| Rozele ( Platycercus eximius) | |
|
+66jomabo ivica1 Kettyca ikkacc dado-bi goran2905 IgorV ZARKOTEKICA miticsinger Nidzo Vladakg RADE 80 marinac1 gaborka David djuro123 rakac makimk goranpirot Ivan/Rex Ondrej Dusko batinic vladogouldovi karlo28 Matija95 golub978 fuz80 florida Svrca Dalibor Vasic ivankv shikis skorkovic Tamara acahaski anita75love žako Rozela pedjolino rade Sale77-Nis Angel pedja cb mime30 Iwan97 holder acca psittacula igorsand Atyesz gogagrizli MILAN GoranKac ljubaribolovac Duska ATOS milun Despot Rea Zika Caba-Su Luckyboy Sasha Boban rtomek 70 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Ivan/Rex
Broj poruka : 242 Datum upisa : 29.02.2012 Godina : 27 Lokacija : Cacak
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Sub Apr 28, 2012 9:40 am | |
| - ivankv ::
- Jesu, u pitanju su dve mlade zebe, kao i dva japanska galebica. Mislim da nisu oni problem, ako jesu ja ih vec koliko sutra vadim ...
nisam imao nikad tako pomesano papagaje i zebe, a ja sam hteo i moje zebe da pustim kod papagaja, ali cuo sam da papagaji obicnu zebe... | |
|
| |
Dusko
Broj poruka : 230 Datum upisa : 21.11.2011 Godina : 61 Lokacija : Republika Srpska
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Sub Apr 28, 2012 12:38 pm | |
| Po meni reklo bi se dvije zenke, pjevali ta druga ptica. | |
|
| |
goranpirot
Broj poruka : 49 Datum upisa : 15.04.2012 Godina : 54 Lokacija : Pirot
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Sub Apr 28, 2012 8:23 pm | |
| Mislim da su u pitanju dva muzjaka i dosta sam siguran u to. | |
|
| |
Dusko
Broj poruka : 230 Datum upisa : 21.11.2011 Godina : 61 Lokacija : Republika Srpska
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Sub Apr 28, 2012 8:31 pm | |
| Pa rece covjek da je jedna nosila jaja. | |
|
| |
mime30
Broj poruka : 445 Datum upisa : 10.04.2010 Lokacija : Srbobran
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Sub Apr 28, 2012 10:34 pm | |
| Pa možda su proneli zbog onih svežih srca... Mala šala..
Poslednji izmenio mime30 dana Ned Apr 29, 2012 7:43 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
makimk
Broj poruka : 132 Datum upisa : 13.04.2012 Lokacija : skopje
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Ned Apr 29, 2012 12:53 am | |
| e mnogo ste pametni svaka cast proteini bitni nebitni nosi jaja muskarci oba da se smucite coveku da se pokaje sto je postavio pitanje.hvala u njegovo ime mnogo ste mu pomogli. | |
|
| |
Dusko
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Ned Apr 29, 2012 10:25 am | |
| Pa zar ne vidis da su iste ptice razlika je samo u repu jedna ima neku kombinaciju sa Cimet a druga neka kombinacija ? i ako ne vidim prsa. Pitao sam te jeli pjeva muzijak ili samo zvizduce. Ja imam zenku koja pjeva skoro kao muzijak, i mislio sam da je zenka dok nije snijela 7 jaja i na njih legla. A zenka prava koju sam navodno namjenio njemu nosila je jaja na pod. Kod ovih mutacija i kombinacija zna se desiti svasta. | |
|
| |
goranpirot
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Ned Apr 29, 2012 10:35 am | |
| Pa cim je snela jaje to su neoborivi dokazi da je jedna ptica zenka(ha,ha).Ja se izvinjavam sto nisam pratio temu od pocetka ali meni ptice zaista lice na muzjake,sto kaze Dusko ptice su iste,samo je malo razlika u boji posto je jedna malo zakacila od cimeta.Makimk ja nisam imao nameru da se sprdam s covekom a jedini siguran nacin da utvrdi pol svojih ptica je da uradi DNK analizu.Svi mi gresimo. | |
|
| |
rade
Broj poruka : 175 Datum upisa : 07.01.2011
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Ned Apr 29, 2012 12:39 pm | |
| ivankv ,da li imas nekog iskusnijeg odgajivaca u blizini?,pa da pogleda ptice i da te uputi ako je potrebno ,jer tako je najbolje . | |
|
| |
makimk
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Ned Apr 29, 2012 10:52 pm | |
| eto sada ste dali pravi savet.a ono jeste bilo sprdanje za onno telesko srce sam cuo pre 30 godina i to za slavuje.pricao mi je tiho vranjanac zivi u skopje rekao mi covek sve i svasta ako je ziv ima preko 80.nesto sam probao nesto ne ali ono sto sam probao stvarno funkcionise.sada je mnogo lako da budete odgaivac otvoris net odes u pet sop i kupis sto pozelis ali pticarstvo nije samo 20-30 godina ljudi su to radili mnogo odavno kada nije bilo nutri birda cd.a i miksove naturala sve se moralo spremiti u domacu kuhinju. | |
|
| |
batinic
Broj poruka : 78 Datum upisa : 13.04.2012 Godina : 40 Lokacija : Skopje -Makedonija
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Pon Apr 30, 2012 3:59 pm | |
| maki mk dok se je spremalo u domacim kuhinjama onda je crkavalo ptica ko blesavo od pokvarenih jaja od budze od proklijanog semena i mnogo drugih stvari sad je vec 21 vek i naravno da ce da sve ide napred ljudi danas se bave vestackom oplodnjom a ne drugim stvarima tako da upravo si da je lako danas biti pricar i odgaivac ali ne i dobar odgaivac PTICAR SE RADZA A NE POSTAJE SE PTICAR tako da slazem se sa tobom o nekim stavrima a za neke i ne bas pozz pa se slusame u sk | |
|
| |
makimk
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Pon Apr 30, 2012 10:42 pm | |
| he he sreka sto vise ne davame vareni jajca ne rtime niger sve e instant gotovo pa se razbira 21 vek .procitaj malku koj sto dava varen oriz mleko u prav nekoi i kompiri vareni kacamak bebeski hrani blaga urda mlecka za biljbilji .....ne mozam na se da se setam sto sum procital .pa i ne gledam deka nesto se smenilo kojznae kolku.a da dali za sebe mislis deka si dobar odgleduvac ? | |
|
| |
makimk
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Pon Apr 30, 2012 11:23 pm | |
| kako da ljudima objasnis da je svezo dali je jaje voce povrce ili sta god bilo tri puta bolje od instant hrane pa pogledaj nasta lice danasnja deca od te instant hrane.dajem i ja CD jajcanu htanu ali to je nekih 30 % od toga sto ptice dnevno pojedu. ma svako neka radi kako misli da treba | |
|
| |
ivankv
Broj poruka : 28 Datum upisa : 07.04.2011 Godina : 46 Lokacija : Kraljevo
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Uto Maj 01, 2012 4:55 pm | |
| - rade ::
- ivankv ,da li imas nekog iskusnijeg odgajivaca u blizini?,pa da pogleda ptice i da te uputi ako je potrebno ,jer tako je najbolje .
Ovako, ima sigurno odgajivaca u okolini Kraljeva, ali ja na zalost ne poznajem ni jednog da bih ga pitao. Zato sam postavio pitanje ovde. Vidim i komentar da su u pitanju dve zenke. Intresuje me, da li i zenka moze hraniti drugu zenku, ili ne? Prosle godine, kada je zenka snela jaja, muzjak-ovaj desno je hranio svo vreme, a ne i ona njega? | |
|
| |
batinic
Broj poruka : 78 Datum upisa : 13.04.2012 Godina : 40 Lokacija : Skopje -Makedonija
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Uto Maj 01, 2012 8:57 pm | |
| - makimk ::
- he he sreka sto vise ne davame vareni jajca ne rtime niger sve e instant gotovo pa se razbira 21 vek .procitaj malku koj sto dava varen oriz mleko u prav nekoi i kompiri vareni kacamak bebeski hrani blaga urda mlecka za biljbilji .....ne mozam na se da se setam sto sum procital .pa i ne gledam deka nesto se smenilo kojznae kolku.a da dali za sebe mislis deka si dobar odgleduvac ?
mozes da dojdes do mene i da vidis so sto se zanimavam ja i sto razmnozuvam pa posle ti sam odceni dali sum ja dobar ili los odgleduvac covek koj sam sebe se ocenuva e narcis taka da imas otvorena pokana od mene da poglednes sto pravam i so sto se zanimavam mojot broj e 078/207-272 ziveam vo centar vo debar maalo a centarot ni e vo stevnovec taka da ke te prosetam i odceni a inace za tvoja informacija ja ne davam ce de nego vareno jajce i plazma i nekoj drugi raboti imama kolnonija na brasnari mozebi pomegju najgolemite u mk taka da te pozdravuvam i se slusame | |
|
| |
rade
Broj poruka : 175 Datum upisa : 07.01.2011
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Sre Maj 02, 2012 9:20 am | |
| ivankv,eh kada bi mogao da kupis sada nekog sigurnog muzjaka starijeg ili od prosle godine,za pristojnu cenu pa da ga ubacis kod njih ,sve bi bilo jasnije...ko je ko i sta je sta! | |
|
| |
makimk
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Pet Maj 04, 2012 11:10 pm | |
| ok batinic prvo mislev da ti kazam da procitas sto mi rece vo prvata poraka a sto vo vtorata no dobro tuka ke prestane breckanjeto prva prilika se slusame prijatelski pozz. | |
|
| |
goranpirot
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Uto Maj 08, 2012 9:32 pm | |
| Braco Makedonci,ja bih reko da preko privatnih poruka komunicirate koj ce e bolji odgleduvac.Ovo je tema za rozele i covek ima problem.Mislim da je previse off-topic-a u ovoj temi mada je to posao za administratore.Nadam se da mi ne uzimate za zlo. | |
|
| |
rakac
Broj poruka : 26 Datum upisa : 31.05.2012 Godina : 47 Lokacija : nova pazova
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Pon Jun 18, 2012 9:43 pm | |
| nabavio sam par rozela ,zenka stara 4meseca a muzjak blizu godinu dana,hteo bi jos da nabavim par penanta.pitanje, dali bi ta dva para mogli zajedno u jednu volieru? voliera je 2m duzine 2m visine i 1m sirine,pa bi ja kasnije na prolece sledece god.napravio drugu volieru i odvoio parove po vrsti? bilo bi mi drago ako bi mi neko dao dobar savet ,puno hvala unapred | |
|
| |
Rea
Broj poruka : 760 Datum upisa : 31.10.2010 Godina : 50 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Uto Jun 19, 2012 1:44 am | |
| Kad napravis voaalieri novu onda nabavi penante Zreli parovi se drze sami i nikad par do para dodji do mene u Indjiju pa da vidis kako to izgleda | |
|
| |
rakac
Broj poruka : 26 Datum upisa : 31.05.2012 Godina : 47 Lokacija : nova pazova
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Uto Jun 19, 2012 1:30 pm | |
| rea hvala na savetu,cim budem imao malo vremena najavicu se pa cu svratiti.znaci ipak odma novu voaalieru | |
|
| |
goranpirot
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Pet Jun 22, 2012 11:48 pm | |
| Rea izvinite na off-topic-u,da li ste vi osoba sa Vaseg avatara,tj.jel to Vasa fotografija.Jako ste mladi a tako puno znate o pticama. | |
|
| |
ATOS
Broj poruka : 200 Datum upisa : 12.02.2011 Godina : 51 Lokacija : tu i tamo
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Sub Jun 23, 2012 3:08 pm | |
| goranpirot, da znas da koleginica uzivo jos lepsa i mlada ! nego na avataru | |
|
| |
djuro123
Broj poruka : 18 Datum upisa : 24.10.2012 Godina : 35
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Sre Okt 24, 2012 10:57 am | |
| jel moze rozela da se nauci da prica posto je meni jedan odgajivac rekao da moze hvala | |
|
| |
Rea
Broj poruka : 760 Datum upisa : 31.10.2010 Godina : 50 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) Sre Okt 24, 2012 8:08 pm | |
| Svaka ptica moze da nauci da govori sto iziskuje vrlo mnogo rada i truda. Neki su bolji neki losiji govornici sto se razlikuje od vrste do vrste . Takodje veliki uticaj na ucenje ima i starsost ptice , sto je ptica mladja to bolje pamti i prihvata zadate zadatke | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Rozele ( Platycercus eximius) | |
| |
|
| |
| Rozele ( Platycercus eximius) | |
|