12.2009
Godina : 37

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimePet Avg 13, 2010 9:47 am

Ali si spominjao prodavnicu u kojoj radis.
Nazad na vrh Ići dole
papayajamaica

papayajamaica

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeUto Avg 17, 2010 7:03 pm

Moji golubici su me upravo obradovali prvim snesenim jajetom! Smile
Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 86984389
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeUto Avg 17, 2010 10:02 pm

sve cestitke druze pa da da bog da ova letelica bude puna!!!
Nazad na vrh Ići dole
papayajamaica

papayajamaica

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeUto Avg 17, 2010 10:14 pm

Hvala Sale, pomogao si mi savetom sto se tice ishrane! Smile
Nazad na vrh Ići dole
SALE KV

SALE KV

Broj poruka : 71
Datum upisa : 31.07.2010
Godina : 43

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeČet Avg 19, 2010 11:24 pm

pozdrav za sve forumase,a poruka za Sarengrad-ne stizem druze nikako da svratim do tebe da malo popricamo o golubicima,cim nadjem malo slobodnog vremena dolazim da se upoznamo i procaskamo.
Nazad na vrh Ići dole
Gero

Gero

Broj poruka : 20
Datum upisa : 13.05.2010
Godina : 51

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeSre Sep 08, 2010 9:15 am

Pozdrav svim forumašima ove teme (naravno i ostalima). Temu pratim od početka i jako sam se zainteresirao za dijamant golubiće. Do sada nisam uzgajao ništa slično (grlice,golubovi). Sljedeći tjedan sam dogovorio da idem po 6 mladih pa me zanima sljedeće...

Luckyboy je napisao: "Ne postoji nijedno striktno pravilo kod odgoja ptica,moj drugar ima u kavezima po 4-5 parova,koji su jako tolerantni i izvode mlade bez problema".

Pošto trenutno nemam manje kaveze za njih iste bih stavio u zajedničku volijeru š100 d80 v240 gdje bi bili samo golubići.

Zanimaju me iskustva forumaša u zajedničkom držanju dijamant golubića. Do sada sam "upio" sve korisne savjete i hvala svima.
Smile

Poslednji put izmenio Gero dana Sre Sep 08, 2010 2:23 pm, izmenio ukupno 2 puta
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeSre Sep 08, 2010 1:29 pm

Gero prijatelju u gore navadenom tekstu si napisao japanski galebici a pri zavrsetku teksta dijamant golubici no nema veze sasvim sve jednoje mozes ih cuvati sve zajedno u toj volijeri ali prati situaciju i ja mozda dodje do malih carki oko teritorije ali kad legnu na svoja mesta ja mislim da nece biti problema e sad u taj prostor mozes da cuvas 6 galebica pa cak i mnogo vise ali sto se tice dijamant golubica probaj 6 ali mislim da je mnogo bolje uzmi dva para pa ako je sve uredu onda uzmi jos jedan.
nadam se da sam ti malo pomogo ostalo je na tebi pa nas izvesti kako stoje stvari.
Nazad na vrh Ići dole
Gero

Gero

Broj poruka : 20
Datum upisa : 13.05.2010
Godina : 51

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeSre Sep 08, 2010 2:32 pm

Sale prijatelju. Malo sam se bio zaj.... u tekstu. Embarassed Mislio sam samo na dijamant golubiće, iako imam i japanske galebiće.(ispravio sam)
Iako sam ih pomješao u tekstu ne planiram ih pomješati u volijeri. Uzet ću onda 2 para pa ću vidjeti što će se događati.

Pozzzz...
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

Broj poruka : 1626
Datum upisa : 20.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitimeSre Sep 08, 2010 4:42 pm

Gero,nije dobro uzeti 2 para i drzati ih zajedno,sve ptice koje mogu da se gaje,da kazem kolonijalnom tipu gajenja,kod situacije da bude samo 2 para ispoljavaju veliku agresivnost,jaci tuce slabije ...
Bolje je 3-4 para,a mi ti drzimo fige cheers
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Dijamant golubic (Geopelia cuneata)   Dijamant golubic (Geopelia cuneata) - Page 2 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Dijamant golubic (Geopelia cuneata)
Nazad na vrh 
Strana 2 od 10Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći
 Similar topics
-
» Zebrasti golubic (Geopelia striata)
» Dijamant zeba (Stagonopleura guttata )

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Egzoticni golubovi i prepelice-
Skoči na: